Yaklaşık 8 haftalık hamileyim. Hamileligimden önce 12 yıla yakın sigara içtim. Bebek plansız geldi. 4. Haftada öğrendim bebeği. açıkçası bebişin varlığından habersiz alkoller sigaralar havalarda uçuştu o 4 hafta. Sigarayı bırakma olayı beni o kadar geriyorki size anlatamam. Eşim bana destek olmak için ben varken evin balkonunda dâhi içmiyor. Günde 10 15 tane içen ben yokluğunda kriz geçiren ben şimdi içmemek için resmen kendimle savaşıyorum. Bazen o kadar kendimle zıtlaşıyorum ki yorgun düşüp uyuya kalıyorum. Eşime çok yansıtmak istemesem de hayatımın en sinirli dönemini yaşıyorum. İnsan kendiyle kavga edermi ben ediyorum. Ve kavgayı kaybedip 1 sigara içiyorum. Bazen bikaç duman alıp kendimi sakinleştirip söndürüyorum bazen son nefesimmiş gibi içime cekiyorum. Ama en fazla 1.5 tane iciyorum. Yaptığım şeyi savunmuyorum ama engelde olamıyorum.
İnsan bı anda bırakamıyor dediğiniz gibi ben öğrenene kadar da alkoller sigaralar havada uçuştu, ben birakamamistim umarım sen bıraka bilirsin , bir de ha bu son sigaram daha icmicem dedikçe öyle bişey oluyor ki tekrar yakasin geliyor
İnsan bı anda bırakamıyor dediğiniz gibi ben öğrenene kadar da alkoller sigaralar havada uçuştu, ben birakamamistim umarım sen bıraka bilirsin , bir de ha bu son sigaram daha icmicem dedikçe öyle bişey oluyor ki tekrar yakasin geliyor
Ben dediginiz gibi bıraktım. Eşim sigarayı bırakıyorum dediği günün ertesi günü oturdum evde ne kadar sigara varsa ictim bitirdim ve bir daha almadim. Ilk 15 gun zorlandim. Sigara istedigimde bask şeyler yedim. 15 gun sonra istek azalmaya başladı. Bebegim için direndim ve şükür simdi aklıma bile gelmiyor 4 yıl oldu. Esimde bende kurtulduk. Tamamen once beyninde bitireceksib. Ben bunu birakacagim diyeceksin. Herkes bana imkani yok birakanazsin derdi. 1 bucuk paket icerdim. Birini söndürür digerini yakardim. Koju bebek olunca tek seferde sildim. Zorlandim ama kurtuldum. Bebegin icin diren derim. Birde birakinca hem maddi hem manevi bir rahatlik geliyor. PPapiko
Ahhh canim ahh bunlara hic gerek yok ben sigarayi 2 ay once biraktim ilk gun dahi canim sigara icmek istemedi. Bunu hipnoterapi ile yaptim. Tek seansta digarayi biraktim. Bunu sevgili dokyorum klinik psikolog gülsüm çile borcluyum
Bende hamile oldugum gun elimdeki pakedi is masama biraktim bir daha da elimi surmedim icmedim bile. Hatta kahve bagimlisiydim ama ilk 5 ay kahve cay da icmedim. Cunku bir canin sorumlulugunu alabiliyorsan baska seylerden fedakarlik edeceksin. Ya da sorumluluk alamiyorsun demektir. Bebek astimli dogsa bu sebepten vicdan azabini dusunebiliyor musun? Bu riske deger mi?
Bende hamile oldugum gun elimdeki pakedi is masama biraktim bir daha da elimi surmedim icmedim bile. Hatta kahve bagimlisiydim ama ilk 5 ay kahve cay da icmedim. Cunku bir canin sorumlulugunu alabiliyorsan baska seylerden fedakarlik edeceksin. Ya da sorumluluk alamiyorsun demektir. Bebek astimli dogsa bu sebepten vicdan azabini dusunebiliyor musun? Bu riske deger mi?
Sorun şu ki bebeğin varlığını idrak edemiyorum. Başta da belirttiğim gibi planlı Bir gebelik olmadı yane isteyerek olmadı. Onunla bağ kuramıyorum o yuzden de fedakarlık yapmak zor oluyor benim için. Bugün kontrolüm vardı kalp atıslarını duyarsam bir bağ kurabilirim diye düşündüm ama doktorum kalp atışlarını dinletmedi. Belki düşünc yapım bencillik olabilir ama ben boyle hissediyorum.