bebekim limonatayı şöyle yapıyosun limonu yıkayıp kuşbaşı doğra

sonra temiz bi tülbentin ya da ince eleğin içine koy üstüne ne kadarsa şeker koy o senin damak tadına kalmış ben az şekerli severim.sonra onu beklet yarım saat kadar ama bekletmesen de olur.elinle sık onları iyice suyu çıksın biraz da su ekle üstüne limonatan hazır....istersen içine taze nane atabilirsin
kayısı ,şeftali, kırmızı erik , vişne, kızılcık ,elma gibi meyveleri ben üstüne soğuk su ekleyip meyveler çatlayana kadar kaynatıp sonra şekerini döküp şeker eriyince altını kapatıyorum süzerek veya blendırdan çekerek gerekirse su ekleyip soğuk servis yapıyorum.bu meyveleri tek te yapıyorum ben ama karıştıradabilirsiniz.
siyah üzümü de aynı şekilse yapıyorum..bi de isterseniz bunların içine kabuk tarçın ve karanfil atın çok az.ama altını kapatınca biraz bekletip sonra alın yoksa acımsı olur güzel olmaz.
demirhindi şerbeti için demirhindiyi alın suda bekletin onu da tarçın karanfille kaynatıp şeker koyup süzerek için.
bi de ben ice tea da yapıyorum o da güzel oluyo.çayın içine biraz şeker biraz limon suyu veya limonata varsa karıştırıyorum.şeftalili çin de şeftali suyu koyuyorum..
osmanlı şerbetlerine merakım var nerdeyse hepsini iyi mekanlarda içtim yapımı biraz ahmetli ama isterseniz yazabilirim canlar