Siddet

Nasıl erkeklerle evli kalıyorsunuz da tüm bu iğrenç şeyler size normal geliyor anlamıyorum.
Benim en yakın arkadaşım işsiz ve evli çocuğu falan da yok. Sadece keyfinden sabahları kalkmıyor kahvaltı falan hazırlamıyor. Kocası da dövmüyor sövmüyor aralarında espri oluşturmuşlar hatta ayağıyla baybay yapıyor sabahları diyor gülüşüyorlar.
Evlilik sadece sorumluluklardan değil sevgi saygı ve anlayıştan oluşur. Sevgisiz saygısız kupkuru evlilikte insanın içinden gelmez zaten sorumluluklarını yerine getirmek. Bu adam düzgün bir adam insan olsa kadın zaten cehenneme de git demez belki kalkar kendi isteğiyle uğurlardı.
Ki adamın derdi karısının uğurlaması değil cevap verirsen döverim yine de demiş. Bu adam kendine köle arıyor. Kadın her tür hizmetini yapacak bir de hiç şikayet etmeyecek konuşmayacak bile. Böyle bir adama karşı insan neyi sorumluluk olarak görür ki? Adam adam değil.
Ben de işsizim sabahları erken kalkma huyum var eşimle beraber kahvaltı yapıyorum belki ama sorumluluklarım hizmetçilikle bir değil. Canım istemezse yemek pişirmiyorum dışarda da yiyoruz saçma sapan şeylerle geçiştiriyoruz bazen. Tek başıma temizlik yapmayı sevmediğim için eşimin izin gününde onunla yapıyorum temizliği. Yada yemekten sonra bulaşıkları eşim kaldırıyor ve çayı o servis ediyor. Hiç de bana ne biçim kadınsın ne iş yaparsın hani sorumlulukların demiyor.
Hayat müşterek denirken kastedilen şey bu.
Kadınlar da robot değil. Çalışmıyor diye sabah yorgun da olsa kalkmak zorunda, ev işlerinin hepsi onda gibi bir durum yok. Biz kadınlar kendimizi evlendik diye hizmetçinin bir tık ötesine konumlandırırsak erkeklerin fiziksel ve psikolojik şiddeti artar.
Uc yil sevgili oldugumuz surecde hep iyi birisiydi,cok dusunceli,anlayisli.evlendikten sonra boyle oldu.bana cay suz yemek ver diye emri vaki konusmaya basladi.ben ona hep soylerim nazik dille konus benle bak neler yapiyorum senin icin ama boyle olunca yapmak istemiyorum.

Genelde sbhlari kalkmakda zorlanirim haklisiniz.ama ben zaten onu yolcu edicektim hemen gitmiyordu ki,on dak gec kalktim diye oldu kavgamiz.kim hakli kim haksiz sormam kendimi ona karsi hep suclu hiss ediyorum,oncesinde cok iyi biri oldugu icin simdi boyle olunca acaba bnm hatalarim yuzundenmi boyle oldu diye.
dayagın mazereti olmaz

Yok be çok kolay.
Ben boşandım, şuan ayaklarımı masanın üzerine atmış buraya yorum yazıyorum, akşam nerede ne yesem diye düşünüyorum. Belki Çeşme'ye giderim diye plan yapıyorum.
Sen hele paranı kazan, doktor maaşıyla kızına özel dadı bile tutarsın. Hem yabancı dili olur.
Maddi gücün sağlamsa eğer, kendine de güveniyorsan her şey çok ama çok kolay.

nickinizin hakkını veriyorsunuz :KK48:

Ben ev hanimi iken kocama tek bir gun kahvalti hazirlamadim.
Her sabah kalktigimda bir not buldum ama "gunaydin" diyen.
Ben atandim, esim -erken kalkma zorunlulugu olmamasina ragmen- kalkip bir tost yapti bana.
Bebegimiz dogduktan sonra da %90 esim kahvalti hazirladi.

Ha, olay nasil buraya geldi diyecek olursaniz (hani dayaga nasil diye merak etmissiniz ya) soyle aciklayayim;

Ben kadinim.
Esim erkek.
Ikimiz de insaniz.
Ikimiz de siddeti hak etmiyoruz.
Ikimiz de siddet gosterme hakkina sahip degiliz.
Anlasildi mi?

Bakin, esim gibi bircok erkek var.
Atin su kafanizdan "erkekler" kavramini.
Onu siz olusturuyorsunuz, siz taviz veriyorsunuz karsidaki erkege.

Siz bir kadin olarak zorunluluk icin degil sevdigim icin kocami ugurlarim ugurlarsam demek yerine "herkes gule gule demeyen kadina katlanamaz" derseniz yok efendim siddete hayir yerine "neden dayak yedin, olay buraya nasil geldi" derseniz bir erkege size boyle davranma hakkini verirsiniz.

Iste sonra da bir magandayla evlenip dayak yersiniz.
Ben de hep boyle dusuncede olmusumdur,evlenince de bu durumla karsilastigimda hep sorunlarimiz oldu.sonrasinda her kes beni sucladi sen sorumluluklarini yapmadin falan diye.ben bir is goreceksem kimsenin bana yap demesini sevmem kendim yaparim yap denilince emr gibi algilarim hep.bu yuzden hic yapmak istemem.boyle olunca da kavga cikar.hayal etdiyim tam da sizin esinizle oldugunuz gibi bir evlilikti.esimden anca ben erkeyim sen kadinsin cumlesini duymaktan cok sıkıldım.

Bu olaydan sonra eşinizle hiç konuştunuz mu ya da mesajlaştınız mı? Ne zaman dönecek şehir dışından? Konuşma yapacağında lütfen dik durun ama dikleşmeyin. O sizi suçladığında sinmeyin sesinizi kısmayın kedi gibi mıymıy yapmayın. Dik durun ama bağırmayın kararlı olun. Evet cehenneme git demeniz yanlıştı bunu kabul edin yorgun olduğunuzu vs söyleyin hemen ardından da bu şiddet olayına müsamaha gösteremeyeceğinizi artık sineye çekmeyeceğinizi söyleyin kararlı bir ses tonuyla lütfen. Zaten çalışırsanız onu bırakacağınızı düşünüyomuş ya siz siz olun tus'un peşini bırakmayın derim. Biraz korksun sizi kaybetmekten bu ne böyle canım
Konustum bir daha olursa asla kabul etmeyeceyimi soyledim.bana sen de bana cvp verme ozaman dedi,ben de sen bana istediyini soylersen ben de cvp vericem dedim,o da ozaman yine boyle olucak dedi.iste onun istediyi bana sen kudurmussun deyince bnm de ona sensin o dememi istemiyor.ben sana oyle laf ede bilirmiyim deyince de sen kadinsin ben erkek diyor.

Konustum bir daha olursa asla kabul etmeyeceyimi soyledim.bana sen de bana cvp verme ozaman dedi,ben de sen bana istediyini soylersen ben de cvp vericem dedim,o da ozaman yine boyle olucak dedi.iste onun istediyi bana sen kudurmussun deyince bnm de ona sensin o dememi istemiyor.ben sana oyle laf ede bilirmiyim deyince de sen kadinsin ben erkek diyor.

senin adam bozuntusu erkek olmayı çok yanlış anlamış be güzelim..

Ne yaptınız konu sahibi merak ettim?
Konustuk bir daha yapmiycam diyor ama sen de bana cvp verme diyor,ben de sen bana kotu bir sey soylersen cvbini vercem dedim o da ozaman yine boyle olucaz dedi.sehir disinda hayla ariyor msj falan atiyor cvb vermiyorum dusunuyorum ayrilsam bas ede bilirmiyim bunla,ya duzelte bilirsem diye

Konustuk bir daha yapmiycam diyor ama sen de bana cvp verme diyor,ben de sen bana kotu bir sey soylersen cvbini vercem dedim o da ozaman yine boyle olucaz dedi.sehir disinda hayla ariyor msj falan atiyor cvb vermiyorum dusunuyorum ayrilsam bas ede bilirmiyim bunla,ya duzelte bilirsem diye

Düzeltebelieceğini sanmıyorum çünkü sana bir daha yapmayacağım derken bile şart sunuyor önüne. Kararını vermek zorundasın, ya boşanıp yeni bir hayat kuracaksın kendine ya da bu adama ömür boyu katlanacaksın.

Uc yil sevgili oldugumuz surecde hep iyi birisiydi,cok dusunceli,anlayisli.evlendikten sonra boyle oldu.bana cay suz yemek ver diye emri vaki konusmaya basladi.ben ona hep soylerim nazik dille konus benle bak neler yapiyorum senin icin ama boyle olunca yapmak istemiyorum.

Adam yine yapacağını söylüyor. Bak yediği halttan pişman dahi olmamış. Belli ki vicdansız biri. Yine yaparım da diyor. Bunun sonunda şiddetin dozu artacak. Mesleğin var pek çok hemcinsine göre avantajlısın geç olmadan boşan.
Mesleği olmayan kadınlar dayak yememek için boşanıp haftaiçi fabrikada çaycılık yapıp haftasonları temizlik yapıyor çocuk okutuyor ki sen doktorsun büyük şansın var. Durma. Dayak hiç bir zaman hiç bir sebeple haklı değildir ve dozu hep artar. Çocuğun da var bak ona da yansıyabilir. Çocuğun için durma orada.

Adam yine yapacağını söylüyor. Bak yediği halttan pişman dahi olmamış. Belli ki vicdansız biri. Yine yaparım da diyor. Bunun sonunda şiddetin dozu artacak. Mesleğin var pek çok hemcinsine göre avantajlısın geç olmadan boşan.
Mesleği olmayan kadınlar dayak yememek için boşanıp haftaiçi fabrikada çaycılık yapıp haftasonları temizlik yapıyor çocuk okutuyor ki sen doktorsun büyük şansın var. Durma. Dayak hiç bir zaman hiç bir sebeple haklı değildir ve dozu hep artar. Çocuğun da var bak ona da yansıyabilir. Çocuğun için durma orada.
Annesiyle konustum bana sen o sinirliyken cvp verme sonu da boyle olmasin dedi.derdimi bir turlu anlatamiyorum.diyorum ki iste bana ben erkeyim sen kadin diyor kendini hakli buluyor,o da dogru soyluyor dedi bnm oglum.konusunca hep lafi evirib ceviriyorlar beni haksiz duruma getiriyorlar,ama altdan altdan gule gule.annesine dedim ki gelecekte benim yuzumu gozumu patlatar dedi ki oyle sey asla olmaz sen korkma ondan.

Annesiyle konustum bana sen o sinirliyken cvp verme sonu da boyle olmasin dedi.derdimi bir turlu anlatamiyorum.diyorum ki iste bana ben erkeyim sen kadin diyor kendini hakli buluyor,o da dogru soyluyor dedi bnm oglum.konusunca hep lafi evirib ceviriyorlar beni haksiz duruma getiriyorlar,ama altdan altdan gule gule.annesine dedim ki gelecekte benim yuzumu gozumu patlatar dedi ki oyle sey asla olmaz sen korkma ondan.

Siz kayınvalidenize ne bakıyorsunuz. Yetiştirdiği çocuktan az çok belli düşünce tarzı. Hoş, vicdanının elvermemesi, oğluna kızması lazım bu durumda.

Yalnız ne karar verecekseniz verin, ama ne kayinvalidenizi ne de başka birini ikna etmek zorunda olmadığınızı hatırlayın. Derdinizi anlatmak için uğraşmayın yani. Kayinvalidenin anlamasına, sizi haklı bulmasına gerek yok.

Mrba.kimin hakli kimin haksiz oldugunu sizlere sormak istedim.sbh erkenden esim bana kalk ben gidiyorum(baska sehire gitmeliydi is icin) dedi.ben de tmm kalkiyorum dedim ama iste uykum kacincaya kadar yatakda kaldim.sonra gelib bana sen beni dinlemiyormusun kalk dedim sana dedi.ben de bu tavrini hic sevmedim neden boyle yapiyorsun dedim,bana sen lafdan anlamiyorsun dedi.cvb vermedim yine sen ne laftan anlamazsin dedi,ben de sensin o dedim.bana elini uzatdi dayak atmaya atmadi.sonra yine boyle bir kac laf dedi ben gidiyorum gelince konusucaz senle dedi.ben de cehenneme git dedim bana dayak atdi.cikib gitmek istedim annesi koymadi bnm hatrima aff et diyor.ne yapmaliyim
Bi kereden bişe olmaz. İkinciye olursa gidersin. o zamana kayın validende ölmüş olur..

Siz buraya bir karar almak için konu açmamışsınız. Bir iki homurdanmak niyetindesiniz. Ben size ne diyorum siz ne diyorsunuz. Ben diyorum bu şiddet devam edecek mesleğin de var boşan siz bana kayınvalidenizin dedikodusunu yapıyorsunuz.
Size ne kayınvalidenin ne dediğinden yetiştirdiği erkek müsveddesinden belli kalitesi.
Boşanın boşanın boşanın.
Burada dertlenip dedikodu etmekle çözüm olmaz.

Siz buraya bir karar almak için konu açmamışsınız. Bir iki homurdanmak niyetindesiniz. Ben size ne diyorum siz ne diyorsunuz. Ben diyorum bu şiddet devam edecek mesleğin de var boşan siz bana kayınvalidenizin dedikodusunu yapıyorsunuz.
Size ne kayınvalidenin ne dediğinden yetiştirdiği erkek müsveddesinden belli kalitesi.
Boşanın boşanın boşanın.
Burada dertlenip dedikodu etmekle çözüm olmaz.
Niye burdaki insanlar bu kadar kabalar.ben sizinle dertlesmek istedim sadece.dedikodumu sayiliyor olanlari yazmak?nasil bu kadar kolay insanlarin kalbini kira biliyorsunuz ki?sanirim ben bura yazmakla yalnis yaptim.karar vermek icin kendi kendime dusunmem lazim.yine de tsk ederim yorumlariniz icin

Siz kayınvalidenize ne bakıyorsunuz. Yetiştirdiği çocuktan az çok belli düşünce tarzı. Hoş, vicdanının elvermemesi, oğluna kızması lazım bu durumda.

Yalnız ne karar verecekseniz verin, ama ne kayinvalidenizi ne de başka birini ikna etmek zorunda olmadığınızı hatırlayın. Derdinizi anlatmak için uğraşmayın yani. Kayinvalidenin anlamasına, sizi haklı bulmasına gerek yok.
Cook sagolun guzel yorumlariniz icin.ben bu karara geldim ki ben cook zayif bir insanim.oncelikle bu huyumu duzeltmem lazim.kendi basima gore vermeyi bilmem lazim.

babası tokat atsa evden kaçacak kızlar burda kocam dövdüüü napim haksız olabilir miyim konu açıyor. oh ne ala.
+1
bunu bir baba yapsa nefret ediyorum babamdan onu görmek istemiyorum hatta ve hatta gebersin istiyorum yazacak kızlar koca yapınca ben haksız mıyım acaba yazıyor

tabii hiç kimse kimseye şiddet uygulamasında kızlarımızın neleri af ettiğini görürler belki

Niye burdaki insanlar bu kadar kabalar.ben sizinle dertlesmek istedim sadece.dedikodumu sayiliyor olanlari yazmak?nasil bu kadar kolay insanlarin kalbini kira biliyorsunuz ki?sanirim ben bura yazmakla yalnis yaptim.karar vermek icin kendi kendime dusunmem lazim.yine de tsk ederim yorumlariniz icin

Mesleği olmayan işi olmayan bir kadın olsanız eğitiminiz olmasa şiddete rağmen otursanız bu kadar kızmam çünkü.
Defalarca dayak yemişsiniz ama buna rağmen hala ne yapacağınıza karar veremiyorsunuz.
Dayağı o kadar kanıksamışsınız ki bunu kayınvalidenize söylüyorsunuz. Dayakçı bir evlat elbette öyle bir anneden çıkar ne demesini bekliyorsunuz?
Anne olan bir kadın olarak daha güçlü olmalısınız.
Orada dayak ve eziyet çekmek için hiç bir sebebiniz yok.
Bugün iş bulabilir çocuğunuza tek başınıza gayet güzel bakabilirsiniz. Buna izin veren bir eğitiminiz varken burada ah vah edip sizi teselli edemem.
Hiç bir kadın şiddeti hak etmez ama mesleği olan çocuğuna tek başına bakabilecek olan bir kadının ezilmeyi kendine layık görmesini kabul edemiyorum.
Aileniz arkanızda değildir işiniz mesleğiniz yoktur sert hiç bir şey yazmam ama şu durumda sizin orada dayak yiyip oturmanız saçma. Mazoşist misiniz? Neden kaynanayla yaşayıp dayak yiyesiniz?
Boşanma kararını vermiş olmanız lazım zaten. Daha kaç dayak lazım boşanmanız için.
İlla bir gün çocuğunuzu da mı dövsün istiyorsunuz?

Bir dönem bir fabrikada çalışan bir abla vardı. Çaycımızdı. Kocası işkence edermiş. Bir gün iki çocuğunu da alıp boşanmış ve o kadın çaycılık ederek haftasonları temizliğe giderek iki çocuğunu da üniversitede okuttu.
Sizin gibi şanslı olmayan kadınlar bile daha güçlüyken burada ağlamanız çözüm değil.
Çözüm belliyken hala neyin kararını vereceksiniz?
Mesela burada bir Cansu var kocası dövüyor. Ona bu kadar sert yazmam. Tahsili yok küçücük yaşta vermişler bir öküze ailesi arkasında değil. Babası da annesi de dönme otur kocanla diyor. Dört tane de çocuk. Ben ona kocan manyak huyuna git diyorum. Başka çaresi yok çünkü.
Ama siz cansu gibi de değilsiniz. Doktorsunuz ya ötesi yok!!
Siz tek başınıza fıstık gibi evladınıza bakabilecekken dayakçı babanın annesini ezmesini görerek büyümesine rıza gösteriyorsunuz. Ona mutsuz bir çocukluk yaşatıyorsunuz zayıflığınızla.

Back
X