- 30 Mart 2024
- 312
- 78
- 18
- 29
Teşekkür ederimAynen öyle inanın toplanılan yumurtaların miktarı hiç önemli değil içinizi ferah tutun![]()

Ben önümüzdeki ay Şişli Memorialda başlayacağım nasipse
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederimAynen öyle inanın toplanılan yumurtaların miktarı hiç önemli değil içinizi ferah tutun![]()
Benim önceliğim ilk başka bu yapışık yumurtalıklar ve 16 cm lik kistimde o yüzden prof arayışına girdik Antalya’dan sadece bu konuyla ilgilenen birini bulabildik ona muayene oldum o beni tüp bebeğe yönlendirdi Antalya üniversitesindeki prof u tanıyormuş orada başlatmış bulundum tedavimiTeşekkür ederimhangi hastanede tedavi görüyorsunuz
Ben önümüzdeki ay Şişli Memorialda başlayacağım nasipse
Yapışıklıklar varken başlamak yanlış mı olur sizceBenim önceliğim ilk başka bu yapışık yumurtalıklar ve 16 cm lik kistimde o yüzden prof arayışına girdik Antalya’dan sadece bu konuyla ilgilenen birini bulabildik ona muayene oldum o beni tüp bebeğe yönlendirdi Antalya üniversitesindeki prof u tanıyormuş orada başlatmış bulundum tedavimi
Cerrahi operasyonu gerekmedikçe önermiyorlar asla benimkisi çok fazla büyüdüğü için artık yapışıklıklar bağırsaklara falan da ulaştığı için cerrahi şart oldu bana önlem amaçlı ne olur ne olmaz diye embriyo dondurtucam ben sizinkiler endişe ettirecek boyutta değiller merak etmeyinYapışıklıklar varken başlamak yanlış mı olur sizce
Bana ameliyat onerilmedi. Ben kendim sordum hatta
Doktorum Şişli Memorialda semra kahraman
Oldukça iyi bir doktor
İnsallah iyi geçer ameliyat. Rezerv zarar görmez. Bana da derin endometriozis denildi. Muhtemelen karnının içi yapışıklıklarla doludur şuan dediler. Ama ameliyat kesinlikle onerilmedi. Umarım yanlış bir karar değildirCerrahi operasyonu gerekmedikçe önermiyorlar asla benimkisi çok fazla büyüdüğü için artık yapışıklıklar bağırsaklara falan da ulaştığı için cerrahi şart oldu bana önlem amaçlı ne olur ne olmaz diye embriyo dondurtucam ben sizinkiler endişe ettirecek boyutta değiller merak etmeyin
Ben iki farklı yerde 3 doktor görüşü aldım üçü de farklı bir şey söyledi içime en sinenle yola devam ediyorum şu an bence sen de en azından başka bir doktor görüşü alsan zararı olmazİnsallah iyi geçer ameliyat. Rezerv zarar görmez. Bana da derin endometriozis denildi. Muhtemelen karnının içi yapışıklıklarla doludur şuan dediler. Ama ameliyat kesinlikle onerilmedi. Umarım yanlış bir karar değildir
Sisliyi biliyorsundur belki ekip halinde çalışıyorlar. 4 doktor görüşünü söyledi. Zaten şuana kadar gittiğim hiçbir doktor onlar kadar bana bilgi vermedi ne durumda olduğumu bile bilmiyordum. Şuan için güvenmek istiyorum onlara. Umarım yanılmamBen iki farklı yerde 3 doktor görüşü aldım üçü de farklı bir şey söyledi içime en sinenle yola devam ediyorum şu an bence sen de en azından başka bir doktor görüşü alsan zararı olmaz![]()
O zaman içinizi ferah tutun doktorların dediklerini uyun ve güvenim onlar en doğrusunu bilirler hakkımızda hayırlısı olsun umarım birbirimize güzel haberler vermek nasip olurSisliyi biliyorsundur belki ekip halinde çalışıyorlar. 4 doktor görüşünü söyledi. Zaten şuana kadar gittiğim hiçbir doktor onlar kadar bana bilgi vermedi ne durumda olduğumu bile bilmiyordum. Şuan için güvenmek istiyorum onlara. Umarım yanılmam![]()
İnsallahhh, canı veren Allah. Nasibimize bir bebek yazdıysa mutlaka sonuç alacağız. DualarimdasinO zaman içinizi ferah tutun doktorların dediklerini uyun ve güvenim onlar en doğrusunu bilirler hakkımızda hayırlısı olsun umarım birbirimize güzel haberler vermek nasip olur![]()
Geçmiş olsun. Bende de durum benzer sekilde. Hormonlar normal, çikolata kisti var. Enfeksiyon çok sık tekrar ediyorMerhaba çok geçmiş olsun, benim de çok karın ağrım vardı, genel bir tahlil vermeye gittim, sonra CRP 50, ca125 de 311 çıktığı için uzman bir kadın doğum doktoruna gittim. Doktor bana da endometriozis dedi ama şu kadar santim kist demedi. Buna ek olarak polip ve pkos da var dedi. Hormon değerlerim (FSH LH E2 progesteron prolaktin) normal ama amh 6 çıktığı için direkt pkos deriz dedi. Ve yoğun enfeksiyon var dedi sabah akşam antibiyotik iğneler verdi. Bir de vinessa ya başladık. Açıkcası endişeliyim.
Asla yalnız değilsin canım;Merhaba kızlar,
Uzun süredir burayı takip ediyorum, sonunda ben de yazmaya karar verdim çünkü gerçekten moralim çokkkk bozuk
29 yaşındayım, geçen yıl Haziran’da bir kürtaj yaşadım. O günden beri hamilelik olmadı. Sonunda doktora gittim ve şiddetli endometriozis tanısı kondu. Gerçekten ciddiymiş, içeride yapışıklıklar varmış, yumurtalıklar birbirine yapışmış, “kissing ovaries” deniyor sanırım buna.
Sol yumurtalığımda 2, sağda 1 çikolata kisti var. Rahimde polip var, alınacak. Miyom var ama alınmayacak. Bir sürü şey üst üste…
Ama garip şekilde AMH’m 3.24 çıktı, doktor rezervin gayet iyi dedi.
Bu kadar endometriozise rağmen böyle çıkması beni şaşırttı ama sevindirdi tabii.
Doktorum tüp bebek önerdi. Aynı anda hem yumurtaları toplayacak hem de histereskopiyle rahim içini düzenleyecek. Sonra embriyoları donduracağız, dinlenmiş rahime transfer olacak.
PGT ve WES de yapılacak.
Ama kafamda sorular var işte
Endometriozis tutunmayı engeller mi
Bu kadar sıkıntıya rağmen ilk denemede tutan var mı
Bu süreci benim gibi yaşayan varsa, ne olur biraz yazsın...
İçinde polip olup, rahmi temizlendikten sonra pozitif olan oldu mu?
Doktorum bana “doğurganlık şansı yüksek hastalardan birisin” dedi ama açıkçası çok korkuyorum. Umutla korku karışık. Ne hissedeceğimi bilmiyorum…
Bu arada Şişli Memorial’da olacağım, tüm fiyatları öğrendim. Tedavi düşünen olursa mesaj atabilir, elimden geleni yazarım.
Ne olur beni anlayan varsa yazsın… O kadar ihtiyacım var ki “yalnız değilsin” diyene.
Allah iste
yen herkese nasip etsin![]()
Bebeğin sagligina da vesile olmuş. Çok geçmiş olsun. Rabbim sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsinAsla yalnız değilsin canım;
Ben 30 yaşımdayım eşimden dolayı tüp bebek tedavisi görüyorum sürece başladıpımızda doktorum rahimde polip ve çok küçük miyom gördü ve histereskopiye karar verdi, işlem sırasında polipten parça alındı ve patolojiye gönderildi. Tabi doktorumla taze transfer planı yapıyoruz biz patolojiden temiz geleceğine o kadar emindim ki yani aksini düşünmedim bile smear testini filan yeni yaptırmışım temiz gelmiş vs. Neyse sonuç bi geldi polipte atipili hiperplazi yani kanser öncüsü hücre başımdan aşağı kaynar sular döküldü dünyam başıma yıkıldı tüp bebek umrumda bile değil sağlığım söz konusu olunca hiç bişey düşünemedim. Hemen jinekoloji onkoloji doktoruna yönlendirildim ve 3 aylık hormonlu spiral tedavisi aldım çok şükür ki 3 ay sonunda sonucum temiz geldi. Sonrasında tüp bebek sürecine başladık işte dondurulmuş embriyo transferim gerçekleşti ve dün kalp atışını dinledik![]()