önemli önemsiz şeylerden hemen hergün bir kaç kez tartışıyoruz bazen seslerimiz de yükseliyor.
en son 2 kavgamızı anlatayım.
1. ben bişey hakkında evham yaptım. eşim bana 5-10 dk konuştu açıkladı evhamın gereksiz olduğunu. ben sonra çünkü şöyle bir durum var. dedim. başladı bağırıp çağırmaya, kaç saattir anlatıyoruz, hala şu var diyorsun. inanmıyor musun korkmana gerek yok dedim. sırf beni gıcık etmek için yapıyorsun. tek kelime daha etme diye bağırdı. (halbuki ben evham yapmamın sebebi buydu, şimdi geçti manasında demiştim)
2. aynı gün akşam sinemaya gitmek için sözleşmiştik. dedim ki, geç oldu istersen gitmeyelim evde izleriz, patlatırız mısırımızı paramız yanımıza kalır hem. ama suratı tuhaf bi şekilde sen bilirsin dedi. neyse gittik. çıkışta biraz daha gerçekçi olsa bir de film süresi kısa olsa çok iyiydi dedim. daha doğrusu diyemedim. film bu gerçekçi olmaz. gerçek değil bu film. elli kere film bu gerçekçi olmaz dedi. sırf bana ters yorum olsun. sanki kendi çekmiş filmi. en sonunda dalga geçiyor, tamam yönetmene iletirim şikayetlerini diye. neyse arabaya bindik, diyor ki
-saat 11.30 yarın işe gidicem.
-ben sana gitmeyelim dedim. ama sanki hayal kırıklığı gördüm ifadende. o yüzden gelmeyi kabul ettim.
-ben mi istedim gelmeyi
- sordum sana istemiyorsan gitmeyelim dedim.
-gitmesem kaç kere başıma kakardın, sinemaya götürmedin zaman ayırmadın derdin.
-demezdim, zaten gidesim yoktu. hem senin suratın bozuldu. üzülürsün sandım.
-YA HALA ÜZÜLÜRSÜN DİYO, SEN NİYE HEP BİRŞEYLERİ BİRŞEYLER SANIYORSUN. BENİ HİÇ ANLAYAMIYORSUN HALA. BENİM YARIN ERKEN İŞİM VAR, SİNEMA İÇİN Mİ ÜZÜLECEĞİM. TEK KELİME DAHA ETME. BENİ SİNİRLENDİRME. (burada bas bas bağırdı)
artık tek kelime etmedim. evde de cevap vermedim konuşmasına.
yarım saat sonra bişey olmamış gibi sarılıyor konuşuyor. karakteri değişti adamın.
önceden çok geç sinirlenir, sinirlenince asla konuşmaz bağırmazdı, siniri 3 gün geçmezdi. şimdi o daha baskın kavgalarda. çok çabuk sinirleniyor.(sadece bana değil her hangi birşeye çok çabuk sinirleniyor) bilmiyorum daha da değişir mi ilerde. şiddet falan. ciddi ciddi boşanmayı düşündüm. ama şimdilik askıya aldım. bebek de yapmıyorum bu yüzden artık istediğim halde, doktor yapın dediği halde.
artık yıprandım.
böyle hergün saçma sapan sebeplerden kavga edip yıllardır evliliğini sürdürenler var mı?
tavsiye istemiyorum arkadaşlar. çünkü uygulayamayacağım yazmaya uğraşmayın. uygulasam da saçma sapan incir çekirdeğini doldurmayacak bi sebep illa çıkıyor. kim haklı kim haksız, bunu da öğrenmek istemiyorum. sadece bizim gibi olanların hayatından örnekler istiyorum ve biraz dertleşmek.