• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara bıraktırmak konusunda çok mu baskı yapıyorum?

Nefsine hakim olan bi erkek bırakır bende bırakmasını çok istiyorum ama bahanesi "ben okadar dert tasa çekiyorum bütün gün çalışıyorum onlarca insanlarla uğraşıyorum bi sigarayı mı çok görüyorsun bana"olur Allah kolaylık versin ama cıngar çıkartarak hem huzurun kalmaz hemde kendini yıpratırsın o yüzden salacaksın boşver derim ..

İstememeniz gayet normal ama bence bu kadar baskı yapıp bunlatip bıraktiramazsıniz aksine kendinizden uzaklaştırırsınız siz böyle yaparsanız gizli saklı içer ve bence bu kadar baskı yapmayın ya sigara sadece sağlığına zararlı size bi zararı yok ki alkol içse daha mı iyi hem biraksa bile o kadar sınırlı olur ki ve bişey de diyemezsin sen istedin böyle olmasını der eskiden sigara içen biri olarak söylüyorum bence baskı yapma o zaten zamanla bırakır

benimde en büyük sıkıntım eşimle evde içer pofur pofur balkonda iç evde içme demekten dilimde tüğ bitti,aileden böyle alışmış ky de kp kardeşleri hepsi içiyor ,bebek tedavisi oluyoruz sperm sayısı az çıktı doktor direkt kaç paket içiyor dedi 1 paket dedim yüzüne hövkürerek zıkkım iç dedi bindiğin dalı kesiyosun dedi ağlıcak gibi oldu o an dedim hele şükür bırrakıcak aaa doktordan bi çıktık hemen sigara yaktı, seni çok iyi anlıyorum canım hamile kalırsam asla evde içmezmiş sigara için balkona ufo alcak bak bak hayallere bak.Ama alışkanlıklar kolay vazgeçilmiyor,nefse hükmetmek zor geliyor 1 hafta elektronik sigara kullandı bırakmak için o bile kesmedi gergin gergin gezdi ortada .Ama sakın evde alıştırma baskılarına devam et benim yüzüm yumuşak laf geçiremiyorum, sen diren.

Tek tek herkese çok çok tesekkur ederim hepinizin yorumunu ders almaya çalışarak okudugumdan emin olun.. Benim durumumda olan arkadaşlar içinde en az kendim için olduğu kadar üzüldüm.

Keşke o kadar kolay olsa boşver içsin birakamiyorsa ilerde bırakır deyip geri çekilmek.. İçmediği zamanlardaki sinirli hallerini tercih ederim ilerde tek basıma onsuz kalmaktansa.. Kimin önce göçüp gideceği belli olmaz tabi ama niye geleceği için bi önlem almasın insan.. Yada niye anne olma şansımı azaltmasina izin vereyim bile bile.. Gerçekten sigara kullanana kolay geliyor bırak icsin demesi de içmeyen çok ayrıntılı düşünüyor olmuyor işte herşeyi kafanda kuruyosun yediremiyosun kendine. İsin içine bide verilen sözler söylenen yalanlar girince atiyo tepen haliyle yani.
Bakın bu sabah gene çıktı evden ters ters aksam gelecek pamuk gibi adam hicbisi olmamış gibi davranicak çekti çünkü akşama kadar sigaralari ben surat astım mı suçlu olucam çünkü o sabahki sinirini hatırlamayacak farkında bile değil benim kirildigimin kabak kime patlicak bana.. Nasıl davranacağımı şaşırıyorum bende haksizmiyim bu konuda.. Aşırı tepki verdigimi düşünüyorsunuz haklisiniz belki ama inanın her gün baski yapıp bırak hadi bırak bırak diye başının etini yemiyorum çok fazla içtiğini gördüğüm zamanlarda sadece "artik bıraksan nolur aşkım" "doktora ne zaman gitsek randevu alayimmi artik" gibimsi böle iyimser söylüyorum isi tartışmaya götüren eşim oluyor hep tmm gidicez dedikle bir başlıyor obaaa.. Bazen acitasyon olsun diye gidip ağlıyorum ağlarsan ağla diyip devam ediyor ben naparim bu adamı başarım cingari tabi...

Bu ara karar verdim doktora falan gitmesini beklemicem gidip kendi yöntemlerimle halledicem bu isi ona hediye olarak sigara bıraktırma bandı alicam (babam ve enistemde bu yöntemle bıraktı hatta enisteme ben hediye ettim hala dua eder nikotinel mi ne ole bi bantti bi hafta kullaniyosun kullanırken icemiyorsun ciddi etkileri oluyormus) alicam güzel bi paketle vericem hemen başlamassa gece çaktırmadan yapistirivercem attı tepem artik yeter da.. Bant ole pahalı biside değil 20 25 lira arası bisiydi..

Bu arada eşlerin birbirine karışma hakki olmadığı düşüncesinde olan bacilarim esler birbirine bazı konularda karışır hatta erkeğin hanımından sorumlu olduğu bi dine mensupsaniz karışamaz demeniz çok daha abes kaçar. Sigara mevzusuda gayet karisilcak bir konu bu benim bedenim benim vücudum benim sağlığım diye bişi yok bu bizim yuvamız bizim birlikte gecirecegimiz ömür bizim huzurumuz var.. Birini rahatsız eden bişi varsa öteki vazgececekki o huzur kacmasin.. Eğer bisilerden feragat etmekten kaçıp esinizi uzuyorsaniz o evliliğe değer vermiyorsunuz demektir bana gore..

Back
X