Sifirdan iş yeri açilirmi lutfen fikir verin

Asgari ucreti begenmedigimi nerden çıkardınız?

Evden calisabilirsiniz bence. Bir komsum evinde agda yapiyordu butun komsular kendinsine giderdi. Oturdugunuz semtte biraz adinizi duyurursaniz gayet guzel is yaparsiniz. Mahalle veya site artik nasil bir semtte yasiyorsaniz ona gore mutlaka herkesi taniyan konusan bi komsu vardir o kisiye duyurun yaysin oyle oyle musteri toplarsiniz kisa surede

Evet bu mantikli
Önce evden kas ağda gibi masrafı olmayan yada müşterinin malzeme sağladığı işler yapılabilir

Ama benim belirli bir müşteri kapasitem var bu da bir başlangıç değil mi
Sermaye olmadan üzgünüm olmaz hazırda müşteriniz olsa bile sermaye şart ve arkadaslarin söylediği gibi en az 6 aylık hatta 1 senelik paranızın olması gerek.

Benim babam da esnaf yılların esnafı 30 küsur yıllık maalesef öyle 1 yıl sadece masraflara çalışırım daha sonra kara bakarım derseniz boşa çalışmış olursunuz babam da der hep eğer Kendi işyerinizi işletmek istiyorsanız en az 6 aylık en fazla 1 yıllık kendinizi gecinderecek kadar paranız güvenceniz olsun

Madem başka kuaförlerden ortaklık teklifi var hiç düşünmeden kabul edin yüzdelik ile çalışırsınız en az %30 en fazla %50 oluyor hem sizin için de başlangıç olur Kendi iş yeriniz için birikim yaparsanız.

Yine vergi levhası çıkartıp evden çalışabilirsiniz saç kesimi,ağda,kas-biyik özel günler için saç yapabilirsiniz.

Ama benim belirli bir müşteri kapasitem var bu da bir başlangıç değil mi

Valla birikim olmadan degil işler çok farklı yerlere gidiyor
Dükkan açıp tutunmak başka birsey en az 1 yıllık masraf olmali+ borç olmamalı
Sıfır dükkan ile borç ödemek istisna olud

Rahmetli kp 2. Dükkanı ilk açtiklarinda boşa ses çıkarırmis ki etraftan duyulsun diye
Kızına kendinize fon çekin asla boş oturmayın diye akıl verirdi
Kuaforlukte asıl para toplu işlerde buda tek başına olmaz boya vs potansiyeli düştü ztn

Mahalle arası sıklıkla Kaş bıyık ağda ve fön için uğranılan bir kuaför açalım.
Dükkan kirası en kuytu köşe olsun 5 bin yazdım. Stopaj 1.250 yazdım.
Bağ-kur unuz 3 bin yazdım.
Muhasebeci 500 yazdım.
Elektrik doğalgaz su internet ilk zaman çok masrafı olmayacaktır 1000 yazdım.

Bir yandan 5 binlik kirası olan izbe dükkanı adam etmek, tabela vs için 30 bin harcarsınız ama Siz 250 bin harcamaktan bahsettiniz bu rakama dahil olmuş olsun. 250 bin ihtiyaç kredisi 12 ay için çekilir aylık 25 bin de ona yazalım.

10 bin her ay sabit gider ve sıfır gelir olacaktır. Bu yaklaşık 1 yıl sürecektir. 120 bin sadece cebinizden çıkacak para. Yediğiniz içtiğiniz öğle yemekleri çay kahveler Kaş bıyık fönden çıksın. Yani bir yıl neredeyse hiç kazanmadan 35 bin ödeyecek şekilde olmalısınız ve yanınıza çalışan almamalısınız.

Oldu mu bence olmadı. Birinin yanında çalışın. Saatli çalışırsınız daha az kazanırsınız.

Home office çalışamaz mısınız ?
Bir tanıdığım evinin bir odasını kuaför salonu gibi yaptı . Randevulu çalışıyor , hiç boş günü yok maşallah.
Home office çalışmak için çok iyi çevreye ihtiyaç var. Ayrıca vergi ödemediği için yakalanırsa çok ceza öder. Vergi ihbarcılarına ikramiye verildiği için çok fazla ihbar yapılıyor bu aralar.

Haklısınız, vazgectim

Sanirim sifir sermaye ve borç ile bu işin altından kalkamam haklısınız..ortaklık konusu da daha fazla bilginiz varmi ..mesela en son çalıştığım salon bana çok ısrar etti gelir gider birlikte karşılarız dedi kirası çok diye korktum anlaşamam diye korktum. Yüzde 40 veya 30 la altından kalkamam diye korktum ...napsam bilmiyorum

Ortak çalışma sizin için daha iyi olur aile dostum olan bir kadının yanında ortağı var mesela bulunduğum şehirde değil il dışında herşeye ortaklar tabi ama maşallah işleri cok iyi yogunlar, boş vakitleri yok desem yeri aile dostumuz bir kaç günlüğüne bulunduğum şehire geldi bu süreçte biz de kaldı kadının telefonu hiç susmadı desem yeridir Haziran ayında ki dugun için 2-3 ay önceden randevu isteyen vardı mesela gideceği bir düğün için.

Bazı hazır iş yerlerinde koltuk kiralayabilirsiniz veya oda.Çok var öyle hazır dükkana tırnakçı gidip oda kirası veren saça giden tırnağa da oturur veya kaş kirpik.
Sadece kuaför değil kaş kirpik de eğitim alabilirsiniz sanırım eğitim süresi öyle çok zaman almıyor.
İlk etapta işi öğrenmek için ve el alışması için eşe dosta beleş çalısırsınız model olarak alıp.
Sonra müşteriye.
Sadece kaş kirpikten dünya kadar paralar kazanan kadınları tanırım.İnstagramda isim yapınca freelance çalışıyorlar bağlı oldukları bir sürü yer var müşteri randevusuna göre farklı iş yerlerine gider işini yapıp döner

Siz kaç yıldır meslektesiniz? Kaç yıldır ara verdiniz? Kuaförlük derken uzmanlığınız ne? Genelde kesim yapan boy yapan saç toplayan Kaş bıyık yapan farklıdır. Daha doğrusu kişi özellikle onu iyi yapar. Eğer diğerlerinden farklı bir özelliğiniz varsa ve müşteri çekebileceğinize inanıyorsanız hazır dükkana %25 ortak girmek daha iyi olur. Ama bunun için de çok iyi rakamlar istenir. Yine kredi çekmeye ve birkaç yıl kredi ödemek için çalışmaya dönüyor iş. Kredi çekemiyorsanız olacak iş değil.

Evlere özel olarak gelinler için vs randevu oluşturabilirsiniz. En azından ilk etapta rahat edersiniz. Yanınızda eleman, dükkan kirası gibi giderler olmadan çözülebilir. Sektörde çalıştığınız için zaten müşterileriniz vardır. Güzel bir kaç işinizi kaliteli bir şekilde fotoğraflayın. Sponsorlu bağlantı olarak instagramdan paylaşın. Sonrasına bakın bakalım.

Vergisini ödüyor mu biraz sıkıntılı gibi diye duydum evde salon ..bide boya saç yıkama falan yok bu şekilde istemiyorum

İşyeri açmak sandığınız kadar karlı olmayabilir başlangıçta.
Ekstra bir çok gideriniz olacak (maliye, ssk, oda kaydı vs)
Dükkan sahipleri genelde birkaç aylık peşin kira isterler
Boş bir dükkanı kuaföre dönüştürmek için yine para ve zaman lazım
Ve her şeyden önce kenarda paranız olması lazım sadece krediyle olmaz, açtınız ve ilk 2 ay yeterince kazanamadınız farzedelim elinizde bu iki ayı geçirmenizi sağlayacak ne var.

Sermayesiz kesinlikle olmaz arkadaşlarla hemfikirim fakat şu an randevum olduğu halde kuaförde sıra bekliyorum :)) Yasadiginiz yer kalabalık bir bölge ise sizin de müşteri potansiyeliniz varsa ortaklık tekliflerini değerlendirin . Buradaki kuaförlerin isleri gayet yolunda ben hiç boş dükkan gormuyorum .

Benim bir arkadaşım kas alıyor ağda yapıyor. Ama eli baya hafif ve işinde çok iyi. Bir yere girdi anlaştı dedi ki kazandigimin yarısı benim öyle anlaştılar. Müşteri geliyor işini yapıyor yarısını alıyor cebine günlük çıkarken. Mesai durumu yok o yüzden. Baya iyi kazanıyor. Gelmediği gün oluyor o zaman da müşteriler onun geldiği günü bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…