Sigara ve can sıkıcı durumlar :(

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
3 senedir sigara kullanıyorum malesef dicem cunku memnum degilim bu durumdan başlamak çok kotu birşey..
Ve en çok onem verdigim şey sigara ve koku...

Kullandigim ilk gunden beri naneli şeker ve sakız kullanmak zorunda kalıyorum.
Çunku çok aşırı derecede agızda kuruluk yapıyor.

Gün boyunca içsemde içmesemde kuruluk oluyor bu da acaba agzimda koku varmı sorusuna itiyor beni..
Yavaş yavaş birakmak istiyorum eşimde kullaniyor ama iradem kuvvetlidir.

Şimdi kullanmadıgım zamanlarda da o kuruluk geçmiyor. Yogurt maydonoz nane falan diyorlar ama hemen geri kuruyor agzım. Ve sanki hiç tükürük salgilamiyormuşm gibi geliyor.
Bol su da içiyorum ama birturlu bu durumu geçiremedim.

Hem sigara birakmamda hemde bu kurulugu nasıl halledebilirim yardimci olursaniz çok sevinirim.

Ayrica bircok kiş sigara kullanirken tukuruk salgisinin azalmadigini soyluyor ama bende hep kokuyormuş gibi oluyor sakiz cignemeden insanlarla konusamiyorum...
Yardimci olursaniz sevinirim.

Not : herhangi bir curugum yok.
Hergun dislerimi fircalarim hatta fircaladiktan sonra dahaaa fa cok oluyor..

Bu kadar kuruluk normal değil bence bende içiyorum koku sigara diş haricinde midedende olabilir boğazda enfeksiyon varsada olabilir çok nedeni var canım dil fircali dış fırçası kullanmanı öneririm ben bimdeki ikili olanları alıyorum çok memnunum dilinize iyice bastırarak fircalamaniz gerek sigara bırakma konusunda bi care bulursun inşallah ben asla birakamam heralde birakamiyorum

Bu kadar kuruluk normal değil bence bende içiyorum koku sigara diş haricinde midedende olabilir boğazda enfeksiyon varsada olabilir çok nedeni var canım dil fircali dış fırçası kullanmanı öneririm ben bimdeki ikili olanları alıyorum çok memnunum dilinize iyice bastırarak fircalamaniz gerek sigara bırakma konusunda bi care bulursun inşallah ben asla birakamam heralde birakamiyorum

Şu da olabilir geniz akıntım var sabahlari oluyor genelde. Geniz akintimda sigaradan oluyor.

Hiç hayatımda kuşlanmadım denemedim bile ama bırakanlardan duyduğum şey ağızlarının tadı yerine gelmiş olması inş. Bırakırsın emin ol çok kötü kokuyorsunuz :KK43:
Bem sigaraya çok takıntılıyım içenle tokalaşmam öpüşmem çok zorda kalmadıkça, evimde de içilmez telimi vermem versemde hemen silerim ne olursa olsun bir kadının mis gibi parfüm kokması varken sigara kokması bana çok kötü geliyor

3 senedir sigara kullanıyorum malesef dicem cunku memnum degilim bu durumdan başlamak çok kotu birşey..
Ve en çok onem verdigim şey sigara ve koku...

Kullandigim ilk gunden beri naneli şeker ve sakız kullanmak zorunda kalıyorum.
Çunku çok aşırı derecede agızda kuruluk yapıyor.

Gün boyunca içsemde içmesemde kuruluk oluyor bu da acaba agzimda koku varmı sorusuna itiyor beni..
Yavaş yavaş birakmak istiyorum eşimde kullaniyor ama iradem kuvvetlidir.

Şimdi kullanmadıgım zamanlarda da o kuruluk geçmiyor. Yogurt maydonoz nane falan diyorlar ama hemen geri kuruyor agzım. Ve sanki hiç tükürük salgilamiyormuşm gibi geliyor.
Bol su da içiyorum ama birturlu bu durumu geçiremedim.

Hem sigara birakmamda hemde bu kurulugu nasıl halledebilirim yardimci olursaniz çok sevinirim.

Ayrica bircok kiş sigara kullanirken tukuruk salgisinin azalmadigini soyluyor ama bende hep kokuyormuş gibi oluyor sakiz cignemeden insanlarla konusamiyorum...
Yardimci olursaniz sevinirim.

Not : herhangi bir curugum yok.
Hergun dislerimi fircalarim hatta fircaladiktan sonra dahaaa fa cok oluyor..
Daha yeni başlamış sayılırsınız. Kolayca bırakırsınız. Bünyeniz hassas anladığım kadarıyla.
Korkunç bir gerçekten bahsedeceğim, 12 yaşından beri sigara içiyorum. (23 yaşındayım.) bu bahsettiğiniz belirtiler bende olmuyor.
Amabsşka zararlarını görüyorum. Bir süredir bırakmaya çalışıyorum. Benim için tek yolu evde sigara olmaması. Yoksa her türlü içiyorum :/

Hiç hayatımda kuşlanmadım denemedim bile ama bırakanlardan duyduğum şey ağızlarının tadı yerine gelmiş olması inş. Bırakırsın emin ol çok kötü kokuyorsunuz :KK43:
Bem sigaraya çok takıntılıyım içenle tokalaşmam öpüşmem çok zorda kalmadıkça, evimde de içilmez telimi vermem versemde hemen silerim ne olursa olsun bir kadının mis gibi parfüm kokması varken sigara kokması bana çok kötü geliyor

Emin olun cocukken 15 yaslarinda...
Kendime verdigim söz bu...
Cunku butun sigara kullananlar kokuyor buram buram icmeyene daha cok ya. Inanin nasil basladim bilmiyorum ve cok gereksiz birsey ama insan kahve icerken o kadar ariyor ki anlatamam :( onum haricinde icmesemde olur. Ama bunun rahatsizligini cok ceken biri olarak birakmak tek istedigim şey...

Daha yeni başlamış sayılırsınız. Kolayca bırakırsınız. Bünyeniz hassas anladığım kadarıyla.
Korkunç bir gerçekten bahsedeceğim, 12 yaşından beri sigara içiyorum. (23 yaşındayım.) bu bahsettiğiniz belirtiler bende olmuyor.
Amabsşka zararlarını görüyorum. Bir süredir bırakmaya çalışıyorum. Benim için tek yolu evde sigara olmaması. Yoksa her türlü içiyorum :/

Bendede evde olmasa cikip marketten almaktansa hiç icmem daha iyi. Ama mesela hic icmiyorum aksama kadar eşim geliyor sonra ben eriyorum hemen aklima geliyor icmek istiyorim. Ben ortaokuldayken genel okullar arasi koşu da 2.olan ve cevremde cok hizli koşan biri olarak sigara ictigimden beri 5 dk yuruyemiyorrum. Ve sagligima da cok duskunummm :(

Siz birakmamişşiniz ama cevredekiler kotu bir sigara paketi almami ve ictikce tiksinecegimi ve birakacagimi soyluyorlar.
Ya da ince slim sigaralardan
Sizce ???

Dislerine guzel bi bakim yaptir. Sarardigi ve zarar gordugu icin dis taşlari da oluyor sanirim onlari temizlettir.benim de bazen fircalasam da tuhaf oluyo ama ben acikcasi misvak kullaniyorum. Sigara ve kahvenin yaptigi dis lekelerimi temizliyor. Ayrica agiz kokusu engeller misvak. Hem de sunnettir. Alti yildir iciyorum birakmayi dusunmedim daha ama ornegin sigara icmeden otobuse bindigimde ve yeni icmis birisi bindiginde sahiden de rahatsiz edici bir koku.

Dislerine guzel bi bakim yaptir. Sarardigi ve zarar gordugu icin dis taşlari da oluyor sanirim onlari temizlettir.benim de bazen fircalasam da tuhaf oluyo ama ben acikcasi misvak kullaniyorum. Sigara ve kahvenin yaptigi dis lekelerimi temizliyor. Ayrica agiz kokusu engeller misvak. Hem de sunnettir. Alti yildir iciyorum birakmayi dusunmedim daha ama ornegin sigara icmeden otobuse bindigimde ve yeni icmis birisi bindiginde sahiden de rahatsiz edici bir koku.

Misvak nedir nerde bulabilirim ?

Açikcasi sigara kullandigim muddetce bu devam edecek o yuzden birakmak en iyisi.

En guzel zamanlarimi bile sigara psikolojisi yuzunden batirmis biriyim. Esim gel opim dedigi zaman bile dur sakiz atim agxima deyip gittigim oluyor o derecede.
Ve esim optugu surece nefes alip vermiyorum. Yanimda otursa onla konusurken nefesimi vermemeye dikkat ediyorum en iyisi sigarayi birakip esimede mutfagin yolunu gostermek ve yuruyuse baslamak

Misvak nedir nerde bulabilirim ?

Açikcasi sigara kullandigim muddetce bu devam edecek o yuzden birakmak en iyisi.

En guzel zamanlarimi bile sigara psikolojisi yuzunden batirmis biriyim. Esim gel opim dedigi zaman bile dur sakiz atim agxima deyip gittigim oluyor o derecede.
Ve esim optugu surece nefes alip vermiyorum. Yanimda otursa onla konusurken nefesimi vermemeye dikkat ediyorum en iyisi sigarayi birakip esimede mutfagin yolunu gostermek ve yuruyuse baslamak
Erak agacindan yapilan dal seklinde dogal dis temizleme seyi. Peygamber efendimiz de kullanirmis.
Ayrica disarda cogu yerde satilir. Buyuk cami cevrelerinde haci hoca malzemesi satan yerlerde, tezgahta falan ama bu hac icin malzeme satan yerlerden alsaniz daha iyi.kaliteli olur malzemesi. Tukurukle etkilesime girerek sivi salgilatir. Kendine has kokusu da var, doğal ve super bir sey

Iradem var diyosaniz elbette birakin zaten

Sigara demeyin yahu...

İnanılmaz bir özlem içerisindeyim.
Ama şu durumda çok iyi anladım ki, herhangi bir şeye bağımlılık, onsuz yaşamaktan daha kötü.
O bahsettiğiniz ağız kuruluğunu ve acımsı tadı bile arıyorum.:rolleyes:
Madem sizi rahatsız eden yan etkileri mevcut, direkt ilişkinizi kesin ve kurtulun.
Millet bebeğinin doğacağı günü sayıyor, bense sigarama şafak günü.
Kendimden tiksiniyorum resmen!

Erak agacindan yapilan dal seklinde dogal dis temizleme seyi. Peygamber efendimiz de kullanirmis.
Ayrica disarda cogu yerde satilir. Buyuk cami cevrelerinde haci hoca malzemesi satan yerlerde, tezgahta falan ama bu hac icin malzeme satan yerlerden alsaniz daha iyi.kaliteli olur malzemesi. Tukurukle etkilesime girerek sivi salgilatir. Kendine has kokusu da var, doğal ve super bir sey

Iradem var diyosaniz elbette birakin zaten

BNa tukuruk salgitacaksa ne mutlu gercekten saolun tesekkurler. Peki siz sorun yasamiyorsunuz ama ben etkili bir cozummu ?

Mesela cok terledigim icin koltuk altima rexona skiyorum ve hic rahatsizlik duymuyorum. Ama skmadigm gunlerde sikayetim hep devam ediyor.
Bu da kullanmadigim zaman sorun devam edermi acaba ? Kokten cozumu yokmu bunun

Sigara demeyin yahu...

İnanılmaz bir özlem içerisindeyim.
Ama şu durumda çok iyi anladım ki, herhangi bir şeye bağımlılık, onsuz yaşamaktan daha kötü.
O bahsettiğiniz ağız kuruluğunu ve acımsı tadı bile arıyorum.:rolleyes:
Madem sizi rahatsız eden yan etkileri mevcut, direkt ilişkinizi kesin ve kurtulun.
Millet bebeğinin doğacağı günü sayıyor, bense sigarama şafak günü.
Kendimden tiksiniyorum resmen!

Herkese hamile kalinca birakicam diyordum 2 sene oldu hamile kalamadim bu gidisle 5 ide tamamlicam en iyisi biran once birakmakkk yoksa hamilelige kadar muptelasi olacammm :)

BNa tukuruk salgitacaksa ne mutlu gercekten saolun tesekkurler. Peki siz sorun yasamiyorsunuz ama ben etkili bir cozummu ?

Mesela cok terledigim icin koltuk altima rexona skiyorum ve hic rahatsizlik duymuyorum. Ama skmadigm gunlerde sikayetim hep devam ediyor.
Bu da kullanmadigim zaman sorun devam edermi acaba ? Kokten cozumu yokmu bunun

Canım, kokten cozum hakkinda bir fikrim yok. Fakat, parmak boyunca kucucuk bir dal parcasi. Aldigin yere nasil kullanacagini falan da sor. Kucuk ve kullanisli bir sey oldugu icin yemek oncesi sonrasi kahve aralarinda vs yani istesigin her an dislerini temizle gitsin. Tv izlerken oturup yapiyorum bir zahmeti yok lekelerimi yok etti şahsen.

Pazarlamaci gibi hissettim kendimi:KK70:

Sigara bendede çok kuruluk yapıyor.Bu yüzden evde limonatayı hiç eksik etmem.İki sigaradan sonra 3. sigarayı yakarken limonatanında ona eşlik etmesini sağlıyorum.Başka türlü olmuyor:) Ama bırakmayı hiç denemedimde istemedimde, o yüzden bırakırken nasıl yardımcı olur bilemicem.Kuruluk konusunda araştırma yapmadım.Ama aynısının bendede olduğu kesin.Limonatada işe yarıyor.Belki bırakma sürecinizde limonata içerseniz işinize yarayabilir.Ben içerken bile yarıyor çünkü.Bu yazıyıda limonata ve sigara içerken yazıyorum :))))

Back
X