slm kızlar
hamileliğim çok ani ve beklenmedik oldu sigara kullanıyodum ve şuan bırakma çabasındayım ama aşırı zorlanıyorum siz nasıl bıraktınız direk mi kestiniz yoksa önce azaltıp sonramı bıraktınız veya herhangi bir ilaç metod vs kullandınız mı? lütfen yardımcı olun
canım ben normalde sigara kullanan biriyim yani baya tiryakiyim ama hamile oldugumu ögrenir ögrenmez bıraktım ama benim bi arkadaşım resmen sigraya aş eriyorum deyip günde bi pakat içti peki sonuc felaket bebegi 10 aylık ve bronşit hastası ayrıca astıma cevirme ihtimali oldugu icin 10 gün gözetim altında tutuldu lütfen canım icme yazık bebeginin ne günahı var ilerde böyle seyler yasama cocugun dogdugunda vicdan azabı cekme...
slm kızlar
hamileliğim çok ani ve beklenmedik oldu sigara kullanıyodum ve şuan bırakma çabasındayım ama aşırı zorlanıyorum siz nasıl bıraktınız direk mi kestiniz yoksa önce azaltıp sonramı bıraktınız veya herhangi bir ilaç metod vs kullandınız mı? lütfen yardımcı olun
Canım bence direkt bırak. hamilelikte ilaç nasıl olur bilmem zararlıdır bence ama en iyi yöntem canın sigara istediğinde bi bardak su içmek. Sigara isteğini azaltıyor. Meyve sakız gibi şeylerle oyalanabilirsin. aklına sigara geldiğinde ceviz fındık falan ye hem yararlı olur. Kimisi ben hamileliğimde içtim hiçbir şey olmadı diyor (bence söylemeleri bile yanlış) kimisinin çocuğu ciğerlerinde sorunla doğuyor. hem hiçbir şey olmasa bile sigara içtiğinde bebeğin senin yediklerinden daha az vitamin alıyor. İçimizde bir can taşıyoruz bize emanet. Kendini böyle sözlerle telkin et. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini