Sifirdan iş yeri açilirmi lutfen fikir verin

KOSGEB ile iş yeri açıp kapadım vergiler ve ıvır zıvır ödeme o kadar fazla ki kosgebin verdiği 3 kuruş hibe hiçbir şeye yaramıyor. İşyeri açarken bile o kadar çok para gidiyor ki dükkan tutmaktan bahsetmiyorum kağıt üzerinde açılış yapmak bile bi sürü para maalesef. Sizin için ilk etapta bir kuaförle anlaşıp çalışmak daha mantıklı hem çevre ve müşteri edinirsiniz para biriktirip kredi notunuzu da yükseltirseniz çok daha güzel olur sizin için

1-2 seneye dükkanını devretmek isteyen kuaför araştırın, ve onunla çalışın maaşlı olarak.
Zamanla hem müşteriler size alışır hem çalıştığınız için kredi çıkması koşaylaşır
Öyle hemen birgünde iş kurayım düzen kurayım nerde? Zorluk ve sıkıntı çekmeden kim nereye gelmiş ki siz geleseniz? Yok öyle bir dünya
Hem diyelim paranız var açtınız öyle bir yer, herkes palandokn bi kuaför açsada oraya gitsem diye beklemiyor ya? Müşteri portföyü zamanla oluşan birşey önce biraz sinek avlarsınız haliyle
Var olan, işleyen biryeri zamanla deviralmak daha mantıklı bu yüzden

Herhangi bir işe girip, birikim yapacaksınız. Başka yolu yok.

Öyle sıfır para ile kim nasıl dükkan açabilir mi ? Kenar mahallelerde ufacık dükkanların bile kirası 5 bin TL.
Siz bir de oraya aynalar, lavabolar vs ayarlayacaksınız, malzemeler alacaksınız.
İş için gerekli evrak- kürek işlerine de epey gidecektir.

Kredi alabilseniz, belki risk alırdınız ama o risk bile sizin için sıkıntılı olabilirdi. Çünkü eşiniz ile problemleriniz varmış. Aksi bir durumda kredi ödeyemezseniz, destek olacak bir eşiniz yok.
Kimse de öyle büyük meblağlar borç vermez.
Dediğim gibi herhangi bir işe girip birikim yapın. Çocuklarınız çok ufak ise, eve ufak tefek işler için müşteri alın.
Akmasa da damlar. Bir yarayı kapatır. Belki bir pazar harçlığı olur.

Objektif yorum yaptım kusura bakmayın. Hayırlısı olsun inşallah.

Valla ben eşimin zincirlerini kırıp ikinci bebemi doğurduktan sonra mesleğe giriş yaptım çalışma hayatına başladım ama el yeteneğim vardı.. ustalık usta ogreticilik belgemi aldim şu iki sene içinde belgelere calistim ve şuanda neredeyse yaşadığım şehirde isim yapma potansiyelindeyim..sarışın olmak isteyen bana gelir özellikle..makyaj da zaten ismim. Var ...mesleğin en güzel yerinde çıkmak zorunda kaldım işte

Sermayeyi veren birini bulacaksınız. işi yoneten de siz olacaksınız. O da ortak olacak. Var mı boyle biri ?

Paranız yoksa çok zor... Başlangıç olarak şöyle yapabilirsiniz. Grlinlikçilerle anlaşıp onları gelinlerini gidip yada evlerine gidip mesleğinizi yapabilirsiniz. Bu yıl gelin kuaförleri beşbin... Ve bazı müşterilerine evde çalışanlar daha cazip geldi... Sizde hem gelinin evine gidip yada kendi evinizde bu işinize devam edebilirsiniz... Hatta inst sayfası açıp reklm yapılabilir...

“Büyük başın derdi büyük olur.” Hiç bir sektör bilmiyorum ki işveren personelinden daha az çalışsın. İş yeri açmakla bitmiyor. Kirası var, elektriği, malzemeleri var. Personel çalıştırmayacağınızı var sayarsak tek başınıza kazancınız bunlara yetecek mi? Müşteri portföyünüz günlerinizi doldurabilecek mi?

Usta ogreticiyim okuldan bana çıraklar veriliyor onlar yardım eder altından kalkarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…