Şiddet görüp boşanan komşumuzun eşiyle tekrar barışması

Sunshine232

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
1.160
1.688
83
33
Bana mı cok anormal geliyor arkadaşlar ? Bu insanlar karşı kapı komşularımız 3 4 ay önce boşandılar kadın evden gitti ev satılığa çıkartıldı adam da eşyalarını toplayıp ailesinin yanına gitmişti
Uzun bir süre fiziksel siddet olan evliliklerinde is artık psikolojik siddete dönüşmüştü anlatırdı görüstükce kadın
Ben de siddet yüzünden boşandım ve bu cok hassas noktam
Şimdi barışmışlar biraz önce de eve geldiler canım cicim yerleşiyorlar kimsenin mutluluğunda gözümüz yok da bu kadar kolay mı düzeldi mi yani bu iliski boşanıp ayrılınca ?
Her iliskinin dinamiği farklı biliyorum ama bu kadar yol alabilmiş kadının da geri dönmesini anlamıyorum memur kadın işi var ailesi de destek aynı zamanda

Bizim karsi komşumuzda oyle. Bosanmislar beraber yasiyorlar, haftada 3 gun duzenli kavga var. Bekci gelip polis cagirdi, adamin uzaklastirma karari varmış. Karakoldan donunce oturup çay içtiler. Hayatimda duymadigim kufurleri onlardan duydum, evde 3 tane de cocuk var onlarinda psikolojisi bozuk. Bu arada oturduklari ev kadina ait, adam calismiyor kadinin adama hicbir mecburiyeti yok. Bazilari kaos seviyor

Bizim karsi komşumuzda oyle. Bosanmislar beraber yasiyorlar, haftada 3 gun duzenli kavga var. Bekci gelip polis cagirdi, adamin uzaklastirma karari varmış. Karakoldan donunce oturup çay içtiler. Hayatimda duymadigim kufurleri onlardan duydum, evde 3 tane de cocuk var onlarinda psikolojisi bozuk. Bu arada oturduklari ev kadina ait, adam calismiyor kadinin adama hicbir mecburiyeti yok. Bazilari kaos seviyor
Hatta evin oglu lise son sinifmis ve bu sene üniversite sinavina girecekmis. Ailesinin haberi yokmus. Sinava birgun kala gece vakti cocuk haber vermis, sınav yeri uzak beni goturun demis. Bunun icin bile birbirlerine girdiler. Cocugun sinava gireceginden, sinavin ne zaman oldugundan kimsenin haberi yokmus.

Boşanma pskolojisini sende biliyorsun kuzum öyle bir şey ki biz yaşadık Allah düşmanıma yaşatmasın zor o iç savaş dönemi gerçekten.
İşte bu yüzden boşanmak o süreci atlatmakta cesaret gerektiriyor alışkanlıklardan kolay kopamıyor insan bende şiddet sonucunda boşandım, misal öyle bir pskoloji ki gelse özür dilese de gitsem kafasındaydım, ama o sancılı süreci atlatınca dönüp diyorum hangi kafayla şiddet gördüğün adama geri dönmeyi düşündün diye.
Kadın da belli ki o sürece yenik düşmüş tekrarlaması olası olan şeyleri tekrar yaşayınca anlayacaktır ne yaptığını..

Bana mı cok anormal geliyor arkadaşlar ? Bu insanlar karşı kapı komşularımız 3 4 ay önce boşandılar kadın evden gitti ev satılığa çıkartıldı adam da eşyalarını toplayıp ailesinin yanına gitmişti
Uzun bir süre fiziksel siddet olan evliliklerinde is artık psikolojik siddete dönüşmüştü anlatırdı görüstükce kadın
Ben de siddet yüzünden boşandım ve bu cok hassas noktam
Şimdi barışmışlar biraz önce de eve geldiler canım cicim yerleşiyorlar kimsenin mutluluğunda gözümüz yok da bu kadar kolay mı düzeldi mi yani bu iliski boşanıp ayrılınca ?
Her iliskinin dinamiği farklı biliyorum ama bu kadar yol alabilmiş kadının da geri dönmesini anlamıyorum memur kadın işi var ailesi de destek aynı zamanda
Bazı kadınlar böyle seviyor maalesef...

Şiddeti normalleştirmişler artık. Hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam edebiliyolar, gurur kavramına çoook uzaklar. İşi gücü olmayan kadını anlarım da memur olup böyle adamları baş tacı edenlere müstehak, hak ediyolar bu hayatı yaşamayı.
Ben de bunu anlamıyorum ve hazmedemiyorum bizim de çocuğumuz var çocuklar hep bahane ediliyor ya ben de cok zorlanıyorum bazen boşandığım icin biz miyiz diyorum bu kadar cengaver olan ?

Yazık o çocuklara ben cok üzülüyorum
Ben öğretmenim o kadar cok öğrencim var ki evinde siddet olan cok belli ediyorlar kendilerini boşanan aile çocukları eğer aile ilgiliyse mis gibi devam ediyor hayatına

Özünde iyi biridir belki 🙃 benim kk.da okuduğum tiplerin hepsi özünde iyiler. Bu tip konular ama çok seviyorumla bitiyor. Ben artık şaşırmıyorum.
Kadın adama kapıyı bitanem diye açtı 😃 zaten öğretmenim yorgun argın geldim okuldan sok geçirdim o an 😃

Ben de bunu anlamıyorum ve hazmedemiyorum bizim de çocuğumuz var çocuklar hep bahane ediliyor ya ben de cok zorlanıyorum bazen boşandığım icin biz miyiz diyorum bu kadar cengaver olan ?
Çocuklar tamamen bahane. Çocuğu olmayanlar da anne babası üzülmesin diye boşanmıyolar güya. Yalnızca kocişkosuz kalmaktan korkuyolar, onları da bir nebze anlıyorum toplumumuzda kızlarımız daha küçüklükten beri “başında erkek yoksa eksiksin” mesajlarıyla büyütülüyor. Siz neyse ki toplumun bu algısından kendinizi kurtarmışsınız. Dilerim bir gün diğer kadınlar da kurtulur.

Boşanma pskolojisini sende biliyorsun kuzum öyle bir şey ki biz yaşadık Allah düşmanıma yaşatmasın zor o iç savaş dönemi gerçekten.
İşte bu yüzden boşanmak o süreci atlatmakta cesaret gerektiriyor alışkanlıklardan kolay kopamıyor insan bende şiddet sonucunda boşandım, misal öyle bir pskoloji ki gelse özür dilese de gitsem kafasındaydım, ama o sancılı süreci atlatınca dönüp diyorum hangi kafayla şiddet gördüğün adama geri dönmeyi düşündün diye.
Kadın da belli ki o sürece yenik düşmüş tekrarlaması olası olan şeyleri tekrar yaşayınca anlayacaktır ne yaptığını..
Yalan değil boşanma sürecinde ben de demiştim gelse özür dilese diye ama boşandıktan sonra birkez bile demedim demem cocuk oyuncağı degil bu is

Yazık o çocuklara ben cok üzülüyorum
Ben öğretmenim o kadar cok öğrencim var ki evinde siddet olan cok belli ediyorlar kendilerini boşanan aile çocukları eğer aile ilgiliyse mis gibi devam ediyor hayatına
Cocuklar balkonda sessiz sessiz agliyor cogu zaman. Evin en buyuk cocugu lise son ogrencisiydi. Agresif, surekli kufur ediyor, ciplak dolaniyor. Rol modeli anne(ben babanin küfrettiğinr ve siddet gösterdiğine sahit olmadim hatta kadinin adamin kafasini duvarlara vurdugunu gördüm). Kızlarina ise cok igrenc ifadeler kullaniyor. Defalarca polis geldi gitti. Degisem bisey yok maalesef.

Back
X