Şiddet görüp hala sineye çeken var mı çocuğu için?

Var, kuzenim
Devam ettirmek sanki o cocugun yararinaymis gibi
Bence olay farkli
Sahsen kuzenim esi ev ve araba kredisini oduyor eve bakiyor diye bosanmiyor. Afedersin de bu resmen zinanin mesrulastirilmis hali bana gore. Kadin erkegi kullaniyor parasi icin, erkek de kadini kullaniyor ev isi yapmasi icin.

Kesinlikle katiliyorum.Hatta daha fazlasini yapan da var,kendini dovdurmek icin cabalayip evet evet bunun icin ozel caba sarf edip sonrasinda vicdan yapan kocasina istedigini yaptirip komsularina hava atan insan gordum.

Kadına el kaldıran kişiye adam denmez.
İnsan olan zaten sevdiğine el kaldırmaz.
Evlilikte herşeye var bence bi çare ama çaresi olmayan 2 şey var
İhanet ve şiddet .

Baska biyerden bakicam konuna.

Kuzenim kariyer sahibi, iyi isi olan, herseye yetismeye calisan bir kadin. 2 cocugu var. ilki daha kucukken okulda ogretmeni bir soru sormus. Annelerinizle evde neler yapiyosunuz diye. Cocukta demis ki; annem evde hep bulasik yikiyo. Yani cocugun algisi bu.

E sizinkine sorulsa ne der acaba? Sabah aksam annem dayak yiyo mu diyecek?

Cocuk icin siddeti sineye cekmek cok yanlis. Cocugun boyle bir ortamda buyumesi, anne ve babasi ayrilmis bir sekilde buyumesinden cok daha sagliksiz.

Hem ya sizin hayatiniz? Bu hayat size kac kere sunuluyor ki boyle harciyorsunuz hayatinizi?

Baska biyerden bakicam konuna.

Kuzenim kariyer sahibi, iyi isi olan, herseye yetismeye calisan bir kadin. 2 cocugu var. ilki daha kucukken okulda ogretmeni bir soru sormus. Annelerinizle evde neler yapiyosunuz diye. Cocukta demis ki; annem evde hep bulasik yikiyo. Yani cocugun algisi bu.

E sizinkine sorulsa ne der acaba? Sabah aksam annem dayak yiyo mu diyecek?

Sormaya gerek yok.

Onlar o kadar masum ki bir zaman sonra öğretmen ailelerinden bir parça oluyor sanki.
Kendiliğinden paylaşıyorlar.

Bana ödevimi yapamadım öğretmenim çünkü annemle babam kavga etti, babam annemin boğazını sıktı.
Annem de ağladı diye anlatan öğrencim oldu.

İçimin acısından ders işleyemez oluyorum o an..

Konu sahibi düzelmez diyemem bir kitap okumaya başladım hayata bakışım değişti.
Düzelmez diye kesin konuşmak geleceği bilmek olur.

Geleceği de yalnızca Allah bilir.

Adam düzelir mi düzelmez mi bilemem.
Sadece bir kadın olarak sizin içinizde yıkılanlar o düzelse de düzelmez sanırım..

Sormaya gerek yok.

Onlar o kadar masum ki bir zaman sonra öğretmen ailelerinden bir parça oluyor sanki.
Kendiliğinden paylaşıyorlar.

Bana ödevimi yapamadım öğretmenim çünkü annemle babam kavga etti, babam annemin boğazını sıktı.
Annem de ağladı diye anlatan öğrencim oldu.

İçimin acısından ders işleyemez oluyorum o an..

Konu sahibi düzelmez diyemem bir kitap okumaya başladım hayata bakışım değişti.
Düzelmez diye kesin konuşmak geleceği bilmek olur.

Geleceği de yalnızca Allah bilir.

Adam düzelir mi düzelmez mi bilemem.
Sadece bir kadın olarak sizin içinizde yıkılanlar o düzelse de düzelmez sanırım..
İnsanın içinin kırılması burulması o kadar acı bişey ki; tarifi yok. İnşallah düzelir ne diyelim..

Aynen bu durumdaki bir annenin çocuğuydum ben... Yıllarca kendime lanet ettim bu kadın bunca şeyi bizim yüzümüzden yaşıyor biz olmasaydık kendini kurtarırdı diye... Ama öyle değilmiş büyüdükçe anladım, annem sadece kendi saplantılı kafası yüzünden çekmiş, herneyse... Çocuğunu bahane edip dayağına rağmen vazgeçemediğin o kocanla dayaklı mutlu yaşa, ama unutma ilerde çocuğun belki de senden nefret edecek...
Benim kocam çocuğumun önünde bana el kaldıracak olsa da.aklarını söker eline veririm, kimse beni çocuğumun karşısında küçük düşüremez:sinirli:

Konu sahibi siddete cocuk babasiz buyumesin diye katlandikca adam da aman ne fedakarlik yapiyor diye sana madalya takmaz. Aksine siddetin dozunu ve sikligini artirir. Adamin gecinmeye gonlu olsa zaten dovmez. Adamin amaci zaten seni yildirmak. Buna bir son vermen lazim. Vicdan ve merhameti olmayanin duzelmesini bekleme. Ancak ele avuca dusunce muhtac olunca belki. Onda da cenesiyle biktirir boyle tipler. Sen onun kolesi degil esisin. Sana saygisi olmayanin yaninda bir an durma. Cocugunun gozunde de saygin kalmaz ilerde. Bosanmak o kadar da kotu degil. Ben de cocuklu ve bosanmis biriyim. Bunlara katlanmak zorunda degilsin. Darp raporu al ve tazminatina kadar tum haklarini iste bosanirken. Bosanmanin da o kadar kolay olmadigini gorsun, yaptiklarinin bedelini odesin eli kirilasica kocan. Vicdansiz adam. Esinin yaptigi acizlik. Dayakla terbiye edilmez, bizler de hayvan degiliz terbiye edilecek, ki hayvanlar bile dovulmez. Hayvanlar bile daha asil. Esin insan degil. Yazik degil mi kendine bir de o adamin hizmetciligini yapiyorsun ustune bir de dayak yiyorsun. Bosan kurtul.

Düzelse de fark etmiyor ki. Bi kere sana kiyabildigini gördüğün an hayata karşı nefretle yaşamaya başlıyorsun. Düzelse ne düzelmese ne. Fiziksel seyler acı vermemeye başlıyor ki zaten artik. İnsanı ölmeye ya da öldürmeye itecek kadar güçlü bir ezilmişlik hissi. Katlananlar çocuk olmasa da katlanır ayriyeten.

Ben şiddet gösteren bir ailede büyüdüm. Canım annem, babamın hala dayağını çeker, kumarını da.ve ben de ne yazık ki annem gibi ezilmiş ve değer görmemiş bir örnekten sonra gidip bir dayakçı kocayla evlenip, ilk aylardan tokat yiyip oturdum sonra çocuklar oldu ve dayaklar başladı.terkettim evi ama boşanamadım.meslek yok, aile desteği yok mecburen iki küçük çocukla süt dökmüş kediye dönerek geri döndüm.

Şimdi bıçak çekmeler ve kafama atılan yumruklarına karşı daha da sesizleşiyorum ve sevmesi, sayması için daha da iyi davranmaya çalışıyorum.çocuklarım hayırlısıyla büyüsün, çalışmaya başlayacağım. tabi hayatta kalırsam...

Ben şiddet gösteren bir ailede büyüdüm. Canım annem, babamın hala dayağını çeker, kumarını da.ve ben de ne yazık ki annem gibi ezilmiş ve değer görmemiş bir örnekten sonra gidip bir dayakçı kocayla evlenip, ilk aylardan tokat yiyip oturdum sonra çocuklar oldu ve dayaklar başladı.terkettim evi ama boşanamadım.meslek yok, aile desteği yok mecburen iki küçük çocukla süt dökmüş kediye dönerek geri döndüm.

Şimdi bıçak çekmeler ve kafama atılan yumruklarına karşı daha da sesizleşiyorum ve sevmesi, sayması için daha da iyi davranmaya çalışıyorum.çocuklarım hayırlısıyla büyüsün, çalışmaya başlayacağım. tabi hayatta kalırsam...
Senin bir konunu hatirliyorum. Allah yardimcin olsun ne diyeyim.

Ben anlamiyorum çocuk için katlanma olayı nedir?
Yani sen katlanmazdin da çocuk var diye mi katlaniyorsun?
Önceden şiddet yoktu da şimdi çocuk verdin diye mi şiddet var?
O zaman çocuk problem demek ki adam için. Al çocuğunu da git.

Benim babamla annem yalnızca bir kez gözümün önünde şiddetli bir kavga yaşadı. 15 yaşındaydım hala unutmam o sahneyi.

Demek ki çıkmıyor akıldan bak nasıl etkilendigimi düşün. Bu birden çok kez yasansa kim bilir ne kadar da etkilenirdim. .

Büyük konuşmak istemem. Mantıklı konuşmak isterim şuan ve asıl çocuk varsa bu duruma son verilmelidir. Sizin sorunlarınızı çocuklar çekmek zorunda değil.

Çocukları hatrına 33 yılını şiddet aşağılama aldatma gibi birçok fena konuyla hayatı zehir olmuş birini tanıyorum ANNEM :KK42: olmuyorlar Ada'm olmayan olmuyor sonradan annemin ettiği dualar gösterdiği sabır haddinden fazla geçen yaz topladı pılısını pırtısını gitti baba evine annem öylece kalakaldı ortada evsiz barksız hemde oruç ağzımızla çok şükürki kışın borç harç ev aldık dayadık döşedik Mutlu Mesut yaşıyor... Olan çocuklara ve onca geçen zamana oluyor üzülme evlatların için sakın katlanma huzursuz mutsuz ev cehennem gibi bir evlat olarak söylüyorum bazı evlilikler kesinlikle bitmeli böylesi daha sağlıklı Hakkı'nda hayırlısı...

Ne diyorsun arkadaşım sen
böyle bir hayat mi var
Eşin ruh hastası mı?
Ailen nasıl destek değil
akraban yok mu ?
Eşinin ailesi biliyor mu onlara söyle
2 çocuğun var seni bir gün dograsa o çocuklara ne olacak kendini dudunmuyorsan onları düşün

Back
X