Şiddet

Ablam karnindakini kaybettiginde eşi de en az onun kadar etkilenmişti. Yaptiklariniza psikolojim bozuk diye kılıf uyduracaksaniz eşinizin de bunu yapmaya hakkı var. İkimizin de birbirine sarılması gerekirken bu hiç olmamış. İkiniz de suclusunuz

Siz şiddete uğraşamamışsınız boğuşmuşsunuz bayağı. Kimse bu muameleyi haketmez eşiniz de. Kendinizi suçlu hissediyorsunuz bebeği istemediğiniz için. Bu suçluluk duygusuyla başka yerlere saldırıyorsunuz. Destek almanız lazım. Birbirinize daha çok kenetlenmeniz gereken bir olay yaşamışsınız. Tam aksine kopmuşsunuz. Çok üzüldüm. Normalde aileleri karıştırmayı doğru bulmam ama eşin olayların farklı yere gitmesinden korkup geceyi sizle geçirmek istememiş

Başınız sağ olsun ama bu çocuğu tek başınıza yapmadığınız gibi tek siz kaybetmediniz.
Eşiniz de çocuğunu kaybetti.
Adama hakaret etmişsiniz, kavga çıkarmışsınız, yetmemiş şiddet uygulamışsınız.
Sonra o daha güçlü olduğu için onun uyguladığı şiddet fiziki olarak daha sarsıcı olmuş.

Olayı hiç bana nasıl kıydı şeklinde dramatize etmeyin bence. Öncesinde siz eşinize defalarca kıymışsınız.

Bu kadar olaydan sonra ben evliliğin yürüyeceğini düşünmüyorum. Ay boşanamam kiii yapacaksanız da o zaman tavırlarınıza dikkat etmeliydiniz. Yoksa yalama olacak dövüş ayrıl barış şeklinde

İkinizde birbirinize şiddet uygulamışsınız. Sadece o doğası gereği daha güçlü olduğu için daha çok hasar vermiş. Ben eminim ki tersi olsa siz de acımadan vuracaktınız.

Karşılıklı şiddet affedilemez. Boşanın.

Adamı çıldırtmak için özellikle çaba gösterip sonra da bana şiddet gösterdi diyorsunuz. Şiddettin haklı bir sebebi olmaz, haketmişti olmaz aynı sizin gösterdiğiniz şiddet gibi. Ben ona her şeyi söylerim her şeyi yaparım o sakin olsun diye mi düşündünüz? Karşılıklı iyice laçkalaşmış ilişkiniz. Madem boşanmayı göze alamıyorsunuz o zaman işleri niye bu raddeye getirdiniz? Daha 6 aylık evlilikte böyle yüz göz olmuşsunuz.

Üzgünüm.
Şiddete meyilli koca, şiddet gösteren adamı haklı çıkarmaya çalışan 2 aile.
Sizin öfkenizin tedavisi olur da şiddetin olur mu bilmiyorum.

Edit:
Yumruğu atan eşiniz diye okumuştum, sizmişsiniz.
Trip atmayı abarttınız sanmışım ki bazen birbirimizin tribini çekebilmeliyiz.
Ama siz de şiddete meyillisiniz demek ki, tamamen mağdur konumuna sokmayın kendinizi.
Yine de eşiniz orantısız güç kullanmış dediklerinize göre.
Aileleri karıştırmadan uzman desteğiyle çözmeniz evliliğinizi kurtarır belki de.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun. Psikolojiniz iyi olmadığı için çok yanlış davranmissiniz. Eşiniz bunu görememiş ve karşılık vermiş, onunki daha kötü. Çünkü sizin ona vurmanız ne kadar kötüyse onun fiziksel gücü öldürücü olduğundan daha kötü bir şey. İkiniz de tedavi olun, öfke kontrolü ve psikolojik tedavi. Sonrasında büyük değişimler görürseniz devam edilebilir ama bunu doktor söyler zaten. Şu anki şiddet durumu ile aynı evde kalmamalisiniz çünkü daha kötü olacak

Çocuğun filan olmadan ayrıl bence bu noktaya gelen evliliklerin duzelerek devam ettiğine şahit olmadım. Bir de kadınlar bana göre ekonomik özgürlükleri olmadan evlenmemeli yoksa böyle boşanmak için aileden destek bekliyor onların da ekserisi bu desteği vermiyor sonra buralarda cevap arıyorsunuz ben ne yapacağım diye.

Kusura bakmayin ama ikinizin de ayrilip tedavi görmeye ihtiyaci var. Bir düsük yasamissiniz, yipranmissiniz tamam bu yinede davranislarinizi hakli kilmaz. Ne sizin nede esinizin. Ve iyiki bu evlilikte cocuk yok. Bu evliligi düzeltmeden kesinlikle hamile kalmayin. Bana göre bosanmaniz en dogrusu. Adam sizi öldürebilirdi

Evet kimse şiddeti hak etmez , erkeklerde. Her şeyi siz başlatmışsınız ve gücünüz yetse siz dövecekmişsiniz, eşinizi. Olayları bu noktaya getirende sizsiniz. Haksızsınız, mağdur değilsiniz.

evlat kaybetmenin acısını iyi bilirim lakin her evlat kaybeden şiddete başvurmuyor. eşiyle bu derece ipleri koparıp saldırganlaşmıyor. sizin psikolojiniz iyi değil, sebebi de sadece evlat acısı olamaz. daha 6 aylık evlilikte ikinizin de kolayca birbirinizi düşman gibi görüp acımadan şiddet uygulaması, hayatımı s... gibi laflar edilmesi bu ilişkide çok daha derin sorunlar olduğunu gösteriyor. toparlanabileceğini düşünmüyorum, belki ikiniz de terapi alırsanız, kurtarmaya gerçekten istekliyseniz olabilir ama bence bir süre ayrı kalın. iyi düşünün. her ikiniz de.

Hanfendi acınız büyük size sabır diliyorum ama bu eşinizin de acısı. Adam böyle bi evden kaçmasın da napsin? Siz şiddet uygularken sorun yok, adam size şiddet uygulayinca neden kendinizi mağdur konuma yerlestiriyosunuz? En azından pişmanlık göstermeniz en azından farkında diycem ama hala kendi hatalarinizin farkında değilsiniz, "benim her yaptığım tolere edilmeli" diye düşünüyorsunuz, eşinizin acısını yaşamasına izin dahi vermiyosunuz. Bence de boşanmanız en iyisi

Peşin peşin yazıyorum kocanızın size vurmasının hiçbir haklı sebebi yok. Kocanızın yaptığını asla savunmuyorum ve bana göre yaptığı insanlık dışı

AMA

bir insanın bam teline bilerek basıp, bilerek hır gür çıkarmaya çalışıp, bilerek hakaret edip sonra "hiç mi içi sızlamadı bana vururken" demek çok mantıksız. Sadece kendinizi mağdur göstermeye çalışıyorsunuz. Şimdi ben size soruyorum; aynı acıyı o da yaşıyordu kocanıza hakaret ederken, kavga çıkarmaya çalışırken hiç mi içiniz sızlamadı? Burada tek mağdur olan siz değilsiniz, bana göre kocanızda sizin tarafınızdan mağdur edilmiş.

Siz eşinize eşiniz size şiddet uygulamış ve şiddeti siz başlatmışsınız İkiniz içinde büyük sorun bence bu. Evliliklerin kırılma noktalarından biridir şiddet. Bebek kaybetmişsiniz Allah sabır versin fakat acı ikinizinde acısı. Yaşanmasaymış keşke bunlar. Bir de üstüne bile bile adamı sinir etmeye çalışmışsınız. Evliliklerde böyle art niyet olmamalı. Güzel geçinmek dururken niye adamın bam teline basma çabası. Sonu böyle felaket oluyor işte

Altı ayda çok severek evlenen insanlar nasıl bu raddeye gelebiliyor anlamış değilim. Bebeğinizi kaybettiğiniz için üzgünüm;fakat eşiniz de bebeğini kaybetti farkındaysanız. Eşinizin canı yanmadı mı sanıyorsunuz, siz atlatamamış olabilirsiniz;ama hayat devam ediyor. Belki o da bu şekilde kendini günlük koşuşturmaya vererek unutmaya çalışıyordur. Bu şekilde saygıyı sevgiyi öldürerek, kavga çıkartarak, tahrik ederek, kocanızı yumruklayarak evliliğinizi bitirirsiniz. Şiddet gösterirseniz de şiddetle karşılık görmeniz olasıdır; hak etmeseniz de.

Zaten evlilik bitmiş gördüğüm kadarıyla, insan sevdiğine kıyamaz. Bir süre uzak kalmanız en hayırlısı, önce kendinize çeki düzen verin; sonra duruma göre bir yol çizersiniz.

El insaf ya. Asıl sen hiç mi acımıyorsun hayat arkadaşına? Kimse senin stres topun değil. İnsanı çileden çıkartana kadar uğraşırsınız sonra vay efendim nasıl yaptın?! Bi senin duyguların yok eminim eşinde cok üzülmüştür..olayları mantık süzgecinden geçirip ona göre adımlar at. Uzman destegi almalısın.

Şiddet gördüğünüz için çok üzgünüm. Ama bunun da öncesinde sürekli hakaret ettiğiniz, bilerek kavga çıkarmak istediğiniz, öfkenizi kontrol edemeyerek zarar vermek istediğiniz biri ile evli kalmayın zaten. Eğer karşılıklı şiddet yaşanmamış olsaydı öfke kontrol terapisi alın, kendinizi düzeltin derdim, ama şimdi diyemeyeceğim. Karşılıklı bu kadar çirkinleşildikten sonra bu evlilikten ne köy olur ne kasaba. İkiniz de birbirinizin yüzüne bakamazsınız artık, baksanız da bu yaşananı asla unutup aşamazsınız.
Bu arada öfke tedavisini ayrılsanız bile kendiniz için mutlaka alın.

Bir haftadır ettiğin hakaretler yüzünden konuşmuyorsunuz ve yine sen saldırıyorsun. Ben de bebeğimi karnında kaybetmistim asla saldirganlasmadim. Siz acil destek alın.
Adamın hayatını da mahvetmeyin. Şiddete çok karşıyım da buradaki asıl şiddet sizin yaptiklariniz. Umarım boşanırsınız. Çünkü gerçekten ıyi değilsiniz.

Yorumlarda neredeyse kadını suçlamış çoğu kişi yahu şaka mısınız. Belli ki kadının ruh sağlığı iyi değil eşinden de destek görememiş tepkileri yanlış ama adamın dayak atmasını haklı mı çıkarıyor bunlar?! Doğru düzgün bi adam olsa eşinin durumunu anlar yardımcı olurdu yerde tekmelemek yerine. Umarım eşinden boşanıp, psikolojik destek alır ve buradaki yorumları da okumaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…