Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım benim aklım hep sendeydi,en son dayanamadım ve mesaj attım :))
inşallah bebiş gelince eşin düzelir,mutluluk onun psikolojisinede iyi gelir :))

evet bende ararken çok panik oldum ,orasımı burasımı bir türlü karar veremiyordum,inşallah IVI ikimizede iyi gelir :))

canım benim sağol inşallah....

evet :(

Canım benim ben de eve yeni geldim :( Bugün çok yoğun bir gündü :(( üstelik telefonumun şarjı da bittiiiiiii :(
Sen neler yaptın diye de çok merak ettim.
Biraz atışmışsınız eşinle ama bu süreç onu da zorluyor, Canım ya eşin yatmamıştır emin ol stressten.Gerçekten biz tamam anlatıyoruz ama onların düşündükleri sorunun kendinden kaynaklı olduğu.Seni de bu yüzden üzüyor, bazen benim eşim tartıştığımız konuyu döndürüp ben işe yaramama getiriyor.Yani alakasız şeylerden kendine pay biçiyor.Bu da onların psikolojilerinin gerçekten çöktüğünü gösteriyor.Sen üzerine gittin mi bilmiyorum aşkım ama gitme.O söylensin.Biz de malesef heyecanllıyız, panik atak hemen olsun kalksın.Ona dr a gidelim lafı bile hakaret aslında.Ya da ben mi böyle düşünüyorum artık bilemiyorum.Bazen diyorum ki ben olsaydım soruna sebep eşime not yazıp gider miydim ;)) ilk zamanlar eşim bana boşanmaktan bahsediyordu çünkü..gerçekten onlar için daha zor , bizim üzüntümüzle eziliyorlar.çaresizler.. :((((((((
[

ay melisim ya valla doğru söylüyosun..resmen bende tam bi panik atağım...artık sabretme gücümde bitiyo demek ki ama kendimi toparlamam ve fundamında dediği gibi bebeğe konsantre olmam lazım.bizim de tek ve son denememiz.çünkü olurda bişi çıkmazsa eşim kesinlikle daha devam etmez..şimdi bile ben bu kadar uğraşmasam başlamadan bırakacak nerdeyse:(
kesinlikle sana hak veriyorum güzelim böyle konuşmalarınız fikirlerinizde bana çok iyi geliyo dostlarım en azından kendimi dahada frenliyorum (söledikleriniz aklıma geliyo) bende üstüne çok gitmicem artıık bundan sonrada ..napiyim konuşsun konuşsun dursun.beni çoook sinir ettiği yerde artık içimden 10 a kadar yavaş yavaaaaş sayarım,yada şarkı falan söylerim.:24:

bide melisim o günkü yazdığın hikayeyi okudum .resmen içim sızladı..ne kadarda ters şu dünya...istemeyene Rabbim bahşediyo...geçen benim aşadaki komşumda aldırmış yaşı daha küçük üstelik.2 oğlu vardı zaten...bende kızdım delimisin dedim niye aldırdın?..bu hayat şartlarında tek maaşla biz zor geçiniyoruz ona nası bakıcaz dedi...çok üzüldüm valla onada...

cnm zaten varikosel problemi genetik ve ailelerin bir bakıma suçu eşimin ağabeyinde de sorun olmuş aslında basit sperm ilgili değil dr annen hiç mi bakmamış oğlum sana demiş ameliyattan hemen sonra hamiş kaldı belki eşi 25 yaşında o yüzden bana göre hızlı olmuştur ben bu konuları konuşuyorum heryerde böylece bir öğretmen arkadaşım farketti ameliyet ettirdi buluğ çağındaki oğlunu dr ünlü demişki oğlum erken evlenip bebek sahibi olurdun ama 30 dan sonraya bıraksaydın kısırdın biz 30 da evlendik iki yıl sonra çocuk istedik tam dr dediği gibi olduk çevremde varisi olan kişilere diyorum çoçuğumuzda varis varikosel ve hemoroid olabilir keşke daha ilgili büyüyebilseydin diyorum eşime o da haklısın diyor :50:

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım bu gibi durumlarda ailelerin inanılmaz büyük etkisi olduğu bi gerçek..dediğin gibi hele ki erkenden müdahaleleri yapılmış olsa bu durumlara kesinlikle gelinmezdi bitanem.benim eşimide babaannesi büyütmüş 2 yaşından 17 yaşına kadar o bakmış.annesi babası köydeymiş...kadın hem yaşlı hem hasta... küçücük çocukla ne kadar ilgilenebilir ki...zaten bitanem herşeyin başlıca sebebi ihmallik:( bizim gibi durumda olnların en büyük nedeni bu maalesef ki..ne kadar hayati önem taşıdığının bilincinde değiller.üstelik bizimkiler hala değil....oysa ne kadar etkiliyo insanın hayatını...herşeyini...

adı değişiyor genelde yeni mezunlar oluyor iyi niyetliler androloji daha yorucu ürolojiye gidiyor tedavide olduğunu dr istediğini özelde de para olduğunu belirtince veriyorlar tarih konusu yoğunluğa göre değişiyor kan idrar hemende sperm 10 15 gün sonraya veriliyor bizde hesaplayarak alıyoruz yumurtlamaya denk getirmemek için şimdi 4 ağus verecek dosyamız var androlojide çapada eşim gitmiyor o yüzden çünkü infertitiye sevk ediyorlar bize çapada teşhis koymuştu prof sebepsiz infertiti diye

canım bizde kan ve idrar tahlillerini şişli etfalde yaptırıyoruz ama sperm tahlilinin sonucu 10-15 gün sürüyorsa ben dayanamam o kadar :)) çatlarım meraktan,eşim sperm testini cumartesi yaptırmaktan vazgeçti,sanırım salı veya çarşamba gidecek :(( ısrarla KAan hocanın emailini bekliyorum diyor

aynen öyle fundacım..bende tese anladım ...işlem dediler bana sadece muayene falan demediler..
bide erdal bey ciddi bi sorun olursa (genetikte yani )ameliyat yapılamaz dedi..yani gerek kalmaz dedi..acaba ona göremi bakacaklar?

inşallah bir sorun olmaz da tedaviniz en hayırlı şekilde başlar,
sanırım tahlil sonucuna göre bakacaklar,nasıl beklicez şimdi 20 gün :44:

evet :(

Canım benim ben de eve yeni geldim :( Bugün çok yoğun bir gündü :(( üstelik telefonumun şarjı da bittiiiiiii :(
Sen neler yaptın diye de çok merak ettim.
Biraz atışmışsınız eşinle ama bu süreç onu da zorluyor, Canım ya eşin yatmamıştır emin ol stressten.Gerçekten biz tamam anlatıyoruz ama onların düşündükleri sorunun kendinden kaynaklı olduğu.Seni de bu yüzden üzüyor, bazen benim eşim tartıştığımız konuyu döndürüp ben işe yaramama getiriyor.Yani alakasız şeylerden kendine pay biçiyor.Bu da onların psikolojilerinin gerçekten çöktüğünü gösteriyor.Sen üzerine gittin mi bilmiyorum aşkım ama gitme.O söylensin.Biz de malesef heyecanllıyız, panik atak hemen olsun kalksın.Ona dr a gidelim lafı bile hakaret aslında.Ya da ben mi böyle düşünüyorum artık bilemiyorum.Bazen diyorum ki ben olsaydım soruna sebep eşime not yazıp gider miydim ;)) ilk zamanlar eşim bana boşanmaktan bahsediyordu çünkü..gerçekten onlar için daha zor , bizim üzüntümüzle eziliyorlar.çaresizler.. :((((((((
[

canlar tüp bebek tedavisinden geçtim,eşimi bel fıtığında bile hastaneye zorla götürmüştüm,son ana kadar ağrıları çekti,inat etti gitmedi,sonunda fıtık patladı,düşünün artık kendine nasıl bakıyor :)))

canım benim arunacım ben dün seni görmemişiiiim yaa:(dün beynim zonkluyodu resmen ..şimdi yaziyim:)
ah canım inşallah arkadaşım inşallah:71:

aynen dediğin gibi tatlım sanki evrim değiştiriyolar..güzel güzel konuşuyoduk ilk defa ...dün yolda giderken acaba ateşli hastalık geçirdinmi hatırlıyomusun dedim...o da hatırlamıyorum ama çok küçükkken 3-4 yaşlarındayken 2.kattan düşmüştüm dedi çok şidddetli düşmüş ama...hatta ağaca çarpıp düşmüş.. onu hatırlıyo testisleri çok ağrımış ,sabaha kadarda ağlamış garibim..konuşabilseydim dra onuda soracaktım buyüzden azosperm olabilir mi diye?Allahım inşallah şu durumuzun içinden hayırlısıyla çıkarız..İNŞALLAH RABBİM hepimizin eşlerine şifa versin tez zamanda yüzümüzü güldürsün...

Allah korumuş eşini,agaca çarpmasaydı kesin bir yerleri kırılırdı,ağaç durdurmuştur onun hızını,moralini bozma sen,dün olmasada nasıl olsa başka bir gün karşılaşacaksınız doktorla

canım anlatıın şeyler çok fazla ben bizde yaşadık aynılarını her şeyi her sorunu sıkıntıyı kendisine yoraradı eşim en küçük şeyde sebep benim derdii hiç bir şey konuşamazdık ben çok çaba harcadımmm eşimi bu konuda egolaından kurtamak içinnn her şeye alınıyorduuu çok zor günlerdi şimdi o biraz alıştı bende bu konuda ona nasıl davranacağımı öğrendim (bizim davranışlarımızda bir sorun yok aslında ama eşlerimiz bunu anlamıyorlar )hele bir de tedvi falan olunca tuz biber oluyor

geçen gün ünvrst has bir çift var sğermiyoğram için adamın eline o kutulardan vermişler bekliyor bizde oaradayız aynı işlem için bekliyoruz adam okadar tedirğinki eşine işaret ediyor ben bunu (sperm vereceği kutuyu)nereye koyacağım diye kadına kaş göz işareti yepıyor kandıncağız köşeye dikelmiş hiç sesi çıkmıyor sonra üzerindeki ceketin altına sakladı oysa oradaki bütün erklerin elinde aynı kutu var ve hepsi aynı ilem için bekliyor utancak sters yapacak bir şey ama adam bunu anlamıyor ve karısına ekşiyor

bende eşime sürekli olarak bak diyorum bu bir eksiklik değil,Allahtan olan birşey ve çok şükür tedavisi olan birşey,grip olduğunu düşün veya Allah korusun başka birşey olsa doktora gidip tedavi olmayacakmısın??? olacaksın bu da aynı şey,bizimki biraz ikna oldu gibi,aynı şey değil deyip duruyor ama üzerindeki paniği attı çok şükür,

birde ben bu boşanalım laflarını felan anlamıyorum,çevremize baktığımızda pek çok insanın normal yollardan bebekleri oluyor,Allah korusun bebeklerini kaybedenler var,çocukları vefat edenler var,şimdi bu durumda hepsi boşanacak mı???*Herşey allahın elinde Rabbim ol derse olacak inşallah,stres yapıp işi zor duruma sokmasalar hem onların hem bizim işimiz daha kolay olacak

günaydın bitanem......

valla öyle yeterim tam bunalım hemde:(

ahh be arkadaşım....ne güzel sizde o konuda ilerlemeler olmuş( tabi ançok senin gayretinle )...canımcım gerçi zamanla alakalıdır belki....anlattığın yazıyıda okudum kişiden kişiye değişir mi bilemiyorum hayatım...ama inşallah bian önce normale dönerler. ...o zamana kadar inşallah bana bişi olmaz:(

bende eşime sürekli olarak bak diyorum bu bir eksiklik değil,Allahtan olan birşey ve çok şükür tedavisi olan birşey,grip olduğunu düşün veya Allah korusun başka birşey olsa doktora gidip tedavi olmayacakmısın??? olacaksın bu da aynı şey,bizimki biraz ikna oldu gibi,aynı şey değil deyip duruyor ama üzerindeki paniği attı çok şükür,

birde ben bu boşanalım laflarını felan anlamıyorum,çevremize baktığımızda pek çok insanın normal yollardan bebekleri oluyor,Allah korusun bebeklerini kaybedenler var,çocukları vefat edenler var,şimdi bu durumda hepsi boşanacak mı???*Herşey allahın elinde Rabbim ol derse olacak inşallah,stres yapıp işi zor duruma sokmasalar hem onların hem bizim işimiz daha kolay olacak

kızlar biz eylüde inşşş 7 yılımızı bitirip 8 gireceğiz :26::26::26::26:bu sorunların zamanla alakası varmı belkide vardır (mutlaka vardır )ama inanın bana herkesde bezeri sıkıntılar yaşanıyor:59::59::59::59: ben eşime fundanın dedii gibi bak bu bir eksiklik değil has nasıl ki böbreğimiz ağrıyor tansiyonumuz var işte buda böyle bir şey diye binlerce on binlerce kez sabırla anlatım:18::18::18: bazan anladı (yada anlamış gibi yaptı)bazan anlamadı çoğu kez her sorunu çocuğa bağladı:50::50::50: defalarca boşanalım dedii ben se ona eğerki benim kaderimde bir bebebk varsa anne olacaksam seninle evliykende olur ama yoksa kaderim annelik on evlilikte yapmsam anne olamam dedim:14::14::14::14::14::14:sorun bende olsa sen ebni bırakırmıydın dedimm :14::14::14::14: şimdi daha iyi anlıyor olayı ama hala bir yanı eksikk:43::43::43::43: (baba olmadanda tamamlanmayacak)üstelik çok cahil ve egosu yüksek bir çeverede yaşıyoruz:47::47::47::47::47: bununda etkisi çok fazla adam kimseylee konuşamıyor herkes engin yüksek konuşuyor oda(onlarda ) üzülüyor:47::47::47::47::47:
ama şunu öğrenmeleri gerekiyor bu sorunu aşmanın yolu yok bununla yaşamayı öğrenmek gerekiyor:59::59::59::59::59:
rabbim yardımcımız olsun inşşşş

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım bu gibi durumlarda ailelerin inanılmaz büyük etkisi olduğu bi gerçek..dediğin gibi hele ki erkenden müdahaleleri yapılmış olsa bu durumlara kesinlikle gelinmezdi bitanem.benim eşimide babaannesi büyütmüş 2 yaşından 17 yaşına kadar o bakmış.annesi babası köydeymiş...kadın hem yaşlı hem hasta... küçücük çocukla ne kadar ilgilenebilir ki...zaten bitanem herşeyin başlıca sebebi ihmallik:( bizim gibi durumda olnların en büyük nedeni bu maalesef ki..ne kadar hayati önem taşıdığının bilincinde değiller.üstelik bizimkiler hala değil....oysa ne kadar etkiliyo insanın hayatını...herşeyini...

ah cnm ne kadar birbirine benzeyen hikayeler benim eşimde 5 kardeş babaannesi demişki birine bana ver eşimi o büyütüyor eğitimi yatılı oluyor şükürler olsun dengesini bomamış yüksek lisansını da yapmış bu akşam seminere gittik ina ki herşey annede bitiyor anne rahminde yavrucuğunu şekillendiriyorsun ilk sana söylüyorum ilk hamişimiz olacan sonrada belkide aynı anda hepimiz koca göbiş olacağız normal doğumu anlatıyor psikolog bende bir olsa onlar kolay iş diyorum içimden:1:

canım bizde kan ve idrar tahlillerini şişli etfalde yaptırıyoruz ama sperm tahlilinin sonucu 10-15 gün sürüyorsa ben dayanamam o kadar :)) çatlarım meraktan,eşim sperm testini cumartesi yaptırmaktan vazgeçti,sanırım salı veya çarşamba gidecek :(( ısrarla KAan hocanın emailini bekliyorum diyor

cnm şöyle sürüyor eşim geçen hafta gitti en yakın tarih ve bize uyan 4 ağustosu alabildi

ah cnm ne kadar birbirine benzeyen hikayeler benim eşimde 5 kardeş babaannesi demişki birine bana ver eşimi o büyütüyor eğitimi yatılı oluyor şükürler olsun dengesini bomamış yüksek lisansını da yapmış bu akşam seminere gittik ina ki herşey annede bitiyor anne rahminde yavrucuğunu şekillendiriyorsun ilk sana söylüyorum ilk hamişimiz olacan sonrada belkide aynı anda hepimiz koca göbiş olacağız normal doğumu anlatıyor psikolog bende bir olsa onlar kolay iş diyorum içimden:1:

ayy inşallah dediğin gibi yonca halay başı olur :))) bizde takılırız peşine :)))

cnm şöyle sürüyor eşim geçen hafta gitti en yakın tarih ve bize uyan 4 ağustosu alabildi

eşim herhalde önümüzdeki hafta gider,inşallahhhhh yani,ben artık iyice sabırsızlandım merak ediyorumdeğerler nasıl diye,gerçi Kaan hoca sperm tahlili yaptırmanıza gerek yok birşey değişmemiştir dedi ama :((( inşallah biraz düzelmiştir ve moral olur

eşim herhalde önümüzdeki hafta gider,inşallahhhhh yani,ben artık iyice sabırsızlandım merak ediyorumdeğerler nasıl diye,gerçi Kaan hoca sperm tahlili yaptırmanıza gerek yok birşey değişmemiştir dedi ama :((( inşallah biraz düzelmiştir ve moral olur

inşallah cnm benim bugün kitapçıda hz.Hatice ilgili kitap gördüm birden almak geldi içimde Rabbim 40 yaşından sonra altı çocuk vermiş veren alan rabbim ol deyince olur güzel yürekli arkadaşım zahmetlerinin mükafatını en kısa zamanda göreceğine eminim

Masalcım hoşgeldin :)))
inallah tatil güzel geçmiştir,dinlenmişsinizdir :)
gözlerimiz aradı seni

sağol funda daha yeni geldik eve yolda mola verince internet olan yerlerde girdim:3:ama öyle çok yazmışsınız ki hepsini okuyamadım şarj bitti:1:yarın görüşürüz canım benim

cnm zaten varikosel problemi genetik ve ailelerin bir bakıma suçu eşimin ağabeyinde de sorun olmuş aslında basit sperm ilgili değil dr annen hiç mi bakmamış oğlum sana demiş ameliyattan hemen sonra hamiş kaldı belki eşi 25 yaşında o yüzden bana göre hızlı olmuştur ben bu konuları konuşuyorum heryerde böylece bir öğretmen arkadaşım farketti ameliyet ettirdi buluğ çağındaki oğlunu dr ünlü demişki oğlum erken evlenip bebek sahibi olurdun ama 30 dan sonraya bıraksaydın kısırdın biz 30 da evlendik iki yıl sonra çocuk istedik tam dr dediği gibi olduk çevremde varisi olan kişilere diyorum çoçuğumuzda varis varikosel ve hemoroid olabilir keşke daha ilgili büyüyebilseydin diyorum eşime o da haklısın diyor :50:
of yaaa vala çok şey yazmak istiyorum bu konuyla ilgili ama malesef ki frenliyorummmmmmmmmmm !
ay melisim ya valla doğru söylüyosun..resmen bende tam bi panik atağım...artık sabretme gücümde bitiyo demek ki ama kendimi toparlamam ve fundamında dediği gibi bebeğe konsantre olmam lazım.bizim de tek ve son denememiz.çünkü olurda bişi çıkmazsa eşim kesinlikle daha devam etmez..şimdi bile ben bu kadar uğraşmasam başlamadan bırakacak nerdeyse:(
kesinlikle sana hak veriyorum güzelim böyle konuşmalarınız fikirlerinizde bana çok iyi geliyo dostlarım en azından kendimi dahada frenliyorum (söledikleriniz aklıma geliyo) bende üstüne çok gitmicem artıık bundan sonrada ..napiyim konuşsun konuşsun dursun.beni çoook sinir ettiği yerde artık içimden 10 a kadar yavaş yavaaaaş sayarım,yada şarkı falan söylerim.:24:
Ben artık alıştım yoncam ya bilmiyorum etrafımdaki hamile sayısından olabilir herhalde , bazen unutuyorum biliyor musunuz, onlarla bi de bebek sohbetine giriyorum.sonra diyorum ben neler saçmalıyorum ;=))
bide melisim o günkü yazdığın hikayeyi okudum .resmen içim sızladı..ne kadarda ters şu dünya...istemeyene Rabbim bahşediyo...geçen benim aşadaki komşumda aldırmış yaşı daha küçük üstelik.2 oğlu vardı zaten...bende kızdım delimisin dedim niye aldırdın?..bu hayat şartlarında tek maaşla biz zor geçiniyoruz ona nası bakıcaz dedi...çok üzüldüm valla onada...
evet canımm malesef ki etrafta bu ve buna benzer kişi ve olaylar var.Ne diyeyim Rabbimin imtihanı...
sağol funda daha yeni geldik eve yolda mola verince internet olan yerlerde girdim:3:ama öyle çok yazmışsınız ki hepsini okuyamadım şarj bitti:1:yarın görüşürüz canım benim

hoşgeldin masalcım.

Back
X