- 5 Ağustos 2022
- 693
- 874
- 23
- Konu Sahibi lalegl8080
-
1-2 seneye dükkanını devretmek isteyen kuaför araştırın, ve onunla çalışın maaşlı olarak.Ben 32 yaşındayım mesleğim kuafor ...acil bir şekilde çalışmam lazım şuan fakat çalışan olarak değil kendi dükkanımi açmam gerek ..çünkü iki çocuk varken çalışan olmak bu sektörde çok zor en az 12 saat mesai ve genelde de artı mesailer oluyor ücretsiz hemde . Verdikleri rakamda asgari ücret bile değil...cocuklarimi yanımda salonumda büyütürum kimseye minnetim olmaz diyorum ..hem yoğun mesaiden etkilenmezler hem ora aynı zaman da yuvamız ekmek teknemiz olur..ama benim kenarda sifir tl hiç birikimim yok ...küçük bir salonnicin bile en az 250 bin gerekiyor...kredi bana çıkmıyor sigortam yok ...evli olduğum şahısla zaten sorunlarım var konu açmıştım bununla ilgili, kaldıki bana destek olsun.. asla fikir bile vermiyor ..çünkü benim evde durup ona köle olmamı istiyor ..kosgep araştırdım öncelik kendi sermayenle salon açmam gerekiyormuş o da ben de yok ..borç alabilecegim biri yok ...arkadaşlar ben napicam ya büyük cikmazdayim nolur bana biseyler deyin. ..
Valla ben eşimin zincirlerini kırıp ikinci bebemi doğurduktan sonra mesleğe giriş yaptım çalışma hayatına başladım ama el yeteneğim vardı.. ustalık usta ogreticilik belgemi aldim şu iki sene içinde belgelere calistim ve şuanda neredeyse yaşadığım şehirde isim yapma potansiyelindeyim..sarışın olmak isteyen bana gelir özellikle..makyaj da zaten ismim. Var ...mesleğin en güzel yerinde çıkmak zorunda kaldım işteSiz kaç yıldır meslektesiniz? Kaç yıldır ara verdiniz? Kuaförlük derken uzmanlığınız ne? Genelde kesim yapan boy yapan saç toplayan Kaş bıyık yapan farklıdır. Daha doğrusu kişi özellikle onu iyi yapar. Eğer diğerlerinden farklı bir özelliğiniz varsa ve müşteri çekebileceğinize inanıyorsanız hazır dükkana %25 ortak girmek daha iyi olur. Ama bunun için de çok iyi rakamlar istenir. Yine kredi çekmeye ve birkaç yıl kredi ödemek için çalışmaya dönüyor iş. Kredi çekemiyorsanız olacak iş değil.
Sermayeyi veren birini bulacaksınız. işi yoneten de siz olacaksınız. O da ortak olacak. Var mı boyle biri ?Ben 32 yaşındayım mesleğim kuafor ...acil bir şekilde çalışmam lazım şuan fakat çalışan olarak değil kendi dükkanımi açmam gerek ..çünkü iki çocuk varken çalışan olmak bu sektörde çok zor en az 12 saat mesai ve genelde de artı mesailer oluyor ücretsiz hemde . Verdikleri rakamda asgari ücret bile değil...cocuklarimi yanımda salonumda büyütürum kimseye minnetim olmaz diyorum ..hem yoğun mesaiden etkilenmezler hem ora aynı zaman da yuvamız ekmek teknemiz olur..ama benim kenarda sifir tl hiç birikimim yok ...küçük bir salonnicin bile en az 250 bin gerekiyor...kredi bana çıkmıyor sigortam yok ...evli olduğum şahısla zaten sorunlarım var konu açmıştım bununla ilgili, kaldıki bana destek olsun.. asla fikir bile vermiyor ..çünkü benim evde durup ona köle olmamı istiyor ..kosgep araştırdım öncelik kendi sermayenle salon açmam gerekiyormuş o da ben de yok ..borç alabilecegim biri yok ...arkadaşlar ben napicam ya büyük cikmazdayim nolur bana biseyler deyin. ..
Paranız yoksa çok zor... Başlangıç olarak şöyle yapabilirsiniz. Grlinlikçilerle anlaşıp onları gelinlerini gidip yada evlerine gidip mesleğinizi yapabilirsiniz. Bu yıl gelin kuaförleri beşbin... Ve bazı müşterilerine evde çalışanlar daha cazip geldi... Sizde hem gelinin evine gidip yada kendi evinizde bu işinize devam edebilirsiniz... Hatta inst sayfası açıp reklm yapılabilir...Ben 32 yaşındayım mesleğim kuafor ...acil bir şekilde çalışmam lazım şuan fakat çalışan olarak değil kendi dükkanımi açmam gerek ..çünkü iki çocuk varken çalışan olmak bu sektörde çok zor en az 12 saat mesai ve genelde de artı mesailer oluyor ücretsiz hemde . Verdikleri rakamda asgari ücret bile değil...cocuklarimi yanımda salonumda büyütürum kimseye minnetim olmaz diyorum ..hem yoğun mesaiden etkilenmezler hem ora aynı zaman da yuvamız ekmek teknemiz olur..ama benim kenarda sifir tl hiç birikimim yok ...küçük bir salonnicin bile en az 250 bin gerekiyor...kredi bana çıkmıyor sigortam yok ...evli olduğum şahısla zaten sorunlarım var konu açmıştım bununla ilgili, kaldıki bana destek olsun.. asla fikir bile vermiyor ..çünkü benim evde durup ona köle olmamı istiyor ..kosgep araştırdım öncelik kendi sermayenle salon açmam gerekiyormuş o da ben de yok ..borç alabilecegim biri yok ...arkadaşlar ben napicam ya büyük cikmazdayim nolur bana biseyler deyin. ..
Olmaz.Peki 1 yıl hiç kâr düşünmeden olmazmi ,masraflarıma çalışırım zamanla da kâr yaparım diyorum mesela
Katıyorum ama bir cesaret geldi bilmiyorumOlmaz.
Batmak da var serde.
Bunu niye hiç ihtimal dahiline katmıyorsunuz ?
Usta ogreticiyim okuldan bana çıraklar veriliyor onlar yardım eder altından kalkarim“Büyük başın derdi büyük olur.” Hiç bir sektör bilmiyorum ki işveren personelinden daha az çalışsın. İş yeri açmakla bitmiyor. Kirası var, elektriği, malzemeleri var. Personel çalıştırmayacağınızı var sayarsak tek başınıza kazancınız bunlara yetecek mi? Müşteri portföyünüz günlerinizi doldurabilecek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?