Ben de evlilik arefesindeyim. Bi ara ben de çok araştırdım ama bir markayı biri beğenmişse diğeri kötülemiş. Aslını istersen biraz şans işi galiba. Ama araştırmada edindiğim izlenimleri aktarabilirim sana. Arçeliğe iyi diyenler genel de işte 15 - 20 yıldır kullanıyorum hala çok iyi diyenler genelde. Yani eski Arçelik ürünlerini kullananlar. Arçelik eskiden çoğu parçasını ithal ediyormuş şimdi yanlış bilmiyorsam TR de üretiyor ve eski kalitesi olmadığı söyleniyor. Annem geçenlerde çamaşır makinası değiştirdi ama hiç beğenmiyor çok kırıştırdığını söylüyor devrini azaltıyoruz bu seferde ıpıslak çıkıyor çamaşırlar kurumak bilmiyor. Ama yaygın servis ağı bence artısı. Bosch ile Siemensin hemen hemen aynı olduğunu duydum. Yeni evlenen arkadaşım komple Siemens aldı ama kendisiniden duyduğum kadarıyla kodları bile aynıymış yani ör siemensinki S1000 ise Bosch da B1000 gibi. Sadece biraz tasarım farklılıkları varmış, birinin tuşu sağda diperi solda gibi. Bochdan genelde memnun kalınmış diye duymuştum, ben de hatta hepsini bosch ya da siemens almayı düşünüyorum. Sen böyle deyince kafamda bi acaba oldu ama dediğim gibi gerçekten şans işi.
Hııım bir de buzdolabı için sharp diye bir marka öneriliyor ama fiyatları gerçekten yüksek. Fİyatla ilgili sıkıntınız yoksa bir araştır derim ben