Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
melis yeter yonca arkadaşlarım sizi o kadar iyi anlıyorum ki..damdan düşenin halini damdan düşen anlar Allah karşımıza hayırlı insanlar çıkarsın diye boşuna demiyoruz:3:kızlar biz evlendiğimiz ilk yıllar resmen eşimle bu konu yüzünden kırıldık geçtik ben istiyorum o beni korusun o istiyor ben ailesine saygı duyayım ne olursa olsun.baktım ve verilecek en iyi cevap sükut sustum ben de hep Yaradanıma sığındım saygıdada kusur etmedim eşim de gördü anladı çok şükür ailesi de.zor oldu ama oldu.Çevremde benim gibi çok arkadaşım var.Kötü olmamak lazım yüzyüze bakılıyor nihayetinde.Hayatımız zaten zor:45:dün akşam bi akrabanın düğünü vardı çocuklarıyla gelmişler herkes bize de sordu ciğerim yandı kızlar ne diyeyim bugün dertlendim:43:size de dua ediyorum hep beni herkesten çok anlıyorsunuz:16:yeter melis yonca sizin azo neye bağlı sorması ayıp olmasın biz daha yolun başındayız ya pek bişey bilmiyorum:17:

Evet masal..bizim Oligoastenatozspermi.yani sayı,hareket ve morfoloji normalin çok altında, düşük yani.Değerlerimiz %0 ve bizimkisi genetik..Zaten eşimin abisinde de bu sorun vardı.Kayınvalidemin gebelik sırasında olan bir bulgudanmış.Yani hastalık ya da hamileyken kullandığı bir ilaç etken olabilirmiş.Eşimin küçükken ateşli bir hastalık geçirip geçirmediğini ise bilmiyoruz,eşim yok diyor ama .
Eşimde varikosel yok yani tıkanıklık yok.Bu yüzden ameliyatlık bir durumda değil.İyi mi kötü mü bilmiyorum çünkü varikoselden ameliyat olan kimi duyduysam bir yıl sonra düzeliyor.O yüzden hayırlısı diyorum.Şimdilik Ege üniversitesinde tedavideyiz ve ilaçlara devam ediyoruz.Tüp bebeklik bir durumumuz şu an için söz konusu değilmiş :(
Sen peki takviye ya da ilaç olarak ne kullanıyorsunuz?

canım haklısn ama bizimkiler biraz değişikler sen sustukça üzerine geln cinsten ama neyse bizde bir çözüm bulduk kendimizce
biz azolu değiliz canım sayı var ama az 2 milyon 10 milyorn arasıda gidip geliyor ve sayı hareket morfoloji sorunu var ilaçlarla çok denedik ama hiç faydasını görmedik kürler denedik üroğa gittik ama olmuyor oratada bir sorun yok gibi görünüyor ama ilaçlar kürler işe yaramıyor
5 tüp bebk dendik ama olmadı

zamanını bekliyor bence:emir_bebek:nasip herşey bizde azospermi var düşünsene kardeşim sıfır:19:ama ben umudumu kaybetmiyorum Allah şafidir hastalığı veren Rabbim dilerse şifasını da verir.bizim bu çabalarımızı ortada bırakmaz inşallah:16:

Evet masal..bizim Oligoastenatozspermi.yani sayı,hareket ve morfoloji normalin çok altında, düşük yani.Değerlerimiz %0 ve bizimkisi genetik..Zaten eşimin abisinde de bu sorun vardı.Kayınvalidemin gebelik sırasında olan bir bulgudanmış.Yani hastalık ya da hamileyken kullandığı bir ilaç etken olabilirmiş.Eşimin küçükken ateşli bir hastalık geçirip geçirmediğini ise bilmiyoruz,eşim yok diyor ama .
Eşimde varikosel yok yani tıkanıklık yok.Bu yüzden ameliyatlık bir durumda değil.İyi mi kötü mü bilmiyorum çünkü varikoselden ameliyat olan kimi duyduysam bir yıl sonra düzeliyor.O yüzden hayırlısı diyorum.Şimdilik Ege üniversitesinde tedavideyiz ve ilaçlara devam ediyoruz.Tüp bebeklik bir durumumuz şu an için söz konusu değilmiş :(
Sen peki takviye ya da ilaç olarak ne kullanıyorsunuz?

bi ara bitkisel kür denedik ama değişen bişey yok.. yaşam tarzımız değişti melis artık eve hiç hazır gıda sokmuyorum katkı içeren hiçbişey almıyorum besleyici ne varsa onu yediriyorum eşime de... hoş biz daha başındayız işin ama spermiyogram sıfırı gösterince insan ne yapacağını da bilemiyor perşembe tekrar doktora gidicez yeniden spermiogram verdik kan tahlili vs.. doktor ozaman bi yol gösterir diye tahmin ediyoruz içimde öyle bir dert ki melis için için kanıyor sanki eşim üzülmesin diye ona söyleyemiyorum kimseye anlatamıyorum ben dersanede öğretmenlik yapıyorum ama sezon bitti evdeyim koca gün yalnız kaldıkça düşünceler beynimi kemiriyor:36: Allah kerimdir ne yapalım!!!

zamanını bekliyor bence:emir_bebek:nasip herşey bizde azospermi var düşünsene kardeşim sıfır:19:ama ben umudumu kaybetmiyorum Allah şafidir hastalığı veren Rabbim dilerse şifasını da verir.bizim bu çabalarımızı ortada bırakmaz inşallah:16:

amin inşşşşş geçen gün biryerde bir arkadaş paylaşmıştı çok etkilendim bir bayan yumurtalıklarını aldırmak durumunda kalıyor
aradan bir süre geçiyor kadın dr gidiyor ve hamile kadın şaşkın dr diyorki nasıl olur benim rahatsılığımdan dolayı yumurtalıklarım alınmıştı ve hiç bir zaman anne olmayacağım söylenmişti
dr diyorki bir tek kılacal damar kalmış yumurtalıkta alınmayan işte o kılcal damarın oluşturduğu yumurtayla hamile kalmışsınız
YETERKİ RABBİM OL DESİN GERİSİ BOŞ

amin inşşşşş geçen gün biryerde bir arkadaş paylaşmıştı çok etkilendim bir bayan yumurtalıklarını aldırmak durumunda kalıyor
aradan bir süre geçiyor kadın dr gidiyor ve hamile kadın şaşkın dr diyorki nasıl olur benim rahatsılığımdan dolayı yumurtalıklarım alınmıştı ve hiç bir zaman anne olmayacağım söylenmişti
dr diyorki bir tek kılacal damar kalmış yumurtalıkta alınmayan işte o kılcal damarın oluşturduğu yumurtayla hamile kalmışsınız
YETERKİ RABBİM OL DESİN GERİSİ BOŞ

rabbim bi gun bizede vericek bizdz daha yolun basindayiz azospermi doktorlara gore hic sansimiz yok ama umutsuzda yasanmazki

bi ara bitkisel kür denedik ama değişen bişey yok.. yaşam tarzımız değişti melis artık eve hiç hazır gıda sokmuyorum katkı içeren hiçbişey almıyorum besleyici ne varsa onu yediriyorum eşime de... hoş biz daha başındayız işin ama spermiyogram sıfırı gösterince insan ne yapacağını da bilemiyor perşembe tekrar doktora gidicez yeniden spermiogram verdik kan tahlili vs.. doktor ozaman bi yol gösterir diye tahmin ediyoruz içimde öyle bir dert ki melis için için kanıyor sanki eşim üzülmesin diye ona söyleyemiyorum kimseye anlatamıyorum ben dersanede öğretmenlik yapıyorum ama sezon bitti evdeyim koca gün yalnız kaldıkça düşünceler beynimi kemiriyor:36: Allah kerimdir ne yapalım!!!

Yaklaşık 7 -8 ay oldu , biz eşimin doğumgününde öğrendik bunu, eşim ne kadar güzel bir hediye dedi, sustu, düşündü. Ben O'nun sessiz çığlıkları taa kalbimde hissettim.Sonra bir çocuk gibi hüngür hüngür ağladı.Ben zaten hep ağlamaklı bir moddayım.O'nu teselli edemiyorum.Ha yazdıklarım yanlış anlaşılmasın asla ve asla isyan etmiyoruz, biz sadece içimizde yaşıyoruz üzüntümüzü.Hemen başka bir dr a da gittik ilaçları da kullanıyoruz, takviyelere de hayır demiyor eşim.Ne desem tamam diyor o kadar teslimiyetçi ki! ben de O'nun yanında çok güçlüyüm güya ama en minik açıkta yıkılıyorum ama pes etmiyoruz çok şükür.Burda içimden gelenleri yazınca bir nevi rahalıyorum.Seni ve diğer arkadaşlarımı da anlıyorum.Çünkü dertler bir.Keşke olmasaydı tabi..Ama her şerde bir hayır vardır değil mi.Az önce televizyonda bir belgesel vardı siyam ikizlerinden bahsediyordu.Ne çok üzüldük izlerken eşimle.
Seni burda ve benzer topiklerde anlayan çok olur.Önemli olan senin yazdıklarını acıtmadan yorumlamak! Burda ben hep okuyorum en başından beri.Kimileri hemen hamile kalmış , hamile kaldıktan sonra sohbetleri hep bebek.Peki bebeği olmayanların suçu ne ? İncittiklerinin farkında değiller.Kaldı ki burası sanal bir ortam.Ya gerçek hayatımız? Benim çalıştığım yerde iki kişi hamile canım.Ve ben bu arkadaşlarla bir odada sürekli muhatabım.Tüm hamile bayanlar da geliyor yanımıza sohbetleri kamçılanıyor, laf lafı açıyor ve söz bana geliyor kimi zaman. Ancak diyorum ya sabır! Rabbim bana sabırlar versin.(amin) Ben gerçekten eve gitmek istiyorum o zamanlarda.Ama eve gidince de üzerime üzerime geliyor.Sürekli pc başında sürekli bir araştırma . okuduğum yazıları sabahtan akşama kadar okuduğum bile oluyor.Ben yine de Rabbime yalvarıyorum dualarımda, sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize.Sen de en kısa zamanda iyi olursun inşallah .benim olmam için arkadaşlarımın doğurması lazım ;))) daha çook var heheheh :))) :76:

Yaklaşık 7 -8 ay oldu , biz eşimin doğumgününde öğrendik bunu, eşim ne kadar güzel bir hediye dedi, sustu, düşündü. Ben O'nun sessiz çığlıkları taa kalbimde hissettim.Sonra bir çocuk gibi hüngür hüngür ağladı.Ben zaten hep ağlamaklı bir moddayım.O'nu teselli edemiyorum.Ha yazdıklarım yanlış anlaşılmasın asla ve asla isyan etmiyoruz, biz sadece içimizde yaşıyoruz üzüntümüzü.Hemen başka bir dr a da gittik ilaçları da kullanıyoruz, takviyelere de hayır demiyor eşim.Ne desem tamam diyor o kadar teslimiyetçi ki! ben de O'nun yanında çok güçlüyüm güya ama en minik açıkta yıkılıyorum ama pes etmiyoruz çok şükür.Burda içimden gelenleri yazınca bir nevi rahalıyorum.Seni ve diğer arkadaşlarımı da anlıyorum.Çünkü dertler bir.Keşke olmasaydı tabi..Ama her şerde bir hayır vardır değil mi.Az önce televizyonda bir belgesel vardı siyam ikizlerinden bahsediyordu.Ne çok üzüldük izlerken eşimle.
Seni burda ve benzer topiklerde anlayan çok olur.Önemli olan senin yazdıklarını acıtmadan yorumlamak! Burda ben hep okuyorum en başından beri.Kimileri hemen hamile kalmış , hamile kaldıktan sonra sohbetleri hep bebek.Peki bebeği olmayanların suçu ne ? İncittiklerinin farkında değiller.Kaldı ki burası sanal bir ortam.Ya gerçek hayatımız? Benim çalıştığım yerde iki kişi hamile canım.Ve ben bu arkadaşlarla bir odada sürekli muhatabım.Tüm hamile bayanlar da geliyor yanımıza sohbetleri kamçılanıyor, laf lafı açıyor ve söz bana geliyor kimi zaman. Ancak diyorum ya sabır! Rabbim bana sabırlar versin.(amin) Ben gerçekten eve gitmek istiyorum o zamanlarda.Ama eve gidince de üzerime üzerime geliyor.Sürekli pc başında sürekli bir araştırma . okuduğum yazıları sabahtan akşama kadar okuduğum bile oluyor.Ben yine de Rabbime yalvarıyorum dualarımda, sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize.Sen de en kısa zamanda iyi olursun inşallah .benim olmam için arkadaşlarımın doğurması lazım ;))) daha çook var heheheh :))) :76:

melis yine senin eşin ağlamış benim eşim hiç tepki vermedi normalde de ağlamaz aten içine atar hep:50: allahtan müslüman insanlarız tevekkül ediyoruz belki çocuğu olan annelerden daha çok anneyiz biz çünkü onca üzüntüye zorluğa rağmen umut edip uğraşıyoruz insanlara konuşmak ne kolay onlar ne anlar ki bu duygudan bi çocuk sesinden bi bebek kokusundan mahrum kalmak ne demek ne anlar onlar.Rabbim onlara da evlat acısı hasreti vermesin kimseye vermesin çünkü çok zor...yine de elhamdülillah bi umudumuz var ki uğraşıyoruz Allah umutsuz bırakmasın.Çoook güzel günler bekliyor bizi de bırakalım konuşsunlar gün gelir biz konuşuruz:9:

rabbim bi gun bizede vericek bizdz daha yolun basindayiz azospermi doktorlara gore hic sansimiz yok ama umutsuzda yasanmazki

sizin azospermin sebebi belli mi esmacım... takviye kullanıyo musunuz biz de aynı dertten muzdarip olduğumuz için:emir_bebek: doktorunuz kim siz de mi emre beye gidiyosunuz.... biz ateş beydeyiz:nazar:

yazdıkalrını taaa yüreğimin içinde hisetim:14::14::14:
hani demişsin ya şer sandığımızda hayır vardır diye:26::26::26::26::26::26:
işte tamda bu..... benim eşim erekek infertilitesi 7 yılık evliyiz ve 7 yıldır biliyoruz :14::14::14:evlendiğimiz ay ögrendik :14:5 defa tüp bebek denedik çok ağladık üzüldük bu süreçler:59::59: ayrıca tek sıkıntımız bebEkde değldi :59::59:eşimin kendi işi vardı iflas ettİ her şeyi kaybetik:26: ama bana bunların içinde hep bebEk ağır gelmişti:14::14: ocağın son günlerinde bir sabah (o gün aylardan sonra ilk kez evde)eşim dediki (eşin hafta sonları bile açık olan bir yerede çalışıyordu)adanada bir merkezden söz ediliyor hadi kalk randevu al gidelim :53::53:aradım bu gün olmaz falan dediler bende eşimle geleceğiz bu gün boşuz dedim hadi gelin dediler:21: gittik eşimden testler istediler hormon tetkikleri :26:(2 yıl önce bu etesleri yaptımıştık)normalde eşim ciddiye almaz bu işleri sabah kalktı gitti has prolaktini 30 olması gerekirken 470:53::53: arkasından önceki yaşadıklarıma unuturacak bir süreç gittiğimiz dr lar ölümle sonuçlanacak bir opersyondan söz etiler:43::43::43::43: allah şükürler olsun ki eşim başarılı bir ameliyat oldu ve evde :69::69::69:
işte tüm bunalrı yaşaraken hep düşündüm yılarca lanet ettiğim nereden bizi buldu dedğim bu infertilite eşimin hayatını kurtardı :26::26:eğerki bir kaç ay daha geç kalsaymışız eşimi kaybermişiz :43::43::43::43::43::43:allah korusun
ve ben bir kez daha anladım ki RABBİM KİMSEYİ EN SEVDİKLERILA SINAMASIN [SUP][/SUP][/SUP]

yazdıkalrını taaa yüreğimin içinde hisetim:14::14::14:
hani demişsin ya şer sandığımızda hayır vardır diye:26::26::26::26::26::26:
işte tamda bu..... benim eşim erekek infertilitesi 7 yılık evliyiz ve 7 yıldır biliyoruz :14::14::14:evlendiğimiz ay ögrendik :14:5 defa tüp bebek denedik çok ağladık üzüldük bu süreçler:59::59: ayrıca tek sıkıntımız bebEkde değldi :59::59:eşimin kendi işi vardı iflas ettİ her şeyi kaybetik:26: ama bana bunların içinde hep bebEk ağır gelmişti:14::14: ocağın son günlerinde bir sabah (o gün aylardan sonra ilk kez evde)eşim dediki (eşin hafta sonları bile açık olan bir yerede çalışıyordu)adanada bir merkezden söz ediliyor hadi kalk randevu al gidelim :53::53:aradım bu gün olmaz falan dediler bende eşimle geleceğiz bu gün boşuz dedim hadi gelin dediler:21: gittik eşimden testler istediler hormon tetkikleri :26:(2 yıl önce bu etesleri yaptımıştık)normalde eşim ciddiye almaz bu işleri sabah kalktı gitti has prolaktini 30 olması gerekirken 470:53::53: arkasından önceki yaşadıklarıma unuturacak bir süreç gittiğimiz dr lar ölümle sonuçlanacak bir opersyondan söz etiler:43::43::43::43: allah şükürler olsun ki eşim başarılı bir ameliyat oldu ve evde :69::69::69:
işte tüm bunalrı yaşaraken hep düşündüm yılarca lanet ettiğim nereden bizi buldu dedğim bu infertilite eşimin hayatını kurtardı :26::26:eğerki bir kaç ay daha geç kalsaymışız eşimi kaybermişiz :43::43::43::43::43::43:allah korusun
ve ben bir kez daha anladım ki RABBİM KİMSEYİ EN SEVDİKLERILA SINAMASIN [SUP][/SUP][/SUP]

Gerçekten gözlerim doldu yetercim nereden nereye... biz yeni bir nefes peşindeyiz daha niceleri can peşindeler değil mi eşinin hayatını kurtarmış bu sıkıntı hiçbirşey sebepsiz değil :91: Allah hepimizin yardımcısı olsun sıkıntılarımız günahlarımıza kefaret olur inşallah Allah umutsuz bırakmasın kardeşim:16:

Gerçekten gözlerim doldu yetercim nereden nereye... biz yeni bir nefes peşindeyiz daha niceleri can peşindeler değil mi eşinin hayatını kurtarmış bu sıkıntı hiçbirşey sebepsiz değil :91: Allah hepimizin yardımcısı olsun sıkıntılarımız günahlarımıza kefaret olur inşallah Allah umutsuz bırakmasın kardeşim:16:

amin canım inşşş

Amin arkadaşlar amin!
Yetercim gerçekten bu bir imtihan başka bir şey değil.ötesi yok!
Masalcım ben inanıyorum tatlım bir gün olacak, tabi zaman için sabır gerekli , metanet! Rabbim hepimiizin yüzünü güldürsün inşallah.

Amin arkadaşlar amin!
Masalcım ben inanıyorum tatlım bir gün olacak, tabi zaman için sabır gerekli , metanet! Rabbim hepimiizin yüzünü güldürsün inşallah.

evet kesinlikle rabbim başarmayı nasip etsin hepimize

Amin arkadaşlar amin!

kızlar olacak inşallah bu imtihanı da geçicez:21: size de dua ediyorum inanın. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın:16:

arkadaslar sakin umutsuzluga kapilmayin benim 3.5 yil boyunca yapmadigim dua uygulamadigm kur,ot,cop kalmadi gecenlerde bi arkadasim bir yazi gonderdi cok temiz kalpli dinine bagli iyi bir arkadas bana bir dua verdi ve persembe aksami basla tam 7 gun yatmadan 2 rekat namaz kil, ve bu duayi oku dedi bende uyguladim namazim gecen hafta bitti ve bugunde testte pozitifi gordum ilahi adalet bu olsa gerek,duayi buraya yazicam lutfen uygulayin hicbirsey kaybetmezsinz,dedigm gbi persembe gunu baslancak yani bu gece baslayabilirsnz yatmadan once 2 rek
Silsile-i aliyye büyüklerinin isimleri

1- Peygamber Efendimiz(s.a.v.)
2- Ebubekr-i Siddik
3- Selman-i Farisi
4- Kasim bin Muhammed
5- Cafer-i Sadik
6- Bayezid-i Bistami
7- Ebul Hasan Harkani
8- Ebu Ali Farmedi
9- Yusuf-i Hemedani
10- Abdülhalik-i Goncdüvani
11- Arif-i Rivegeri
12- Mahmud-i Encirfagnevi
13- Ali Ramiteni
14- Muhammed Bâbâ Semmasi
15- Seyyid Emir Gilâl
16- Seyyid Muhammed Behaeddin Buhari
17- Alâüddin-i Attâr
18- Yakub-i Çerhi
19- Ubeydullah-i Ahrâr
20- Kâdi Muhammed Zâhid
21- Dervis Muhammed
22- Hâcegi Muhammed Emkenegi
23- Muhammed Bakibillah
24- Imam-i Ahmed Rabbani
25- Muhammed Masum Faruki
26- Seyfeddin Faruki
27- Seyyid Nur Muhammed
28- Seyyid Mazhar-i Can-i Canan
29- Seyyid Abdullah Dehlevi
30- Mevlana Halid-i Bagdâdi
31- Seyyid Abdullah Semdini
32- Seyyid Tâhâ-yi Hakkâri
33- Seyyid Muhammed Sâlih
34- Seyyid Sibgatullah-i Hizâni
35- Seyyid Fehim-i Arvâsi
36- Seyyid Abdülhakim-i Arvâsi
37- Hüseyin Hilmi Isik Efendi

BAKARA 128 ayet
Ali Dmran 38-41 arasi ayetleri
Enbiya 89-90 ayetleri
Meryem tamami
ARAF 189 ayeti
HUD 69-76 arasi ayetleri
FURKAN 74 ayeti
SAFFAT 83-113 arasi ayetleri
Nuh 12 ayeti
Sura 49-50 ayetleri

bir arkadasin yazisindan alinti yaptim;

Ya kebir Ya cebbar Ya hayy Ya kayyum Ya halim Ya hamid Ya cevat Ya vehhab Ya afüv Ya Azimül üzema ente Allahül Kebirül Müteal
Süphaneke Ente Allahümme Malikü,ddünya ve Ahiratü eselüke en Tansureni ve Taineneni ala Matlubi Ya Israfil bi hakki Sahibül Bünyetil.
Ülya ve bihakki SEMAÜS sadiseti ve bihakki el kevkebül Münrül ebyadi essaidi ve bihakki Ehya Serahya Allahüssamadi ve bihakki e dünya hüvel lahü bi bihakki es baüt Allahül kahiri fevke Ibadihi ve kibele Arsihi ve bihakki el esma Yüsebbihhüllahü bina Israfil illa ma Künte Avni ve ecib daveti vehiye keza keza..
tasarlayip yapmak istedigin bir isi yapmazdan önce ilk persembe günü vekil melegi Israfili araci kilarak iki rakat namaz kilip dileginizi belirtin
ve bu duayi bir kez okuyup bir hafta devam edin ALLAH`in Izniyle dünya islerinden hangisini dilerseniz onu söyleyip isteyin.
persembe günü ilk saatinde evlenmek,alim satim ,devlet isleri için uygun olup bos çevrilmez bu duaya 7 gün devam edebilirseniz insallah dileginize kavusursunuz,bir yakinim okudu dilegi hasil oldu..

şimdi bu duayı nasıl okuycaz o sıraladıgınız maddelerde belirtilen duayımı okuycaz yoksa alt tarafta yazılı olan bir dua var namazdan sonra onu mu okuycaz detaylı olarak tarif edebilirseniz sevinirim.

yonca benim kaynanam öyle böyle bir şey değil dır dır vır vır ne arasan var bir tek bana değil diğer gelinlerinde aynı bir oğlu var (en küçükleri )kaynanamın yüzünde (tabi kaynımda az huysuz değil) bu gün 3. kez evleniyor diğer 2 gelini boşatı oğluna bu kadar yani

hadi yaa...valla yazacak kelime bulamıyorum...Melise katılıyorum sen uzuk dur ondan güzelim mümkün olduğunca.zaten senin derdin sana yetiyo bi de onla uğraşma.yardımılarını geçtik zarar vermesinler bari...

günaydın kızlar :71:gerçi günaydın demek için geç bi saat ama gün bana geç aydı:68: yine pazartesiyi getirdik güzel bir hafta olur inşallah:16: yonca burdasın galiba canım nasıl gidiyor hayat

Ne güzel! çok sevindim canım benim.Bir yerden başlaman ne kadar güzel..Süper inşallah oradan güzel haberlerle dönersiniz.
Gerçekten bir şey alma onlardan.Ben bunu bildim bunu söylerim.Kim olursa olsun sen kimseye muhtaç olma para konusunda.Her şeyi kendi çabalarınızla yapın ya da yapmaya çalışın.Rabbim yardım eder ben buna çok inanıyorum.Kimsenin ağzına laf vermemek lazım.Sonra helal demiyorlar amaaa en azından kimsenin ağzına laf vermemiş oluyorsunuz.Tebrik ederim tekrar merkez seçiminizi.Ben inanıyorum ordan güzel bebeklerle çıkacaksınız.Bebekler diyorum bak ikizler olacak diye bir his var yaa ben de ,hepimiz ikiz doğuracağız Allahın izniyle :))))

Yeter ya sen var ya sabır küpüsün maşallah mı diyeyim bilemedim..Ben yolardım o kayınvalideyi :)) Mesafeni koru boşver evini iğnelemesin de gerisini kime ne yaparsa yapsın senden sizden uzak olsun.İnşallah eşin bunları görüyordur tarafındadır..Dualarım seninle tatlım.

İNŞALLAH MELİSİM BİTENEM bende inanırmısın bi heyecanlıyım bi heyecanlıyımm ...
sanırım doğru bir hastane bulduğumuz için. o kadarda moralim bozuk gitmiştimki..mahkeme duvarı gibiydi suratım resmen..Ama ALLAH Büyük işte gülüm...biyerden rahatlatıyo,güldürüyor yüzünü işte...şimdi hiç bir soru işareti kalmadı kafmda...çıkarken resmen gülücükler saçıyodum etrafa...

Back
X