Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

inşallah canım.. Rabbim o günleride gösterecektir umarım..
Kaç yaşındaydın buarada? Yumurtaların çokluğu ve kalitesini yaşında çok etkilediğini öğrendim.. Erkeğin yaşının sperm açısından hiç bir önemi yok ama kadının yaşı çok önemliymiş..

ben 36 yaşındayım, herşey etkliyor zaten bu olayı,yediklerin etkiliyor,içtiklerin etkiliyor,yaşam şekli etkiliyor,stres etkiliyor....Allah hepimize yardım etsin

günaydın kızlar,

dün sabah erdal beyle randevumuz vardı, tabi neden olmadığına dair birşey söyleyemedi,çok iyi embriyo idi umutluydum dedi,bundan sonra ne yapabiliriz diye sordum kilo vermeyi düşündüğümü söyledim, öncelike stresten uzak durmamız gerektiğini söyledi,bu nasıl olacak bilemiyorum, kilo vermeninde çok iyi olacağını söyledi,en az bir buçuk iki ay bekleyin dedi ama ben 3 ay beklemeyi uygun gördüğümü söyledim,

dün öğlende fatih tıp merkezindeki akapunktur ve diyetisyen randevuma gittim ama çıkışta beni delirttiler yine ve en sonunda kavga edip çıktık,bu kadar sorumsuz bir yer görmedim,zaten üzgündüm onlarla tartıştıktan sonra saatlerce ağladım, şunu anladım ki tıp merkezi felanda olsa inanıp parayı peşin vermeyeceksin, ben başladığımda çalışan ekip kendilerine yer açmış ve sekreter dahil herkes işten çıkmış, Fatih tıp merkezide yerlerine doktor,diyetisyen sekreter felan bulamamış tedaviye 2-3 hafta ara verdi,paramı geri istiyorum onuda vermiyorlar,sonra neyse eleman bulmuşlar ama akapunktur için çarşamba diyetisyen için cumartesi gidecekmişim ..olmaz dedim o zaman akapunkturcu size bir diyet yazsın diyorlar,siz ne diyorsunuz yaa dedim diyet yazmak zor birşey değil bende internetten indirir yazarım ben bu konuda eğitim almış biriyle tedavime devam etmek istiyorum dedim, yaaa o kadar mantıksız konuşuyorlarki deli oldum ve en sonunda ağlamaya başladım bütün gecede ağladım gözlerim şu an kurbağa gözü gibi, neden ülkemizde tüketici haklarını koruyan doğru dürüst bir kurum yok???? herşeyde bir sorun çıkıyor ve insanlarla uğraşmaktan,hakkımı almak için çırpınmaktan bıktım yoruldum artık, en son eşim tamam boşver Allaha havale et dedi ama az parada vermedim içime oturuyor :((((( internette şikayet edebileceğim heryeri araştırıp yazıcam bende

Son düzenleme:
günaydın kızlar,

dün sabah erdal beyle randevumuz vardı, tabi neden olmadığına dair birşey söyleyemedi,çok iyi embriyo idi umutluydum dedi,bundan sonra ne yapabiliriz diye sordum kilo vermeyi düşündüğümü söyledim, öncelike stresten uzak durmamız gerektiğini söyledi,bu nasıl olacak bilemiyorum, kilo vermeninde çok iyi olacağını söyledi,en az bir buçuk iki ay bekleyin dedi ama ben 3 ay beklemeyi uygun gördüğümü söyledim,

dün öğlende fatih tıp merkezindeki akapunktur ve diyetisyen randevuma gittim ama çıkışta beni delirttiler yine ve en sonunda kavga edip çıktık,bu kadar sorumsuz bir yer görmedim,zaten üzgündüm onlarla tartıştıktan sonra saatlerce ağladım, şunu anladım ki tıp merkezi felanda olsa inanıp parayı peşin vermeyeceksin, ben başladığımda çalışan ekip kendilerine yer açmış ve sekreter dahil herkes işten çıkmış, Fatih tıp merkezide yerlerine doktor,diyetisyen sekreter felan bulamamış tedaviye 2-3 hafta ara verdi,paramı geri istiyorum onuda vermiyorlar,sonra neyse eleman bulmuşlar ama akapunktur için çarşamba diyetisyen için cumartesi gidecekmişim ..olmaz dedim o zaman akapunkturcu size bir diyet yazsın diyorlar,siz ne diyorsunuz yaa dedim diyet yazmak zor birşey değil bende internetten indirir yazarım ben bu konuda eğitim almış biriyle tedavime devam etmek istiyorum dedim, yaaa o kadar mantıksız konuşuyorlarki deli oldum ve en sonunda ağlamaya başladım bütün gecede ağladım gözlerim şu an kurbağa gözü gibi, neden ülkemizde tüketici haklarını koruyan doğru dürüst bir kurum yok???? herşeyde bir sorun çıkıyor ve insanlarla uğraşmaktan,hakkımı almak için çırpınmaktan bıktım yoruldum artık, en son eşim tamam boşver Allaha havale et dedi ama az parada vermedim içime oturuyor :((((( internette şikayet edebileceğim heryeri araştırıp yazıcam bende

canım seni çok iyi anlıyorum bu ülkede herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda ve herşeyin sorumlusu biz oluyoruz.benimde buzdolabım yandı az kalsın bizde yanıp öbür dünyayı boyluyorduk.ama adamların cevabı ne oldu sizin garantiniz bitmiş.yapacak hiçbirşeyimiz yok.ben dolabımıa tamiri için 200tl verdim olabilir ama kullanıcı hatasından dolabınız yandı dediler.bende çıldırdım buzdolabıyı ben nasıl yanlış kullanabilirm ki derecesini siz ayarladınız fişe siz taktınız sanki elektrik süpürgesiymiş gibi çok çalışıp bozulacak.ve daha birçok olay herkesi Allah'a havale etmekten bıktım öbür dünyada kendi derdimle mi uğraşıcam yoksa bu ş..........lemi uğraşıcam bilmiyorum.inşallah bu sefer tedavimiz de böyle olumsuzluklarla karşılaşmayız yoksa kafayı yemek üzereyim.sende kendini çok fazla yıpratma bence çünkü acısını yine biz çekiyoruz onlar kafasını yastığa koyup rahat uyuyabiliyorlarsa bu onların derdi sen kendini üzme bizim sana çok ihtiyacımız var:54::54::54::54::54::54::54:

günaydın kızlar,

Canım bunu senin için araştırabilirim istersen, yaa evine inek girdi diye adliyeye koşan var ;)) bir de şu siteyi incele
HASTA HAKLARI PORTALI
öpüyorum çok...
*​
bugün de benim eşim duygu patlaması yaşadı, ona nasıl davranacağımı bilemiyorum, kendisini çok suçluyor, sürekli ağladığını söyledi bana, sürekli de benim yüzümden anne olamıyorsun deyip özür diliyor, bense ne diyeceğimi bilemiyorum, onun bu durumu benim de ağlamama neden oluyor, ben bazen çok tıkanıyorum ;(( onu telkin edecek bir durumum da yok, gerçekten anne olmayı isteyip de olamamak çok zor, bunu her anını hissederek yaşıyorum, kabullendim derken aslında kendimizi kandırdığımı farkediyorum, öff bilemedim ben de..
iyi pazarlar kızlarrrrr

iyi pazarlar tatlım..

canım dün aradım tel kapalıydı,bugünde açıktı ama galiba ders saatinde aramışım :)) artık yarına bakıcaz napalım , dediğin gibi 3 ay sonra kalabalık bir hamiş gurubu olucaz :))

cnm benim ist dışına küçük bir tatile çıktık cuma biraz iş yeri gergindi bizde 2 günlüğüne gittik o yüzden arıyamadım cnm ben de kurban bayramı için erken rezervasyon yaptırmıştım tv çıktı büyük bir turizm acentası iflas etti bende ihtar çektim kredi kartı ile ödediysen bankadan da hakların var ben herikisine ihtar çektim 6o liraya 15 gün sonra paramı iade ettiler kilo vermem lazım çok zor bu hafta spor kulübüne bizde yazılacağız diyetisyene gitmem lazım devlet hastanesine giderek kilo veren çok kişi gördüm de ben sebat edebilir miyim

ERKEK KISIRLIĞINA SON MU
Erkek kısırlığına son verecek bir gelişme olarak nitelendirilen sperm kök hücrelerinin başka erkeklerin testislerine nakledilmesi ve burada yeni sperm yapabilme özelliğini kazanmaları ile ilgili ilk çalışmanın olumlu sonuçları da bu ortamda duyurulacak. Henüz çok az hastada denenen ve bir kısmında olumlu sonuç alınan uygulama, kongreye, Dr. Kutluk Oktay ve Dr. H. Tournaye tarafından sunulacak. Kök hücrelerden sperm ve yumurtalık hücresi yapımına ilişkin hazırlıkların duyurulacağı kongrede, tedavi amaçlı olarak üremeye dayalı klonlamanın neler getirebileceği tartışılacak. Kopyalama işleminin teknik, etik, moral, sosyal ve hukuksal olarak tartışılması ve çözümü sağlanmadan bu tartışmalara girmenin sağlıklı olmayacağı görüşü, Avrupalı bazı bilim adamlarınca dile getirilecek.

“Gen transferi insana uygulama olarak mümkün müdür?” sorusuna yanıtarayacak olan bilim adamları, laboratuvar ortamında embriyodan alınan bir hücrenin, genetik hastalıklar için analiz edilmesi ve normal embriyoların kadına transferi ile sağlıklı gebelik sağlayan PDG (Preimplantasyon Genetik Tanı) yöntemiyle ilgili son gelişmeleri tartışacaklar. Bilim adamları, bazı Avrupa ülkelerinde yasak olan bu yöntemin, sosyal ve dinsel anlamda kabulünü tartışacak.

Anne olmak, umut etmek demektir...

Anne olmak, asla vazgeçmemek demektir...

Anne olmak, hesapsızca sevmek demektir...
...
Anne olmak, sorumluluk demektir...

Anne olmak, sadece kendini düşünmekten ömür boyu vazgeçmek demektir...

Anne olmak, her zaman yapacak işleri olmak demektir...

Anne olmak, dünyanın öbür ucunda da olsa çocuğunun sıkıntısını hissetmek demektir...

Anne olmak, kaç yaşına gelmiş olursa olsun çocuğunun aç olup olmadığından endişelenmek demektir...

Anne olmak, çocuğunu gördüğüne her defasında coşkuyla sevinmek demektir...

Anne olmak, uykusuz geceler demektir...

Anne olmak, sınav kapılarında beklemek, yeniden öğrenci olmak hatta asker olmak demektir...

Anne olmak, hayatı çocuğuyla birlikte yeniden yaşamak ve öğrenmek demektir...

Anne olmak, güçlü ve cesur olmak demektir...

Anne olmak, mutluluk demektir

çok şükür Allahıma bize dayanma gücü veriyor,
bundan 20 yıl önce böyle bir durumda olduğumuzu düşünsene halimiz ne olurdu,
atlatıcaz inşallah bugünleri,birbirimize destek olucaz,gün gelecek mutluluklarımızı paylaşıcaz inşallah :))

kesinlikle canım. ne demişler allah dağına göre kar verirmiş.
inşallah mutlu günlerimzi paylaşırız mutlu olruz.

...

Anne olmak, dünyanın öbür ucunda da olsa çocuğunun sıkıntısını hissetmek demektir...

Anne olmak, kaç yaşına gelmiş olursa olsun çocuğunun aç olup olmadığından endişelenmek demektir...

Anne olmak, sınav kapılarında beklemek, yeniden öğrenci olmak hatta asker olmak demektir...

çoook güzelmiş.
okurken çok duygulandım:5:

...

Anne olmamak sap olmak demektir...

merhaba arkadaşlar. yeni katıldım aranıza. yazdıklarınızı okudumda biraz ne güzel destek olmuşsunuz birbirinize. benim de desteğe çok ihtiyacım var aslında. ben ve eşimde bir kaç aydır çocuk düşünüyorduk. sperm testini hep başkalarından duymuştum. bi gidip yaptıralım dedim eşime. sorun varsa şimdiden bilelim diye. gittik. gitmez olaydık. 7-8 motil çıktı. doktor o kadar doğal ve rahat söyledi ki yıkıldık. ama ben ona farkettirmemeye çalıştım. çok şükür eşim kolay kolay grip bile olmaz. o inanamadı. tabii ben o an artık kendimi boş verip ona moral vermeye çalıştım. özel hastane olduğu için, tüp bebek yaptıralım da para alsınlar diye abartıyorlardır dedim. doktorun karşısına oturduk ve direk bize sizin çocuğunuz olmaz. tüp bebek yaptırın geç kalmadan dedi. alışkınlar anlıyorum ama bu kadar ani söylemek duygusuzluk. empati duygusundan yoksunlar. o akşam eve gelir gelmez saraçoğlu na mail attım. hemen döndüler. bitkiler, pekmezler falan gönderdi. 6 aylık bi kür. şimdi bi onları deneyelim de yaza doğru bi gelişme olmazsa tüp bebek faaliyetlerine başalayacağım.
ya ben doktora gittim, ama hiç beklemiyordum böyle bişey. ben de belki kist falan vardır dedim. ama eşim aklıma hiç gelmedi. ilk zamanlar kendime gelemedim. ama şu an toparlandım biraz daha. eşim benden daha hassas. içine atar hep. ben en azından paylaşıyorum bir kaç arkadaşımla, ailemle falan. bu yüzden onun için bile olsa ayakta durmam gerekiyor. ama nedense içimde hep bir umut var olacak diye....

merhaba arkadaşlar. yeni katıldım aranıza. yazdıklarınızı okudumda biraz ne güzel destek olmuşsunuz birbirinize. benim de desteğe çok ihtiyacım var aslında. ben ve eşimde bir kaç aydır çocuk düşünüyorduk. sperm testini hep başkalarından duymuştum. bi gidip yaptıralım dedim eşime. sorun varsa şimdiden bilelim diye. gittik. gitmez olaydık. 7-8 motil çıktı. doktor o kadar doğal ve rahat söyledi ki yıkıldık. ama ben ona farkettirmemeye çalıştım. çok şükür eşim kolay kolay grip bile olmaz. o inanamadı. tabii ben o an artık kendimi boş verip ona moral vermeye çalıştım. özel hastane olduğu için, tüp bebek yaptıralım da para alsınlar diye abartıyorlardır dedim. doktorun karşısına oturduk ve direk bize sizin çocuğunuz olmaz. tüp bebek yaptırın geç kalmadan dedi. alışkınlar anlıyorum ama bu kadar ani söylemek duygusuzluk. empati duygusundan yoksunlar. o akşam eve gelir gelmez saraçoğlu na mail attım. hemen döndüler. bitkiler, pekmezler falan gönderdi. 6 aylık bi kür. şimdi bi onları deneyelim de yaza doğru bi gelişme olmazsa tüp bebek faaliyetlerine başalayacağım.
ya ben doktora gittim, ama hiç beklemiyordum böyle bişey. ben de belki kist falan vardır dedim. ama eşim aklıma hiç gelmedi. ilk zamanlar kendime gelemedim. ama şu an toparlandım biraz daha. eşim benden daha hassas. içine atar hep. ben en azından paylaşıyorum bir kaç arkadaşımla, ailemle falan. bu yüzden onun için bile olsa ayakta durmam gerekiyor. ama nedense içimde hep bir umut var olacak diye....

öncelikle geçmiş olsun.aramıza hoşgeldin canım...temennim iyi bir şekilde gelmendi ama kısmet...sadece sabırlı ve morelinin yüksek olması gerekiyor.bu topik rahatlatacaktır seni çünkü yalnız olmadıgını bilmek en iyi ilaç.bizler cok iyi arkadaslar olduk birbirimizi görmeden,ve hepimizin ortak bi yönü var azosperm.umarım destek olabiliriz sana.rabbim bu uzun yolda yardımcın olsun insallah rabbim bizlerede sana en kısa zamanda hayırlısıyla bebişlerini kucagına almayı nasip eder:34::34::34:

...

anne olamamak ise cennet kokulu bir evladı bağrına sıkıca basamamaktır:50:

cnm çok çok geçmiş olsun. bize hoşgeldin demekten başka bişey düşmez keşke gelmeseydin aramıza :(( neyse cnm söyliyim sana zaman zaman umutlanacaksın zaman zaman yıkılcakasın burdada herşeyi öğreneceksin yani ...o doktor kapılarında Allah süründürmeden evlat versin sanada cnm tedavilerinizde hayırlı olsun .ha bu arada yaşın kaç senin eşimi tedavi edeyim derken erken menopoza girme sakın dikkat et kendinede gerekirse tüp bebek tedavisine hemen başla derim bu işler ne zmn kaybına gelmiyor.....

merhaba, arkadaşlar ben nişanlıyım, nişanlım kasık ağrısından doktora gitti nedendir bilmiyorum sperm testi istemiş..neyse test sonucunu aldım dr aytun hanım testte sayısal bi sıkıntı olmadığını ama hareketlilikle ilgili problem olduğunu söyledi...çok sıkıtıntı oldu bende, acaba evlendiğimde normal yolla hamile kalmama engel olur mu ??

cnm çok çok geçmiş olsun. bize hoşgeldin demekten başka bişey düşmez keşke gelmeseydin aramıza :(( neyse cnm söyliyim sana zaman zaman umutlanacaksın zaman zaman yıkılcakasın burdada herşeyi öğreneceksin yani ...o doktor kapılarında Allah süründürmeden evlat versin sanada cnm tedavilerinizde hayırlı olsun .ha bu arada yaşın kaç senin eşimi tedavi edeyim derken erken menopoza girme sakın dikkat et kendinede gerekirse tüp bebek tedavisine hemen başla derim bu işler ne zmn kaybına gelmiyor.....

yaşım 28. kusura bakmayın. çalıştığım için yazamadım. ne bileyim sanki daha inanamıyorum gibi. eşim de çok fazla kabullenemiyor gibi. Allahtan ne desem yiyor içiyor. ben ancak yaza müsait olurum tetkikler için. çalışırken daha bi zor oluyor her şey. elin ayağın bağlı

...

anne olmaya çalışmak da bunları yaşamak için yanıp tutuşmak, alabildiğine acı ve endişeyle o günlerin geleceğini umarak endişesini bastırmaya çalışmak ama her çırpınışta daha çok battığını anlayarak kendini suya bırakmak Yaradana teslim olmaktır.

merhaba, arkadaşlar ben nişanlıyım, nişanlım kasık ağrısından doktora gitti nedendir bilmiyorum sperm testi istemiş..neyse test sonucunu aldım dr aytun hanım testte sayısal bi sıkıntı olmadığını ama hareketlilikle ilgili problem olduğunu söyledi...çok sıkıtıntı oldu bende, acaba evlendiğimde normal yolla hamile kalmama engel olur mu ??

merabalar...
öncelikle şunu söyleyebilirim ki normal yolla hamilelik için hareket önemli ama bana kalırsa bunu dert etmeyin zira öyle bi yere yazdınız ki çoğumuzun eşinde bir tane dahi sperm yok..bilmem anlatabildim mi?en kötü ihtimal tüp bebek yapılır.bunları düşünmeyin ayrıca hareketi artırmak için tedavi olursunuz vesaire...düzelir yani.bol şans.Allah yardımcınız olsun.

funda,aruna,husmeh,esra,yade,yonca haber alamıyorum sizden ya giriyorum kimse yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:14:
funda sen yokken kimse takılmıyo burda:14:gel artıkkkkkkkkkkkk

merabalar...
öncelikle şunu söyleyebilirim ki normal yolla hamilelik için hareket önemli ama bana kalırsa bunu dert etmeyin zira öyle bi yere yazdınız ki çoğumuzun eşinde bir tane dahi sperm yok..bilmem anlatabildim mi?en kötü ihtimal tüp bebek yapılır.bunları düşünmeyin ayrıca hareketi artırmak için tedavi olursunuz vesaire...düzelir yani.bol şans.Allah yardımcınız olsun.[/

sıkıntı oluyo işte daha evlenmemişken..bazı arkadaşlarımızın daha büyük dertleri olduğunun bu forumda farkına vardım:( Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermesin

Back
X