konumu açmışsın :) ;üniversitede başladım içmeye 7-8 yıl olmuş,ilk zamanlar tek tüktü,zamanla arttı kimi haftalar günde 1 paket içtiğim oluyordu,sonra abarttığımı düşünüp 2-3 gün hiç içmiyordum,son zamanlarda iyice azaltamama rağmen (günde 3-4 tane),hiç çıkaramadım hayatımdan,teşebbüs bile etmedim,çünkü ben bağımlı değildim,benimkisi keyiftendi,duracağım yeri bildirdim,bildiğim için 8 senedir hayatımdaymış aptallığa bak :), ve hep derdim ki ya sen zaten günde 2-3 tane içiyosun,içsen de birşey olmaz,fazla zararı yok sana,ama bu düşünceymiş beni bağımlı yapan.Bırakmam da kendi irademle olmadı,ateşli bir hastalık sonucu yataklara düşünce 1 hafta boyunca içemedim,su bile içemiyordum,o süreçte kendimi dinlendirme kararı kaldım,kısa vadeli hedefler koydum 3 gün içmeyeceğim gibi mesela,sonra 3 gün bitince yine hedef koydum,bıraktım diye başlamadım,''kendini dinlendirmek''olarak adlandırdım bunu,bırakmak kelimesi yerine daha yumuşak ve kabul edilebilir geldi,benim yöntemim bu şimdilik ve 28.günüm bugün,özlüyorum sıcak bir kahvenin yanında kokusu burnuma geliyor ama giderek bu his azalıyor sanki,ve hareketlerimde,iştahım da acaip farketti,gel destek olalım birbirimize,buraya yazmakla sorumluluk duygusu artar belki,şu kadar gün içmedim tarzı birşey,bırakan arkadaşlar da yazsın yöntemlerini yada ne kadardık içmediklerini,seni anlıyorum,desteğe ihtiyacım olduğunu hissediyorum zaman zaman,ha birde sigara içilen yerlerden uzak duruyorum,eşim,kardeşim artık yanımda içmiyor bunu da rica edebilirsin sevdiklerinden,Allah yardımcımız olsun.