inşallah canım ya bende eşimin hastalığını öğreneli 1 hafta oldum bu bir haftalık süreçte eridim aktım resmen mahvoldum düşünerek araştırarak ... allah duysun sesimizi benim eşimde varikosel de çıktı maalsef eee senin araştırmaların sonucunda eşine neler uygulayacaksun yada uyguluyosun şimdi bana tavsiyelerin varmı
evet ilk şok kötü oluyor,özellikle doktor insan psikolojisinden anlamıyorsa,sert mizaçlıysa kullandığı tüm kelimeler insanın suratında tokat gibi patlıyor,inşallah sizin pozitif enerjisi olan bir doktorunuz vardır
eşimde sperm çıkışı oluyor ama çok az,ilk tahlilde 0 çıkmıştı,ikincide 14-15 diyebilirim bunun sebepleri
1-aşırı kilo + yanlış beslenme : 50 kilo kadar vermesi gerekiyor,2 aydır diyetisyen kontrolünde 10 kilo verdi, kaldı 40 kilo :))
2-sigara : eşim 30 yaşından sonra sigaraya başlamış ve günde 1 paket camel içiyordu-hala bırakmadı,sorsan içmiyorum diyor ama sigara içmek için hep bir bahanesi var, ya morali çok bozuktur sıkıntıdan bir tane yakar , yada morali yerindedir keyfinden bir tane yakar ama çok şükür artık günde 1 tane felan içiyor
3-stres herşeyi kafasına takıyor,bunun için bir çözüm bulamadım malesef,psikoloğa git diyorum ama bence ilç alıp sakinleşmekte çözüm değil,insan sorunlarıyla başetmeyi öğrenmeli
4- hormon bozukluğu : yukarda yazdığım sebeplerin sonucu olarak tabi hormonlarda dayanamamış artık testosteron hormonu düşük şimdi Kaan hocanın tedavisiyle hormonları düzenlemeye çalışıyoruz
benim eşimde varikosel yok çok şükür, ama burda pek çok arkadaşın eşinde bu problem var ve ameliyat sonrasında 3-4 ayda bile normal yolla hamile kalan pek çok kişi var,
şimdi sizin sorunu tam olarak bilemiyorum ama tavsiyelerim şöyle olacak,öncelikle bu problemi gözünde çok büyütme ,inanmak başarmanın yarısıymış,inşallah bebeklerimizi kucağımıza alacağımız günler gelecek kendini sakın üzme (inşallah eşin bizimkiler gibi problemli değildir, emeklerinin karşısında dız dız etmeden hazırladıklarını kullanıyordur,daha önce belirttiğim gibi benim asıl sorunum eşimle uğraşmak,birlik olsak aslında bu problem bugüne kadar çoktan çözülmüş olurdu)
iyi güvenilir bir doktor bulmaya çalış,hep derim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın,ege ün. giden arkadaşım var sizinde gitme imkanınız varsa ondan fikir alabilirsin
ben eşime aktardan aldığım ballı macunu kullandırıyorum (içindekiler:toz zerdecal,toz çörek otu,toz zencefil,damla sakızı,udil hindiçakşır kökü,saf salep,polen,gingeng toz,toz havlıcan,arı sütü var)
sanırım senin yaptırdığın macunun içinde de benzer şeyler vardır,
hergün çiğ fındık veya badem, kuru incir, kabak çekirdeği, vermeye çalışıyorum,
eşimde hormon bozukluğu olduğu için 2 aydır DİŞİ ısırgan otu çayı yapıyorum (dişi olduğunu özellikle belirtiyorum) (Kaan hocada ısırgan otunu önerdi )
yine testosteron hormonu için demir dikeni kullanıyor
keçiboynuzu tozu ve pekmezi
kavun çekirdeği yağı almıştım ama sanırım bir süredir onu pek içmiyor
hergün balık yağı hapı içiyor ve c vitamini alıyor
sebze ağırlıklı besleniyor,kırmızı etten uzak duruyor,genelde evde tavuk tüketiyoruz ,aslında tavuk yemekte çok istemiyorum ,tavukları hormonla şişiriyorlar

(
aklıma gelenler bunlar zaten daha ne olsun :))) inşallah şifa oluyordur,ama yaklaşık 6 ay kadar devam etmemiz gerekiyor tabiki,umarım 6 ay sürmeden sonuçlar düzelir
inşallah yardımcı olabilmişimdir,hepimize Rabbim şifa versin inşallah,