sigara

melek93_34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
264
71
ben daha önce içmiyordum ama 1 seneye yakın sigara içmeye başladım.1 dereceden birçok yakınımda sigaradan dolayı akciğer kanserine yakalandı. bende de risk var acaba devam edersenm olur muyum kanser bende çoğu insan olmuyor diyorum bişi olmaz nolcak iç gitsin diyorum moralim bozuk olduğunda arkadaşlarlayken falan. ama saçmılıyor muyum ya ne bileyim içince rahatlıyorum sanki..

ben daha önce içmiyordum ama 1 seneye yakın sigara içmeye başladım.1 dereceden birçok yakınımda sigaradan dolayı akciğer kanserine yakalandı. bende de risk var acaba devam edersenm olur muyum kanser bende çoğu insan olmuyor diyorum bişi olmaz nolcak iç gitsin diyorum moralim bozuk olduğunda arkadaşlarlayken falan. ama saçmılıyor muyum ya ne bileyim içince rahatlıyorum sanki..
yaşın daaha küçük ne kadar erken bırakırsan o kadar iyi yaş ilerledikçe irade köreliyor

malasef heryerimize her organımıza bınbır çeşit zararı var bu meretin ama bırakması zor sağlık bakanlığının yardım hattından yardım alabılırsın

Evet sacmaliyorsun.zaten genetik yatkınlığın varmış riskinde varmış hala acaba kanser olur muyum diye bize soruyorsun.keske geleceği bilebilseydik

Kendini kısa yoldan yok etmek istiyosan içmeye devam et.degilse ücretsiz bile bıraktirma kampanyaları var hemen baş vur.

Evet sacmaliyorsun.zaten genetik yatkınlığın varmış riskinde varmış hala acaba kanser olur muyum diye bize soruyorsun.keske geleceği bilebilseydik

Kendini kısa yoldan yok etmek istiyosan içmeye devam et.degilse ücretsiz bile bıraktirma kampanyaları var hemen baş vur.
hala içen yakınlarım var yıllardır içiyor tertemiz çıktı ama onlara bişi olmadı diyorum ama biraz saçma düşünüyorum :KK43:

tabiki besey olur.......bende 13 sene ictim simdi biraktim elektronik sigara iciyorum tam birakana kadar insallah basaririm bence sende birak yol yakinken

Kanser olma riskini tabi ki artırır. Bi gün yoğun bakım ünitesine gir bakalım, hepsinin bi sigara geçmişi vardır.

. doktor yüzüne bakıp "kansersin" diyene kadar, kanser insana ne kadar uzak geliyor değil mi?

Yok canım ne olacak ki en fazla akciğer kanseri olursun, teşhis alır almaz tedavi olayım derken acı çeke çeke ölürsün. KOAH gelişir, nefes almaya alırsın ama nefes veremediğini anlarsın. 60'ında şekerin tansiyonun çıkacaksa 30'unda 40'ında çıkar, çeşit çeşit derdin sekelin olur. Cildin erken yaşlanadursun sen kozmetik kremlerden medet umarsın. İçtiğin her sigara yumurta hücrelerinde(gelecekteki çocukların) binbir türlü mutasyona neden oluyor. Damarların eskiyor, dişlerin sararıyor... Bile isteye eskiyorsun kısacası.
Sigaranın bırakılması durumunda -ki 6 ay HİÇ içmemek demek bu- akciğerlerin temizlenmeye başlıyor. 2 yıl temiz kaldığında akciğerlerin sigarayla hiç tanışmamış gibi oluyor. Ama elbette maruz kaldığın süreyle orantılı olarak vücudun mutasyon(kansere ve diğer hastalıklı durumlara) yatkınlık biriktiriyor. Hızlı yaşayıp kötü ölmek de bir seçenek tabii.

Tam yaktım bi tane sana denk geldim
Ben de sağlık okuyorum her gün bin türlü hastalık görüyorum keşke sadece akciğer kanseriyle sınırlı kalsa ama bilmediğimiz o kadar çoook hastalığı tetikliyor ki..
Ben de azaltmaya çalışıyorum
Yemeklerden sonra içiyorum ama onun dışında keyfi olarak içmeyi kısıtlamaya calisiyorum

Kötüye bişi olmaz derler ama bilemedim :p

şaka şaka....vhalla bende tam bırakmış değilim...çok kızıyorum kendime...ama kendim duymuyor herhalde...o kadar kızmaya çoktan bırakırdı yoksa :):)

Lise 1 de idim rahatsızlandım doktora gittim doktor muayene etti ve ilk sorduğu şey kızım sen kaç yıldır sigara içiyorsun oldu.ben şok tabii ağzıma sigara koymamis biri olarak.

Daha o yaşta kırk yil sigara içmiş gibisin cigerlerin çok fena dedi.annem ve babam da İçmez hiç, dedem yüzünden pasif içici olmamın hediyesi bu hastalık bana. .

Annem de hic sigara içmedigi halde KOAH olmak üzere .

Yani sigara sadece içeni değil yanında içileni de mahvediyor

X