konu sahibinin şaşırmasını anladım çünkü ilk gördüğümde bende çok şaşırmıştım. karı koca şiddeti mahallede oluyorsa huzur kalmaz, apartmanda oluyorsa kendi evinizden soğursunuz yüreğiniz kalkar, işyerinde iş arkadaşınız bu durumu yaşıyorsa işten bile soğursunuz elleriniz titrer çünkü korku bulaşıcıdır. her an şiddet uygulamaya hazır birinin yüksek sesi, hakaretleri, küfür tehdit, eşya fırlatmaları, tokat tekme yumruk atması sizin de içinizdeki bir parçayı öldürür. şiddet başkasına yapılsa bile sizde dolaylı yoldan etkilenirsiniz. özellikle alt kat komşu üst kat komşu gibi sesin çok geldiği yerlerde oturuyorlarsa çocuğunuz duymasın diye tv sesini açarsınız. çünkü zamanla ona şiddetin normal gelmesini asla istemezsiniz.
onlar evlidir, polisi daha önce arayan komşular sonuç alamaz çünkü kadın şikayetçi değildir. apartman yönetimi uyarsa sanane karı koca kavgası diyip kapı kapatırlar. kimse gidip sus artık yeter gece iki uyumak istiyoruz diyemez çünkü başına bela almak istemez. erkek kavgasına girip yaralama karakol vs istemez. bu evliliklerini bitirmeyi falan düşünmüyorlardır. şiddetin dozu her seferinde daha da artar. kadın asla boşanmaz. boşan diyen tanıdıkları düşman bellerler. onlardan kötüsü olmaz, karı koca arasına girilmez derler.. en sonunda sıfır iletişim, taşınma ve görmezden gelme yolları ile çözüm bulunur. çünkü kadını zorla adliyeye götürmek karakola götürmek psikolojik destek almasını sağlamak mümkün değildir. bu kadını kurtarmak komşuların görevi değildir çünkü karşınızda kocamı seviyorum boşanmam diyen biri vardır. kurtulmak istememektedir. kurtulmak isteyenlere herkes destek verir, merhamet duyar, yardımcı olur . aile, arkadaşlar, komşular, sosyal örgütler, resmi kurumlar... şiddetten uzak durmak en güzel yoldur.