• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet ve Boşanma

Hahahah bana akil verecegine gidip kendini doven adamdan olan cocugunu koru kolla. Cocugum en azindan bana asla elini kaldirmayan sesini yukseltmeyen koruyup kollayan bir babaya sahip. Kocama sukrediyorum zaten boyle bir adami gorunce. Siz kendinize bakin da milleti oyle elestirin hanimefendi. Kendi derdiniz bana cevap yetistirmenizden daha muhim bence. Ben kadin siginma.evi diye ornek verirken caresiz olmadigimi, kendi ayaklarimin uzerinde durabilecegimden bahsettim ama onu bile anlayamiyorsunuz. Umarim bir daha siddet gormezsiniz zira siz bu kafayla daha 2.evliliginizi yapar ondan da 1 ay sonra hamile kalip hemen dayak yersiniz. Onemli olan aklini kullanmaktir her zaman. Onu bosuna tutmayin yani kullanin💓
Ben hiç evlenmeden önce de başıma asla bu gelmez demedim siz de demeyin bence. İnsanların sınavı ömür boyu bitmez. Benim kafam ve şiddet alakasız??

Neden suçlasın ki ben mi kocama şiddet uyguladım sizin anneniz bu durumda olsa ve çocuğunu aldırıp rahat rahat hayatına devam etmek varken o sizi tek başına büyütmeyi seçse anneme ancak minnet duyardım
Ben ilk önce annemi böyle bir adamla neden evlendiğini sorgularım suçlarım sonra neden boşanmayıp çocuk yaptığını sizde hatalısınız.

yeni evli ve hamileyken bunları yaşayıp ayrılmak zorunda kalmış, bebeğine tutunuyor ve hamile birine kötü şeyler yazmak bana insanı gelmiyor. aslında toz pembe görmüyor hayatını bebeğine adayacak ve umarım ailesiyle birlikte mutlu bir çocuk büyütür. ben hassasım bu konularda hamile, çocuk deyince belki mantıklı düşünemiyorum ama burda kıza yüklenmenin de mantığı yok.
Adam evliliğin ilk günlerinde başlamış böyle davranmaya niye çocuk yapmış bunu eleştiriyoruz. Böyle bir herifle kendi güvende olmadığı gibi çocuğuda değil. İki kişi bile çocuk büyütmek zorken tek başına nasıl yetişecek herşeye hayat toz pembe değil. Bile bile lades demiş konu sahibi.

Dayak yemem benim suçum değil bir de kadın olacaksın ya onun üstüne bir de öğretmen, kız çocuklarını sizinle düşünemiyorum. Aa Allahtan çalışmıyorsunuz
Yorumlara bu kadar fevri cevaplar vermeyin. Çoğumuz anneyiz ve sizin yürüdüğünüz yolu yürüdük. Benim çocuklar boyumu aştı, her an her saniye eşim yanımda oldu. Çok zorlandığım zamanlarda eşim baba olarak hep yükü üzerimden aldı. Şimdi üniversite çağına geldiler, hala çoğu konuyu eşime paslıyorum. Sen konuş sen hallet sen ayarla diye. Yani koca olmadan oluyor ama baba olmadan çok çok zor. Bebekken sorun yok ama kreş okul yaşı başlayınca, çevresindeki çocukları babaları aile ortamlarını görünce benim niye yok diyecek. Size minnet falan duymayacak emin olun. Huzurlu sağlıklı evde büyüyen ergenler ilk ters düştüğünüzde siz istediniz çocuk yapmayı bana mı sordunuz diyor.

Çocuğunuzu doğurun, sizin bileceğiniz iş ama neyle karşılaşacağınızı da bilin. Babasına göndermem etmem falan adam yatılı bile alacak çocuğu. Burada kaç kadın bu sebeple konu açtı. Adamın beyanı, durumu, pedagog psikolog görüşü falan bunlara göre karar veriyor hakimler. Avukatınıza, babası %100 yatılı alamaz diye yazılı bir belge verir mi veremez mi diye sorun bakın ne cevap verecek.

yeni evli ve hamileyken bunları yaşayıp ayrılmak zorunda kalmış, bebeğine tutunuyor ve hamile birine kötü şeyler yazmak bana insanı gelmiyor. aslında toz pembe görmüyor hayatını bebeğine adayacak ve umarım ailesiyle birlikte mutlu bir çocuk büyütür. ben hassasım bu konularda hamile, çocuk deyince belki mantıklı düşünemiyorum ama burda kıza yüklenmenin de mantığı yok.
Bebeği aldırmak buna karar vermek düşünmesi bile çok zor herkes ağzına geleni konuşuyor kendileri aldırabilirler mi acaba mesajları gördükçe sinir oldum ya. Bide barışır falan diye alay etmişler kızın yaşadığı şeyler kolay değil adam boğazını sıkmış tehdit etmiş öldürürüm diye buna rağmen kız darp raporu alıp dava açmış. Bunlarda goy goy yapıyor oturdukları yerden ne kadar bencil insanlar var ya hamile kadına konuştuklarına bak. Bide bi takım var her yerdeler okuduğum konularda çok bilmişlik taslıyorlar burda da varlar malesefki

Yorumları okuduysanız kimse sizin gibi yumuşa bir dille yazmamış. Aksine kırıcı yaralayıcı bir şekilde şöyle yap böyle yap. Anneliğime ve hatta doğmamış çocuğuma bile hakaret edenler var. Klavye delikanlılığı derken başlarına gelmemiş bir olayı empati yapmadan kırıcı bir şekilde yargılamaktan bahsediyor tabiki. Hepimiz insanız ve düşüncelerimizi güzel bir şekilde ifade edersek konuşup anlaşmamız fikir alışverişi yapmamız daha doğru olur.
Eşin evlendikten sonra ailenin arkasından atıp tutmuş ona kırılmayıp alınmayıp çocuk yapmışsın burdakiler hatanı söyleyince mi kırıcı oluyor??? Klavye delikanlısı olarak mutsuz olduğum bir ilişkide evlenmem ve çocuk yapmam ayrıca ailemin dedikodusunu yaptırmam.

Eşin evlendikten sonra ailenin arkasından atıp tutmuş ona kırılmayıp alınmayıp çocuk yapmışsın burdakiler hatanı söyleyince mi kırıcı oluyor??? Klavye delikanlısı olarak mutsuz olduğum bir ilişkide evlenmem ve çocuk yapmam ayrıca ailemin dedikodusunu yaptırmam.
Yaptırmadım zaten. Ayrıca evlenene kadar mutsuz da değildim yoksa neden evleneyim ki

Kırıcı bulduğum kısmı mesajımda yazdım zaten sizin ifade ettiğiniz yorumlar değil

Çocuğunuzu doğurun, sizin bileceğiniz iş ama neyle karşılaşacağınızı da bilin. Babasına göndermem etmem falan adam yatılı bile alacak çocuğu. Burada kaç kadın bu sebeple konu açtı. Adamın beyanı, durumu, pedagog psikolog görüşü falan bunlara göre karar veriyor hakimler. Avukatınıza, babası %100 yatılı alamaz diye yazılı bir belge verir mi veremez mi diye sorun bakın ne cevap verecek.
Ya burası doğru maalesef. Cemile diye bir kadıncağız vardı, yazın görürsünüz zaten Google'dan. Youtube'ta da var çeşitli konuşmaları. Bu kadıncağız da şiddet mağduruymuş, adamla güç bela boşanıyor. Ama çocukları görme hakkı olduğundan ötürü çocukları maalesef alıyor. Nasıl alıyor, bilmiyorum. Gerçekten şu kadıncağızı açıp bir dinleyin daha net anlatıyor, ben geçmiş gün olduğu için detayları hatırlamıyorum. Ama kadın şiddet mağduru olduğu halde çocukları yatılı vermişler, burası kesin bakın. Sonra ne olmuş biliyor musunuz, adam iki çocuğu öldürmüş kendini de öldürmüş. İki çocuğu acımadan vurmuş adam sırf kadına acı çektirmek için.
Kadın ne yapsın şimdi?
Çocuğu aldır aldırma demem ben de madem doğuracak, çocuğu iyi korumak zorunda. Bak burası kesin.

Bebek güzel de ayrılsanız bile ömür boyu babasına maruz kalacağınız konusunda bir şey demiyorsunuz. Buna da razı mısınız?
Yorumum size idi. Yanlış anladınız. SİZ maruz kalacaksınız. Kalmam demeyin. Mecburen her telefonunu açmak her görüşmeye gitmek ve çocuk için buluşmak ortak karar almak zorunda kalacağınız anlar olacak. Bunu kastettim. Var mı bir fikriniz?

Back
X