• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sifir çeyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Işte bende ondan kafaya takıyorum zaten ya :KK43:

Annesi babasi işin icinde olmasa, herseyi eş adayiniz karsilayacak olsa aranizda kalirdi belki sorun olmazdi ama aile işin icine girince hersey olabilir, bilemezsiniz içlerini sıkıntı işte.

Ben olsam şu durumda herşeyi eşimin anne babasina birakmazdim evlenmeyi biraz ertelerdim gerekirse.

Hayır çalışmıyorum suanda açıktan okuyorum zaten annemde rahatsiz çalışmamı istemiyor ben iyice çıkmaza giriyorum siz alamıyorsunuz bende alamıyorum kendime hiçbirşey diye
Açıktan okurken de çalışabilirsiniz. Annenizin rahatsızlığının durumla ilgisi yok. Param yok çeyizim yok diye ağlamaktansa girin bi yere çalışın çeyizinizi alın olsun bitsin.

Çeyizden kastınız havlu, patik, yelek ise gereksiz şeyler. Tabak, çatal kaşık vb şeylerse tüm eşyaları nişanlınızla ortak alın. Sonra zamanla ödersiniz. Dert edilecek şey değil Tabak çatal falan iste takımlar varya hepsi neredeyse 6 yada 7 bin tutuyor ortak alıp zamanla ödeyelim nasıl içek onu bilmiyorum

Açıktan okurken de çalışabilirsiniz. Annenizin rahatsızlığının durumla ilgisi yok. Param yok çeyizim yok diye ağlamaktansa girin bi yere çalışın çeyizinizi alın olsun bitsin.
Ailem izin vermiyor çalışmaya yoksa bende çaresizce oturmak istemiyorm

Valla konu sahıbı her türlü çalışmak zorundasınız. Yoksa karşılayacaklar ben bu sene bir tek çalışmıyorum. Ailem istemedi ama kpss ye hazırlanmam için ve çeyizimi yapıyorlar. Öyle tabak çanak şu bu diye bakmayın 50 bın harcadım ben beyaz esya yatak odası en son alıncak. Erkek tarafı yeterince masraf yapıyor. Aılen onların üstüne yüklemesi hoş değil. Hayır böyle bir durum varsa insan neden nişanlanır

Evdeki mutsuzluktan kacmak icin evlenme gercekten anlasabilecegine inaniyorsan evlen baba evinde" mutlu olma hayalin" var o bile cok mutluluk aslinda😊evlenipte iyi bir insana denk gelmezsen o hayalinde olmayacak o yuzden sevdigin insansa evlen kurtulus icin degil
Aslında mutsuzluktan kaçmak değil öyle bir sıkıntım yokta artık sıkıldım aile yapısı biraz baskıcı yoksa başka bir sıkıntı yok

Nisanlinizla acık acık konuşabilirsiniz bu durumu. evet çeyiz güzel oluyor ama fazlasi çok gereksiz. Benim annem bana dünya kadar çeyiz yapti . Calışıyorum ayricada sadeligi sevdigimden kullanmiyorum. Ihtiyaci olana veriyim desem annem kırılır. Ev ev taşiyorum kolileri.

Mrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yok :KK43: çok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Calismiyorsaniz, ailenizin durumu yoksa ve erkek tarafi dugun istiyorsa bir zahmet her seyi alacaklar. Baska yol yok gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X