Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Fundam senin sesin de bana huzur veriyor ;)
Yonca ile görüşmeyi yarına bırakıyorum şimdi onun işi gücü vardır ;))

Gerçekten de Rabbim tümm şehit analarına sabırlar versin !
O nurlu evlatları bir grup çapulcunun yaptığı hainliklere maruz kaldılar malesef..

Erkekte Kısırlık:
Erkekte sperm hücrelerinin üretiminde sayısal azlık (oligosperm), hareket azlık (astenosperm) veya yokluðu (azosperm), hücrelerin kümelenmeleri (aglütinasyon) gibi nedenler tek başına olabileceði gibi bütün bu faktörler bir arada bulunabilir. Bazen, sperm hücresi, sperm kanallarının tıkalı olması nedeniyle dışarı çıkamaz( tıkanıklağı bağlı azospermi) veya hücre yapısının olmaması ile ilgili olan yapýsal azospermi görülebilir.

Sperm sayı ve kalitesini etkileyen nedenler:Sperm yapısı ve olgunlaşmasına ait problemler, erkek kısırlığı nedenleri arasýnda en geniþ grubu oluþturur. Sperm hücreleri, yeterli sayı , þekil veya hareket özelliklerinde olmamalarý nedeniyle yumurtayı döllemeyebilirler.
Spermatogenez (sperm yapým ve olgunlaþmasý) üzerine olumsuz etkisi olan birkaç faktör vardýr.
Bazý enfeksiyon hastalıkları üreme organlarını etkileyerek testislerde sperm yapısını bozabilirler. Ergenlik çaðýndan sonra geçirilen kabakulak hastalığının %25 oranýnda infertiliteye sebep olmasý en iyi bilinen örnektir.
Hormonal eksiklikler: Sperm yapısını saðlayan FSH ve LH hormonlarýndaki düzensizlikler en sık görülen þeklidir.
immünolojik bozukluklar: Bazı erkekler, kendi spermlerine karþý antikorlar oluþturarak, sperm hareketlerinin bozulmasýna veya aglütinasyonlara (spermlerin baþlarýndan veya kuyruklarýndan yapýþarak hareket yeteneðini kaybetmesi) neden olabilirler.
Varikosel:Testisler skrotum adý verilen torba yapýlarý içinde bulunurlar. Skrotumdaki venlerin varisleþmesi (varikosel) de sperm kalitesini bozabilir. Varikosel, erkek hastalarda %21-41 oranýnda görülür. Benzer bir durum bacaklarda damarlarýn geniþlemesi ile olan varislere benzer. Testiste olduðunda varikosel adýný alýr. Ýleri derecelerde aðrýya neden olabilir.
Çevresel faktörler ve hayat tarzý sperm kalitesini etkileyebilir. Çalýþma ortamındaki uçucu gazlar (boya, mobilya, akü sanayi), radyasyona maruz kalma ve bazı kanser tedavileri de geçici veya kalıcı olarak sperm yapımını durdurabilir.
Genetik olarak bazı erkeklerin Y kromozomunda bulunan gen deðiþiklikleri, sperm hücrelerinin azlığı veya yokluðuna neden olabilir.
Sperm kanallarýnda tııkanıklıklar:
Sperm kanallarýndaki tıkanıklıklar, spermin geçiþine kýsmen veya tamamen (oligospermi, azospermi) engel olabilir. Bu durum doðuþtan olabileceði gibi daha sonra oluþan enfeksiyonlara ve ameliyat yan etkilerine baðlý olarak da ortaya çýkabilir.
cinsel ilişkiye ait problemler:
Empotans (sertleþme problemleri) veya erken boþalma, bu grupta yer alan sebeplerdir

kelimelerin çoğu bozuk çıkmış.Bu kadarını düzeltebildim :(

günaydın hayırlı cumlar hayırlı kandillerr rabbim tüm dualrımızı kabul etsin inşşşş

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun,Rabbim bu gece yapacağınızı duaları hayırlısıyla kabul etsin,bizleride duadan unutmayın :))

Eklentiler

• $el-varisu.webp
    $el-varisu.webp
    49,3 KB · Görüntüleme: 41
canım dün gelemedim topiğe kandil gecesi hepimiz için bol bol dua ettim...hepimize hayırlara vesile olsun inşllah...

allah kabul etsin inşş rabbim yüzlerimiz güldürsün bende dua ettim hepimize bebişlerimiz için huzurumuz sağlığımız için ahretimiz için tek tek hepinizi anmaya çalıştımm inşşşşşş kabul olur inşşşşşşşş hepimiz anne oluruz inşşşşş

:))))))))))) kızlar yarın düğün var eşimle alışverişe çıktık ancak bir şey beğenemedim o kadar çok elbise denedim çıkardım ki , satıcı kızlar arkamdan kesin sövmüşlerdir.Ama stress attım desem inanır mısınız.Alamadım ama :))) Denedim çıktım hehehe ;D

Aşkım iyi düşün iyi olsun.

Ben nedense bugün hepimizin anne olacağını er ya da geç düşünüyorum.İnanıyorum.Yarın da Berat gecesi Rabbim bize inşallah sağlıklı,hayrılı ve uzun ömürlü evlatlar nasip edecek.Güzel ve olumlu düşünceler gelsin bize şu mübarek aylarda.Amin!

Yoncaaaaaaaaam kız ben seni aradım ya telini ama başkası çıktı :) ya da o sen miydin hehehee ?
Neyse; ben de eve geldim hemen geçtim laptopun başına vala eşim bir odada pc başında ben burdayım ;) inan bebek diyoruz ama çalışmalar 0 :) sizinle sohbet etmek daha hoşuma gidiyor, bu şekilde nasıl bebemmm olacaksa hihhihhihi ;))))

Aşkım Fındığım :) ben deldim , ama biraz üzgünüm Şehitlere.Rabbim ailelerine sabırlar versin.Asker eşi olarak çok üzgünüm :( Eşlerimiz, kardeşlerimizin emekleri için artık bir şeylerin yapılmamasına üzülüyorummmmmm !
Bengü Türk Tv 'yi izleyin derim :( :46:

Tüm arkadaşlarımı öpüyorum.

amiiiin canım güzel duaların için...

şehitlerimize bende çok ağladım bitanem ne günahları var ki onların...dün onların ruhunada okudum...mekanları cennet olsun inşallah...

tatlım evet ya niye öyle oldu ki anlamadım ..sana gönderdiğim msj a baktım verdiğim no doğru...eşim açmıştır diycem ama o benim telime hayatta bakmaz.buarada bu gün düğündesiniz iyi eğlenceler arkadaşım.. h.sonu rahatsız etmiyim pzt ben arıcam seni hayatım.tabi mahsuru yoksa:)

ay melisim beni güldürdün ...moralimde çok bozuktu...bizde ki çalışmalarda hep rötarlı..hatta çoğu iptal.. ayda 1 yada 15 günde bir:1: ...eşim daha önceleri ,durumunu öğrendikten sonra yani benle aynı yatağa bile yatmıyodu ..yeni yeni düzeliyo desem yerdir oda düzelmeyse tabi...ben bu durunu dr.a söylediğimde kesinlikle pskoloğa gitmemizi önerdi...bizimkide asla kabul etmedi tabi..ama eskiye oranla yinede düzelme var çok şükür..
kızlar bu arada kredimiz onaylanmamış:50:...ona moralim bozuldu..önceki kredimiz halen devam ettiği için herhalde...dün babamla konuştum onun adına çekicez . ..bakalım inşallah bundada bi sıkıntı olmaz.
bende seni öpüyorumm bitanemm..

allah kabul etsin inşş rabbim yüzlerimiz güldürsün bende dua ettim hepimize bebişlerimiz için huzurumuz sağlığımız için ahretimiz için tek tek hepinizi anmaya çalıştımm inşşşşşş kabul olur inşşşşşşşş hepimiz anne oluruz inşşşşş

canımsın yeterim İNŞALLAH...

Fundacığım dr a gidicektin bugün gidebildin mi?
gelince mutlaka yaz arkadaşım aklım sende kaldı bide tahlil sonuçlarını göndericektin kaan hocaya ama o pzt falan belli olur herhalde h.sonu ya bugün belki cvp vermez..

şehitlerimize bende çok ağladım bitanem ne günahları var ki onların...dün onların ruhunada okudum...mekanları cennet olsun inşallah...

tatlım evet ya niye öyle oldu ki anlamadım ..sana gönderdiğim msj a baktım verdiğim no doğru...eşim açmıştır diycem ama o benim telime hayatta bakmaz.buarada bu gün düğündesiniz iyi eğlenceler arkadaşım.. h.sonu rahatsız etmiyim pzt ben arıcam seni hayatım.tabi mahsuru yoksa:)

ay melisim beni güldürdün ...moralimde çok bozuktu...bizde ki çalışmalarda hep rötarlı..hatta çoğu iptal.. ayda 1 yada 15 günde bir:1: ...eşim daha önceleri ,durumunu öğrendikten sonra yani benle aynı yatağa bile yatmıyodu ..yeni yeni düzeliyo desem yerdir oda düzelmeyse tabi...ben bu durunu dr.a söylediğimde kesinlikle pskoloğa gitmemizi önerdi...bizimkide asla kabul etmedi tabi..ama eskiye oranla yinede düzelme var çok şükür..
kızlar bu arada kredimiz onaylanmamış:50:...ona moralim bozuldu..önceki kredimiz halen devam ettiği için herhalde...dün babamla konuştum onun adına çekicez . ..bakalım inşallah bundada bi sıkıntı olmaz.
Şehitlerimizi ve tüm ölmüşlerimize dua ettim ben de dün gece, kınadan sonra eve geldim hemen dualarımı ettim tüüüüüüüüüüüm arkadaşlarım için kendim için aminnn !Bugün de düğün var ama ben iki arada gireyim dedim sizleri merak ettim..

Evet kuzucum ben ararım seni uygun olduğum bir zamanda sen de arayabilirsin her zaman :) sen beni ara kuzum bendeki no başkasındaa acaba sen başkasına mı verdin telini ya o gün ? neyse denk gelemedik hayırlısı böyleymiş.Bekliyorum telefonunu aşkım.

Bizim de çalışmalarda aksama var, biz bu sorunu öğrendikten sonra eşim nasılsa sorun bende nasılsa olmuyor gibi saçmalıklarda bulunuyor.Sanırım soğukluk yaşıyoruz, bakalım geçer inşallah :(

Krediniz için de ben de çok üzüldüm canım ya.Dur bakalım her şeyde var bir hayır.En azından baban varmış bak.Bizim kredi çekme gibi bir şansımız şimdilik yok, çünkü düğündü şuydu buydu derken eşim tümmm bankalardan kredi çekti.Sanırım ben çekerim,daha tüpe bile geçmeden para harcadık.sadece Proxeed bile ayda 230 TL diğer şeyleri saymıyorum bile.Rabbim yardımcımız olsun maddi en çok da maneviiiii.Ege üniversitesi bile 3 milyardan bahsediyor sadece ilaçlardan.Özelleri hiç düşünemiyorum :( Sorduğum bazı yerler 7 milyardan bahsediyorlar.
gelince mutlaka yaz arkadaşım aklım sende kaldı bide tahlil sonuçlarını göndericektin kaan hocaya ama o pzt falan belli olur herhalde h.sonu ya bugün belki cvp vermez..

Fundacımmm hadi inşallah güzel haberlerle gel de şurda halay çekelim :) :52:

Tüm arkadaşlarımı öpüyorum :54:

arkadaşlar hepimiz bu konuda rötarlı gidiyoruz ama malesef bu konu sayıyı artırmak için çok önemli :(( bende eşime kızdığımda ara veriyorum hemde uzun süre :((

geçen günde eşimle tüp bebek yüzünden tartıştık al bakalım yine ara :(((

kredinizin çıkmamasına çok üzüldüm,Rabbim inşallah yardımcınız olsun,vardır elbet bir hayır,belki kredi almanıza gerek kalmadan biryerden gelecektir para..

canım bende herkesin ismini söylemeye çalıştım ama herkes kendi adını kullanmadığ için nicklerinizi söyledim :)))sonra Allah tüm arkadaşlarım dedim gerçek isimlerini sen biliyorsundur dedim :)) inşallah kabul olur

hayatım gittik doktora ama henüz ivi değil,medicine hospitalde tuba hanıma gittik gittiğime bin pişman oldum,kadına dedim ki bakın ben muayene olurken çok acı çekiyorum,lütfen dedim muayene ettiğiniz aletlerin küçük boyları varmış onlardan kullanırmısınız dedim,kadının suratını görecektin nerden çıktı bu der gibi döndü diğeri oluyorsa buda girer dedi,sonra dedimki ben hamile olmayı umuyorum ultrasonda anlıaşılırmı dedim,regli günün geçene kadar anlaşılmaz dedi,halbuki benim bildiğim kan testinde iki gün sonra bile belli oluyor, sonra idrar tahlili istedi neyse geldik tahlil verdim ilaç yazdı,dedimki bakın daha önce dediğim gibi ben hamile olmayı umuyorum ,eğer hamileysem bu ilaçların zararı olmaz mı dedim, regli günün geçene kadar kullanırsan bir zararı olmaz dedi !!!! şimdi bu nasıl oluyor anlamış değilim,insan hamilyse birhaftalıkkende hamiledir 4 haftalıkken bence en dikkat edilmesi gereken zamanlar,neyse çıktık geldik ama bütün gün eşim istersen iviye gidelim deyip durdu :))) çoktan pişman oldu beni üzdüğüne ama birkez kalbim kırıdımı bende kendimi hemen toparlayamıyorum malesef :((

sonuçta verdiği ilaçlarıda almadım,zaten iltihap çok yokmuş,ağrıların başka sebebi vardır bu ilaçları kullan geçmezse beyin cerrahına git dedi,fıtık olabilirmiş...hani gelmişken ilaç yazayım boş gitme der gibi yazdı ilaçları,hiç sevmedim bu doktoru hiçççç....

Şehitlerimizi ve tüm ölmüşlerimize dua ettim ben de dün gece, kınadan sonra eve geldim hemen dualarımı ettim tüüüüüüüüüüüm arkadaşlarım için kendim için aminnn !Bugün de düğün var ama ben iki arada gireyim dedim sizleri merak ettim..

Evet kuzucum ben ararım seni uygun olduğum bir zamanda sen de arayabilirsin her zaman :) sen beni ara kuzum bendeki no başkasındaa acaba sen başkasına mı verdin telini ya o gün ? neyse denk gelemedik hayırlısı böyleymiş.Bekliyorum telefonunu aşkım.

Bizim de çalışmalarda aksama var, biz bu sorunu öğrendikten sonra eşim nasılsa sorun bende nasılsa olmuyor gibi saçmalıklarda bulunuyor.Sanırım soğukluk yaşıyoruz, bakalım geçer inşallah :(

Krediniz için de ben de çok üzüldüm canım ya.Dur bakalım her şeyde var bir hayır.En azından baban varmış bak.Bizim kredi çekme gibi bir şansımız şimdilik yok, çünkü düğündü şuydu buydu derken eşim tümmm bankalardan kredi çekti.Sanırım ben çekerim,daha tüpe bile geçmeden para harcadık.sadece Proxeed bile ayda 230 TL diğer şeyleri saymıyorum bile.Rabbim yardımcımız olsun maddi en çok da maneviiiii.Ege üniversitesi bile 3 milyardan bahsediyor sadece ilaçlardan.Özelleri hiç düşünemiyorum :( Sorduğum bazı yerler 7 milyardan bahsediyorlar.

Fundacımmm hadi inşallah güzel haberlerle gel de şurda halay çekelim :) :52:

Tüm arkadaşlarımı öpüyorum :54:

canım gerçekten fiyatlar uçuk,geçen gün eşimede dedim git bakalım iyi ve uygun biryer bul hiç itiraz etmeden gidiccem diye ama bulamaz,dediğin gibi 7 milyar ve üzeri fiyatlar konuşuluyor,Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ....

ben henüz tahlilleri Kaan hocaya göndermedim,dün akşam eve gelince bir uyumuşum eşim zor kaldırdı,bu ağrılar beni çok yoruyor,sanki ayak bileklerim şişmiş gibi,bende uğraşamadım tahlillerle bugün göndericem inşallah,valla bi halay çeksek ne iyi olur :))

canım bende herkesin ismini söylemeye çalıştım ama herkes kendi adını kullanmadığ için nicklerinizi söyledim :)))sonra Allah tüm arkadaşlarım dedim gerçek isimlerini sen biliyorsundur dedim :)) inşallah kabul olur

allahın ne kadar güzel bir şey bu adar dua dilek rabbim kabul etsin inşş

hayatım gittik doktora ama henüz ivi değil,medicine hospitalde tuba hanıma gittik gittiğime bin pişman oldum,kadına dedim ki bakın ben muayene olurken çok acı çekiyorum,lütfen dedim muayene ettiğiniz aletlerin küçük boyları varmış onlardan kullanırmısınız dedim,kadının suratını görecektin nerden çıktı bu der gibi döndü diğeri oluyorsa buda girer dedi,sonra dedimki ben hamile olmayı umuyorum ultrasonda anlıaşılırmı dedim,regli günün geçene kadar anlaşılmaz dedi,halbuki benim bildiğim kan testinde iki gün sonra bile belli oluyor, sonra idrar tahlili istedi neyse geldik tahlil verdim ilaç yazdı,dedimki bakın daha önce dediğim gibi ben hamile olmayı umuyorum ,eğer hamileysem bu ilaçların zararı olmaz mı dedim, regli günün geçene kadar kullanırsan bir zararı olmaz dedi !!!! şimdi bu nasıl oluyor anlamış değilim,insan hamilyse birhaftalıkkende hamiledir 4 haftalıkken bence en dikkat edilmesi gereken zamanlar,neyse çıktık geldik ama bütün gün eşim istersen iviye gidelim deyip durdu :))) çoktan pişman oldu beni üzdüğüne ama birkez kalbim kırıdımı bende kendimi hemen toparlayamıyorum malesef :((

sonuçta verdiği ilaçlarıda almadım,zaten iltihap çok yokmuş,ağrıların başka sebebi vardır bu ilaçları kullan geçmezse beyin cerrahına git dedi,fıtık olabilirmiş...hani gelmişken ilaç yazayım boş gitme der gibi yazdı ilaçları,hiç sevmedim bu doktoru hiçççç....

funda yazdıklarını okurken dr ilğili olnalrı dilimi yutmuş durumdayım bu ne tarbiyesizlik yaaaa hala bu cümleyi kuran kurabilen dr varmıııı nasıl cüret eder hastasıyla ekemk parasıya yaşadığı hayatı ona suusn kişlerle bu şekilde konuşmaya :47::47::47::47::47::47:

canım benim inşallah hamişsindir ilaçları bir bekle kullanma iltihap için başka bir dr git derim tatlım

funda yazdıklarını okurken dr ilğili olnalrı dilimi yutmuş durumdayım bu ne tarbiyesizlik yaaaa hala bu cümleyi kuran kurabilen dr varmıııı nasıl cüret eder hastasıyla ekemk parasıya yaşadığı hayatı ona suusn kişlerle bu şekilde konuşmaya :47::47::47::47::47::47:

kızlar daha yazackalrım vardı bu konuda ama netten çıkmam gereti yarım kaldı

Back
X