- Emoji Skoru
- 23
- Puanlar
- 3
- Konu Sahibi Elif Biran
Uc yil sevgili oldugumuz surecde hep iyi birisiydi,cok dusunceli,anlayisli.evlendikten sonra boyle oldu.bana cay suz yemek ver diye emri vaki konusmaya basladi.ben ona hep soylerim nazik dille konus benle bak neler yapiyorum senin icin ama boyle olunca yapmak istemiyorum.Nasıl erkeklerle evli kalıyorsunuz da tüm bu iğrenç şeyler size normal geliyor anlamıyorum.
Benim en yakın arkadaşım işsiz ve evli çocuğu falan da yok. Sadece keyfinden sabahları kalkmıyor kahvaltı falan hazırlamıyor. Kocası da dövmüyor sövmüyor aralarında espri oluşturmuşlar hatta ayağıyla baybay yapıyor sabahları diyor gülüşüyorlar.
Evlilik sadece sorumluluklardan değil sevgi saygı ve anlayıştan oluşur. Sevgisiz saygısız kupkuru evlilikte insanın içinden gelmez zaten sorumluluklarını yerine getirmek. Bu adam düzgün bir adam insan olsa kadın zaten cehenneme de git demez belki kalkar kendi isteğiyle uğurlardı.
Ki adamın derdi karısının uğurlaması değil cevap verirsen döverim yine de demiş. Bu adam kendine köle arıyor. Kadın her tür hizmetini yapacak bir de hiç şikayet etmeyecek konuşmayacak bile. Böyle bir adama karşı insan neyi sorumluluk olarak görür ki? Adam adam değil.
Ben de işsizim sabahları erken kalkma huyum var eşimle beraber kahvaltı yapıyorum belki ama sorumluluklarım hizmetçilikle bir değil. Canım istemezse yemek pişirmiyorum dışarda da yiyoruz saçma sapan şeylerle geçiştiriyoruz bazen. Tek başıma temizlik yapmayı sevmediğim için eşimin izin gününde onunla yapıyorum temizliği. Yada yemekten sonra bulaşıkları eşim kaldırıyor ve çayı o servis ediyor. Hiç de bana ne biçim kadınsın ne iş yaparsın hani sorumlulukların demiyor.
Hayat müşterek denirken kastedilen şey bu.
Kadınlar da robot değil. Çalışmıyor diye sabah yorgun da olsa kalkmak zorunda, ev işlerinin hepsi onda gibi bir durum yok. Biz kadınlar kendimizi evlendik diye hizmetçinin bir tık ötesine konumlandırırsak erkeklerin fiziksel ve psikolojik şiddeti artar.