Kadına şiddet toplumumuzda son yıllarda artmaya başladı! Hayır efendim kadına şiddet toplumumuzda hep çok yüksek oranda vardı. Bakınız atalarımızın o ünlü "Kadının karnından sıpayı , sırtından sopayı eksik etmeyeceksiniz!" sözüne. Hangi atamız söylemiş acaba bu sözü?Ki bunu söyleyen atamız kuvvetle muhtemel erkektir. Ata sözü vasfına sahip olabildiğine göre hayli epey zaman önce söylenmiş olmalı. Peki sadece atasözleri midir suçlu olan? Nedir bu kendinden zayıf olana şiddet uygulama merakı? Her gün televizyonlarda gösterilen ölü kadınlar, tabutlar,psikolojisi bozuk olan kocalar, çok aşık VE SIRF AŞKINDAN öldüren sevgililer, psikopat eski kocalar... Ölümler kadınlar için bu eziyetin son aşamasıdır aslında. Evlilik birliği boyunca uğranılan fiziksel, psikolojik,cinsel saldırılar hatta tecavüzler de cabası.
Gerçi aileler de suçlu aslında. "Bu evden gelinlikle çıktın, kefenle girersin" de toplumumuzda hayli kabul gören bir sözdür. Genç kızlar düğünden önce evden çıkarken babaları tarafından kocaları önünde söylenir. Bu sözün vermiş olduğu yetkiye dayanarak , kocalar da vazifelerini yerine getirmeye başlar. Hem cinsimiz olan kaynanalara ne demeli acaba? Kendi ezikliklerini bir başka hem cinslerini ezerek ,şiddet göstererek veya şiddete yardımcı olarak hayata karşı kaybetmiş olduklarının hıncını bu şekilde çıkaracak ya! Bu bir zaferdir. Artık ezilen değil ezen o. Çok fazla şiddet meraklısı olan insanların geçmişinde de bu yara vardır gerçi. Fazlasıyla şiddet görmüş olmak .Artık güçlü olan o dur. Bu kez o vuracak ve bundan haz duyacak. İşte tam da burada küçücük çocuklarına şiddet uygulayan anne ve baba müsveddelerine koca bir alkış istiyorum! Tebrikler işte bu nesil sizin ve sizin gibilerin eseridir, GURURLANIN!
Herkes kadına şiddete karşı zaten bu toplumda ama her iki kadından biri şiddet görüyor nedense? Şiddet gören kadınlar da susuyor. Napacaklarını ya bilmiyorlar ya da bilmelerine rağmen korkuyorlar. Neden, kimden ? Hani o yukarıda bahsettiğim baba var ya işte ondan, ya da o babanın devamı olan abilerden, parasızlıktan, toplumda dışlanmaktan, yolda yürürken terkettiği kocası tarafından vurulup öldürülmekten. Ne yapılabilir bilmiyorum. Farkındayım ama şuraya buraya sığının diyeceğim hiç bir yere ben de inanmıyorum ki. Sadece şunu söyleyebilirim.Kızlar ne olursunuz okuyun ve KOCALARA KAÇMAK YERİNE OKULLARA KAÇIN! Malumunuz bu ve burası tüm bunların gerçek olduğu bir ülke. Ne yapalım bakınız atalarımız buyurmuş.