merhaba kızlar,ben geldim,bugün yazdıklarınıza baktım ama henüz kimseye birşey yazamadım, kısaca bugünden bahsedeyim,yada ısaca değil uzun uzun yazayım.
sabah bildiğiniz gibi medicineda kadın doğumcuya gidecektim, aslında evden 8:30 gibi çıkıp erkenden gidip sıra almayı umuyordum ama benim tembel eşim sağolsun 9 da çıksak olurmuuu.. diye sordu,bende tama dedim,içimden de ya sabır funda gerilme dedim,neyse saat 9 oldu evden çıktık kapıyı kilitledik bir baktım üzerindeki tshirtün kolları kırışık duruyor, bu ne ütüsüz mü dedim ,evet demezmi!!!!! kan beynime sıçradı tabiki, bir daha içeri girdik,gömlek buldum ütüledim ve tekrar çıktık saat olu 9:15, hastaneye gidene kadar 9:30 oldu tabi ben ancak 10. sırayı alabildim, eşiminde göğsünde bir kitle vardı onuda genel cerraha gösterecektik o da genel cerrahtan sıra aldı, herşeyin üstüne doktorlarda geç gelmiş..neyse eşim doktorla görüştü ve ultrason çektirmeis gerekti,gitti ultrasondan sıra aldı,bu arada saat oldu 10:30 kadın doğumcuda sııra daha 5te bana tabi soldan soldan geldiler,çünkü 12de ivide randevum var, gittim paramı geri aldım ve sırayı iptal ettirdim, eşimn ultrasonunuda akşam saat 6ya kadar çektirebiliyormuşuz bunu öğrendim ve çıktım ordan
neyse 12:20 gibi ivide erol beyle görüşmeye başladık,gayet güzel detaylı anlattı,bizim yaşımızda tedaviyle normal şekilde bebek sahibi olmanın imkansız olmadığını ama çok zor olduğunu söyledi,hergeçen günün bizim zararımıza olduğunu söyledi, eşimde azda olsa sperm çıkışı olduğu için eğer bu spermler kaliteliyse teseye gerek yokmuş, sperm tahlili verirken daha az çıkarsa şöyle yapabilirmişiz ,istedikleri kalitede ve sayıda sperm elde edene kadar birkaç kez sperm verip her seferinde bunları dondurabiliyorlarmış, banada yumurta sayısını artıracak bir tedavi uygulayacaklarmış sonuçta Allah kısmet ederse bebeğimize kavuşabilecekmişiz,konuşmalardan sonra baktım eşimde artık tüp bebeği kabullendi,Erol beyin eşimden istediği birkaç tahlil var kağıt eşimde tahlillerin ne olduğunu hatırlamıyorum, daha sonra yazarım,20 günde sonuç alınabiliyormuş, benim FSh değerlerim biraz yüksekmiş,
açıkcası arkadaşlar başka
tüp bebek merkezini gezmeyi düşünmüyorum,erol bey eğer bizde yaptırmazsanız size tavsiye edeceğim yerler memorial ,amerkan hastanesi gibi bu konuda çok kaliteli olan yerler olabilir dedi, ama sanırım ben İVİde bu işe başlıcam,Rabbim hayırlısını nasip eder inşallah,
bu arada benim sevgili eşim doktora şöyle bir yorum yaptı, ben artık o kadar çok bu konuda araştırma yapıyormuşum ki kafayı yemek üzereymişim,aynı şeyi 10 kez okuyormuşum!!!! sanki ben salağım bir seferde okununca anlamıyorum, bu yorum ve bunları söylerken ses tonu o kadar kalbimi kırdıki anlatamam size,benim gözler doldu,sesim gitti,moralim sıfıra indi, gelirken yolda dedim ki ,şu an araba alacak olsan naparsın ilk gittiğin yerden alırmısın,"yok dedi önce birkaç bayii dolaşırmış,peki dedim geçen gün alt kata kombi alırken internette ve mağazalarda ne kadar uğraştın?? cevep yok.. benim dedim hep kötü yönlerimi bulmaya neden çalışıyorsun,bak dedim çok araştırdım belki ama Kaan hoca gibi iyi bir doktoru bulduk, seninde beğendiğin ivi tüp bebeği bulduk ,neden dedim bunları görmüyorusunda olumsuz birşeyler bulmaya çalışıp kalbimi kırıyorsun..cevap yok tabi...ne diyeyim belki o da kendince haklıdır ama şunu söyliyeyim eğer ben burda bu kadar araştırma yapmasam ,herşeyi eşime bıraksam şu an biz ne aşamasındaydık biliyormusunuz,3 ay önce aldığımız 0 sperm sayısı olan tahlil sonucu eşimin elinde el el üstünde oturuyo olacaktım,hi,çbir umudumuz olmayacaktı ve stres içinde olacaktık..
sonuçta moralim o kadar bozulduki doktora daha başka soru soramadım,tıkandım kaldım, boğazımda bir düğümle çıktık ordan ,hayatımda ilkkez çantamı biryerde unuttum düşünün artık ne kadar gerildiğimi,çantamı erol beyin ofisinde unutmuşum...neyseki yola çıkmadan aklıma geldi ve aldım...ne diyeyim..herşeyi mevlam görüyor...
arkadaşlar bu arada yurt dışından bir arkadaşım istanbula gelmiş,yarın bana uğrayacak benim bu akşam temizlik yapamam gerekiyor,geç saatlere kadar burda olmayabilirim ama uğrmaya çalışıcam,şu an aklıma gelmeyen şeyler varsa onları da yazarım..
öptümmmmm