Siddet

Adam belliki kendisine ilgi göstermenizi uğurlamanızı istemiş
Öncesindede böyle misiniz ?
Yani bilemedim yaptığı doğru değil ama sizin de yaptığınız hoş değil !
Cehenneme git demek için öncesindede huzurunuzu kaçıran veya yolunda gitmeyen birşeyler olmalı sanırım

Cok tsk ederim beni cok rahatlatdiniz.ben Azerbaycanliyim turkce yazi hatalarim oyuzden.doktorum evet ama henuz TUSu kazanmadim

Bakın güzel kardeşim. Evlilik böyle bir şey değil. Sevgi dolu ve saygılı bir eş, siz uyanamadığınızda eğilip öperek vedalaşırdı. Sizle ilgili rahatsız olduğu hususlar varsa bunları sizle güzellikle paylaşırdı. Belli ki sağlıklı iletişim kuramayan, bu nedenle de şiddete başvuran biri eşiniz. (Sizde de iletişim sorunu var gibi geldi yalnız.)

Mesleğiniz varmış, aileniz yanınızdaymış. İyi değerlendirin bu imkanları. Uzmanlık sınavına hazırlanın ya da aile hekimliğine başvurun (mümkünse). Bebeğinizle birlikte hayatınızı yeniden kurun derim.

Mrba.kimin hakli kimin haksiz oldugunu sizlere sormak istedim.sbh erkenden esim bana kalk ben gidiyorum(baska sehire gitmeliydi is icin) dedi.ben de tmm kalkiyorum dedim ama iste uykum kacincaya kadar yatakda kaldim.sonra gelib bana sen beni dinlemiyormusun kalk dedim sana dedi.ben de bu tavrini hic sevmedim neden boyle yapiyorsun dedim,bana sen lafdan anlamiyorsun dedi.cvb vermedim yine sen ne laftan anlamazsin dedi,ben de sensin o dedim.bana elini uzatdi dayak atmaya atmadi.sonra yine boyle bir kac laf dedi ben gidiyorum gelince konusucaz senle dedi.ben de cehenneme git dedim bana dayak atdi.cikib gitmek istedim annesi koymadi bnm hatrima aff et diyor.ne yapmaliyim

Sabah sabah yaptığınız hareket hoş değil
Adam yola gidecekse kalkıp bir güle güle demek insanlık icabıdır kadınlık erkeklikle bir ilgisi yok
Bence başka sorunlarınız var ancak bunları çözümlemeye gerek kalmamış, elin kalktığı yerde evlilik biter çünkü

Ğ ve P harfleri nereye kaçtı kuzum?
Dayak sebebiyle ayrılmayı düşünüyor musun yoksa kocamı nasıl düzeltirim diye mi konu açtın?

Cehennme git diyerek önce kadın psikolojik şiddet uygulamış.erkekler malesef güç bende kafalı olduklarından onlarda psikolojik şiddet pek olmuyo.keşke kalkıp bi ugurlasaydınız kocanızı

Dayaga kesinlikle karsiyim!!! Bazen de noldu da buraya geldi diye bakmak gerekir diye dusunenlerdenim...

Bence güzelce kalkıp( kocanızı siz kaldırmalıdınız en basta) kahvaltısını düzgünce hazırlayıp güzelce ugurlamanjz gerekirdi. Eşinizin dövmesini haklı bulmuyorum da demek ki daha önce de böyle umursamaz davranmıssınız ki adamda bir önyargı olusmus.
Kesinlikle eşinizi onaylamıyorum. Genel olarak ben de bu şekil düşündüm.
Birbirinize saygınız kalmamış.

Doktor musun bir de :-O
İnanmıyorum...Benim de elimde bi mesleğim olsaydı üniversite mezunuyum kpssye hazırlanıyorum ama bi mesleğim olsaydı bi dk durmazdım....

Siddeti onaylamiyorum diyen herkes siddeti onaylamis.

Boyle kadinlari egittigini sanan egitim sistemine, yetistirdigini sanan ailelere yaziklar olsun.

Bu magandayi savunan kadinlar, artik biliyoruz ki kaldirimda koseye sikismamizi saglayan canlilar sizin kocalariniz. Bunun baska bir izahi olamaz.

Siddet surekli var ama esin dusunceli biri hmm imrendim evliliginize...
Bizdede şiddet var mesela esim uyurken saga sola donerken bazen vuruyor sersemlikle elini bacagini ama idrak edince kalkip elli kere vurdugu yeri opmeye calisiyor uykulu haliyle acidimi bisey oldu mi diye cirpiniyor resmen. Dusunceli biri kategorisine girer dimi benim herifte ?
Kişi kendine deger vermezse karsisindaki hic vermez bunu unutma.

Dayaga kesinlikle karsiyim!!! Bazen de noldu da buraya geldi diye bakmak gerekir diye dusunenlerdenim...

"Ne oldu da buraya geldi" demek "bazı hallerde şiddete başvurulabilir" demekle eşdeğer bence.

Ayrıca işin içine görecelilik katıyor. Mesela sizin (şiddetle sonlanan) doğru bulduğunuz/yanlış bulmadığınız bir davranışınız, burada ki başka bir kadın için "Ne oldu da buraya geldi, acaba" dedirtebilir, değil mi?

O yüzden sebeplerden bağımsız olarak, şiddete hayır demek gerekiyor.

Cehennme git diyerek önce kadın psikolojik şiddet uygulamış.erkekler malesef güç bende kafalı olduklarından onlarda psikolojik şiddet pek olmuyo.keşke kalkıp bi ugurlasaydınız kocanızı

Once okumayi ogrenin sonra yazmaya zahmet edin.

Adam dovmek icin elini cehenneme git lafindan once kaldirmis.

Sizin dediginiz gibi olsa durum degisir miydi? Elbette hayir.

Esiniz size her sabah kalkip gullu masa hazirliyordur eminim. Bu kadar kadin dusmani olmak icin size ne ikram ediyorlar da yiyorsaniz artik.

Onca sene okumuş doktor olmuş birinin bu denli Türkçe yazım kurallarından habersiz olması... Şiddet gördüğü halde haklıyı haksızı sorması...Bilmiyorum inanamadım...

Azerbaycanlı konu sahibi sanırım ondan yazım kurallarında eksiklikleri var ve düşüncesi açıkçası beni de şaşırttı

Merhaba oncelikle yazi hatalarim olursa kusura bakmayin turk degilim diye pek dogru yaza bilmiyorum.derdimi anlatmak,tavsiye almak istiyorum.gecen yil sevdigimle evlendim,evlendigimiz on gunu gecmedi kavgamiz oldu ve bana dayak atdi.ben bu dayak olayini cok buyutdum,annemleri aradim gelib meni alsinlar istedim,olar gelince kocami olarin yaninda cok asagiladim.yine baristik bundan sonra her on gunde bir kavgamiz oluyordu,bir keresinde yine bana dayak atmak istedi kendini zor tutdu.tabii ben yine buyutdum,ev bizim evimizdi onu evden kovdum.(bu yaptigimdan cok pismanim) sonra ben hamile kaldim.bir keresinde beni annemleri getirdiginde bana annesin bizle kalirsa nasil olur sormasina ben de ben istemiyorum dedim.o da bana demedigini birakmadi,beni eve koyub gitdi.sonra duydum ki bnm lafimi annesine soylemis,annesi bize ananeme beni sikayet etmek icin geldi,ben de annesiyle cok kotu konusdum,oglunun karimi laf tasiyor dedim.boyle boyle cok kavgalar etdik,bana arabada her kes goren bir yerde dayak atdi yine.ben de en sonunda evimize geldim.on gun sonra onu fbde denedim bana cvb yazdi.ben de ben oldugumu belirtim bana cvb bile yazmadi.9aydi ayriyiz,cocuk oldu ne aradi ne sordu.annem kac kere annesini aradi gelin konusalim hall edelim dedi istemiyoruz dedi.simdi bana yazdi barisalim diyor ama sartlari varmis.evlenmeden once konustugumuz seyleri simdi istemiyor.ben Azerbaycanliyim,doktorum tusa hazirlaniyordum iki sinavimi verdim,bana sinavi at burda hazirlan diyor.ve bundan sonra sehirde degil de koyde yasiyicaz.siz olsaniz ne yapardiniz bu durumda?anlatim bozuklugu yuzunden bir daha ozur dilerim
iki ay önceki mesajınıza bakılırsa sizde hatalısınız ama şiddet asla çözüm değildir. daha on günlük evliyken dayak atan adamla neden evlisiniz?

Konudaki yorumlar çıldırtır cinsten. Kocadan önce kalkmak kadının vazifesi mi? Tam tersi olsaydı, karısını uğurlamak için kalkmakta beş dakika geciken kocaya aynı yorumlar yapılır mıydı acaba?

Böyle şeyler insanın içinden gelince anlamlı, yoksa kadın buna mecbur falan değil. Şehir dışına çıkacakmış eşi, tabi ki öpüşerek, vedalaşarak ayrılmaları en güzeli. Ama kadıncağız beş dakika uyanamadı diye kocanın kızması çok bencilce. Şiddet konusuna girmiyorum bile.

Ayrıca kadına tembel denmiş, bebek ve ev sorumlulukları ağır gelmiş olamaz mı? Kaldı ki çalışkan olmak zorunda mı? Tembelse bu muameleyi hak ediyor mu yani?

Bu arada konu sahibi, gerçekten tıp fakültesi mezunu musunuz, mesajlarınız yazım hatalarıyla dolu.
Ya bravo valla yorumunuzu okumak beni rahatlattı. Yorumların çoğu güya şiddeti tasvip etmesede bayanın bazı davranışlarindan dolayi ''hatali''buldukları için adamın şiddet uygulayabilecegi yönünde açık kapı birakmakta yada direk şiddeti desteklemekte... En azından azda olsa sağlıklı düşünen, kendi hak ve ozgurluklerini bilen,kendini erkeğin hizmetcisi olarak görmeyen hemcinslerim varmis.....

Back
X