Şiddet görüp hala sineye çeken var mı çocuğu için?

Size katılıyorum çünkü benim annem her şiddet gördüğünde içimin paramparça olduğunu yaşadım, büyüdüm, evlendim ama psikolojim asla sağlam değil ve kardeşlerim de sinir, stres dolu insanlar oldu :KK43:
Sen neler yasiyosun çok şeyi vcevaplayamadim yeni yeni okuyorum canım kusura bakma

Seviseyiz olan sensin hakettiği mi söyleyen sensin kibir tavan yapmış sizde unutma senden büyük Allah var tanımıyorum seni ama konuşmalarına dikkat etmen lazım
:) Ben kibirliyim sen de bencilsin. çocukların içinmiş hadi ordan. benim de annem senin için katlandım dedi durdu. hayatımı mahvetti. sizin de yaptığını bu. Doğru olmadığını da biliyorsunuz ama bahane var çocuk. O insan değil çünkü sadece bir bahane. bir şey olmaz ona demi ya!!!

burda benzer konuda bi üyenin yorumu aklıma geldi.

ona da çocuğun da ilerde babasına çeker demişlerdi. reddediyordu konu sahibi. bi üye de hayır efendim o çocukta benim de hakkım var. o çocuk büyüyecek benim çocuğumla aynı okula gidecek, aynı toplumda yaşayacak vs demişti. çok doğru. bizim de her şekilde konuşmaya hakkımız var çünkü sizin gözünüz bağlanmış gibi o çocuğa ne kadar büyük bi zarar verdiğinizi göremiyosunuz şu an. gerçekten sizi dayak yerken görerek büyüyünce normal bi yetişkin olacağını mı sanıyosunuz?
o bendim :) ben toplumdaki diğer çocuklardan da sorumluyum ...sorunlu çocuklar sorunlu bireyler demek.o sorunlu bireyler de toplumu etkiliyor.aynen daha önce dediğim gibi,o çocuk gün gelecek belki benim çocuğuma şiddet göstermeye kalkacak..toplumun yapısı böyle böyle bozuluyor.kadına şiddet,cinayetler tacizler,ensestler böyle artıyor.sorunlu ailelerden çıkıyor.
o yüzden sokakta cimcik yiyen çocuk gördüğümde de müdahale ederim,tacize uğrayan kadın da..

Var tabi olmaz mı dışarıda adam öldüren,eşlerini döven -öldüren,hayvanlara işkence yapan,çocuklara tecavüz eden vs psikopat insanların %90'ınının anneleri..

Vatanımıza hayırlı uğurlu olsun annesinin pasifliği ve korkaklığı yüzünden bir nurtopu gibi yeni psikopatımız daha oldu!
yazı biraz ağır ama doğru. evde sürekli dayak, hakaret, bağırmalar ve ağlamalar sonucunda o çocuğun normal büyüyeceğini düşünmek zaten hayal olur. o çocuk babasından ne gördüyse büyüyünce karısına aynısını yapacak. çocuklar öğütle değil izleyerek öğrenir. çocuk için evliliğe katlanmak da bahanedir. çocuğun sakinliğe ihtiyacı var . gözü önünde annesinin ağzının yüzünün kırılmasını izlemesine değil

Sen neler yasiyosun çok şeyi vcevaplayamadim yeni yeni okuyorum canım kusura bakma
Önemli değil, sadece konu başlığınız benim konuya dahil olmamı sağladı.Babamın, anneme yaptıklarını bana yaşatan biriyle evlendim.maddi manevi şiddet, hakaret dolu bir yaşam sahibi oldum.o yüzden kötü şeylerin yaşandığı evden ,sağlıklı bireyler ve kararlar çıkması çok zor.Annem şiddet,kumar bağımlısı babamdan zamanında boşansaydı ben de bu adamı o evden çıkmak için seçmeyebilirdim...

Aileniz destekse boşanmayı düşünebilirsiniz...

Bir öğretmen olarak söylüyorum kendi cesaretsizliğinizi çocuğum için katlanıyorum bahanesi ardına gizlemeyin burada şiddet dolu bi evlilik çocuk var diye devam ettirilmez çocuğa büyük zarar diye bas bas bağırmaktan yoruldum.
Öğretmenlikle ne alaka dayağın affı olmaz.Bende öğretmenim ama kadın olarak söylüyorum

yazı biraz ağır ama doğru. evde sürekli dayak, hakaret, bağırmalar ve ağlamalar sonucunda o çocuğun normal büyüyeceğini düşünmek zaten hayal olur. o çocuk babasından ne gördüyse büyüyünce karısına aynısını yapacak. çocuklar öğütle değil izleyerek öğrenir. çocuk için evliliğe katlanmak da bahanedir. çocuğun sakinliğe ihtiyacı var . gözü önünde annesinin ağzının yüzünün kırılmasını izlemesine değil

Ben ağır olduğunu bile düşünmüyorum,konu sahibi açıp 2-3 psikoloji kitabı karıştırsa dahi bunların hepsinin doğru olduğunu görecektir.Zaten kayınvalidesinin dayak yediğini yazmış sonradan..işte dayak yiyen anneyle büyüyen bir adam şimdi de karısına eziyet ediyor..ki konu sahibi tepki çekmemek için yazmamıştır ama böyle biri sinirlendiğinde çocuğuna da şiddet gösteriyodur ya da büyüyünce gösterir.

Bir çocuğa verilecek en büyük hediye babasının annesini sevmesidir diye bir söz var.ve çocuklar -mış gibi yapmayı da hisseder.Yazdığınız herşey doğru

Önemli değil, sadece konu başlığınız benim konuya dahil olmamı sağladı.Babamın, anneme yaptıklarını bana yaşatan biriyle evlendim.maddi manevi şiddet, hakaret dolu bir yaşam sahibi oldum.o yüzden kötü şeylerin yaşandığı evden ,sağlıklı bireyler ve kararlar çıkması çok zor.Annem şiddet,kumar bağımlısı babamdan zamanında boşansaydı ben de bu adamı o evden çıkmak için seçmeyebilirdim...

Aileniz destekse boşanmayı düşünebilirsiniz...

Özellikle size yazmak istedim.Eşiniz sizin sağlıksız mekanizmalarınız için adeta puzzle ın diğer parçası olduğu için,bilinçaltı olarak özellikle o adamı seçiyorsunuz.Sağlıksız ailede büyüyen,babası annesine eziyet eden aile çocuklarında 2 tip mekanizma oluyor ya kadın gidip aynı şeyleri yaşatacak adamı seçiyor ya da zincirleri kırmış biriyse babasının tam tersi..

Yani söylediğiniz doğru anneniz herşey başladığında boşansaydı şimdi sizin hayatınızda böyle olmıcaktı

Özellikle size yazmak istedim.Eşiniz sizin sağlıksız mekanizmalarınız için adeta puzzle ın diğer parçası olduğu için,bilinçaltı olarak özellikle o adamı seçiyorsunuz.Sağlıksız ailede büyüyen,babası annesine eziyet eden aile çocuklarında 2 tip mekanizma oluyor ya kadın gidip aynı şeyleri yaşatacak adamı seçiyor ya da zincirleri kırmış biriyse babasının tam tersi..

Yani söylediğiniz doğru anneniz herşey başladığında boşansaydı şimdi sizin hayatınızda böyle olmıcaktı
Şimdi benim kızlarım da bana baktıkça psikolojisi bozulacak ve onların da iyi bir aile hayatı olamayacak. boşanmam da çok zor.mecburen şiddet görmemek adına yapmam gereken tek şey; kötü söz ve davranışlarını görmemem, duymamam ve cevap vermemem.ben çok sakin biri olmadığım için haksızlıklarına sesiz kalamıyorum.karşımda ise bana her kızdığında şiddet gösteren bir adam var.

Kızlar nasıl daha umursamaz, sesiz ve onun istediği gibi sevgi dolu biri olabilirim bilmiyorum!??!? Eşim bir köle istiyor bir ömür...

Şimdi benim kızlarım da bana baktıkça psikolojisi bozulacak ve onların da iyi bir aile hayatı olamayacak. boşanmam da çok zor.mecburen şiddet görmemek adına yapmam gereken tek şey; kötü söz ve davranışlarını görmemem, duymamam ve cevap vermemem.ben çok sakin biri olmadığım için haksızlıklarına sesiz kalamıyorum.karşımda ise bana her kızdığında şiddet gösteren bir adam var.

Kızlar nasıl daha umursamaz, sesiz ve onun istediği gibi sevgi dolu biri olabilirim bilmiyorum!??!? Eşim bir köle istiyor bir ömür...

Siz annenizin yaptığını yapmayın boşanın ..boşanma çoğu kadın için zor hatta benim annem içinde imkansızdı ama öyle güzel oldu ki..yaratan'a güvenin kendinize çocuklarınızla sağlıklı bir hayat kurun..bakın benim annem 48 yaşından sonra çalışmaya başladı ve şuan alanında inanılmaz başarılı..pasif,pısırık,yıllarca psikolojik bazende fiziksek şiddet gören bir ev hanımından bahsediyorum..

çok komiksiniz, sizin gibilere üzülmüyorum hakediyorsunuz ama çocuklara, ah o çocuklara... ne suçları var?
Hz Allah herkesi ayri bi sinavdan gecirirmis böyle konusmak gercekten kırıcı siz kimsiniz de hakediyorsunuz diyorsunuz bi kadin bunu diyor sa artik erkeklerin kadınlara neler neler demesi cok normal ikincide kininiz içinizde kalsin gercek hayatta herseyi cekip de bosaninca kendini birsey zanneden var burda onlardan olmayin aldatmayi siddeti herseyi görüp ama buna ragmen susup sayet kocası istemeyince baba evinde gonderip zorla boşanıp sonrada burda ben bosandim cok zor şeyler atlattim ben cekmedim sizde cekmeyin ailemin yuzunede bakmiyorum deyip halbuki ailesi onu reddedip evlatlikdan ama gel gor ki ozguven tavan yapmis indanlari Allahim islah etsin kotu günlere koymasin

Hz Allah herkesi ayri bi sinavdan gecirirmis böyle konusmak gercekten kırıcı siz kimsiniz de hakediyorsunuz diyorsunuz bi kadin bunu diyor sa artik erkeklerin kadınlara neler neler demesi cok normal ikincide kininiz içinizde kalsin gercek hayatta herseyi cekip de bosaninca kendini birsey zanneden var burda onlardan olmayin aldatmayi siddeti herseyi görüp ama buna ragmen susup sayet kocası istemeyince baba evinde gonderip zorla boşanıp sonrada burda ben bosandim cok zor şeyler atlattim ben cekmedim sizde cekmeyin ailemin yuzunede bakmiyorum deyip halbuki ailesi onu reddedip evlatlikdan ama gel gor ki ozguven tavan yapmis indanlari Allahim islah etsin kotu günlere koymasin
Hemen hayat hakkında fikir sahibi olup beni de tanıdınız. Bravo! Ben savaş vermeyen kimseden hoşlanmıyorum, maalesef erkek ya da kadın bu acizlik beni tiksindiriyor.

Çocuk için sineye çekmek, kendi isteği olmadan dünyaya gelmiş bir canlıya hayatında yapılabilcek en büyük kötülük olur.

Özgüvensiz ve kuvvetle muhtemel şiddete eğilimli bir insan yetiştirirsiniz.

Kabul etmiyorum ben bunu. İmkanlarım el vermiyor , kendi ayaklarımın üstünde duracak güce sahip değilim daha makul bir açıklama bunun yanında.

Çocuk, sevgisizlik ve şiddet ortamında büyüyeceğine, babasız ortamda büyüsün daha iyi. Ben çocuk sahibi kadınların yuvalarının yıkılmasına çok karşıyım; ama konu şiddete gelince işin rengi değişir. Sadece kendinizi değil, o masum yavruların haleti ruhiyelerini de düşünün.

QUOTE="shinox, post: 46630640, member: 300477"]Ben şiddet gösteren bir ailede büyüdüm. Canım annem, babamın hala dayağını çeker, kumarını da.ve ben de ne yazık ki annem gibi ezilmiş ve değer görmemiş bir örnekten sonra gidip bir dayakçı kocayla evlenip, ilk aylardan tokat yiyip oturdum sonra çocuklar oldu ve dayaklar başladı.terkettim evi ama boşanamadım.meslek yok, aile desteği yok mecburen iki küçük çocukla süt dökmüş kediye dönerek geri döndüm.

Şimdi bıçak çekmeler ve kafama atılan yumruklarına karşı daha da sesizleşiyorum ve sevmesi, sayması için daha da iyi davranmaya çalışıyorum.çocuklarım hayırlısıyla büyüsün, çalışmaya başlayacağım. tabi hayatta kalırsam...[/QUOTE]

tovbeeeee Allahim yardimciniz olsun oyle insanlarla kavga etmemeye az konusmaya ve sorun cikarmamaya calisin ki zara gormeyesiniz..cunku karsinizdaki normal degil anlamaz.

:) Ben kibirliyim sen de bencilsin. çocukların içinmiş hadi ordan. benim de annem senin için katlandım dedi durdu. hayatımı mahvetti. sizin de yaptığını bu. Doğru olmadığını da biliyorsunuz ama bahane var çocuk. O insan değil çünkü sadece bir bahane. bir şey olmaz ona demi ya!!!
Daha güzel konusabilirdin demi karşındakini aşağılayarak konuşmak güzel bisey değil size aynı şekilde konuşulan tepkinizi merak ediyorum

o bendim :) ben toplumdaki diğer çocuklardan da sorumluyum ...sorunlu çocuklar sorunlu bireyler demek.o sorunlu bireyler de toplumu etkiliyor.aynen daha önce dediğim gibi,o çocuk gün gelecek belki benim çocuğuma şiddet göstermeye kalkacak..toplumun yapısı böyle böyle bozuluyor.kadına şiddet,cinayetler tacizler,ensestler böyle artıyor.sorunlu ailelerden çıkıyor.
o yüzden sokakta cimcik yiyen çocuk gördüğümde de müdahale ederim,tacize uğrayan kadın da..
Cimcik yiyen çocuk derken anlamadım ben sorunlu olmaması için elimden geleni yapıcam inşallah her zaman dua da ediyorum ve surekli tekrarlayan bi huzursuzluk varsa da müdahele edicem daha birbirimizi çok iyi tanımadığımızı da düşünüyorum iyi olacak diye temenni ediyorum yıkmak çok kolay sabrediyorum inşallah düzelir o da bi nebze

Back
X