Sigaraya başlamaktan korkuyorum

adelisa_zvucan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
90
46
3
Eşim sigara içiyor. Bekarken annem ve babamda içerdi kızardım ama eşimle yakın temaslarımızda çok itici geliyor sigara kokusu bu yüzden bende içmeyi denedim. Başta baş dönmesi yaşadım sonrasında yemekten sonra ve boşta kaldığımda canım çekmeye başladı. Eşim içiyorum diye kızıyor başlama diyor ama içmediğim zamanda dumanı kokusu beni rahatsız ediyor. Ona bırakmasını söylüyorum o da olmayacak gibi duruyor. Buna bulabileceğim herhangi bir çözüm var mı?

Eşim günde bir paket içiyor,bu yaşıma kadar hiç tadına bile bakmadım.Kokusundan da hiç hoşlanmıyorum.

Senelerdir ara ara içiyorum, dudak tiryakiliği de değil, içime çekiyorum;ama bende bağımlılık yapmadı. Ara ara keyif için içmekten fazlası çekiyorsa canınız, sıkıntı olabilir. İradenize karşı koyacaksınız o zaman.

Bende bu durumdan korkuyorum alışmak istemiyorum ama canımda istiyor ara sıra nasıl silebilirim kafamdan çözüm yolu arıyorum

Daha nişanlanmadan önce eşime ya ben ya sigara dedim. Asla tahammül edebileceğim bir şey değil. Bence eşinizin bırakması için ısrarcı olun. Hem sağlığınız hem de cebiniz için en doğru karar bu olur.

Keyif olabilir belki çünkü bağımlısı değilim sürekli değil ara ara istiyor canim

Dişlerini fırçalıyor sürekli ama yinede ciğerlerden onun kokusu geliyor içmeyen biri olarak alıyorum yani

Annem babam içtiği için bırakmanın nasıl zor bir süreç olduğunu biliyorum. Bırakmış birinden yardım almamız gerekiyor sanırım

Keyif olabilir belki çünkü bağımlısı değilim sürekli değil ara ara istiyor canim
Bende de öyle oluyor. Ara ara isterim, içmeyince bir süre sonra hiç aramam. Ha ister derken deli gibi değil, olsa iyi olur;ama olmasa da olur kıvamında olurum. Ne bileyim güzel bir kahveyle, arkadaş ortamınla, kocamla vs içerim. O da bir iki dal.

Sigarayı evin içinde mi içiyor eşiniz, balkon dışında izin vermeyin. Bırakmıyorsa bile size dumanını koklatmasın. Hiç içmeseniz çok iyi olur tabi.

Annem babam içtiği için bırakmanın nasıl zor bir süreç olduğunu biliyorum. Bırakmış birinden yardım almamız gerekiyor sanırım
Eniştem şeker yiyerek bırakmıştı. Canı her sigara istediğinde minicik bir şeker atıyordu ağzına. Yani çok sağlıklı bir yöntem değil ama bir süre denenebilir.

Sigara içen birine aşık olup evlenmek büyük korkularımdan biriydi. Çünkü ben de nefret ediyorum kokusundan. Yolda yürürken önümde birinin içmesiyle bana gelen dumana bile tahammül edemem. Neyseki eşim içmiyor. Siz de bu kadar hassasanız eşiniz bırakması lazım malesef.

Eşim senelerdir içer. Bırakma çabaları hep hüsran... Ben de aşırı rahatsız kalıyorum ama bugüne kadar tadına bile bakmadım. İradenizi tam şu an kontrol etmeniz gerekiyor.

Birden nasil geldi bu sigaraya ilgi ?
Tiksiniyorum kokusundan. Icenin yaninda duramiyorum bile.
Örgu örün baska bir mesgal olarak harika tercih
Çevremdeki çoğu kişi içiyor onlar içerken aynı ortamda bulunmak zor oluyordu benim için acaba bende ara ara içersem bu kadar zorlanmam midemi bulandırmaz diye düşündüm. Ara ara içiyorum zaten bazen iki tane üst üste içiyorum bu seferde içtiğim için midem bulanıyor kısır döngüye girmiş gibiyim

O derece hassas değildim çünkü annem babamda içiyordu. Ama anne baba ile eşin içmesi aynı şey değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…