Sigara

günde 3-4 paket mi :53: 3-4 tane diyecektiniz herhalde.
ben de hamileliğime kadar sigara içiyordum.günde 8-10 tane falan.hiç öyle bir paket kadar içmedim.ama hamile kalınca hemen bıraktım hamileliğim süresince hiç içmedim.emzirmeye geçince de aylarca içmedim.ama emzirmenin 1.yılından sonra bazı sorunların vesilesiyle başladım.günde 7-8 tane içiyordum.ama sonra ben ne yapıyorum dedim.şimdi günde 3 taneye indirdim.dün hiç içmedim mesela canım çekmedi.bugün de 3 tane içtim.3 taneyi geçmemeye dikkat ediyorum.en azından bunu yapayım de mi?

okadar zaman içmemeye alışmışlken neden bşdaha başladın gülüm yaaaaa:50::50:

3 ay önce 7yıldır içtiğim sigarayı bıraktım. bekarım ama bi gün evlenip çocuğum olunca rahatsız olmasın istedim. kendimi yıllardır zehirledim ona bunu yapamam dedim. bi de yazık günah o verilen paralara.

15 yıl içtim sigarayı ve 10 ay önce bıraktım. Şuan hayatım boyunca kendimi hiç sigara içmemiş gibi hissediyorum. Eğer istenirse başarılamayacak hiç bir şey yok.

"kocam yüzünden canım ya."hadi gel balkonda bir sigara içelim" diye diye kötü arkadaş misali geri döndirdü beni o merete." affedersin ama öyle koca olmaz olsun kendi sağlığınızdan önce çocuğunuzun sağlığınızı düşünmelisiniz! sigara içilen ortamda büyüyen çocuklarda zeka geriliğine kadar birçok hastalık çıkabiliyor.sırf sigara hevesi uğruna ne kendinizi nede çocuklarınızı zehirleme hakkınız yok. her şey beyinde başlar beyinde biter! kocanıza da kendinize de hayır demeyi öğrenmeniz sizin ve ailenizin iyiliğine olacaktır.

bebeğini az da içsen etkiliyodur bu kesin ya sigarayı ya emzrimeyi bırak bence

Benim iş yerinden bir arkadaşım hamileliği boyunca sigara içti. Az buzda değil. 1 saatte bir içiyordu. 1 paket bitiriyordu herhalde. Doğumdan sonrada içti evam etti. Azaltmadıda. Çocuğunda gözle görülür bir şey olmadı ama sigara ile olan hastalıklar sonradan çıkar. Heleki o ufak bebeğin dumana maruz kalması çok kötü birşey. Bence emin olmak için bebek doktoruna söyle. O galiba akciğer filmi çektirir ama filminde ufak çocuğa zararı olur. Ayrıca bir yerden duyduğum kadarıyla hamileyken sigara içilmesi bebekte kalp deliğinin oluşmasına sebep oluyormuş.

Back
X