sıfır özgüven mutsuz hayat

feelthis8

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2014
3
0
6
35
Ankara
Merhaba ben ankarada yaşıyorum 20 yasında ankarada iyi bir devlet üniversitesinde iktisat öğrencisiyim.Yaklaşık bir senedir kendimle ilgili aşamadığım komplekslerim var bunlarla baş edememeye başladım.mutlu anlarımda bile kafama takılıyor ve yaşamak cogu zaman bana zevk vermiyor.biseyler yapmak basarmak ve özgüvenimi sağlamak istiyorum fakat üstümde sürekli bi atalet bi tembellik ve bıkkınlık var dolayısıyla harekete de gecemiyorum kendimi yiyip duruyoruum.öncelikle gelecegim konusunda endişeliyim bizim ülkemizde iktisat okuyorum diyince üniversiten iyi de olsa kimse senin cok da iyi yerlere gelecegini düsünmüyor aksine burun kıvırıp işsiz kalıcakmıssın gibi bir tavır sergiliyorlar.son zamanlarda acaba yanlıs bi secim mi yaptım diye sorar oldum kendime hem de seneye mezun olacakken(!) ikinci olarak mezun olunca hangi sektöre giricegimi de bilmiyorum yani neyi secmem gerektigini hedefimi hala belirleyemedim bu durum okadar kötü ki.suan ingilizcem hala iyi degil kurslara yazıldım ama sürekli bi tembellik var dogru düzgün gidemiyorum bile silkelenmem gerektiğinin farkındayım gerekirse yardım bile alıcam.3 aydır bir erkek arkadasım var kendisi cok zeki tıpta okuyor karakteri her seyiyle harika bir erkek aradıgımı buldum diyebilirim.İlişki olarak çok mutluyum ama bendeki bu özgüvensizlik çocucugun yanında mutlu olmamı da engelliyor.ben ondan cok daha düşüğüm daha aptalım gibi sorgulamalara kıyaslamalara giriyorum.ona layık oldugumu düsünmüyorum :( aile olarak orta halin üstünde bir aileyiz maddi olarak ,fakat erkek arkadasım maddi olarak da benden üstün gibi kendimi onun yanında eksik hissediyorum bunu ona hiç bir zaman caktırmadım fakat içimde fırtınalar kopuyor.nerdeye hiç özgüvenim yok biseylere baslamak biseylerde basarılı olmak istiyorum ama hic bir sekilde harekete gecmiyorum.kendimle ilgili cok seyden utanıyorum.nolucak bu halim asırı özgüvensiz ve kompleksliyim fikirlerinize ihtiyacım var :(
Teşekkürler.

erkek arkadaşın bazı şeyleri ima ettide sen acaba ondanmı bu düşüncelere kapıldın.maddiyatla üstünlük olmuyor aynı zamnda eğitimlede

Son düzenleme:
Canım sizin gibileri hiç anlamıyorum belkide sizin bu tembelliğiniz herşeye sahip olmanızdan kaynaklanıyo şuanda sizin yerinizde olmak isteyen kaç genç kız var haberiniz yok ünüversiteyi kazanıpta gidemeyen hayalleri sönen hayata küsen ve yine de ayakta durmaya devam eden insanlar var..hayatınıza dört elle sarılmalısınız mücadele etmelisiniz hevesinizi kıran arkadaşlarınızı da dinlememelisiniz bence umarım anlatabilmişim dir

erkek arkadaşın bazı şeyleri ima ettide sen acaba ondanmı bu düşüncelere kapıldın.maddiyatla üstünlük olmuyor aynı zamnda eğitimlede

hayır aksine benimle gurur duydugunu söylüyor.bu durum ilişkimden önce de vardı yani bi kaç yııldır özgüvensiz napıcagımı bilmez haldeyim.hayatta iyi şeyler yapmak iyi yerlere gelmek istiyorum.ama komplekslerim ilerlememi de engelliyor.

kedi kuyruğunu görmüş
yara zannetmiş :52:

kuzum maşallah iyi bir üniversitede lisans okuyan aklı başında bir kızsın

aşk dada aradığını bulmuşsun
eminim etrafındakiler seni kıskanıyordur
sende kendini beğnemiyorsun

aş bunlarııııı
:46:

söylediklerin sağlam temelli şeyler olsa bile
kuyruğu herzaman dik tut
sen böyle yaparsan
erkek arkadaşında bir süre sonra
denkliğiniz konusunda sorgulamalara başlar
:19:

güzelbir üniversitedesin akademik düşünebilirsin... yada kpss ile A grubunda güzel kadrolar açılıyor onlar olabilir. kendine hedefini belirle... neden olmasın ki. başarılamayacak birşey yoktur..

seni seven sevgilinde varmış. emin ol millet kıskanıyordur seni...

silkelende kendine gel

Merhaba ben ankarada yaşıyorum 20 yasında ankarada iyi bir devlet üniversitesinde iktisat öğrencisiyim.Yaklaşık bir senedir kendimle ilgili aşamadığım komplekslerim var bunlarla baş edememeye başladım.mutlu anlarımda bile kafama takılıyor ve yaşamak cogu zaman bana zevk vermiyor.biseyler yapmak basarmak ve özgüvenimi sağlamak istiyorum fakat üstümde sürekli bi atalet bi tembellik ve bıkkınlık var dolayısıyla harekete de gecemiyorum kendimi yiyip duruyoruum.öncelikle gelecegim konusunda endişeliyim bizim ülkemizde iktisat okuyorum diyince üniversiten iyi de olsa kimse senin cok da iyi yerlere gelecegini düsünmüyor aksine burun kıvırıp işsiz kalıcakmıssın gibi bir tavır sergiliyorlar.son zamanlarda acaba yanlıs bi secim mi yaptım diye sorar oldum kendime hem de seneye mezun olacakken(!) ikinci olarak mezun olunca hangi sektöre giricegimi de bilmiyorum yani neyi secmem gerektigini hedefimi hala belirleyemedim bu durum okadar kötü ki.suan ingilizcem hala iyi degil kurslara yazıldım ama sürekli bi tembellik var dogru düzgün gidemiyorum bile silkelenmem gerektiğinin farkındayım gerekirse yardım bile alıcam.3 aydır bir erkek arkadasım var kendisi cok zeki tıpta okuyor karakteri her seyiyle harika bir erkek aradıgımı buldum diyebilirim.İlişki olarak çok mutluyum ama bendeki bu özgüvensizlik çocucugun yanında mutlu olmamı da engelliyor.ben ondan cok daha düşüğüm daha aptalım gibi sorgulamalara kıyaslamalara giriyorum.ona layık oldugumu düsünmüyorum :( aile olarak orta halin üstünde bir aileyiz maddi olarak ,fakat erkek arkadasım maddi olarak da benden üstün gibi kendimi onun yanında eksik hissediyorum bunu ona hiç bir zaman caktırmadım fakat içimde fırtınalar kopuyor.nerdeye hiç özgüvenim yok biseylere baslamak biseylerde basarılı olmak istiyorum ama hic bir sekilde harekete gecmiyorum.kendimle ilgili cok seyden utanıyorum.nolucak bu halim asırı özgüvensiz ve kompleksliyim fikirlerinize ihtiyacım var :(
Teşekkürler.

zekilik okuduğun bölümle alakalı olan birşey değildir..o kadar şanslısınki biriniz tıp biriniz iktisat okuyorsunuz çok paylaşacağınız bilginiz var..ayrıca kıyaslama aynı olan şeylerle yapılır bir tıpla ekomamisti kıyaslayamassın ikiside farklı dallar hayatta böyle..layık olmaya çalışma zaten sen nasılsan seni öyle sevsin sende aynen onu öyle...coğu ilişki bu nedenle bitiyor..çok fazla savaşıyorsun içinde kocaman bir panik var.herşey yavaş yavaş olur birilerine yetişmeye çalışma.. kendinle yarış sadece..hedef belirle..10 tane şeye odaklanmak yerine 2 şeye odaklan..çözülür emin ol..hiç birimiz mucize aramıyoruz sadece aklımızı kullanıyoruz..

Son düzenleme:
ben seni anlıyorum canım. o doktor olacak, kendim ya iş bulamazsam onun yanında kendimi kötü hissederim diye düşünüyorsun.

ama hiç takma canım sonuçta erkeklerin daha başarılı ve zengin olması normal ve beklenen bir durum.

ben mesela kendi adıma meslektaşım olmasını tercih ederim ama çok da takılmamak lazım böyle şeylere.

karşılıklı aşk ve sevgili olma durumunu yakalamak zaten zor. bunun tadını çıkar bence. sonra pişman olursun.:7:

hoş ve zarif bir kızsındır eminim.:6:

kpss ye hazırlan ya da akademik kariyer düşün arkadaşların da dediği gibi.

illaki emeklerinin karşılığını alırsın.:34:

hem geleceği düşünüp de bugün mutlu olacağın günleri de karartma.:51:

Back
X