- 12 Mayıs 2013
- 10.903
- 30.664
Cuma zayıflama yarışmalarında smoothie adı geçince dur bir araştırayım dedim..Daha önce duymuş instagramda pekçok diyetisyenin sayfasında fotoğraflarına rastlamıştım ama Google Bacıma sormamıştım..Dün sabah ilk smoothiemi verilmiş bir tarife göre yapmıştım ancak hep aynı şeyi tüketmek ne kadar doğru sonuçta? sorusuna istinaden smoothie tarifleri denizine dalıverdim..O sayfadan bu sayfaya atlarken "SIFIRLAMA DİYETİ" diye tabiki Amerikalı birisi tarafından bulunmuş ve birçok Hollywood ünlüsünü zayıflattığı belirtilmiş aşağıdaki şekilde yapılan diyete rastgeldim..Hadi bununda hatırı kalmasın yapsam ne çıkar diyerek bugün ilk 5 günlük periyoda başladım..
Diyetin mantığı şu şekilde:
Ha yapar ve kilo verirseniz bir hayır duanızı esirgemeyin emi
(Belki yardımcı olur diye bugün yaptığım karışımlar:
1 bardak süt içine 1 TK pekmez,1 yk yoğurt,1 yk yulaf ezmesi,1 küçük muz,1 portakal birer tutam hindistan cevizi ve tarçın koyup blenderdan geçirip içtim..
demlediğim 1 fincan yeşil çayı dolapta soğuttum,içine küçük 1 muz,1/2 salatalık,2 yk avakado,10-15 sap maydanoz,biraz toz zencefil ve 1 kiviyi blenderdan geçirip içtim..oldukça yoğundu aslında..)
Bu sayfada da oldukça açık anlatılmış..
Diyetin mantığı şu şekilde:
- 15 günü 3’e bölüyorsunuz, ilk periyotta 5 gün boyunca sadece smoothie karışımlarını tüketiyorsunuz. Bu süreçte günde 2 tane farklı atıştırmalık hakkınız var ama kesinlikle kalorisi yüksek gıdalardan olmayacak.
- Sıfırlama diyetinin ikinci periyotunda, 1 öğün normal yemek, 1 öğün smoothie ve 2 tane hafif atıştırmalık.
- Vücut sıfırlamada son evrede, sabah ve öğlen normal yemek, akşam smoothie ve 2 tane az kalorili besin.
- Sağlık sorunu olmayan hiçbir kimse de yan etkisi görülmemiştir, zaten günlük hayatta tükettiğimiz pek çok besinden daha yararlı gıdalar içermektedir.
Ha yapar ve kilo verirseniz bir hayır duanızı esirgemeyin emi
(Belki yardımcı olur diye bugün yaptığım karışımlar:
1 bardak süt içine 1 TK pekmez,1 yk yoğurt,1 yk yulaf ezmesi,1 küçük muz,1 portakal birer tutam hindistan cevizi ve tarçın koyup blenderdan geçirip içtim..
demlediğim 1 fincan yeşil çayı dolapta soğuttum,içine küçük 1 muz,1/2 salatalık,2 yk avakado,10-15 sap maydanoz,biraz toz zencefil ve 1 kiviyi blenderdan geçirip içtim..oldukça yoğundu aslında..)
Bu sayfada da oldukça açık anlatılmış..
Son düzenleyen: Moderatör: