Sıfırlama Diyeti

Daydream-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
10.903
30.664
Cuma zayıflama yarışmalarında smoothie adı geçince dur bir araştırayım dedim..Daha önce duymuş instagramda pekçok diyetisyenin sayfasında fotoğraflarına rastlamıştım ama Google Bacıma sormamıştım..Dün sabah ilk smoothiemi verilmiş bir tarife göre yapmıştım ancak hep aynı şeyi tüketmek ne kadar doğru sonuçta? sorusuna istinaden smoothie tarifleri denizine dalıverdim..O sayfadan bu sayfaya atlarken "SIFIRLAMA DİYETİ" diye tabiki Amerikalı birisi tarafından bulunmuş ve birçok Hollywood ünlüsünü zayıflattığı belirtilmiş aşağıdaki şekilde yapılan diyete rastgeldim..Hadi bununda hatırı kalmasın yapsam ne çıkar diyerek bugün ilk 5 günlük periyoda başladım..

Diyetin mantığı şu şekilde:
  • 15 günü 3’e bölüyorsunuz, ilk periyotta 5 gün boyunca sadece smoothie karışımlarını tüketiyorsunuz. Bu süreçte günde 2 tane farklı atıştırmalık hakkınız var ama kesinlikle kalorisi yüksek gıdalardan olmayacak.

• Sıfırlama diyetinin ikinci periyotunda, 1 öğün normal yemek, 1 öğün smoothie ve 2 tane hafif atıştırmalık.

• Vücut sıfırlamada son evrede, sabah ve öğlen normal yemek, akşam smoothie ve 2 tane az kalorili besin.

• Sağlık sorunu olmayan hiçbir kimse de yan etkisi görülmemiştir, zaten günlük hayatta tükettiğimiz pek çok besinden daha yararlı gıdalar içermektedir.
İnternette birçok smoothie tarifi var zaten hemen yaratıcılık devreye giriyor mesela ben bugün lif oranı artsın diye 1 yk yulaf ezmesi koydum..

Ha yapar ve kilo verirseniz bir hayır duanızı esirgemeyin emi :KK66:

(Belki yardımcı olur diye bugün yaptığım karışımlar:

1 bardak süt içine 1 TK pekmez,1 yk yoğurt,1 yk yulaf ezmesi,1 küçük muz,1 portakal birer tutam hindistan cevizi ve tarçın koyup blenderdan geçirip içtim..

demlediğim 1 fincan yeşil çayı dolapta soğuttum,içine küçük 1 muz,1/2 salatalık,2 yk avakado,10-15 sap maydanoz,biraz toz zencefil ve 1 kiviyi blenderdan geçirip içtim..oldukça yoğundu aslında..)

Bu sayfada da oldukça açık anlatılmış..

Son düzenleyen: Moderatör:
İlerki haftalarda deneyecegim Hulyam tesekkurler canim ....

Deneyimlerini ve yapanlarinda deneyimleri ve degisik tarifleri bekliyoruz ...

Merhaba bende dün bu konuyu araştırmıştım amacım bugün başlamaktı ama işe geç kalınca başlayamadım. Bugün malzemelerimi alıp yarın başlıyorum=)

Yulaf ezmesii şu litalif mi? Kabızlık sorunu bende yaşıyorum. Keten tohumu eklenirse faydalı olur diye geldi aklıma.

Yulaf ezmesii şu litalif mi? Kabızlık sorunu bende yaşıyorum. Keten tohumu eklenirse faydalı olur diye geldi aklıma.
evet keten tohumu da eklenebilir,,,ben yulaf ezmesini çok seviyorum serpiştiriyorum yaparken..lifaliflerden..aslında araştırdıkça o kadar çok seçenek çıkıyor ki ortaya..sebzelerle meyvelerle herşey yapılabilir..mesela ben öğlen kefirle yapacağım ,herhangi bir tarif görmedim kefirle ama neden olmasın yaparsak olur...kefir,armut ve portakalla yapacağım..

evet keten tohumu da eklenebilir,,,ben yulaf ezmesini çok seviyorum serpiştiriyorum yaparken..lifaliflerden..aslında araştırdıkça o kadar çok seçenek çıkıyor ki ortaya..sebzelerle meyvelerle herşey yapılabilir..mesela ben öğlen kefirle yapacağım ,herhangi bir tarif görmedim kefirle ama neden olmasın yaparsak olur...kefir,armut ve portakalla yapacağım..

Ben tarifleri de araştrayım yarından itibaren yaptığım her tarifi buraya not düşerim. Güzel sonuçlar alırız hepberaber.

Aklıma şimdi birşey takıldı.
Smothie yi sabah taze hazırlayıp tüketmek sıkıntı değil ama öğle yemeğinde iş yerinde hazırlamam mümkün değil sabah hazırlamam olumsuz etkiler mi acaba? Araştırmalarında böyle bi ayrıntıya denk geldin mi?

Aklıma şimdi birşey takıldı.
Smothie yi sabah taze hazırlayıp tüketmek sıkıntı değil ama öğle yemeğinde iş yerinde hazırlamam mümkün değil sabah hazırlamam olumsuz etkiler mi acaba? Araştırmalarında böyle bi ayrıntıya denk geldin mi?
Denk gelmedi ama işyerinde soğutucu varsa sorun olmaz bence..zaten yaparken içine buz dondurulmuş meyvelerde konuyor..hava soğuk diye koymuyorum ben.,

Öğlen kefirle yapacaktım unuttum..

1 bardak süt,2 yk yoğurt,kırmızı elma,armut (kabuk ve çekirdekleriyle birlikte), zencefil,zerdeçal,tarçın,5 badem.,

Akşam sebze meyve Karışık yapmayı düşünüyorum..

Akşam Sıkma makinesinde 3 minik pancar,2 kırmızı Havuç,1 kırmızı elma ve 1 salatalık sıkıp suyunu içtim..2. Günü bitirdim..,

Çok iyi gidiyorsun.
Başlayacaktım diye düşündüm ama ben günde kahvaltıda smothie içip öğlen protein salata akşamda evde pişen yemek porsiyonlarını azaltarak beslenmeye karar verdim umarım etkili olur.
Ama bi yandan seni takip etmeye devam edeceğim.

Akşam Sıkma makinesinde 3 minik pancar,2 kırmızı Havuç,1 kırmızı elma ve 1 salatalık sıkıp suyunu içtim..2. Günü bitirdim..,
Hulyam bu tur sebze suyunu bir donem icmistim saglik icin ...
İcine sivi proda ekle bu sekil cok tok tutmaz :KK66:

Hulyam bu tur sebze suyunu bir donem icmistim saglik icin ...
İcine sivi proda ekle bu sekil cok tok tutmaz :KK66:
normalde yapmayacaktım bunu ama 2 haftadır dolapta duruyorlardı suyunu sıkıp içmek için almıştım akşam öğünüm oldu..sıvı pro derken sütü mü kastediyosun Aebenim?

Çok iyi gidiyorsun.
Başlayacaktım diye düşündüm ama ben günde kahvaltıda smothie içip öğlen protein salata akşamda evde pişen yemek porsiyonlarını azaltarak beslenmeye karar verdim umarım etkili olur.
Ama bi yandan seni takip etmeye devam edeceğim.
Gayet güzel olur...inan bu karışımlar çok tok tutuyor,kurtarıcım gibi oldu..Sen kaç kilosun hedefin ne?

X