• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara Bağımlılığı..

bittersweets

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
742
25
118

Herkese merhabalar,

Sorunum anne ve babamın sigara tiryakiliği. Özellikle babam son günlerde inanılmaz derecede öksürüyor,tıkanıyor.Geceleri uyuyamıyor bu yüzden. Garip bir şekilde de bunun sigaradan kaynaklandığını kabul etmek istemiyor. Hatta şu an bu şikayeti için doktora gitti. Zaten bir sürü rahatsızlığı var,Allah korusun ciddi bir akciğer rahatsızlığı yaşayacak diye çok endişeleniyorum. Dayım akciğer kanseri, rahatsızlığına yakından şahit olduğum için aynı şey babamın da başına gelecek diye çok korkuyorum ama bir türlü sigarayı bıraktıramıyorum. Ne dediysem kar etmiyor, güzelce derdimi anlattım, koskoca insanları yeri geldi azarladım bile, hatta ben ailenin tek çocuğu olduğumdan bana olan fazlaca düşkünlüklerini kullanıp vicdanlarına bile oynadım çok üzülüyorum rahatsız oluyorum filan diye ama dinletemedim. Annem de babam da sigara tiryakisi olmasına rağmen hayatımda ağzıma bir defa bile sigara sürmüşlüğüm yoktur, bu yüzden bırakmanın ne kadar zor olduğunu tabii ki tam olarak anlamam mümkün değil,ama bu kadar rahatsızken bu ısrarın sebebini anlamakta güçlük çekiyorum.

Aranızda kendisi ya da yakınlarından sigarayı bırakan varsa nasıl bir yol izlenmesi,ne yapılması gerektiğine dair yol gösterirse gerçekten çok sevinirim. Çünkü gerçekten evde her gün aynı tartışmayı yapmaktan bıktım... :14:

Siz ne kadar isterseniz isteyin, anne-babanız bırakmak istemiyorlar ise inanın elinizden hiç bir şey gelmez. Babam da hap kullandı, sakız kullandı, bant kullandı, elektronik sigara aldı ama istemediği için bırakamadı. Halbuki bu yöntemlerle bırakan bir çok insan var. Özellikle sigara bırakmak için kullanılan bir ilaç sayesinde bırakan bir çok yakınım var. Ama dediğim gibi önce beyinde bitmeli ki etki etsin. Allah yardımcınız olsun.

Siz ne kadar isterseniz isteyin, anne-babanız bırakmak istemiyorlar ise inanın elinizden hiç bir şey gelmez. Babam da hap kullandı, sakız kullandı, bant kullandı, elektronik sigara aldı ama istemediği için bırakamadı. Halbuki bu yöntemlerle bırakan bir çok insan var. Özellikle sigara bırakmak için kullanılan bir ilaç sayesinde bırakan bir çok yakınım var. Ama dediğim gibi önce beyinde bitmeli ki etki etsin. Allah yardımcınız olsun.

aslına bakarsanız bırakmak istiyor ama "bırakamıyorum" deyip işin içinden çıkıveriyor. ne yapacağımı şaşırdım. çok teşekkürler iyi dilekleriniz için..

Bırakmak istiyorlarsa sigara bırakma hattından ya da hastanelerden yardım alabilirler bence. Umarım bırakırlar.:3:

bizimkiler de öyle delicesine içiyorlar
sayelerinde ben de bırakamıyorum
devamlı üstüme sinen bi sigara sanırsın kültablasıyım
şöyle de tuhaf bi huyum var ki
o lanetin kokusunu alınca yada o ortamda bulununca sıkı bi banyo yapmam kendimi temiz hissetmem gerekiyor
ama nerdee evin her tarafı sigara..bi dönem çok güzel bırakıp kurtulmuştum
şimdi gene battı balık yan gider
kendimi geçtim kardeşlerimin de etkilenmesi beni deli ediyor
küçücük çocuk neden sigara koksun ki saçımız başımız heryere sindi bu lanet
kıyafetlerimizi yıkasak da geçmiyor pis kokusu (bize geçmiş geliyor)
ben de bu kadar nefret ederken nasıl içiyorum ona hayret ediyorum en çok da
gerçi severek içenini de taımıyorum ya neyse..
canım ben 23senedir uğraşıyorum bırakmıyolar bıraktıramadım dedeme bile şikayet ettim çocuk gibi azar yesinler diye
ama yok zaten onlar canı gönülden isteyip hatta çabalamazlarsa Allahın bi kulu bıraktıramaz
sen de farklı yöntemler denemeye çalış inşallah sonuç alırsın canım

Bırakmak istiyorlarsa sigara bırakma hattından ya da hastanelerden yardım alabilirler bence. Umarım bırakırlar.:3:

aslında denemekte fayda var o 171'i filan haklısınız. çok teşekkür ederim :)

bizimkiler de öyle delicesine içiyorlar
sayelerinde ben de bırakamıyorum
devamlı üstüme sinen bi sigara sanırsın kültablasıyım
şöyle de tuhaf bi huyum var ki
o lanetin kokusunu alınca yada o ortamda bulununca sıkı bi banyo yapmam kendimi temiz hissetmem gerekiyor
ama nerdee evin her tarafı sigara..bi dönem çok güzel bırakıp kurtulmuştum
şimdi gene battı balık yan gider
kendimi geçtim kardeşlerimin de etkilenmesi beni deli ediyor
küçücük çocuk neden sigara koksun ki saçımız başımız heryere sindi bu lanet
kıyafetlerimizi yıkasak da geçmiyor pis kokusu (bize geçmiş geliyor)
ben de bu kadar nefret ederken nasıl içiyorum ona hayret ediyorum en çok da
gerçi severek içenini de taımıyorum ya neyse..
canım ben 23senedir uğraşıyorum bırakmıyolar bıraktıramadım dedeme bile şikayet ettim çocuk gibi azar yesinler diye
ama yok zaten onlar canı gönülden isteyip hatta çabalamazlarsa Allahın bi kulu bıraktıramaz
sen de farklı yöntemler denemeye çalış inşallah sonuç alırsın canım

bizimkiler artık kokusunu dahi farketmiyorlar, ben de çok rahatsız olurum kötü kokudan. onlar kokuyu alamadıklarından beni anlayamıyorlar. ve dediğiniz gibi evde küçük çocuklar da zarar görüyor, ben küçükken de aynı durumu yaşıyordum. ilaçla milaçla olacak gibi değil sanırım. başlarına çok kötü bir hastalık gelecek Allah korusun,anca öyle anlayacaklar ama ne fayda. çok teşekkürler iyi dilekleriniz için, inşallah siz ve aileniz de kısa zamanda bırakırsınız.Allah hepimizin yardımcısı olsun.. :14:

aslında denemekte fayda var o 171'i filan haklısınız. çok teşekkür ederim :)

bizimkiler artık kokusunu dahi farketmiyorlar, ben de çok rahatsız olurum kötü kokudan. onlar kokuyu alamadıklarından beni anlayamıyorlar. ve dediğiniz gibi evde küçük çocuklar da zarar görüyor, ben küçükken de aynı durumu yaşıyordum. ilaçla milaçla olacak gibi değil sanırım. başlarına çok kötü bir hastalık gelecek Allah korusun,anca öyle anlayacaklar ama ne fayda. çok teşekkürler iyi dilekleriniz için, inşallah siz ve aileniz de kısa zamanda bırakırsınız.Allah hepimizin yardımcısı olsun.. :14:

bizimkiler Ankaralarda bile ne tedavi gördüler ama noldu
isteksiz oldukları için bırakamadılar gene
bilmiyorum onlar farkında olmayabilir ama çocuklar da hepimiz de kötü etkileniyoruz
bi an önce kurtulmamız lazım canım inşallah sağlıklı bi hayatınız olsun senin ve aileninde

Back
X