Şiddet hastalık gibidir, tedavi edilmezse devam eder.

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.979
798
Şiddet hastalık gibidir, tedavi edilmezse devam eder yazdım ama gibi değil, gerçekten hastalıktır. Aklı başında hiçbir insan kendisine veya kendisinden güçsüz herhangi bir varlığa şiddet uygulamaz.

Kadınlar erkeklerden, çocuklar ebeveynlerden güçsüz olduğu için şiddete maruz kalır. Annelerden duyarız mesela: "Kimse benim çocuğumu dövemez, ona hakaret edemez" vs gibi sözler söylerler ama sinirlendiklerinde çocuklarını aşağılarlar, döverler. Bahaneleri de "sinir"dir. Eşler için de aynısı geçerli. O halde çocuk ebeveyne, kadın eşine sinirlendiğinde, kol gücü yetmeyeceği için eline sert bir cisim alsın ve şiddet uygulasın. Bunu düşününce ne kadar saçma ve mantıksız geliyor değil mi?

Çocuk anne-babaya vursa vefasız evlat oluyor ama ebeveynler aynısını yapınca hem sever, hem döver savunusu devreye giriyor. Eş kadını hem sever, hem döver ama kadın buna tepki gösterdiğinde "kimbilir ne kabahat işlemişsindir?" denir. Bir insan ne kabahat işlerse işlesin, hiçbir zaman şiddeti hak etmez, konuşulur, mesafe konulur ama dövülemez! Anlaşma sağlanamazsa gerekiyorsa ayrı hayatlara devam edilir.

Şiddet geleneksel davranışlarımızdan biri olabilir ancak artık terkedilme zamanı geldi geçiyor.

eşiniz veya ailesi tarafından gördüğünüz bir şiddet mi var?
genel konuşmuşsunuz eşi ve eşinin ailesi konusunda olduğunuz için merak ettim.

Sadece buraya takıldığım için yorum yazıyorum. Konu bütünlüğü olarak tabiki şiddet kötü birşeydir. ama Ana-babalarımız küçükken bize ufak tefek şiddet uyguladı diye biz onlara nasıl karşılık verelimki ? ( tabiki çocuğunu dayaktan öldüren aileler için söylemiyorum bunu ) Bana göre çocuk anne-babaya vursa lafı bile çok kötü. Hiç hoşlanmadım.

şiddet geleneksel davranılarımızdan biri değildir...

eşiniz veya ailesi tarafından gördüğünüz bir şiddet mi var?
genel konuşmuşsunuz eşi ve eşinin ailesi konusunda olduğunuz için merak ettim.

Evlenene kadar annemden dayak yedim. Çok sık olmazdı ama kardeşlerimi de döverdi annem. Ona göre şiddet en iyi eğitme yöntemi. Eşimin ailesi için de bu bir eğitim metodu.

Bu konuyu burada açmamın nedeni, eşinden ve ailesinden fiziki-psikolojik şiddet görenlerin bunu normal kabul etmesi, kabullenmesinin öğütlenmesi ve affedilmesi yönünde telkinlerin çok fazla olması.
Bence şiddet affedilecek bir şey değildir. Affedildiğinde mutlaka devamı gelir ve sebep hep anlık sinir, iş sıkıntısı, bunalım vb bahanelerdir.

Bunu örnekledim ki anne-babanın uyguladığı şiddetin ne kadar abes olduğu açığa çıksın istedim. Nasıl bir çocuk anne-babasına şiddet uygulayamazsa, aynı şey ebeveynler için de geçerlidir. Çocuk dünyaya getirmek onun hakkında her şeyi yapabileceğinizi, ona istediğiniz gibi davranabileceğinizi göstermez. Çocuk anne-babaya emanettir, o da herkes gibi dünyaya yaşamaya gelmiş bir bireydir, birilerinin stres topu, bahanesi, oyuncağı değildir.

şiddet geleneksel davranılarımızdan biri değildir...

Şiddet eğer geleneksel değilse, bu forumda, gerçek hayatta dayak yiyen kadına kocasını affetmesini, alttan almasını söyleyenlerin yüksek çoğunluk olmasını nasıl açıklarız?

Son düzenleme:

tabı kı şıddete karşıyım ama şuda bır gerçek kı bu aralar bu kadına şıddet olayları çok fazla duyulmaya başladı
hergün haberlerde bı yenısını daha ızlıyoruz!!
O kadar eylemler yapıldı, kadınlar televızyona çıktı konuşmalar yapıldı sonuç ne oldu?
Bence bu şıddet konusu çok derın ve tartışılması gereken bı konudur.

Bız dur dedıkçe daha fazla gündeme gelıyor, daha çok kadın şıddete maruz kalıyor!!

Bana göre eskiden şiddet normal karşılandığı için sorun olarak görülmüyordu. Kocası kadının sahibiydi, yedirir içirirdi, her şekilde davranma hakkına sahipti, ne olursa olsun boşanmak ayıptı, erkek kabahatli olsa da hep dul kadın suçlanırdı, sabretmeyene kötü kadın, kötü gelin gözüyle bakılırdı. Çocuklara da öğretilen böyleydi.

Şimdi ise herkes haklarının farkında, insan olduğunun bilincinde. Geçmişte gizlenen, normal karşılanan şeyler artık açığa çıktığı için insanlar şaşırıyor. Şaşırmaya gerek yok, zaten düzen böyleydi. Şimdi kadınlar bu düzeni değiştirmek için çabalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…