Şiddet mi?

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
13.923
28.939
Boğazımda bir yumru, ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Durumu dramatikleştirmek istemiyorum fazla da.
Belki ben hatalıyım, belki eşim hatalı fakat birkaç mesajdan sonra o çok kızdığımız "Benim kocam melek" diyenlere döneceğim belki.

Şiddet konusunda sert konuşurum ben.
Seslerin bile yükselmediği bir ailede büyüdüm, çok huzurlu olduğumuzu iddia etmesem de.
Eşimin ailesi ise normal ses tonunu pek kullanmaz.
İlk yılımızda eşimin farketmeden sesini yükselttiğini kabullendirmeye çalıştım ona.
Hallettik sayılır.

Başkalarının yanında birkaç defa bana ciddi anlamda-sudan sebeplerle- sinirlendiği oldu, çenesi titredi yumruğunu sıktı falan.
Hatta sonuncusunda çok ciddi tepki gösterdim daha sonra.

Az önce olana gelirsek...
Stresli olmaya çok müsait bir işi var.
10buçuk gibi eve geldi, patronu aradı, bir yanlış anlaşılma olmuş onu konuştular.
Ben eşimin sinirlendiğini fark etmedim, bu noktada hatalıyım sanırım, taklidini yaptım bir an sessiz sessiz, çünkü 5 dakika önce ağız dolusu gülerek konuşuyorduk.
Taklidini yaparken görünce birden üstüme yürüdü, o yumruk sıkıldı havaya kalktı.
Şaşkınlıkla odayı terk ettim sadece.
Telefonu kapatıp hemen yanıma geldi, "Yanlış anladın sana değildi o hareketim. " dedi.
"Sen yapma bari, zaten adam çıldırttı. " dedi.
Ben de üstüme yürüdüğünü anlayabildiğimi, salak olmadığımı söyledim.
Birkaç gereksiz cümleden sonra ayrı odalardayız.
Hemen gelmez yanıma zaten, suratını asar oturur, ben de biraz kendimi yerim, öyle gelir.

O havaya kalkan yumruk illa ki bir gün iner mi?
İnecekse bir an önce insin demeye başladım.

Öfke kontrolü için konuşmuştuk daha önce, doktorsa doktor dedi ama sonra ne o ne ben konusunu açmadık.

Ona da haksızlık etmek istemiyorum, aslında güzel iletişimi olan bir çiftiz.
Gidip bakasım var, gitsem gurursuzluk mu ederim gitmesem fazla mı gururlu davranmış olurum diye saçmalıklar geçiyor içimden, düşüncem yetmiyor kendime.

İçimde bir şeyler kırıldı, döküldü...

Kocanızın öfke kontrolü sorunu var. Yumruğu tepkisel olarak kalkıyor. Yumruk iki sebeple kalkar. Ya vurmak için, ya da korkutmak için. İkisi de değil bir eşe, hiçbir insana yapılmamalıdır. Sanırım ailesi de bu konuda sorunlu.

Kırılmakta haklısınız. O yumruk bir gün size iner mi bilmiyorum ama bence hiç kalkmaması lazım. Kocanız psikolojik yardım alırsa kendi de daha mutlu olur diye düşünüyorum. Bu gece yaptığı hareketin özürü olmayacağını bilmeli. Küsmek değil ama karşılıklı konuşmak mutlaka gerekli.

Ben çok ciddi bir durum göremedim, o an gerçekten sinirlenmiş demek ki.. Kim olsa kendini tutmak için yumruğunu vs sıkar. Önemli olan o siniri kontrol edebilmek..

Ben eşinizin yerine koydum kendimi, ben Sinirliyken biri Karşımda hele de bu kişi eşimse taklidimi yapsa daha da çok sinirlenirdim. Üzerinize yürüyüp elini havaya kaldırması o anlık sinirle olmuş, odada kalsaydınız ve o kalkan el inseydi tepkim farklı olurdu ama sonra gelip özür dilemesi bence hatasını farkettiğini gösteriyor.

Bence gidip konuşun, evlilikte böyle yanlış anlamalardan dolayı gurur yapmak işleri daha da karıştırıyor sadece

Kocanızın öfke kontrolü sorunu var. Yumruğu tepkisel olarak kalkıyor. Yumruk iki sebeple kalkar. Ya vurmak için, ya da korkutmak için. İkisi de değil bir eşe, hiçbir insana yapılmamalıdır. Sanırım ailesi de bu konuda sorunlu.

Kırılmakta haklısınız. O yumruk bir gün size iner mi bilmiyorum ama bence hiç kalkmaması lazım. Kocanız psikolojik yardım alırsa kendi de daha mutlu olur diye düşünüyorum. Bu gece yaptığı hareketin özürü olmayacağını bilmeli. Küsmek değil ama karşılıklı konuşmak mutlaka gerekli.

Ben çok hayal kırıklığı yaşıyorum.
Hem işteki problemi, can sıkıntısı hakkında da konuşmak istiyorum.
Ama gidemiyorum.
O da pişmanlıktan gelmiyor diye tahmin ediyorum.

Ailesi problemli bu konuda.
Kardeşlerin kendi arasındaki şiddet doğal, babanın da çocuklara şiddet gösterdiği olmuş.

Son düzenleme:
Ben eşinizin yerine koydum kendimi, ben Sinirliyken biri Karşımda hele de bu kişi eşimse taklidimi yapsa daha da çok sinirlenirdim. Üzerinize yürüyüp elini havaya kaldırması o anlık sinirle olmuş, odada kalsaydınız ve o kalkan el inseydi tepkim farklı olurdu ama sonra gelip özür dilemesi bence hatasını farkettiğini gösteriyor.

Bence gidip konuşun, evlilikte böyle yanlış anlamalardan dolayı gurur yapmak işleri daha da karıştırıyor sadece

Gurur yapmam normalde ama çok kırgınım.

Bilmiyorum, abartıyorum belki de.

Benim benzer durum erkek arkadasimla yasanmisti
Boyle bir elini kaldirdi birsey yapmadi
Ama ayrilmamizin nedeni beni tartaklamasaydi kollarimda morluklarla gezdim baya bir sure
Bence tepkiniz net olsun
Bu konunun kirmizi cizgi oldugunu bilmesi lazim

Bir dakika bile fazladan üzmeyin kendinizi, gidin ciddi ciddi karşısına oturun ve ne hissettiğinizi anlatın, ağlamadan, güçlü bir şekilde. Nerde duracağını bilsin bundan sonra, bi yabancı, bi patronu olsaydı kalkamazsın o yumruk, o halde size de kalkamamalı. Ama suçlamadan, sadece böyle anlarda ne hissettiğinizi anlatın. Biraz da o düşünsün.

Gurur yapmam normalde ama çok kırgınım.

Bilmiyorum, abartıyorum belki de.

Kırılmakta haklısınız ama bir yanlış anlaşılma olmuş, şimdi beklerseniz düşünüp duracak daha çok canınızı sıkacaksınız, bence gidip konuşun, en azından kırgın olduğunuzu ifade edin, eşinizin de gönlünüzü almasına izin verin, hem böylece öfke Kontrolü konusunda yardım fikrini de tekrar ciddi olarak söylersiniz, gardı düşmüşken daha kolay kabul eder

Benim benzer durum erkek arkadasimla yasanmisti
Boyle bir elini kaldirdi birsey yapmadi
Ama ayrilmamizin nedeni beni tartaklamasaydi kollarimda morluklarla gezdim baya bir sure
Bence tepkiniz net olsun
Bu konunun kirmizi cizgi oldugunu bilmesi lazim
Bu konudaki çizgimi net bilir aslında, çünkü sesini yükselttiğinde bile bir noktaya kadar tolere edebiliyorum.
Etmiyorum daha doğrusu.

Adınıza da üzüldüm mü demeliyim sevindim mi bilmiyorum, hayatı zehir edebilecek birinden kurtulmuşsunuz.

Bir dakika bile fazladan üzmeyin kendinizi, gidin ciddi ciddi karşısına oturun ve ne hissettiğinizi anlatın, ağlamadan, güçlü bir şekilde. Nerde duracağını bilsin bundan sonra, bi yabancı, bi patronu olsaydı kalkamazsın o yumruk, o halde size de kalkamamalı. Ama suçlamadan, sadece böyle anlarda ne hissettiğinizi anlatın. Biraz da o düşünsün.

İşte şu ağlama konusunu da çözebilsem.
5 dakikadan sonra akıyor o yaşlar bende.

Gitmek istiyorum ama bir yandan da göreyim yok şimdi.
O da gelmiyor yani!

Kırılmakta haklısınız ama bir yanlış anlaşılma olmuş, şimdi beklerseniz düşünüp duracak daha çok canınızı sıkacaksınız, bence gidip konuşun, en azından kırgın olduğunuzu ifade edin, eşinizin de gönlünüzü almasına izin verin, hem böylece öfke Kontrolü konusunda yardım fikrini de tekrar ciddi olarak söylersiniz, gardı düşmüşken daha kolay kabul eder

Bu konunun üstüne düşmezsek başımına ağrıyacağını görmüş olduk zaten...

Ya lütfen akşamınızı gecenizi berbat etmeyin, iki dakikada çözülecek bir mevzuyla berbat etmeyin saatlerinizi.ben de aynen öyleyim, sizin gibi 5 dakikayı da bekleyemeden dökerim yaşları, ama net ve güçlü olun lütfen, besmelenizi çekip gidin konuşun, inşallah çok güzel olur bir yarım saat sonranız.

git yanina, öfkesinin kontrol edebilmesi icin beraber cözüm üretin. internetden arastirin, nerde ne gibi terapi yöntemleri var.
hem ortam yumusamis olur hemde beraber bir care bulursunuz

o yumruk inerse dönülmez yollara giriliyor, özürü olmuyor

Gecemiz berbat oldu bile.

Yemeği dolaba kaldırdım.
Çayı o kapatmış, ben döktüm.
Salondaki çay tepsisini, çerezi kaldırdım.
Dizimizi ayarlamıştım, televizyon zaten kapanmış.

Beyefendi hala asmış suratını oturuyor.

X