- Konu Sahibi Arzustokrasi
Katiliyorum sigara içen insanın kendisine verdiği zarardan çok bana verdiği zarara bakarim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konu sahibi arkadaşım sigara madde bağımlılığına giriyor biraz farkındalık lütfen o yüzden bulunduğunuz yerdeki sigara bırakma merkezine yada varsa şayet üniversite hastanelerinin madde bağımlılığı merkezine bir telefon açarak eşiniz adına randevu alabalirsiniz( bunun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum tedaviden sonuç alanlar var çünkü).Bu işler ben dedim de bana söz verdi de yok sigara zehir de gibi sözlerle çözülmez çözülmemeli de..Neden ama derseniz bir kez daha belirteyim SİGARA MADDE BAĞIMLILIĞIDIR.
Nasıl başlasam bilemiyorum ama en basit anlatımla şöyle diyim; eşim evlenmeden önce nikahı bastığı gün birakacağına söz vermesine rağmen sigarayı bir türlü bırakamadı.. bir yıl geçti aramızdaki tek problem bu sürekli tartışıyoruz bu yüzden. Aslında sorun sigarayı birakamamasindan çok bana bıraktım diyerek yalan söylemesi.. Ben nefret ediyorum hayatimda hic kullanmadim hep gereksiz buldum kullanan nasıl hisseder bilemiyorum onu anlayamam bu yuzden ama sanırım fazla baskı yapıyorum ve onu yalana itiyorum. Önceleri her yakalanışında çıngar çıkartıyodum sonunda yalan söylemesin saklamasın diye biraz gevsettim ama cılkını çıkarttı oda önce dışarı çıktığımızda yanımda içmeye bu aralarda balkonda içmeye basladı.. (Atıvercem sonunda adamı aşağı o olucak çok sinirleniyorum..) Nasıl bırakmaya ikna edebilirim var mi bi tavsiyesi olan.. Çıngar çıkarttım olmadı güzellikle söyledim olmadı.. İçmesine katlanamiyorum inanin kokusunu falan dert etmiyorum tek isteğim sağlıklı bi yasamı olması ve sağlıklı çocuklarımızın olmasi...
Nasıl başlasam bilemiyorum ama en basit anlatımla şöyle diyim; eşim evlenmeden önce nikahı bastığı gün birakacağına söz vermesine rağmen sigarayı bir türlü bırakamadı.. bir yıl geçti aramızdaki tek problem bu sürekli tartışıyoruz bu yüzden. Aslında sorun sigarayı birakamamasindan çok bana bıraktım diyerek yalan söylemesi.. Ben nefret ediyorum hayatimda hic kullanmadim hep gereksiz buldum kullanan nasıl hisseder bilemiyorum onu anlayamam bu yuzden ama sanırım fazla baskı yapıyorum ve onu yalana itiyorum. Önceleri her yakalanışında çıngar çıkartıyodum sonunda yalan söylemesin saklamasın diye biraz gevsettim ama cılkını çıkarttı oda önce dışarı çıktığımızda yanımda içmeye bu aralarda balkonda içmeye basladı.. (Atıvercem sonunda adamı aşağı o olucak çok sinirleniyorum..) Nasıl bırakmaya ikna edebilirim var mi bi tavsiyesi olan.. Çıngar çıkarttım olmadı güzellikle söyledim olmadı.. İçmesine katlanamiyorum inanin kokusunu falan dert etmiyorum tek isteğim sağlıklı bi yasamı olması ve sağlıklı çocuklarımızın olmasi...
Nasıl bi konuşma tarzı bu. Size bakarakta adamın dertlenip sigarayı birakamamasi çok normal.Ona soylemedigimi nerden biliypsun?.sigara icmek sizin kafayı baya ucurmus size bakarak bile sigara nin zararların anlamak mumkun
Sigara içenlerin bahaneleridir bunlar.Şu zaman gelsin bırakıcam,şu gün geçsin bırakıcam bunlar hep ertelemedir.Bende öyleyim,şu gün bırakıcam diyorum yine içiyorum.Gerçekten bu bağımlılığı içmeyen anlayamaz.Dışarıdan bakınca çok kolay gözüküyor belki ama inan bana bırakması çok zorluyor insanı.Eşinin amacı sana yalan söylemek,seni kandırmak değil aslında.Sen çok baskı yaptığın için yalan söylemek durumunda kalıyor.Sigarayı sevmemen konusunda saygım var içmeyen sevmez zaten,eşinin sağlığını düşünüyorsun onda da haklısın bir şey demiyorum.Ama bu tavrın çok yanlış,izlediğin yol mantıksız bu şekilde bağırıp çağırmakla bir yere varamazsın.Eşine destek ol,öncelikle daha az içmesini sağla,ondan sonra bir doktor bul,doktora götür,bırakması için yardımcı ol.Dediğim gibi yasak koyarsan eşinin daha çok içmesini sağlarsın.Mesela eşinle bir anlaşma yap.İlk olarak sigarasını normal içiyorsa slim içmesini sağla ince olanlardan yani.Daha sonra belirli bir miktar belirleyin,seninle kavga etmeyeceğim ama sende şu kadar içmeye çalış de.Mesela yemeklerden sonra ve çay kahvenin yanında falan.O biraz azaltmışken sen bu arada bir doktor bul,onunla konuş.Sana en iyi yolu yine doktor söyleyecektir.Ondan sonra al eşini doktora götür.Böyle iyilikle halletmeye çalış,kavga edersen hiç bırakmaz.Nisanliyken bunun kavgasını çok yaptık bn zaten o kadar bağımlı değilim diyordu bırakmak sıkıntı olmaz diyordu tartisiyorduk sana söz verdim o zaman birakicam diye usteleme diye kiziyordu bana bide ceza evinde çalışmaya başladı biz evlenmeden bi kac ay önce sanirim birazda onun etkisiyle bi sure bırakıp yeniden başladı çok daraldigini söylüyor sürekli ama yinede istemiyorum iste anlayisim yok bu konuda.. Yapamiyorum ya bağırıp çağırıyorum ya gidip bi köşede ağlıyorum kaldiramiyorum bu durumu çok ama çok takiliyorum buna..
bi sinir oluyorum şu sigara içme sigara içme muhabbetine, bağımlılık işte zorla olucak bişek değil, adamın içinden gelmesi gerek. çok ağır konuşmuşunuz eşinize ıyyy sinir bi durum. kendi sanki bilmiyo mu zararını millet bi yeşilaycı oldu.Demezmiyim neler saydim ama ne fayda ne acitasyonlar ne duygu somurmeleri yaptım faydasız.. Çocuğum olmucak senin yüzünden dedim hatta doğmamış çocuklarımın rızkını harciyosun o zikkima haram zıkkım olsun bile dedim..
Ha az içmiş ha çok ben hic içmesin istiyorum.. O yüzden bari gozume soka soka içmesin.. Söz verdi hem vermeseydi o zaman..![]()
allah başka dert vermesin. yazık eşinize.Bana öyle bi söz verdi ki haliyle tutmasını bekliyorum hala ve gözümün içine baka baka sözünü hiçe sayıp içmesine katlanamiyorum elimde değil.. Keşke bilmezden gelseydim dediğim oluyor en azından akşamları içermiyordu..![]()
Nasıl bi konuşma tarzı bu. Size bakarakta adamın dertlenip sigarayı birakamamasi çok normal.
canımmmm nasılsın evlilik iyi gidiyor tek sıkıntın hala sigara galiba
baskı yapma çünkü sen baskı yaptıkça o daha tatlı gelecek ve sigaraya devanm edecek....aslında belki banada kızacaksın ama bırak içsin tabıkı abartmadan tek derdiniz bu olsun
Haketmeyin o zaman terbiyesizligi ilk yapan sizsinizKendi tarzina bakmani oneririm
Haketmeyin o zaman terbiyesizligi ilk yapan sizsiniz
İnsanlar her şeyi abartır da bir bu sigaraya inanılmaz anlayış gösterirler ya anlamam. Ciddi kötü bir şey hatta evlenirken aradığım 2 önemli kriterden biriydi.evet laf söyleyince biz suçlu oluyoruz bi de
benim laf söylemeye hakkım var çünkü o pis dumanı yanımda içmese bile ona sarılırken öpüşürken ben de soluyorum!
valla adamın beynini yedim ben yıllarca
her elinde gördüğümde küstüm hır çıkardım
biraz uzun sürdü ama kendi de bırakmaya niyetlendi sonunda sürekli benle zıtlaşacağına bırakayım dedi
ağır bağımlı olduğu için de ilaç desteği aldı
şimdilik bırakma süreci iyi devam ediyor. bakalım inşallah 3 ay sonunda ilacı bıraktığında kurtulmuş olur bu illetten.
çünkü daha da içersen "o senin salaklığın" olur artık dedim.
bu zamana kadar eşime ettiğim en büyük hakaret buheralde içmez artık.