• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıgarayı bıraktım ama sıgaraya aşığım:(

sigara içmeyen tadını bilmeyen için konuşmak hep kolay :52:
o zıkkımın verdiği zevki bilmek lazım
bende bırakmak istiyorum ama seviyorum napayım
ne yapıcaz arkadaşlar nasıl kurtulucaz.. çaresini bulan bize de yazsın :)

aynı dertten muzdaribim ne yazıkki.. öğrenciyim bide aldığım paranın tamamı sigaraya gidiyor. aç kaldığımı cebimdeki son parayla sigara aldığımı bilirim. herşeye tamam ama o yemekten sonra bi can çekmesi varya hah işte onu bitirdim mi kafamda bırakcam ama bitmiyi işte bitmiyiiiiiiiii o zaman bi sigara daha yakalım hanımlar :ssz:

Sigara ictim tadini da verdigi zevki de biliyorum o yuzden birakmak eger yeterince kararli olunmuyorsa cok zor.ben biraktim uzun zaman oldu.birakmak tamamen iradeyle alakali sende kararli olmalisin.

Ama böyle kendini gaza getirirsen çok sürmez başlarsın tekrar.

Ben de 19 yaşımda başladım içmeye, 31 yaşıma kadar günde yarım paketten az, bir paketten fazla olmamak üzere içtim.

Defalarca bırakıp yeniden başlamak çok yorucu gerçekten; insanınkendine olan inancı zedeleniyor.

Ve bir gün dedim ki ben bir daha içmeyeceğim;attım paketi çöpe ( ki daha evvel ne paketler atıldı da o çöpe, gece yarıları çöp kutusu karıştırılıp kırılanlar birbirine eklenerek içildi. Hatta son zamanlar iyice cıvıtmıştım; nasılsa ben bu paketi geri alırım diye incitmeden atıyordum:)))))) danışıklı dövüş hesabı)

Ama şunu söyledim kendime: her ne olursa olsun bir daha geri dönüşü yok; kocamla kavga da etsem, sevdiklerimden birine birşey de olsa geri dönüşü yok. Kahveyi sigarasız içmeyi, onsuz sohbet etmeyi öğrenmek zorundayım. Daha evvelden bu iki şey sigarasız yavan gelirdi bana.

Tam beş sene oldu, kendimi o gün bugün sigara hiç içmemiş biri gibi hissediyorum. Bırakırken en ufak bir stres yaşamadım. En ıfak bir yoksunluk, el titremesi, sinirlilik vs. Hiçbirini yaşamadım.

Demek istediğim şu ki; seviyorum, aşığım diyerek sigarayı bırakamazsın ne yazık ki . Kolaylıklar diliyorum. :40:

Ama böyle kendini gaza getirirsen çok sürmez başlarsın tekrar.

Ben de 19 yaşımda başladım içmeye, 31 yaşıma kadar günde yarım paketten az, bir paketten fazla olmamak üzere içtim.

Defalarca bırakıp yeniden başlamak çok yorucu gerçekten; insanınkendine olan inancı zedeleniyor.

Ve bir gün dedim ki ben bir daha içmeyeceğim;attım paketi çöpe ( ki daha evvel ne paketler atıldı da o çöpe, gece yarıları çöp kutusu karıştırılıp kırılanlar birbirine eklenerek içildi. Hatta son zamanlar iyice cıvıtmıştım; nasılsa ben bu paketi geri alırım diye incitmeden atıyordum:)))))) danışıklı dövüş hesabı)

Ama şunu söyledim kendime: her ne olursa olsun bir daha geri dönüşü yok; kocamla kavga da etsem, sevdiklerimden birine birşey de olsa geri dönüşü yok. Kahveyi sigarasız içmeyi, onsuz sohbet etmeyi öğrenmek zorundayım. Daha evvelden bu iki şey sigarasız yavan gelirdi bana.

Tam beş sene oldu, kendimi o gün bugün sigara hiç içmemiş biri gibi hissediyorum. Bırakırken en ufak bir stres yaşamadım. En ıfak bir yoksunluk, el titremesi, sinirlilik vs. Hiçbirini yaşamadım.

Demek istediğim şu ki; seviyorum, aşığım diyerek sigarayı bırakamazsın ne yazık ki . Kolaylıklar diliyorum. :40:

Tebrik ederim.:46::46::46:

bırakmayı okadar çok istiyorum ama bırakamıyanlardanım
özelliklede sıkıntılı günlerimde bana can dostu gibi geliyor sürekli ağzımda

bu aralar çok sıkıntılı dönemden geçiyorum sürekli çay,kahve,sigara

tavsiyem arkadaş ortamında ara ara tek tük içiyorum demeyin.tek tükün arkası bağlılık olarak geliyor malesef

Hayatım boyunca sigara kullanmadım ama bende kokusunu seviyorum. Markası , fiyatı şekli şemali ne olursa

olsun sigaranın nikotin kokusunu hep sevdim. Bu yüzden yanımda içenlere de ortamı dumanaltı edenlere de hiç karışmam.

Benim de babam bundan yaklaşık 7 ay öncesine kadar 14 yaşından 50 yaşına kadar full içen bir adamdı. Kaç defa

denedi. Bıraktı 1 ay sonra 2 ay sonra tekrar başladı. En son 7 ay önce emekli olunca annem ya o sigarayı bırakacaksın ya da

bırakacaksın dedi :) ve babam emekliliğin ilk günü elinde kalan son paketi zevkle içtikten sonra 7 aydır tek bir sigara bile içmedi.

Hatta toplu taşıma araçlarında , yolda önünden sigara içerek yürüyen birini gördüğünde ne kadar kötü kokuyor bu diyerek yüz

buruşturur oldu. Ben nasıl içmişim böyle birşeyi diyor şimdilerde. Sigara içen çoğu kişiye başkasının kullandığı başka marka sigaralar

kötü geliyor. Günde 1 paket bitiren adam şimdi sigaranın adını dahi anmıyor.

Sigarayı bırakmasındaki en büyük etken emeklilik oldu. İş stresi kalmayınca içme isteği de kalktı bir nevi.

İçen arkadaşlara gelince bende hiç içmedim tabi ki bilemem tadı nasıldır , neye benzer. Ama bizim aklımıza küçükten beri

kazıdılar. Sigara haramdır cümlesini. O yüzden hiç bir dönemimde merak ettiğimi bile hatırmıyorum.

Belki de önümden geçen birinin sigara dumanınının kısa süreli duyduğum kokusundan aldığım hazzın kaybolmasını

istemediğim için merak etmiyorumdur. :)

İçenlere tavsiyem azaltmadan direkt bırakın.

Son düzenleme:
Hayatım boyunca sigara kullanmadım ama bende kokusunu seviyorum. ...

Sigara içenlerin yanında içmeyenlerin daha çok zarar gördüğünü mutlaka biliyorsunuzdur.Sigara içen kişinin akciğerleri gelecek zararı bildiği için hava keseciklerini kapatıyormuş ama pasif içicide bu durum söz konusu değil ve ciğerler zehir doluyor.Bu benim T.V.de dinlediğim bir bilimsel açıklamaydı.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler kızlar demek ki benim gibiler varmış.
4 gündür bir nefes çekmedim. yani ben arkadaş ortamında bir tane yakayım dersem yeniden bağımlı olurum öyle mi?
eşimle 1 hafta sıgara içmemeye söz verdik. Bir nevi yemin gibi .o nedenle içemiyoruz.ikimizde zor duruyoruz ama her geçen gün daha iyi gidiyor. ben bundan sonra yemin etmiş gibi hiç içmemeliyim değil mi kızlar? Oysa süre dolsa bi nefes çeksem diye hayal kuruyorum. Eşim içse de ben bırakmalıyım bahara bebek düşüneceğiz bi de...Bi bıraktım hele bilmem kaç yıldır içmedim bir kere dahi diyenler gibi.
severken bi bıraktım hiç ağzıma sürmedim diyen var mı?

Bende sigarayi birakmak isteyenlerden biriyim....Cocuklarima kotu ornek olmaktan yaptigim hataya imrenmelerinden korkuyorum....Sigara hem maddi hem manevi yonden zarar....Dostlugu guzel ama onuda parayla satiyor....Yalanci dost yani....Umarim herkes bu zehirden kurtulur....

4 gün ıçmemışsın, düşünmemeye çalış
gıt sıgaraya verdığın parayla senı mutlu eden şeyler al mesela. :29:

çok zor, bende aşığım şu zıkkıma ya
ama bızde kı fark ben ıstesemde o bırakmıyor benı, o da bana aşık :37:

Ben bırakalı 4 yıl oldu canımcım. Sigaraya aşık falan da değilsin. Sigaraya alışan vucudun mutluluk hormonunu bile sigaraya bağladığı için böyle konuşuyorsun. Konuşan sen değilsin bağımlılığın yani :27::27:

Sıgarayı bıraktım ama sıgaraya aşığım:( içreken büyük zevk alıyorum sonrası pişmanlık!
Çok zevk alarak sıgara içiyorum.benim için müthiş bi zevk lakin artık beni olumsuz etkilediğini görüyorum ve yaşıyorum.4 gündür içmiyorum ama yediğim diğer şeylerden yüzüm sivilce doldu.Hayat çok anlamsızlaştı ya da ben öyle hissediyorum.Sevgilisinden ayrılan bir insanın hüznü gibi içim buruk.Dümdüz hayat ve ben 4 gündür hayata karşı nötrüm duygularımdan arındırılmış gibiyim.ne sevinç ne acı.:50: Fiziksel olarak üstesinden gelebiliyorum sıkıntı yok ama duygusal olarak :43:
Sıgarayı benim gibi seven ve bırakan var mı?ya da ne billeyim ne yapmalıyım? İlaca karşıyım ilaçsız kaç kere bıraktım ama sıgaraya olan duygusal bağlılığı nasıl koparacam? Ben çok kötüyüm yaaaaaa!

eğer gerçekten bırakmayı istiyosan bu videoyu izle değil duygusal bağ sigaradan nefret ettiren hatta görünce bile tiksindiren bişey.adamın gtarif ettiğini aynen uygula ben bikere denedim snrasında altı saat boyunca her hatrladığımda midem bulandı :S

http://www.youtube.com/watch?v=Z6S-LDN5cgA

Son düzenleme:
Sıgarayı bıraktım ama sıgaraya aşığım:( içreken büyük zevk alıyorum sonrası pişmanlık!
Çok zevk alarak sıgara içiyorum.benim için müthiş bi zevk lakin artık beni olumsuz etkilediğini görüyorum ve yaşıyorum.4 gündür içmiyorum ama yediğim diğer şeylerden yüzüm sivilce doldu.Hayat çok anlamsızlaştı ya da ben öyle hissediyorum.Sevgilisinden ayrılan bir insanın hüznü gibi içim buruk.Dümdüz hayat ve ben 4 gündür hayata karşı nötrüm duygularımdan arındırılmış gibiyim.ne sevinç ne acı.:50: Fiziksel olarak üstesinden gelebiliyorum sıkıntı yok ama duygusal olarak :43:
Sıgarayı benim gibi seven ve bırakan var mı?ya da ne billeyim ne yapmalıyım? İlaca karşıyım ilaçsız kaç kere bıraktım ama sıgaraya olan duygusal bağlılığı nasıl koparacam? Ben çok kötüyüm yaaaaaa!

eğer gerçekten bırakmayı istiyosan bu videoyu izle değil duygusal bağ sigaradan nefret ettiren hatta görünce bile tiksindiren bişey.adamın gtarif ettiğini aynen uygula ben bikere denedim snrasında altı saat boyunca her hatrladığımda midem bulandı :Shttp://www.youtube.com/watch?v=Z6S-LDN5cgA

bende de var o kara sevda ahh ah

Back
X