Gercekten enerji farkını 4. Gun farketmeye basladım umarım bir daha tuzağ düşmem:)G Giz05 canim oncelikle tebrik ederim seni :)) Ben de 6 yil kullandim birakali 1 yil oldu. Kilo alimini onlemek imkansiz diyebilirim. Surekli biseyler atistirmak isticeksin sigaranin eksikligini bastirmak icin. Ben 47 kiloydum su an 55 kiloyum ama duzenli sporla kas yaparak aldim kilomu ve su an kilolu degil saglikli gorunuyorum, ben de spor salonuna gitmedim evde yapiyorum sporu. Kesinlikle spora baslamani oneririm yani. Bi de soyle bi durum var, aldigin bi kac kilo sigara bagimlisi olmaktan daha kotu kesinlikle degil. Cildinde, enerjinde, ses tonunda, kokunda, dislerinde farki hissediceksin hatta sabah hic olmadigin kadar dinc uyanmaya baslicaksin. Inan bana bunlar cok daha onemli. Umarim sigara bi daha seni kandirmaz canim :)
Dört günde kendinizi toprlamışsınız ne güzel banada umut oldunuz ben aylarca kilo üstüne kilo alınır falan diye dusunuyodum:) takip edicem konunuzu kesinlikle:)Ben de bırakmak için bir çok yöntem denedim ama kilo aldıkça geriye döndüm. Bu sefer hazırlıklı davrandım. 17 gündür içmiyorum. Hem diyet hem sigara bırakmak birlikte yürümez. Ben ilk günlerde yemek konusunda kendime izin verdim ve deli gibi yıllardır yemediğim ama sevdiğim yiyecekleri yedim dört gün. 2kg. aldım. Sonra kendimi yavaş yavaş toparlamaya başladım. Bugün itibariyle aldığım kilodan 800gr. kaldı geriye. Onu da vereceğim çünkü zor günleri atlattım sayılır. Spor şart ve bol su, sık sık az az kalorilere dikkat ederek yemek vs. bedelleri var yani. Zararlı alışkanlıklar bölümünde 21 gün başlığında konu açtım yaptıklarımı yaşadıklarımı orada yazıyorum gün gün. İstersen göz atabilirsin. Kolaylıklar diliyorum. Umarım başarırsın.
Bugün bıraktım nikotin sakızını kendimiBir de nikotin sakızı bantı vs kullanmanı önermiyorum çünkü bizi bağımlı yapan nikotin zaten bir yararı olmuyor.
Ay canım istedi bee:))Tabi ki sigarayı bırak, meyve kurusu, ceviz bademe ağırlık ver karabaş otu çiğne canın sigara çekince, sonra da spora başla (sigarayı eşşekliğinden bırakmayan hatundan tavsileri dinlediniz şimdi bi sigara yakabilirsiniz)
Ebeveynlerimle mükkemelliyetciliğe dayalı sıkıntılarım olmasada cok guzel yaralarıma prmak bastınız:) öncelikle çocuklen ailemde bir kayıp yaşadım ve bu benim için bir travmaydı. İkinciside ben kucukken cokkkkk kiloluydum bu zayıflamış halim ve abim sigara içen zayıf birisiydi ona özenerek sigaraya başladım ben. Psikoloğa gitmeyi bu aralar düşünüyordum siZde söyleyince kesinlikle gitmem gerektiğini düşündüm. Çok teşekkür ederim:)ikisini de yapan var bir sıkıntı yok hele ki gençlikte bence durumunuz psikolojik olaiblir yani içinizdeki gerilimi gidermek için sürekli ya yiyiyor ya da sigara yakıyorsunuzdur öyleyse. bu tür davranışlar ise aşırı buyurgan ve mükemmeliyetçi ebeveynlerin içinizde bıraktığı suçluluk duygusu ve kendinizi eleştiri mekanizmasından kaynaklanır. Eğer bu teşhis sizin için geçerli ise ebevenlerinizin iç dünyanıza bıraktığı sesleri susturmanız gerek ... s...tir'i çekemezseniz bir uzman yardımında bırakabilirsiniz bu arada da sigara ve kilo problemlerinizi de halletmeye başlar ve sonrasında düşünemz olurusnuz... geçmiş olsun
Gercekten enerji farkını 4. Gun farketmeye basladım umarım bir daha tuzağ düşmem:)
Dört günde kendinizi toprlamışsınız ne güzel banada umut oldunuz ben aylarca kilo üstüne kilo alınır falan diye dusunuyodum:) takip edicem konunuzu kesinlikle:)
Bugün bıraktım nikotin sakızını kendimi
Kandırmak için kullanıyordum ama artık onuda bıraktım çok şükür teşekkür ederim:)
Evet bencede bırakın ilk iki gün zorluyorda su an ben alıştım mesela:) çünkü olumlu şeyler görmeye başladım kendimde. Siz de anne adayı olmadan bırakmalısınız bence daha kaliteli bir hamilelik dönemi geçirirsiniz hem:)Şaka bir yana bırakmak en iyisi. Sen de benimle aynı yaşlarda başlamışsın reflü gastrit mahvediyor. yazın 3 ay içmiyorum çok iyi oluyorum. Ama çalıştığım yere gelince yine içiyorum maalesef. İnşallah artık çocuk düşünmeye başlıyoruz biz de bırakmayı düşünüyoruz eşimle. Benim için zaten pek zor değil çok bulantı yapıyor artık
iyi yaşlı bir psikoloğa gitmenizi öneririm işin şaklabanı çok çünkü .... ünlü olmasına da gerek yok babayanî birisi... ben bu tip tredavilere gerekirse psikiyatriste gitmeye çok inanıyorum ... İyilerinin de çevremde çok faydasını gözlemledim inşallah sizde de işe yarar geçmiş olsunEbeveynlerimle mükkemelliyetciliğe dayalı sıkıntılarım olmasada cok guzel yaralarıma prmak bastınız:) öncelikle çocuklen ailemde bir kayıp yaşadım ve bu benim için bir travmaydı. İkinciside ben kucukken cokkkkk kiloluydum bu zayıflamış halim ve abim sigara içen zayıf birisiydi ona özenerek sigaraya başladım ben. Psikoloğa gitmeyi bu aralar düşünüyordum siZde söyleyince kesinlikle gitmem gerektiğini düşündüm. Çok teşekkür ederim:)
Sizden ilham aldım. Ve gerçektende bugün doyma eşiğim biraz daha düştü ilk iki gün nikotin sakızı kullanmama rağmen doyma eşiğim yoktu ama bugün öyle olmadı normal yedim. Yarın sabahta metabolizmamı hızlandırmak için sabah yürüyüşlerime başlayacağım:) bu sizin sayenizde oldu teşekkür ederim:)Rica ederim yazdıklarımın yararı olursa sevinirim canımBen de öyle biliyordum ama bırakıp da kilo almayanların hatta bir süre sonra verenlerin hikayelerini okudum dinledim. Ben neden yapamayayım dedim. Aslında kilo alacağız diye kendimizi hazırlıyoruz. Bunu aklımızdan çıkarmamız lazım. Zaten vücudumuz su tutmaya başladığı için 2-3 kg. almamız normal. Bir süre sonra artık normal beslenmemize dönmemiz lazım ve ilk zamanlar zorlansak bile ona da alışıyoruz. Şok diyetler yapma canım sonrasında fazlasıyla alırsın. Bırakmak zorlu bir süreç ama kendindeki olumlu gelişmeleri gördükçe geri dönmek istemezsin inan. Kendine güven ve yoluna devam et birazcık kilo alırsan da birazcık gayretle yeni kilolar daha çabuk gider.
Sizden ilham aldım. Ve gerçektende bugün doyma eşiğim biraz daha düştü ilk iki gün nikotin sakızı kullanmama rağmen doyma eşiğim yoktu ama bugün öyle olmadı normal yedim. Yarın sabahta metabolizmamı hızlandırmak için sabah yürüyüşlerime başlayacağım:) bu sizin sayenizde oldu teşekkür ederim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?