- 29 Nisan 2023
- 302
- 89
- 18
- 37
- Konu Sahibi lalegl8080
-
Asgari ucreti begenmedigimi nerden çıkardınız?Asgari ücreti beğenmiyorsunuz ama burada asgari ücret kar kalmasi imkansız aylık ne kdr kazanacaksınız da kar o kdr kalacak? En az 2 yıl arti çok iyi yardımcılarınız olmalı onların maaşı vs. Kendi başınıza gelin grubu alamazsınız mesela, toplu işleri nasıl halledeceksiniz?
Evden calisabilirsiniz bence. Bir komsum evinde agda yapiyordu butun komsular kendinsine giderdi. Oturdugunuz semtte biraz adinizi duyurursaniz gayet guzel is yaparsiniz. Mahalle veya site artik nasil bir semtte yasiyorsaniz ona gore mutlaka herkesi taniyan konusan bi komsu vardir o kisiye duyurun yaysin oyle oyle musteri toplarsiniz kisa surede
Sermaye olmadan üzgünüm olmaz hazırda müşteriniz olsa bile sermaye şart ve arkadaslarin söylediği gibi en az 6 aylık hatta 1 senelik paranızın olması gerek.Ama benim belirli bir müşteri kapasitem var bu da bir başlangıç değil mi
Ama benim belirli bir müşteri kapasitem var bu da bir başlangıç değil mi
Sıfırdan beş olmaz, sıfırdan bire atla. Ortak kullanılan dükkanlar var ama kuaförde çocuk bir de sizinkiler gibi çocuk olmaz.Hayal dunyasi değil çabalıyorum anliyormusunuz
Home office çalışmak için çok iyi çevreye ihtiyaç var. Ayrıca vergi ödemediği için yakalanırsa çok ceza öder. Vergi ihbarcılarına ikramiye verildiği için çok fazla ihbar yapılıyor bu aralar.Home office çalışamaz mısınız ?
Bir tanıdığım evinin bir odasını kuaför salonu gibi yaptı . Randevulu çalışıyor , hiç boş günü yok maşallah.
şu aşamada kendi dükkanınızı açmak yerine başka birinin yanında çalışmanız mantıklı olanı. Önce birikim yapmalısınız.Hayal dunyasi değil çabalıyorum anliyormusunuz
Haklısınız, vazgectimMahalle arası sıklıkla Kaş bıyık ağda ve fön için uğranılan bir kuaför açalım.
Dükkan kirası en kuytu köşe olsun 5 bin yazdım. Stopaj 1.250 yazdım.
Bağ-kur unuz 3 bin yazdım.
Muhasebeci 500 yazdım.
Elektrik doğalgaz su internet ilk zaman çok masrafı olmayacaktır 1000 yazdım.
Bir yandan 5 binlik kirası olan izbe dükkanı adam etmek, tabela vs için 30 bin harcarsınız ama Siz 250 bin harcamaktan bahsettiniz bu rakama dahil olmuş olsun. 250 bin ihtiyaç kredisi 12 ay için çekilir aylık 25 bin de ona yazalım.
10 bin her ay sabit gider ve sıfır gelir olacaktır. Bu yaklaşık 1 yıl sürecektir. 120 bin sadece cebinizden çıkacak para. Yediğiniz içtiğiniz öğle yemekleri çay kahveler Kaş bıyık fönden çıksın. Yani bir yıl neredeyse hiç kazanmadan 35 bin ödeyecek şekilde olmalısınız ve yanınıza çalışan almamalısınız.
Oldu mu bence olmadı. Birinin yanında çalışın. Saatli çalışırsınız daha az kazanırsınız.
Evde kaş için belirli bir kaç musterim var ama bu kendi harçlığım ancaEvet bu mantikli
Önce evden kas ağda gibi masrafı olmayan yada müşterinin malzeme sağladığı işler yapılabilir
Sanirim sifir sermaye ve borç ile bu işin altından kalkamam haklısınız..ortaklık konusu da daha fazla bilginiz varmi ..mesela en son çalıştığım salon bana çok ısrar etti gelir gider birlikte karşılarız dedi kirası çok diye korktum anlaşamam diye korktum. Yüzde 40 veya 30 la altından kalkamam diye korktum ...napsam bilmiyorumSermaye olmadan üzgünüm olmaz hazırda müşteriniz olsa bile sermaye şart ve arkadaslarin söylediği gibi en az 6 aylık hatta 1 senelik paranızın olması gerek.
Benim babam da esnaf yılların esnafı 30 küsur yıllık maalesef öyle 1 yıl sadece masraflara çalışırım daha sonra kara bakarım derseniz boşa çalışmış olursunuz babam da der hep eğer Kendi işyerinizi işletmek istiyorsanız en az 6 aylık en fazla 1 yıllık kendinizi gecinderecek kadar paranız güvenceniz olsun
Madem başka kuaförlerden ortaklık teklifi var hiç düşünmeden kabul edin yüzdelik ile çalışırsınız en az %30 en fazla %50 oluyor hem sizin için de başlangıç olur Kendi iş yeriniz için birikim yaparsanız.
Yine vergi levhası çıkartıp evden çalışabilirsiniz saç kesimi,ağda,kas-biyik özel günler için saç yapabilirsiniz.
Ortak çalışma sizin için daha iyi olur aile dostum olan bir kadının yanında ortağı var mesela bulunduğum şehirde değil il dışında herşeye ortaklar tabi ama maşallah işleri cok iyi yogunlar, boş vakitleri yok desem yeri aile dostumuz bir kaç günlüğüne bulunduğum şehire geldi bu süreçte biz de kaldı kadının telefonu hiç susmadı desem yeridir Haziran ayında ki dugun için 2-3 ay önceden randevu isteyen vardı mesela gideceği bir düğün için.Sanirim sifir sermaye ve borç ile bu işin altından kalkamam haklısınız..ortaklık konusu da daha fazla bilginiz varmi ..mesela en son çalıştığım salon bana çok ısrar etti gelir gider birlikte karşılarız dedi kirası çok diye korktum anlaşamam diye korktum. Yüzde 40 veya 30 la altından kalkamam diye korktum ...napsam bilmiyorum
Siz kaç yıldır meslektesiniz? Kaç yıldır ara verdiniz? Kuaförlük derken uzmanlığınız ne? Genelde kesim yapan boy yapan saç toplayan Kaş bıyık yapan farklıdır. Daha doğrusu kişi özellikle onu iyi yapar. Eğer diğerlerinden farklı bir özelliğiniz varsa ve müşteri çekebileceğinize inanıyorsanız hazır dükkana %25 ortak girmek daha iyi olur. Ama bunun için de çok iyi rakamlar istenir. Yine kredi çekmeye ve birkaç yıl kredi ödemek için çalışmaya dönüyor iş. Kredi çekemiyorsanız olacak iş değil.Sanirim sifir sermaye ve borç ile bu işin altından kalkamam haklısınız..ortaklık konusu da daha fazla bilginiz varmi ..mesela en son çalıştığım salon bana çok ısrar etti gelir gider birlikte karşılarız dedi kirası çok diye korktum anlaşamam diye korktum. Yüzde 40 veya 30 la altından kalkamam diye korktum ...napsam bilmiyorum
Vergisini ödüyor mu biraz sıkıntılı gibi diye duydum evde salon ..bide boya saç yıkama falan yok bu şekilde istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?