Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım yaa:( şuan bile aglıyorum çok zor bi durum iyi anlıyorum banada soruyolar korunuyomusun, olmuyomu ya deliriyorum avazım çıktıgı kadar bagırmak istiyorum..eşim çok sakin ve ümitli ona göre ameliyattan sonra yoluna giricek herşey doktorda düzelebilir varikosel ileri derecede dedi düzelmezse tüp diyo neden aşılama falan demiyo..yemin ederim hastaneden çıktık eve gelene kadar agladım eşim susturamıyo herkez bakıyoo eve geldik biraz kızdı aşkım ya kızmayıda beceremez aslında ama ne olursa olsun doktor tüp yaparız demedimi önümüz açık korkmayın demedimi diyooo neyse tatlım bizim heyet yarın 11 toplanıcakmış bakalım neolucakkk çokk öpyorummm ARKADAŞIM...

Her şey kısmet biliyor musun aslında.üç ay önce ben de tüp yaptırmıştım ve olur dedim, hoş karamsarlık da vardı ;( ya olmazsa diye, ister istemez duygusala bağlıyorsun, stressli oluyorsun, dış etkenler de var tabi.Tüp bebekte de olacak diye de bir garanti yok malesef, böyle yani ortadasın.sonuçta tüp bile yapılabiliyor bu da iyi bir şey.

Aşılama bana göre zaman kaybı, haaa olma ihtimali de yine tüpteki gibi. ama ciddi sorunlu olan kişiler için aşılama zaman kaybı sonuçta %10-20 gibi bir oran veriyorlar.Ama birden fazla da tutma ihtimali var.Olmaz dersin olur, olur dersin olmaz.Allah bilir orasını, kısmetten öteye gidilmiyor, bazen diyorum kaderimiz böyle, bazen de diyorum ölürsem arkamdan bir dua edenim yavrum olmayacak mı, öyle işte ;((( bunları yaşayan hisseden bilir gerisi fasofiso..

Her şey kısmet biliyor musun aslında.üç ay önce ben de tüp yaptırmıştım ve olur dedim, hoş karamsarlık da vardı ;( ya olmazsa diye, ister istemez duygusala bağlıyorsun, stressli oluyorsun, dış etkenler de var tabi.Tüp bebekte de olacak diye de bir garanti yok malesef, böyle yani ortadasın.sonuçta tüp bile yapılabiliyor bu da iyi bir şey.

Aşılama bana göre zaman kaybı, haaa olma ihtimali de yine tüpteki gibi. ama ciddi sorunlu olan kişiler için aşılama zaman kaybı sonuçta %10-20 gibi bir oran veriyorlar.Ama birden fazla da tutma ihtimali var.Olmaz dersin olur, olur dersin olmaz.Allah bilir orasını, kısmetten öteye gidilmiyor, bazen diyorum kaderimiz böyle, bazen de diyorum ölürsem arkamdan bir dua edenim yavrum olmayacak mı, öyle işte ;((( bunları yaşayan hisseden bilir gerisi fasofiso..

CANIM ya ne güzel yazmışın gene agladım...melish ya olduki bizim iş ameliyatla düzelmedi(allah korusun) tüp bebek için 35 yaşımı bekleniyo nası oluyo ya bilmiyorum bu güne kadar hiç düşünmemiştim araştırmadım da ama özel hastaneler yapar heralde,,ben 24 yaşındayım..senin yaş kaç cnm

CANIM ya ne güzel yazmışın gene agladım...melish ya olduki bizim iş ameliyatla düzelmedi(allah korusun) tüp bebek için 35 yaşımı bekleniyo nası oluyo ya bilmiyorum bu güne kadar hiç düşünmemiştim araştırmadım da ama özel hastaneler yapar heralde,,ben 24 yaşındayım..senin yaş kaç cnm

Yaşım nickimde gizli ;) yani 29

Şimdi canım 35 yaşın özelliği devlette eğer raporlu tüp bebek yaptırırsan sana iki tane embriyo transferi yapıyorlar, 35 ve üzerinde yani..Ancak özellerde veriyorsun paranı yaşın isterseee 18 olsun yine iki tane konuluyor..Devlette raporlu olarak bu bir suç yani yasak.Bu arada devlette 2 aşılama ve 2 tüp yapılıyor raporla..Tabii durum biraz ileri boyuttaysa bizim gibi aşılamayı es geçip direkt tüp bebek tedavisine geçiyorlar.Yani sperm 5 milyondan az ve hareketsiz, şekil bozukluğu varsa ya da azosperm ise ..

Yaşın gayet güzel tatlım.Sen önce eşinin tedavisini yaptır, ameliyat olacaksa ki ileri boyuttaymış kesinlikle olsun çünkü varikosel ağrı yapar.Zorlar..Allahtan ümit kesilmez, ameliyatla olur inşallah..Ama varikosel olduktan sonra ben çokkk duyuyorum normal yoldan hamile kalındığını.Ancak bizim gibi hiçç sperm yok ise bu sefer m.tese yapılıyor yani ameliyatla sperm alınıyor ; ( bunda bulunmama olasılığı da var, bu da tedavinin transfer sırasında iptal olması demek, tüm iğnelerinin boşuna olması , ümitlerinin aniden kesilmesi, üzüntü vs.. demek.Ben bunu yaşamış kadar olmuştum.İyi bilirim...

Ben bugün pek karamsar boyuta geçtim malum ;)) :1:

Yaşım nickimde gizli ;) yani 29

Şimdi canım 35 yaşın özelliği devlette eğer raporlu tüp bebek yaptırırsan sana iki tane embriyo transferi yapıyorlar, 35 ve üzerinde yani..Ancak özellerde veriyorsun paranı yaşın isterseee 18 olsun yine iki tane konuluyor..Devlette raporlu olarak bu bir suç yani yasak.Bu arada devlette 2 aşılama ve 2 tüp yapılıyor raporla..Tabii durum biraz ileri boyuttaysa bizim gibi aşılamayı es geçip direkt tüp bebek tedavisine geçiyorlar.Yani sperm 5 milyondan az ve hareketsiz, şekil bozukluğu varsa ya da azosperm ise ..

Yaşın gayet güzel tatlım.Sen önce eşinin tedavisini yaptır, ameliyat olacaksa ki ileri boyuttaymış kesinlikle olsun çünkü varikosel ağrı yapar.Zorlar..Allahtan ümit kesilmez, ameliyatla olur inşallah..Ama varikosel olduktan sonra ben çokkk duyuyorum normal yoldan hamile kalındığını.Ancak bizim gibi hiçç sperm yok ise bu sefer m.tese yapılıyor yani ameliyatla sperm alınıyor ; ( bunda bulunmama olasılığı da var, bu da tedavinin transfer sırasında iptal olması demek, tüm iğnelerinin boşuna olması , ümitlerinin aniden kesilmesi, üzüntü vs.. demek.Ben bunu yaşamış kadar olmuştum.İyi bilirim...

Ben bugün pek karamsar boyuta geçtim malum ;)) :1:
bitanem çokkkk güzel anlatmışın ALLAH razı olsun aynen ameliyatı yaptırıcaz ve beklicez olmzsa önümüzde 1 yol daha var sonuna kadar gidelim ARKADAŞIMMMMM pes etmek yokk yola devam..canım benim sende kafanı topla moralini yüksek tut tabi eşinde yapılması gereken ne varsa yapın ümitsizliğe düşmeyin...sana daha öncede yazdım arkadaşımında eşinin spermi yoktu ve ameliyatla sperm alındı ve transfer yapıldı hamile...ve çok yenii henüzzz SENDE ONUN GİBİ OL İNŞALLAH burda bana yaz funda hamileyimmm diye ben bu yazıyı bigün okuyacam bak göreceksin çokkk öpüyorumm:):):):)

ALLAHHIM;Bu güzel cuma gününde,RAHMETİN gök yüzünden yağarken,Sana açılan elleri ve çekilen SALAVAT şerifleri boş çevirme.AMİN

canım yaa:( şuan bile aglıyorum çok zor bi durum iyi anlıyorum banada soruyolar korunuyomusun, olmuyomu ya deliriyorum avazım çıktıgı kadar bagırmak istiyorum..eşim çok sakin ve ümitli ona göre ameliyattan sonra yoluna giricek herşey doktorda düzelebilir varikosel ileri derecede dedi düzelmezse tüp diyo neden aşılama falan demiyo..yemin ederim hastaneden çıktık eve gelene kadar agladım eşim susturamıyo herkez bakıyoo eve geldik biraz kızdı aşkım ya kızmayıda beceremez aslında ama ne olursa olsun doktor tüp yaparız demedimi önümüz açık korkmayın demedimi diyooo neyse tatlım bizim heyet yarın 11 toplanıcakmış bakalım neolucakkk çokk öpyorummm arkadaşım...

melish canım doktordan geldim şimdi çok kötü geçti doktor varikosel ameliyatı agrı yapmıyosa direk tüp bebek merkezine gidin dedi biri yaptır dedi biri yaptırma anlayamadım ben bu işi napıcam ya özel memoriyel hastanesinden randevu aldım biraz pahalı 370 tl muayne ücreti hani kesin bi bilgi alırım diye düşündüm hergünüm aglamakala geçiyo ya bunlar ne zor işlermiş allahım düşmanımın başına vermesin

ÖZEL OKMEYDANI hastaneye gittim doktor ameliyatı yapalım iyleşme olabilir ama sperm degeri çok düşük normal yodan gebe kalmanız zor dedi... ama tüp bebek te yaptırmanızı öneririm dedi.....İSTANBUL TÜP BEBEK MERKEZİNE YÖNLENDİRDİ GÖNDERDİGİM TÜM HASTALARIM %70 HAMİLELİK OLDU DEDİ...BİR HASTASI VARMIŞ ADAMIN SPERM SAYISI 0 HİÇ YOK CANLI VE ÖLÜ BU TÜP BEBEK MERKEZİNDE CANLI SPERM BULUN MUŞ EŞİ GEBE KALMIŞ :)DOKTORUM ANLATTI SİZİN DAHA KOLAY OLUR DEDİ BENİ ÇOK RAHATLATTI.VARİKOSEL AMELİYATIDA 550 TL YAPIYO...TÜP BEBEK 3.000 YAPILIYOMUŞ AMA İLAÇLARI FALAN 5.000 BULUYOMUŞ DİYE DUYDUM EŞİMDE ÖNCE AMELİYAT OLMAK DAHA SONRA TÜP BEBEK DİYO KARARSIZIM HALA...

biz spermmimizi 1 milyon civarı sanıyorduk.ikinci testimizde 53 tane olduğunu öğrendik bunların 3 ü ileri hızlı diğerleri hareketsiz.ne yapcam ben şimdi nasıl umut besliyecğeim içimde tüp bebek bile olmazki

biz spermmimizi 1 milyon civarı sanıyorduk.ikinci testimizde 53 tane olduğunu öğrendik bunların 3 ü ileri hızlı diğerleri hareketsiz.ne yapcam ben şimdi nasıl umut besliyecğeim içimde tüp bebek bile olmazki

canım geçmiş olsun eşine keçi boynuzu kürü yap bizim 600 binde 1 miyon 500 yükseltti sadece 1 ayda

Melish nerelerdesin napıyım ben ya ameliyatmı tüp bebekmi bilgisi olanlar yazsın bişeyler noluurrr...

Melish nerelerdesin napıyım ben ya ameliyatmı tüp bebekmi bilgisi olanlar yazsın bişeyler noluurrr...

mesih giremiyosun galiba merak ettim senii,,,
Canım ya eve yorgun geliyorum , hafta sonları da kk ya pek takılmak istemiyorum ;) bari iki gün uzak durayım diyorum.bakmadan geçmiyorum ama yorum yazmıyorum.burdayım yani.her daim özelimden de yaazabilirsin.
bitanem çokkkk güzel anlatmışın ALLAH razı olsun aynen ameliyatı yaptırıcaz ve beklicez olmzsa önümüzde 1 yol daha var sonuna kadar gidelim ARKADAŞIMMMMM pes etmek yokk yola devam..canım benim sende kafanı topla moralini yüksek tut tabi eşinde yapılması gereken ne varsa yapın ümitsizliğe düşmeyin...sana daha öncede yazdım arkadaşımında eşinin spermi yoktu ve ameliyatla sperm alındı ve transfer yapıldı hamile...ve çok yenii henüzzz SENDE ONUN GİBİ OL İNŞALLAH burda bana yaz funda hamileyimmm diye ben bu yazıyı bigün okuyacam bak göreceksin çokkk öpüyorumm:):):):)
İnşallah canım benim inşallah..sen de öyle..
Az önce eşi azosperm olan bir arkadaşım ile görüştüm.Eşi ameliyat oldu ve 6,7 tane sperm bulundu ve hamile kaldı cinsiyeti belli olmuş bana haber verdi.sen de başla hemen diyor, ameliyat beni korkutuyordu ne yalan diyim, böyle güzel haberler de beni motive ediyor..inşallah sen de ben de tüm issteyen arkadaşlarım hamileyim diye yazar..
ALLAHHIM;Bu güzel cuma gününde,RAHMETİN gök yüzünden yağarken,Sana açılan elleri ve çekilen SALAVAT şerifleri boş çevirme.AMİN
amin yetercim amin....
melish canım doktordan geldim şimdi çok kötü geçti doktor varikosel ameliyatı agrı yapmıyosa direk tüp bebek merkezine gidin dedi biri yaptır dedi biri yaptırma anlayamadım ben bu işi napıcam ya özel memoriyel hastanesinden randevu aldım biraz pahalı 370 tl muayne ücreti hani kesin bi bilgi alırım diye düşündüm hergünüm aglamakala geçiyo ya bunlar ne zor işlermiş allahım düşmanımın başına vermesin
Amin.....gerçekten de kimsenin başına vermesin ancak bunu gerçekten kimse anlamıyor, çeken bilir derler ya....

Bu arada sen kaan aydosa hemen bir mail at, eşinin spermlerini bir düzeltsin, daha sonra da zaten tüp bebek merkezine gidin, ben umut tüp bebek merkezine gitmek isterdim..beğenen de var beğenmeyen de ancak bana çok sıcak geliyor nedense..bunlar kısmet ya biri beğenmez olur biri beğenir olmaz...

önce eşinin spermini düzeltmeye bakın...
ÖZEL OKMEYDANI hastaneye gittim doktor ameliyatı yapalım iyleşme olabilir ama sperm degeri çok düşük normal yodan gebe kalmanız zor dedi... ama tüp bebek te yaptırmanızı öneririm dedi.....İSTANBUL TÜP BEBEK MERKEZİNE YÖNLENDİRDİ GÖNDERDİGİM TÜM HASTALARIM %70 HAMİLELİK OLDU DEDİ...BİR HASTASI VARMIŞ ADAMIN SPERM SAYISI 0 HİÇ YOK CANLI VE ÖLÜ BU TÜP BEBEK MERKEZİNDE CANLI SPERM BULUN MUŞ EŞİ GEBE KALMIŞ :)DOKTORUM ANLATTI SİZİN DAHA KOLAY OLUR DEDİ BENİ ÇOK RAHATLATTI.VARİKOSEL AMELİYATIDA 550 TL YAPIYO...TÜP BEBEK 3.000 YAPILIYOMUŞ AMA İLAÇLARI FALAN 5.000 BULUYOMUŞ DİYE DUYDUM EŞİMDE ÖNCE AMELİYAT OLMAK DAHA SONRA TÜP BEBEK DİYO KARARSIZIM HALA...

eğer devletten raporlu bir şekilde yaptırırsan 1,5 -2 milyar kadar tutuyor ilaç ve işlemler....özeller ise zaten 5 ten başlıyor en dandik merkezler :( paran varsa yılda 3-4 kere yaptırabilirsin....

1. ..........Mucize mi İnanç mı derseniz Rabbimin mucizesi bizim inancımız…
  2. Nedenmi derseniz aşağıdaki yazdıklarımı okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklar ama uzun uzun yazmak istedim.Aşağıdaki yazdıklarımı okuyanlar belki ağlayacak belki yürekleri sızlayacak belki olurmu böyle bir şey diyecek ama bu yazdıklarımın hepsi sadece ve sadece gerçek.
  3. Gelelim bizim hikayemize:
  4. Biz eşimle 2001 yılında evlendik hiç korunma yöntemine gitmedik.İlk aylar sorun yoktu zaman geçtikçe neden bebek olmuyor diye doktora gitmeye başladık.Eşimin tüplerinde problem vardı aşılama yöntemi denemek istedik. Testler sonucu benim değerler normalin çok altındaydı1,5 milyon kadardı ikimizde de problem olduğunu öğrendik
  5. 3 aşılama yöntemi denedik ama olmadı 2003 yılını sonunda denizlideki ÇİDER toplantısına katıldık ve o toplantı sonrası tüp bebek yapmaya karar verdik.2004 ocak ayında tedaviye başladık ve o tarihte size O MUTLU ÇIĞLIK adlı yazımda duygularımı sizlerle paylaşmıştım
  6. ve Eylül ayında dünyalar güzeli kızım dünyaya geldi.Buraya kadar olanları daha öncede yazmıştım. değil, Kızım benim her şeyimdi o ne istere o nasıl isterse onun istediği gibi yaşıyorduk ve çok mutluyduk
  7. 6 mayıs 2007 tarihinde ailemle bir piknik dönüşü araçtan inildikten sonra kendi indiğimiz aracın altında kaldı ve dünyam yıkılmıştı artık kızım yaşamıyordu onu kaybetmiştik. Artık yaşamanın bir anlamı yoktu o benim her şeyimdi
  8. Artık çok zor günler bizi bekliyordu. Kızımızı 2,5 yaşında kaybetmiştik. Eşim ve ben psikiyatri tedavisine gittik eşim 2 ay hastanede psikiyatri bölümünde yattı. Benimde yatmamı istedi doktorlar ben yatamazdım çünkü maddi durumumuz iyi olmadığı için çalışmam gerekiyor. benim toparlanmam daha zor oldu tabi ki bizim durumumuzda ne kadar toparlanılıyorsa …artık o ağır ilaçlar sayesinde ayakta duruyorduk.
  9. Eşim biraz kendini toparlayınca tekrar doktora gitmeye karar verdik tekrar tüp bebek tedavisine başladık.Eşim bu kez de hamileydi ama bu sefer 4 düz bebeğimiz olacaktı fakat 4 nün dünyaya gelmesi imkansız diyorlardı eşimin vücudunun atması beklendi fakat atmayınca 2 tanesinin sonlandırılmasının gerektiğini söylediler bizde işin dini boyutunu araştırıp karar verdik. 2 tanesi sonlandırıldı ,ertesi günü 3 birden düştü .O tek kalan bebeğimiz hayata tutunmaya bizde ona tutunmaya çalışıyorduk fakat oda 1 ay sonra nisan 2008 de düştü. 4 bebeğimizi de ablasının yanına defnettik. Bizi daha zor günler bekliyordu ..
  10. Devletin bize tanımış olduğu hakkı 4 üz bebeklerde 2 rapor çıkarmakla bitirmiştik..
  11. Artık maddi gücümüzde yoktu.Buraya kadar yazdıklarım yaşadığım olaylar şimdi asıl inanç ve zaferi Rabbimin mucizesini anlatacağım:
  12. Nisan ayından sonra tekrar yıkılmıştık. Ama Allaha inancımız sonsuzdu.Rabbim bize çekemeyeceğimizden fazla yük vermeyeceğini biliyorduk.ben araştırmalarıma devam ediyordum.evlat edinmeyi bile düşündük ,fakat yaşımız daha çok gençti.Eşim 30 ben 35 yaşındaydım.evlat edinemeyeceğimizi biliyoduk.
  13. Bıkmadan yılmadan ümidimizi kaybetmeden araştırmaya devam ediyorduk.Sorunun büyük bölümü bendeydi.Kendim üzerinde araştırmaya devam ediyordum Doktorlar tüp bebek dışında baba olamayacağımı söylemişlerdi.Keçi boynuzu kürünü buldum.Bunu geçtiğimiz nisan ayından itibaren kullanmaya başladım fakat sitede yazdığı gibi degil ben nisan ayından bu güne kadar aralıksız ve çok düzenli sabah ve akşam olarak kullandım bunlarla birlikte ARGİNMAX MEN ve ANTİOKSİDANT FORMULA kullandım o ilaçları da düzenli kullandım.hiç test yaptırmaya gitmedim.yılbaşında gitmeyi düşünüyordum
  14. Bu arada ramazan bayramından sonra tekrar tüp bebek tedavisine karar verdik eşim ramazandan sonra ben mart ,nisan gibi diyordum. Çünkü maddi sıkıntımız vardı ama eşime söz vermiştim arabamı satıp doktora gidecektik. randevu bile aldım
  15. Ramazanın 14 günü eşimle birlikte düşündüğümüzde adet dönemini geçip geçmediğini hesapladık ,eğer doğru hatırlıyorsak 10-12 gün geçmişti tabii biz beklentimiz olmadığından dolayı oruçlara bağlıyorduk ama ertesi günü idrar testi aldık geldik denedik sonuç pozitifti önce inanamadık ,sonra baktık “evet, hamileydi “ ve ben saatlerce ağladım inanılması çok zor bir durumdu ama Yüce Rabbim mucizesini göstermişti.Eşim hamileydi emin olmak için sabah tekrar test yaptık doğruydu.Eşim normal yolla hamile kalmıştı .Hemen doktoru aradık tabi ki herkes gibi oda inanamadı.Ama kontrol ettiğinde doğru olduğunu gördü
  16. Bunca başımdan geçeni neden anlatım derseniz: arkadaşlar bunca olay olur mu demeyin oldu ama hiç bir zaman pes etmedik hiç bir zaman inancımızı kaybetmedik onca olaylar yaşadık ve hiç mi hiç bilerek asla Allaha isyan etmedik hep şükrettik inandık…. İnandık…. İnandık…
  17. Sizlerde inanın asla ama asla savaşı bırakmayın…Benim ve ailemin başına gelene olaylarda bir çok aile dağılırdı hayatlar mahvolurdu ama biz ne yaptık eşimle birlikte daha çok birbirimize destek olduk
  18. Sizlere de önerim hep birbirinize destek olun..
  19. Asla ama Asla savaşı bırakmayın Allah hepinizi savaşı kazananlarda etsin
  20. Saygılarımla''
  21. Alıntıdır!

Son düzenleme:
vallahi merak ettim senii....ben sana alıştım kaybolma bidaha:):):):)sende hemen başla tatlım beklemeye gerek yok ameliyat olsun bulunur bak kesin sende o arkadaşın gibi hamile kalacaksın.......eşimde çarşamba sabahı ameliyat olacak kısmetse çok çok umudum yok belki ama yükselme olursa tüpte kolay olur belki.....aklımda bi soru var eşimde siperm var ama calılık görünmüyo şuan için nası tüp yapıyolar canlandırıyolarmı cahilliğimi maruz gör çokk öpüyorum seniiiiiiii.......dualarım seninle bi akrabam MEKEYE GİDİYO DUA ET BANA MELİHE BEBEGİ OLMAYAN TÜM ARKADAŞLARIMA DEDİM İSMİDE UNUTURUM DİYOO YER GÖK DUAYLA

Ay canım tüylerim diken diken oldu mafoldum senin kızın sandım bir an çok acı ama bi okadarda güzel allaha şükr edip dua edelim...eşim şu ameliyatı olsun keçi boynuzu kürüne başladım eminim yükselme olucak siperm degeri 600 bindi biz 1 ayda 1 milyon 400 yaptık yükselme oluyoo bizzat denedik.

Ay canım tüylerim diken diken oldu mafoldum senin kızın sandım bir an çok acı ama bi okadarda güzel allaha şükr edip dua edelim...eşim şu ameliyatı olsun keçi boynuzu kürüne başladım eminim yükselme olucak siperm degeri 600 bindi biz 1 ayda 1 milyon 400 yaptık yükselme oluyoo bizzat denedik.

bizde keçiboynuzu kürü yapıyoruz bir haftadır. maşallah sizinki baya yükselmiş darısı başımıza...

Back
X