Sigara bırakma

meleklerkorusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
943
40
118
İstanbul
merhabalar,
annemle ilgili bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
annem yaklaşık 14 senedir sigara içiyor.günde 1 paketi buluyor son 4-5 senedir.bu arada KOAH hastası.
şimdi bir hastanede sigara bırakma programına başladı.iğnesiz akupunktur uyguluyorlar.tabii psikolojik destek vs.merkezin söylediğine göre 5 seansta sigara bırakma başarısı %90 mış.
bu yöntemle sigarayı bırakan var mı acaba?bir de uyguladıkları yöntemin bir zararı yoktur umarım..araştırdım fakat yine de emin olamıyorum

canım bu yöntemin bi zararı olduğunu sanmıyorum, zararlı mı acaba diye kuşkular gütmeden kararlı olsun
benim çevremdeki bi kaç kişi nikontin bandıyla bırakmıştı

bende sigarayı bırakmayı cok istiyorum..denedim de hatta ama başarılı olamadım..yardım almadan sadece kendi iradem ile birakabilecegimi de sanmıyorum..
bu olayı duymuştum..memnun kalan ve bırakanlar oldu çevremde..ama bunun için istekli ve kararlı olmak lazım..
umarım bırakır..
benim en büyük endişem kilo almak açıkcası..ya kilo alırsam diye odum kopuyor sigarayı bırakan hemen hemen herkes kilo alıyor çünkü..
nasıl olacak bilmiyorum ama bir sekilde olacak ve birakicam..
ve size bir sey diyim mi; içmeyen bilmez ama bırakmaya çalıştığım zaman aklıma uyuşturucu bağımlıları gelmişti..sigarayı bırakmak bu kadar zorken,onları düşünemiyorum bile
nasıl bir illetmis su sigara ya..
kendi iradeleri ile bırakanlara hayranım artık :)

Bahsettiğiniz yöntemi duymadım illaki vardır fayda gören ama her şeyden önce bırakmaka istemeli.
İnsan istedikten sonra pekala çokta güzel bırakır ben yıllarca içtim hemde çok küçük yaşta başlamıştım.
Evlenmeden bir kaç yıl kadar önce bıraktım, hiç bir sebep yoktu bırakmak istedim sadece.
Sonra arkadaş toplantılarında bir tane falan içtim ama süreklilik yoktu.
2008 de Eşim askere gittiğinde tekrar başladım 15 ay sürekli içtim. Eşim 2010 Şubatta geldi ben günde bir tane içmeye başladım bir kaç ay sürdü bu sonra bebek istedik ve bu sürede sadece canımın sıkkın olduğğu dönemlerde bir tane içer oldum taaki hamile olduğumu öğrenene kadar 17 Ağustosta hamile olduğumu öğrendim en son sigaramı 16 Ağustosta içmiştim 3 aylıkken bebeğimi kaybettim ve tekrar başladım 2 ay kadar içtim ve şimdi yaklaşık 2 aydır yine içmiyorum. Ben onun kölesi değilim o benim kölem istediğim zaman gelecek istediğim zaman gidecek. O sebepledir ki bırakamıyorum diyene inanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…