Sigarayı bıraktım nefes darlığı yaşıyorum

zeeyno

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
161
1
116
İstanbul
Merhaba hanımlar,
Ben 9 haftalık hamileyim. Hamile kalmadan önce günde yaklaşık 1 paket sigara içiyordum.Gebeliğimi öğrendikten sonra sigara içmeyi bıraktım.Yaklaşık 1 aydır içmiyorum ama şu sıralar nefes darlığı çekiyorum. Gebeliğin ilk dönemlerinde nefes darlığı normal mi yoksa bu sigarayı bırakmamdan mı kaynaklanıyor? Kan ilacı kullanıyorum bundan kaynaklanabilir mi?

Son düzenleme:

Merhaba;
Tedirgin olmanıza gerek yok, yaşadığınız nefes darlığı sigarayı bırakmanızla alakalı değil, bende 7 haftalık hamileyim aynı sorun bende de başladı biraz araştırdım ve okuduklarıma göre vücudumuz bu dönemde daha fazla kan pompalıyormuş, bu da kalp atışlarında artış ve nefes darlığı yaratıyormuş.. Kişiden kişiye değişiyormuş bu nefes darlıklarının bitiş süresi, kimisi 1 ay kimisi 5 ay kimisi de doğuma kadar yaşıyormuş bu sorunu...Ama endişe edilecek bir şey yok..Siz tabii ki doktorunuzla mutlaka görüşün bu konuyu..En iyi bilgilendirmeyi kendisi yapacaktır...
Sorunsuz bir hamilelik süreci dilerim, bebeklerimizi sağlıkla alıcaz kucağımıza inşallah....

ben de bir kaç sitede gebeliğin ilk haftalarında görülen nefes darlığının normal olmadığını okumuştum ve korkmuştum. Söylediğiniz gayet mantıklı ve açıkçası içime su serpti. 1 hafta sonra doktorla randevum var ben biraz ücra bir yerde yaşadığım için her problemimde doktora gitme imkanı bulamıyorum maalesef. cevap için ço0ok teşekkür ederim, ben de size sorunsuz bir hamilelik dilerim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…