Erkek İnfertilitesi Sigara ve Morfoloji

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

social

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
105
0
316
47
İzmir
Merhaba Arkadaşlar
Sormak istediğim bir konu var
2.çocugu istiyoruz ama 1.5 yıldır olmuyor benım fsh yuksek ve 1 tupum yok
eşime 2 defa spermiogram yapıldı 60mılyon sperm var
doktorlar pek dikkate almadılar ama kruger testine gore ilkınde %4 normal ikincide %2 normal morfoloji çıktı
hızlarındada bıraz sorun var dedıler yanı aşagı yukarı 2 testdede hızlar aşagıdaki gibi çıktı,ama doktorlar sorunun benım fsh oldugunu ve çocuk istiyorsam acil tüp bebek tedavisi olmam gerektıgını soyledıler.
total motilite 60%
hızlı haraketli(%A) 10%
yavaş haraketli(%B) 25%
yerinde haraketli (%C) 25%
hareketsiz(%D) %40
Eşim 35 gundur sigarayı bıraktı çocukla alakalı degıl,saglıgını kotu etkılıyor dıye bıraktı ama bu sperm morfolojısını etkılermı daha onceden sıgarayı bırakıpta morfolojisi duzelen ornekler varmı aramazda.
Teşekkurler

benim eşimde de morfoloji %1 çıktı..sayı ve hareketlilik iyi ama morfoloji kötü..sigarayı geçen yıl bırakmıştı ama 1 aydır falan yine başladı..bira da nerdeyse her gece içer.ilgisi var mı bilmiyorum.bu morfoloji hakkında kadın doğumcumuz da iyi bir üroloğa gidin dedi ama iyi ürolog nerde bulcam bilmiyorum.devlette anlamazlar, özelde de gel tüp bebek yapalım derler diye korkuyorum..delirmek üzereyim..

peki sigarayı bıraktıktan sonra morfolojide duzelme oldumu,doktor eşime sigarayı bırak demişti morfolojiden dolayımı diyorsunuz diye sordu eşim,evet dedi

ilk defa geçen hafta spermiyogram yapldığı için sigaranın etkisini bilmiyoruz. sigarayı bıraktığında henüz denemeye başlamamıştık ama ben sigarayı bırakırsan çocuk yaparız diye onu sıkıştırmıştım, o yüzden bırakmıştı.bi sene geçti, çocuk falan olmayınca ortada yine başladı içmeye.. bu morfoloji işi onunla ilgili mi bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…