Sigaraya başlamaktan korkuyorum

Bende sizin gibiyim olmasa aramam ama yanımda içince istiyorum bende. Maalesef giriş katta oturuyoruz balkon olsaydı o da orada içerdi sanırım

Asla sürekli içmeye başlamayın, hatta hiç içmeyin. Eşinizin bırakması için de ona bırakmayı istetecek büyük bir nedene ihtiyacı var. Sokak röportajlarındaki dayılar gibi konuşacağım biraz ama "sigarayı bırakmak için kafada bitirmek gerekiyor" :)
Ailenden biri sigara içmeni istemediği için, doktor bırak dediği için, pahalı geldiği için vs.. bunlar pekiştirici sebepler olabiliyor anca.
Ben 23 yaşıma kadar elime sigara bile almamıştım, biri açık havada bile yanımda içse rahatsız olurdum, saçıma sinse hemen eve gider saçımı başımı yıkamak isterdim. O derece nefret ediyordum. Ama arkadaş ortamında "hadi bi fırt çek, bak bunu yurtdışından getirdim hem naneli hem meyveli, bak bu mini purolar çok efsane" gibi gazlamalar sonucu önce sigaradan tiksinmemeye başladım, sonra bir iki kere denemeye, sonra da baya baya içmeye.... 2 buçuk seneye yakın içtim. Öyle çok abartmadım ama haftada 1 paket bitiriyordum. Sonra şimdiki nişanlımla tanıştım. Daha benim sigara içtiğimi falan bilmiyorken sigaradan tiksindiğini söylemişti. Benim bırakma sebebim bu oldu. O gün ona içtiğimi söylememiştim ve eve gidip son kez efkar sigarası içip geri kalan paketi çöpe atmıştım jahdhd :))) sonra bir kere bile içmedim vallahi. Hoşlandığım birinin benden tiksinme ihtimali bana aslında sigaranın ne kadar iğrenç bir şey olduğunu hatırtlattı ve ben o gün sigarayı kafamda bitirdim :)

Son düzenleme:
Reactions: The
Çocuğunuz var mı? Varsa o duman pasif içici olarak ona nasıl zarar veriyor biliyor musunuz?

Çocuğunuz yoksa, ama çocuk sahibi olmak istiyorsanız şayet, eşinizin spermlerine müthiş bir zarar vermiş olacak sigara, ayrıca siz de içerseniz, sizin yumurtalarınızı da bozacak… hoş şu an pasif içicisiniz, yine aynı zararı alıyorsunuz.

Sigara içenler keşke kendilerini koklayabilse berbat kokuyorlar. Para da buluyorlar yahu kaç para olursa olsun ha bire alıyorlar.

eşim sigara içiyo bırakmıyo bu yüzden bende başlıyım diye bahane de hiç duymamıştım

Bana pek mantikli gelmedi esin birakmiyor diye sen baslayacaksin oyle
Mi esin icerde mi
Iciyor? Ya bence boyle boyle baslarsin, bu yuzden baslamdan kurtar kendini. Hem cebine zarar sagligina ust bas les gibi
Kokuyor

sigara içtiğim dönemde arkadaşlarım yanlarına gittiğimde “öfff ne biçim kokmuşsun” derlerdi ve ben onlara piremses sendromlu gözüyle bakardım. ardından sigarayı bıraktım, bir kaç sene geçti ve şimdi alt komşunun balkonda içtiği sigaranın kokusunun %1 i penceremden geldiği anda tüm neşem kaçıyor, nefes alamıyorum.

Sanki başlamak istiyosunda bahane üretiyomuşsun gibi geldi bana
Kocamın sigara kokmasından rahatsızım o zaman bende içeyim
1 paket sigara olmuş 23 tl bu zamanda sigaraya mı başlanır?
Gelen zamlar sağolsun bir anda bıraktırdı bana sigarayı

Ben de yakın zamanda başladım ve aynen dediğiniz gibi rutine binmişti özellikle yurttayken, yemekten sonra ya da akşam boş vaktimde falan içiyordum. Şimdi aile evindeyim ancak dışarı çıktığımda içebiliyorum çünkü sigara konusunda ailem çok katı.

Yani bir kere başladıktan sonra bir daha hiç kullanmama olayı en azından şu anki fikrime göre bence biraz zor. İşi rutinlerden kurtarabilirsiniz belki. Mesela kahve deyince aklıma sigara geliyordu artık ve gün icinde kahve de tüketen bir insanım o yüzden özellikle ikisini yan yana koymamaya çalışıyordum. Çay, kahve gibi alışkanlıklarınız varsa onlarla beraber içmemeye çalışın.

Aynı şekilde yemeklerden sonra mutlaka bir tane içerdim ama tabii şu an bulunduğum şartlarda mümkün değil o yüzden şimdi yemekten sonra içmeliyim diye düşünmüyorum. Bugün arkadaşımla çıktım 5-6 tane içtim ama öncesinde üç gün içmemiştim. İradeye bağlı bir durum biraz, benim de kendimle gurur duyduğum bir konu değil maalesef.

Yok bahane değil. Bahanem olsaydı başta annem babam olurdu sanırım.

Hayatım boyunca hiç içmedim, eşim içiyor. Ne kadar rahatsız edici oluyor biliyorum ama bende başlayayım demek aklıma gelmemişti Evlenince bırakırım demişti öylesine, tabiki de bırakmadı bende çok üstünde durmadım şimdi çocuk bekleyince bırakma çabasına girdi ilk defa bakalım, oldukça azalttı...İstediği kadar diş fırçalasın, yatmadan önce duş alsın olmuyor kokuyor Çözüm sizin başlamanız değil onun bırakması..

İçip bırakmış biri olarak; önceden de sevmezdim kokusunu, şimdi de sevmiyorum.
Tamamen beynin seninle oyun oynaması.
Sen istersen içiyorsun, istemezsen 40 yıl içme aramazsın.
Kısacası yol yakınken başlamayın.

Canınız sigara mı istedi, yıkayın meyve yiyin daha sağlıklı olur :)

esiniz neden birakmiyor siz rahatsiz oluyorsaniz? kendisini dusunmuyor sizi de mi dusunmuyor, onun yuzunden (!) iciyormussunuz. cidden bu adamlara en ufak konuda bile bir sey yaptiramayip hemen kendinizi feda etmenize cok sasiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…