Sigara ve can sıkıcı durumlar :(

3 senedir sigara kullanıyorum malesef dicem cunku memnum degilim bu durumdan başlamak çok kotu birşey..
Ve en çok onem verdigim şey sigara ve koku...

Kullandigim ilk gunden beri naneli şeker ve sakız kullanmak zorunda kalıyorum.
Çunku çok aşırı derecede agızda kuruluk yapıyor.

Gün boyunca içsemde içmesemde kuruluk oluyor bu da acaba agzimda koku varmı sorusuna itiyor beni..
Yavaş yavaş birakmak istiyorum eşimde kullaniyor ama iradem kuvvetlidir.

Şimdi kullanmadıgım zamanlarda da o kuruluk geçmiyor. Yogurt maydonoz nane falan diyorlar ama hemen geri kuruyor agzım. Ve sanki hiç tükürük salgilamiyormuşm gibi geliyor.
Bol su da içiyorum ama birturlu bu durumu geçiremedim.

Hem sigara birakmamda hemde bu kurulugu nasıl halledebilirim yardimci olursaniz çok sevinirim.

Ayrica bircok kiş sigara kullanirken tukuruk salgisinin azalmadigini soyluyor ama bende hep kokuyormuş gibi oluyor sakiz cignemeden insanlarla konusamiyorum...
Yardimci olursaniz sevinirim.

Not : herhangi bir curugum yok.
Hergun dislerimi fircalarim hatta fircaladiktan sonra dahaaa fa cok oluyor..
Şeker testi yaptırdınız mı sigaradan değilde şeker den ağız kuruluğu çok oluyor

Kullanmadım çevremde herkes kullanır ama arkadaşa uyupta denemedim bile.
Onun kokusu ben içmeyene öyle itici ve ağır geliyorki hele ağızdaki koku daha berbat.
Yanımda evimde kim olursa olsun içirtmiyorum 1 kere bile.
Bence bırak parayla sağlığınızdan oluyorsunuz.
Yani bırakamayanları anlamıyorum mantık yok hadi başladın irade de mi yok. Tatlı bir şey olsa anlıcam . Ne yap ne et bırak.

Herkese hamile kalinca birakicam diyordum 2 sene oldu hamile kalamadim bu gidisle 5 ide tamamlicam en iyisi biran once birakmakkk yoksa hamilelige kadar muptelasi olacammm :)

Hamilelikten önce bırakmalısınız çünkü hamileyken hiç bırakılmıyor. Nadiren sigaradan tiksinti duyanlar olabiliyor ama dediğim gibi çok nadir. Sonra yine başlıyorlar ama.

Benim annem öyleydi, hamile kalır kalmaz sigaradan tiksinir, bırakırdı. Ama doğumdan sonra en geç iki ay içinde yine başlardı. Sigara içmeyen bir insan olarak şahsen küçüklüğüm maltepe sigarasının dumanının altında geçti. :(

O kokuya bir çözüm yok maalesef. İçenler almıyor, ben içerken kuzenim derdi kokuyorsun diye bırakmam için yapıyor sanardım ama cidden kokuyormuşum. Yani naneli sakız ve sık diş fırçalama bende de vardı. Hatta işyerinde de fırçam vardı öğle aralarında fırçalardım ona rağmen ağız kokum vardı. Ve evet geniz akıntısı da yapıyordu.
En fazla yapabileceğin çok su içmek, sık sık nane karafil fln çiğnemek, sık diş fırçalamak. Başka bir yolu yok ne yazık ki...

Şekersiz sakizlar hicbir ise yaramiyor :KK43:
Şekerli sakizlar sadece işimi goruyo ve ictigim suyu kimse içmiyor eminim :KK43:
Canım bahsettiğin çok ciddi kuruluk ve sigara içerken yada bıraktığında bu kadar kuru olması başka şeylerden kaynaklanabileceğini düşündürdü bana. Ağız kuruluğu Yüksek kan şekerinden bile kaynaklanabiliyor. Bence doktora danış. Ağız kokusu için eczanelerde gargara satılıyor..

Bir de tek başınıza bırakmanız zor olur. Eşinizle beraber bırakacaksınız yada evde içmeyecek en azından alışana kadar.
Ben eşimle beraber bıraktım ikimizde içmeyince ilk bir iki aydaki krizleri böylece atlattık. Bir süre sigara içilen ortamlara girmemek ve sigara içenlerle görüşmemekte gerekiyor. Şu an canım hiç çekmiyor ve cidden daha mutluyum. Koku kalmadı, ciddi anlamda maddi ferahlık da getirdi, kış soğuğunda dışarılarda titreye titreye içmiyorum en azından, saçma sapan öksürük krizleri de kalmadı ve en ilginci yemek yemek, kahve içmek falan daha lezzetli bir hal aldı. En çok alkolle yakıştırırdım meğer alkol bile onsuz daha lezzetliymiş. Aslında ağzının tadını kirletiyor.
İlk aylar zorlandım ama yalan yok. Burada da motivasyonum halamın nefes alamadan ölmesiydi. Akciğer kanserinden öldü ve son günlerinde yanındaydım ne yazık ki.. o boğazındaki delik ve boru o benle konuşamaması... Sırf böye ölmemek için bıraktım ve pişman değilim. Cidden kafada bitirince bırakmak kolay ama cidden istemeniz gerekiyor.
Annem de Bırakmak istiyorum filmiyle bıraktı.

Sigara dedınız Bir tane ıcesım geldı :) Bende bırakmaya calısıyorum.. Hem kokusu, hem masrafı, Hemde bebek beklerken ona zararı olmasın dıye.. Saglıklı bı bedene kavusmak ıcın .. Ama hala bırakabılmıs degılım..

Hamilelikten önce bırakmalısınız çünkü hamileyken hiç bırakılmıyor. Nadiren sigaradan tiksinti duyanlar olabiliyor ama dediğim gibi çok nadir. Sonra yine başlıyorlar ama.

Benim annem öyleydi, hamile kalır kalmaz sigaradan tiksinir, bırakırdı. Ama doğumdan sonra en geç iki ay içinde yine başlardı. Sigara içmeyen bir insan olarak şahsen küçüklüğüm maltepe sigarasının dumanının altında geçti. :KK43:
Ah o maltepe benimde küçüklüğüm öyle geçti maalesef :( adı üstünde mallık :KK11:

Bizim klasiğimizdi zaten. Her sabah bakkala yollanırdık "iki ekmek bi maltepe".
Belkide bu yüzden bende tiksinti vardır hiç sigara denemedim bile abilerimde içmezdi bi tanesi askerin son ayında başlamış maalesef bi o içiyor ailede artık :KK62: annem babam fosur fosur içerdi tabi bizde ne pis şey :KK12: herşeyi anlıyorumda çocuklarının yanında içenleri anlamıyorum öyle öpmeleri falan

3 senedir sigara kullanıyorum malesef dicem cunku memnum degilim bu durumdan başlamak çok kotu birşey..
Ve en çok onem verdigim şey sigara ve koku...

Kullandigim ilk gunden beri naneli şeker ve sakız kullanmak zorunda kalıyorum.
Çunku çok aşırı derecede agızda kuruluk yapıyor.

Gün boyunca içsemde içmesemde kuruluk oluyor bu da acaba agzimda koku varmı sorusuna itiyor beni..
Yavaş yavaş birakmak istiyorum eşimde kullaniyor ama iradem kuvvetlidir.

Şimdi kullanmadıgım zamanlarda da o kuruluk geçmiyor. Yogurt maydonoz nane falan diyorlar ama hemen geri kuruyor agzım. Ve sanki hiç tükürük salgilamiyormuşm gibi geliyor.
Bol su da içiyorum ama birturlu bu durumu geçiremedim.

Hem sigara birakmamda hemde bu kurulugu nasıl halledebilirim yardimci olursaniz çok sevinirim.

Ayrica bircok kiş sigara kullanirken tukuruk salgisinin azalmadigini soyluyor ama bende hep kokuyormuş gibi oluyor sakiz cignemeden insanlarla konusamiyorum...
Yardimci olursaniz sevinirim.

Not : herhangi bir curugum yok.
Hergun dislerimi fircalarim hatta fircaladiktan sonra dahaaa fa cok oluyor..

Midende bir sorun olabilir
İleri derecede bir tiryakiyim ama böyle bir kuruluk sorunu yaşamadım hiç

Belkide bu yüzden bende tiksinti vardır hiç sigara denemedim bile abilerimde içmezdi bi tanesi askerin son ayında başlamış maalesef bi o içiyor ailede artık :KK62: annem babam fosur fosur içerdi tabi bizde ne pis şey :KK12: herşeyi anlıyorumda çocuklarının yanında içenleri anlamıyorum öyle öpmeleri falan

Ben de sigaradan tiksindigim icin hic baslamadim bile. Ama iki kardesim 13 yaslarindan beri iciyorlar. Kiziyor onlara bir de. Ben de konusmaya hakkin yok once sen birak sonra akil ver diyorum.

Ben de sigaradan tiksindigim icin hic baslamadim bile. Ama iki kardesim 13 yaslarindan beri iciyorlar. Kiziyor onlara bir de. Ben de konusmaya hakkin yok once sen birak sonra akil ver diyorum.
Hala içiyor mu o_O benim babam çoook eskiden bıraktı annemde bıraktı ara ara içerdi şimdi benden gizli günde bir iki tane içtiğini düşünüyorum damar ameliyatı falan oldu fena kızıyorum :KK62:

En son dedim banane napsasan yap koca kadınsın ama ne kadar saklasanda ben kokusunu alıyorum yaaa ne sigarası diyip söyleniyor ama bibi yemez :KK53:
Kardeşlerinde çok küçük yaşta başlamış ne yazık :cry:

ben de içiyorum maalesef, ağız kuruluğu vs olmuyor ama özellikle kapalı alanda sigara içtiysem saçıma tenim sinen kokusundan ben bile nefret ediyorum :( üstelik 4 sene bırakıp geri başladım nasıl bir lanetse... neyse ki geri başladığımdan beri günde 5-7 tane içiyorum da eskisi gibi değilim.

Back
X