Sigarasiz bir hayat olsa keske

tatlikedi

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
3.855
1.109
448
Merhabalar :3:

Benim derdim sigarayi birakmak için hiç bir istegimin olmamasi, baslamamis olmayi o kadar isterdim ki :ssz:
24 yasindayim ve yaklasik 3 buçuk senedir içiyorum. 2 günde 1 paket bitiririm. Hangi akla hizmet basladim bilmiyorum. Annem içerdi, tiksinirdim ama bi bakmisim bende baslamisim :19:
Evlenmeden önce "evlenince birakicam" diyordum. Ama nafile.
Esim hiç sevmez. Aksamlari isten eve döndükten sonra 2 yada 3 içiyorum maksimum oda balkona çikip içerim. Ardindan sakiz, sekerle ya da dis firçalamayla koku gidermeye calisiyorum.
Esimin önünde hiç içmem, bilmem neden çekinirim. Sevmedigi için saygi duymaya çalisiyorum.
Mesela gün boyu onunla gezerken hiç içesim olmaz, ama eve gidince hemen bi tane içicem diyede düsünürüm her zaman.
Malum havalar soguyor, sogukta cikmakta zor gelmeye basladi balkona :27:
Esim ne zaman birakicaksin artik diye sordu geçen gün, "hiç içimden gelmiyor, ne zaman çocuk için karar veririz ve denemeye baslariz o zaman düsünücem bu konuyu" dedim.
Bugünde bir arkadasin konusunu görünce hamileyken içtigine dair kendi kendime dedim kesin bende içerim birakicam diyip birakamazsam eger..
Üstelik sporda yapiyorum, haftanin 3 günü spor salonuna gider kosarim ve farkediyorum ki nefesim çabuk kesiliyor. Bu bile beni motive etmiyor.
Içime birakma istegini nasil yerlestirsem bilmiyorum :25:

Aranizda birakanlar var mi? Varsa nasil motive ettiniz kendi kendinizi acaba?
Tesekkür ederim simdiden yorumlariniz için :kkk:

Son düzenleme:
sigarayı bırakmayı düşünmedim,ben zevk alıyorum ,zararlıda olsa

ama bırakmak kafada baslıyor ne ilaç ne terapi fayda etmez irade meselesı

ben bıraktım tam 5 hafta oldu. benim eşim de içmiyor ve benim içmemden nefret ediyordu. her akşam sigara yüzünden geriliyorduk. kendime bir gün belirledim ve o gün yaklaşırken azaltmaya başladım. ilk bir hafta çok zor geçiyor ama sonra alışıyorsunuz. 5 haftadır bir tane bile sigara içmedim. arada canım istiyor ama bir kaç dakika sonra unutuyorum bile..sanırım 10 yıldır kendime çok büyük kötülük etmişim. ilk bir haftayı atlatırsan gerisi kolay. benim ilk denemem 3 gün sürmüştü ikinci denememde bitirdim. umarım bir daha da hiç kullanmam. bol su içtim bu arada. çünkü sigara isteği ile susama benzer bir hal alıyor 1 hafta sonra.

ben içmiyorum aslında çevremde artık hiç içende yok.
babam 6-7 sene içip bıraktı tekrar başladı bir kaç sene sonra babam nalet ediyorum diyip bırakmıştı.
şimdi kayınpederimde benim için bırakmaya çalışıyor. inşallah bırakacak.
bulunduğum hiçbir ortamda çevremde evimde yanımda hiç kimsenin sigara içmesine asla izin vermem.
komşumuz hamileyken sigarayı hiç bırakmadı.
şuan çocuğu 5 yaşında ve çok farklı bir yapısı var nerde ise sinir hastası diyebilirim. ben sigaraya bağlıyorum.
Rabbim sana sabır versin inşallah en kısa zamanda bırakırsın kendin için ve en önemlisi çocuğun için.

Sigaradan en cok nefret eden bendim, ailemizde sadece babam icerdi ve o iciyor diye o kadar üzülürdüm ki, nefret eden bir arkadasım baslamıstı her ictiginde bin tane laf sayardım cogu arkadasım ictigi halde ben icmezdim. Ta ki, annemi kaybedene kadar!! Annem vefat edince el uzatmadıgım sigara paketlerine el uzatmaya basladım, kendim bile sasırıyorum kendime, hele de yakınlarım daha cok sasırıyor, hala inanmıyor..

Bırakma konusuna gelirsek, tamamen irade meselesi benim bazen yogunluktan uzunca bir süre aklıma gelmiyor ama aklıma gelince de illa icicem baska yolu yok..
:ssz:

sigarayı ağzıma bile koymamış birisiyim. denemedim hiç. çünkü rahat nefes almanın ne demek olduğunu biliyorum.

nedenmi astım atakları olduğu zaman nefes alamıyorsunuz... sık nefes almaya başlıyorsunuz. nefes alamadıkça kalbinize çarpıntı yapıyor. sanki çıkacakmış gibi... sonra bitkinlik hissediyorsunuz. sonra baş dönmesi... kendinizden geçip düşecek gibi oluyorsunuz. aciller felan.. düzelincede rahat nefes almanın ne kadar güzel olduğunu. nefes almanın harika birşey olduğunu fark ediyorsunuz. sigaranın ileride nefes almanızı engelleyebilecek hastalıklar yapabileceğini biliyorsunuz. bildiğiniz için tiksiniyorsunuz....

sigarayı bırakmayı düşünmedim,ben zevk alıyorum ,zararlıda olsa

ama bırakmak kafada baslıyor ne ilaç ne terapi fayda etmez irade meselesı

bende düsünmüyorum iste, sorunda burda galiba neyinden zevk aliyorum bilmiyorum ama lanet arkadas ortaminda çok iyi gidiyor :1:
içime istek bi gelse eminim birakicam, o istegi yakalayamadim bi türlü.. hayirlisi bakalim canim..

ben bıraktım tam 5 hafta oldu. benim eşim de içmiyor ve benim içmemden nefret ediyordu. her akşam sigara yüzünden geriliyorduk. kendime bir gün belirledim ve o gün yaklaşırken azaltmaya başladım. ilk bir hafta çok zor geçiyor ama sonra alışıyorsunuz. 5 haftadır bir tane bile sigara içmedim. arada canım istiyor ama bir kaç dakika sonra unutuyorum bile..sanırım 10 yıldır kendime çok büyük kötülük etmişim. ilk bir haftayı atlatırsan gerisi kolay. benim ilk denemem 3 gün sürmüştü ikinci denememde bitirdim. umarım bir daha da hiç kullanmam. bol su içtim bu arada. çünkü sigara isteği ile susama benzer bir hal alıyor 1 hafta sonra.

Geçen sene denedim maksimum 3 gün sürdü sigarasizligim benimde.
Düsünmedigim 1 dakika geçmemisti o biraktigim anda.
Aman dedim geri basladim..
Tebrik ederim sizi umarim böyle devam eder gerçekten :nazar:

ben içmiyorum aslında çevremde artık hiç içende yok.
babam 6-7 sene içip bıraktı tekrar başladı bir kaç sene sonra babam nalet ediyorum diyip bırakmıştı.
şimdi kayınpederimde benim için bırakmaya çalışıyor. inşallah bırakacak.
bulunduğum hiçbir ortamda çevremde evimde yanımda hiç kimsenin sigara içmesine asla izin vermem.
komşumuz hamileyken sigarayı hiç bırakmadı.
şuan çocuğu 5 yaşında ve çok farklı bir yapısı var nerde ise sinir hastası diyebilirim. ben sigaraya bağlıyorum.
Rabbim sana sabır versin inşallah en kısa zamanda bırakırsın kendin için ve en önemlisi çocuğun için.

Amin canim çok tesekkür ederim insallah ya.
En kötüsüde emzirirken içmekmis duyduguma göre, hamileykenden daha çok etki yapiyormus çocuga..

sigarayı çok seviyorumm :1:
bırakamam sanırım annem babam çok kızardı kendileride içiyor birde :2:
babam kendine kıyak yapmış bugün marlbora almış hemen banada verdi kuzum bnim :24:

Oyyyy kiymetini bil babanin :16:
Annemle ben rahat içerimde, babamin haberi yoktur.
Ama bir kere dertlesiyoduk babamla, oda ayni senin baban gibi almis bi marlbora (normalde içmez ama keyif yapasi gelmis demekki) bi sorayim verirmi acaba dedim baktim ikiletmedi verdi banada. Ilk ve son oldu, sakin alisma bu lanet seye dedi :1: bilse coktan tiryakisiydim aslinda :ssz:

Sigaradan en cok nefret eden bendim, ailemizde sadece babam icerdi ve o iciyor diye o kadar üzülürdüm ki, nefret eden bir arkadasım baslamıstı her ictiginde bin tane laf sayardım cogu arkadasım ictigi halde ben icmezdim. Ta ki, annemi kaybedene kadar!! Annem vefat edince el uzatmadıgım sigara paketlerine el uzatmaya basladım, kendim bile sasırıyorum kendime, hele de yakınlarım daha cok sasırıyor, hala inanmıyor..

Bırakma konusuna gelirsek, tamamen irade meselesi benim bazen yogunluktan uzunca bir süre aklıma gelmiyor ama aklıma gelince de illa icicem baska yolu yok..

başın sağolsun. senin çocukların olduğunda sigara yüzünden hastalandığın zaman üzülmeyecekler mi?. en azından bir olasılığı ortadan kaldırsan....

ay canım benimkiler içmeyim diye neler yaptılar
ama şuan işsizim paketimi annem alıyor :1: :1: :1:
babamdan istediğimde hep veriyor :ssz:
keşke zararsız olsaaaaa projem var zararsız sigara diye tabi fikir birinin yapması lazım :24: :37:

başın sağolsun. senin çocukların olduğunda sigara yüzünden hastalandığın zaman üzülmeyecekler mi?. en azından bir olasılığı ortadan kaldırsan....

Üzülürler elbet, suan bırakacagıma inanmıyorum ben biraz da büyük konusmamın cezasını cekiyorum sanırım, cünkü icenlere özellikle de arkadaslarıma ne laflar ederdim, hic bir güc ve kuvvet benim elime sigara aldıramazdı ne oldu nasıl oldu hala bilmiyorum??

Erkek arkadasım icmez, umarım bende bırakırım..

Son düzenleme:

Basin saolsun canim çok ama çok üzüldüm gerçekten, Rabbim sabir versin sana. :50:
Sevmeyenlerin içmeye egilimi daha çok oluyor sanki :44:

sigarayı ağzıma bile koymamış birisiyim. denemedim hiç. çünkü rahat nefes almanın ne demek olduğunu biliyorum.

nedenmi astım atakları olduğu zaman nefes alamıyorsunuz... sık nefes almaya başlıyorsunuz. nefes alamadıkça kalbinize çarpıntı yapıyor. sanki çıkacakmış gibi... sonra bitkinlik hissediyorsunuz. sonra baş dönmesi... kendinizden geçip düşecek gibi oluyorsunuz. aciller felan.. düzelincede rahat nefes almanın ne kadar güzel olduğunu. nefes almanın harika birşey olduğunu fark ediyorsunuz. sigaranın ileride nefes almanızı engelleyebilecek hastalıklar yapabileceğini biliyorsunuz. bildiğiniz için tiksiniyorsunuz....

dogru canim Allah korusun bütün hastaliklara yol açiyor maalesef..
Bu arada tebrik ederim sizi denememis olmaniz çok güzel.

ay canım benimkiler içmeyim diye neler yaptılar
ama şuan işsizim paketimi annem alıyor :1: :1: :1:
babamdan istediğimde hep veriyor :ssz:
keşke zararsız olsaaaaa projem var zararsız sigara diye tabi fikir birinin yapması lazım :24: :37:

:1::1::1: süper olur, valla köseyi dönersin canim :1:
hep destek tam destek benden sana :1:

banada baskı yaptılar ama bende dıyorum ben kendımı zehırlemeyı sevıyorum hele kahveyle daha ıyı zehır sacıyor ben memnunum vucudum memnun gerisi boşş

haa bırkmak ısteyenlerede destek olurum

cidden istiyorsan şimdi at paketi

ben sigara kullanmıyorum ,ha denedim ama sevmiyorum ve içmiyorum hatta dumanından bile rahatsız oluyorum
annem tiryaki
günde en az 2 paket ev maltepe içer düşünün,ama bende herhangi bir eğilim olmadı
bazen onunla aynı odada bıle oturmamı ıstemez dumanı bana gelıyo dıye..

burda bi arkadaş 2 gundur göğüs hastalıkları doktoruna gidiyo sigarayı bırakmak için
birsürü ilaç vermiş ona doktor,buna sigara bırakma bandı ve sakızı da dahil
yaklaşık 300 tl verdi ilaçlara cunku receteye yazılmıyo
ama bence kafada bitirmek lazım
ona da söyledim yazık parana
akşam yıne arkadaştan istedi tüttürdü bi dal
valla zor çok isterim annemde bıraksın ama irade işi işte
umarım sen de bırakırsın biran önce
imkansız değil ama zor..

banada baskı yaptılar ama bende dıyorum ben kendımı zehırlemeyı sevıyorum hele kahveyle daha ıyı zehır sacıyor ben memnunum vucudum memnun gerisi boşş

haa bırkmak ısteyenlerede destek olurum

cidden istiyorsan şimdi at paketi

5 paket aldim daha bu sabah büfeden, onlar bitsinde ciddi ciddi düsünmek istiyorum.. istek gelmeye basladi yorumlari okudukça..
çok özlicegimi biliyorum ama hele bu kahveyle içmesi baska oluyor pis seyin :19:

ben sigara kullanmıyorum ,ha denedim ama sevmiyorum ve içmiyorum hatta dumanından bile rahatsız oluyorum
annem tiryaki
günde en az 2 paket ev maltepe içer düşünün,ama bende herhangi bir eğilim olmadı
bazen onunla aynı odada bıle oturmamı ıstemez dumanı bana gelıyo dıye..

burda bi arkadaş 2 gundur göğüs hastalıkları doktoruna gidiyo sigarayı bırakmak için
birsürü ilaç vermiş ona doktor,buna sigara bırakma bandı ve sakızı da dahil
yaklaşık 300 tl verdi ilaçlara cunku receteye yazılmıyo
ama bence kafada bitirmek lazım
ona da söyledim yazık parana
akşam yıne arkadaştan istedi tüttürdü bi dal
valla zor çok isterim annemde bıraksın ama irade işi işte
umarım sen de bırakırsın biran önce
imkansız değil ama zor..

günde 2 paket gerçekten çok zor olur annenin birakmasi için :50:
birakmak istesem hayatta gidip o ilaçlara para vermem onlarda nikotin salgiliyor vücuda, ne anladimki zehirden kurtulcaksam bu 0 nikotinle olmali..
içimde istek olsun yeter, iradeyle olmayacak bisey degil, insallah yakin zamanda gelir o istek, birakmis olmak istiyorum artik..

sadeceyle kahveyle mi
ya çayla
ya kolayla
ya meyveli sodayla
en ilginci arkadaşımla cips yiyip bi yandan sigara içerdik o da çok ii :37:

Son düzenleme:
Basin saolsun canim çok ama çok üzüldüm gerçekten, Rabbim sabir versin sana. :50:
Sevmeyenlerin içmeye egilimi daha çok oluyor sanki :44:

Valla bilmiyorum canım, hala hangi akıla hizmet ederek böyle birsey yaptım bilmiyorum.. Benim bazı arkadaslarım ya bir kere ic, ya ortama uy! neler demediler, duymadım bile onları ve zararlı alıskanlıkların asla ve asla bahanesi olamaz bende kendime bahane yaratmadım zaten, ama insan psikolojik olarak cöktügünde ne yaptıgını bilmiyor sanırım, cünkü ben neden yaptıgımı bilmiyorum yaa iste dertliyim, söyleyim, böyleyim degil bahanem, ama neden yaptım? cevap yok..

Düsününce kendi kendimi zehirledigim icin acayip kötü oluyorum, bide alısmıs kudurmustan beterdir diye bir laf vardır ya hani, benimki de o hesap oldu resmen, cevrede cok önemli, secmece sanki herkes mi sigara kullanır yahu, amcamın oglu bırakmıstı 7 aydır icmiyordu bugün almıs yaktı bir sigara sok oldum..
:53:

Sevgilimin abisi 7 yıl önce bırakmıs esiyle birlikte esi o dönemde hamileymis, adam o zamandır hala icmiyormus bazen sey diyormus, yanında biri ictigi zaman '' canım acayip istiyor '' yani bir kere icmeye gör, meylli kalıyorsun, ama yengesi sürdürememis, dogurduktan sonra baslamıs yine, halen de icmekte, zaten benimkinin ailesinde erkekler kullanmaz ama bayanların hepsi kullanıyor..

Back
X