Şiddetli endometriozis, polip, kist derken… Tüp bebek sürecine başlıyorum, moral arıyorum

Ebruha

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2024
312
80
18
29
Merhaba kızlar,
Uzun süredir burayı takip ediyorum, sonunda ben de yazmaya karar verdim çünkü gerçekten moralim çokkkk bozuk 😔😓

29 yaşındayım, geçen yıl Haziran’da bir kürtaj yaşadım. O günden beri hamilelik olmadı. Sonunda doktora gittim ve şiddetli endometriozis tanısı kondu. Gerçekten ciddiymiş, içeride yapışıklıklar varmış, yumurtalıklar birbirine yapışmış, “kissing ovaries” deniyor sanırım buna.
Sol yumurtalığımda 2, sağda 1 çikolata kisti var. Rahimde polip var, alınacak. Miyom var ama alınmayacak. Bir sürü şey üst üste…

Ama garip şekilde AMH’m 3.24 çıktı, doktor rezervin gayet iyi dedi.
Bu kadar endometriozise rağmen böyle çıkması beni şaşırttı ama sevindirdi tabii.

Doktorum tüp bebek önerdi. Aynı anda hem yumurtaları toplayacak hem de histereskopiyle rahim içini düzenleyecek. Sonra embriyoları donduracağız, dinlenmiş rahime transfer olacak.
PGT ve WES de yapılacak.

Ama kafamda sorular var işte

Endometriozis tutunmayı engeller mi

Bu kadar sıkıntıya rağmen ilk denemede tutan var mı

Bu süreci benim gibi yaşayan varsa, ne olur biraz yazsın...

İçinde polip olup, rahmi temizlendikten sonra pozitif olan oldu mu?

Doktorum bana “doğurganlık şansı yüksek hastalardan birisin” dedi ama açıkçası çok korkuyorum. Umutla korku karışık. Ne hissedeceğimi bilmiyorum…

Bu arada Şişli Memorial’da olacağım, tüm fiyatları öğrendim. Tedavi düşünen olursa mesaj atabilir, elimden geleni yazarım.

Ne olur beni anlayan varsa yazsın… O kadar ihtiyacım var ki “yalnız değilsin” diyene.
Allah iste
yen herkese nasip etsin 🙏🌸

Allah ol derse olur canım bende de var çikolata kisti kocamann sen tedavını aksatma amh degerın mukemmel

Allah ol derse olur canım bende de var çikolata kisti kocamann sen tedavını aksatma amh degerın mukemmel
Allah razı olsun ❤️‍🩹❤️ amh evet güzel ama acaba yumurtalar iyi çıkar mı ondan endişeliyim
Şiddetli Endometriozis lafı beni çok üzdü
Hiçbir belirtim dahi yok oysa. Evlenince tesadüfen öğrendim

Allah razı olsun ❤️‍🩹❤️ amh evet güzel ama acaba yumurtalar iyi çıkar mı ondan endişeliyim
çıkar kuzumm çıkarr korkmaa benımde yoktu sık idrara çıkıyorum ay yeter diye gittim kist çıktı korkma hepimizde benzer sorunlar var senden de Allah arzı olsun güzel haberlerini bekliyorum stres sıkıntı yapma benıde etiketle bişey oldu mu :KK36: :KK36:

çıkar kuzumm çıkarr korkmaa benımde yoktu sık idrara çıkıyorum ay yeter diye gittim kist çıktı korkma hepimizde benzer sorunlar var senden de Allah arzı olsun güzel haberlerini bekliyorum stres sıkıntı yapma benıde etiketle bişey oldu mu :KK36: :KK36:
Ne kadar pozitifsin, iyi geldi 🥰 çok teşekkür ederim
Her şey yolunda gider inşallah
Sen tedavi görüyor musun

Mr kistler için mi
Aslında ben de mr cekilsem daha iyi olmaz mıydı diye düşünüyorum ama doktorlar söylemedi bana hiç
valla canım evet kist için çekelim dedi doktor ca125 ca-19 degerlerin nasıl senin ? :) benımkıler aldı başlarını gidiyorlar

valla canım evet kist için çekelim dedi doktor ca125 ca-19 degerlerin nasıl senin ? :) benımkıler aldı başlarını gidiyorlar
Degerlerini kistler yukseltiyorlar demekki.
Baksinlar iyi çıkar inşallah
Benim 3 tane kistime çikolata kisti demelerine rağmen Ca 125 ve ca 19 çok normal hatta düşük bile.
Ama gittiğim doktorlar çok iyi doktorlar yanilmiyorlardir diye düşünmek istiyorum

Degerlerini kistler yukseltiyorlar demekki.
Baksinlar iyi çıkar inşallah
Benim 3 tane kistime çikolata kisti demelerine rağmen Ca 125 ve ca 19 çok normal hatta düşük bile.
Ama gittiğim doktorlar çok iyi doktorlar yanilmiyorlardir diye düşünmek istiyorum
Evet inanılmaz inip çıkıyorlar çok sevindim inşallah Allah’tan hayırlısıyla bebegın olur bize de güzel haberler versin birbirimize dua edelim 🥰

Evet inanılmaz inip çıkıyorlar çok sevindim inşallah Allah’tan hayırlısıyla bebegın olur bize de güzel haberler versin birbirimize dua edelim 🥰
Senin de insallahh. Rabbim önce sağlık sonra da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin 🥰

Merhaba kızlar,
Uzun süredir burayı takip ediyorum, sonunda ben de yazmaya karar verdim çünkü gerçekten moralim çokkkk bozuk 😔😓

29 yaşındayım, geçen yıl Haziran’da bir kürtaj yaşadım. O günden beri hamilelik olmadı. Sonunda doktora gittim ve şiddetli endometriozis tanısı kondu. Gerçekten ciddiymiş, içeride yapışıklıklar varmış, yumurtalıklar birbirine yapışmış, “kissing ovaries” deniyor sanırım buna.
Sol yumurtalığımda 2, sağda 1 çikolata kisti var. Rahimde polip var, alınacak. Miyom var ama alınmayacak. Bir sürü şey üst üste…

Ama garip şekilde AMH’m 3.24 çıktı, doktor rezervin gayet iyi dedi.
Bu kadar endometriozise rağmen böyle çıkması beni şaşırttı ama sevindirdi tabii.

Doktorum tüp bebek önerdi. Aynı anda hem yumurtaları toplayacak hem de histereskopiyle rahim içini düzenleyecek. Sonra embriyoları donduracağız, dinlenmiş rahime transfer olacak.
PGT ve WES de yapılacak.

Ama kafamda sorular var işte

Endometriozis tutunmayı engeller mi

Bu kadar sıkıntıya rağmen ilk denemede tutan var mı

Bu süreci benim gibi yaşayan varsa, ne olur biraz yazsın...

İçinde polip olup, rahmi temizlendikten sonra pozitif olan oldu mu?

Doktorum bana “doğurganlık şansı yüksek hastalardan birisin” dedi ama açıkçası çok korkuyorum. Umutla korku karışık. Ne hissedeceğimi bilmiyorum…

Bu arada Şişli Memorial’da olacağım, tüm fiyatları öğrendim. Tedavi düşünen olursa mesaj atabilir, elimden geleni yazarım.

Ne olur beni anlayan varsa yazsın… O kadar ihtiyacım var ki “yalnız değilsin” diyene.
Allah iste
yen herkese nasip etsin 🙏🌸
Hiç umutsuz olma. Ben de çok şey yaşadım senelerdir. Ama umudumu yitirmiyorum. Bende de endometriozis var tüplerim tıkalı çıktı ameliyat oldum yumurtalarım toplandı bende de fazla yumurta vardı sonrasında da apse gelişti hastanede yattım 1 buçuk hafta çok kötüydü.. şimdi 2. Transfer oldum bekliyorum. Bir tek sen yaşamıyorsun böyle şeyleri öyle düşün. Gerçekten teslimiyet önemli burada. Benim için en iyisi neyse o olsun de hep. Çok düşünme 🙂

Bende de çift taraflı çikolata kisti var 2 cm. Hatta bir yumurtalığımda 2 tane kist varmış sanırım. Her doktor farklı bi şey söylediği için artık aklımda kalmıyo :) bu ay tüp bebek tedavisi yaptırdım. Amh değerim 1.11 çıktı senin değerin çok iyi. ilk muayenede 7 folikül göründü bende daha sonra bu 10 oldu. En son yumurta toplandığında 12 yumurtam toplandı :) 10 tanesi olgundu 8 tanesi döllenmiş. 2 tanesi 4AA çok kaliteli 5. Gün embriyosu olmuş diğerlerini bilemiyorum orta kalitedir sanırım. Yani kaliteli embriyo illa ki elde edersin yaşın da genç. Vitaminlerini ve takviyelerini aksatma ama

Back
X