Sigarayı ve kilolarır aynı anda bırakıyorum

mimarella9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2014
26
18
Merhaba,

Yaklaşık 5 yıldır günde bir paket sigara içiyordum. Şimdi hem sigarayı bırakmak hem de fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum. Boyum 1.70 ve 80 kgyim. 60 kg olmak istiyorum. Daha önce ikisini aynı anda yapmayı deneyen varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Sigara bırakınca kilo alındığını da biliyorum ve bu konu beni çok geriyor. Yaklaşık 2.5 kg kadarı vücutta su tutulması sanırım. Öncelikle bunu nasıl verebilirim? İkinci neden de sigara olmayınca sürekli bir şeyler atıştırma isteği diyorlar. Ben onun yerine su çay gibi şeyler içiyorum, ekstra bir şey yemiyorum. Bir de metabolizma hızında düşüş olacağını söylüyorlar. Metabolizmamı nasıl hızlandırabilirim?

Ve bir de sigara içerken yaptığım diyet ve sporu bırakınca da aynı şekilde yapsam kilo vermemde bir yavaşlama olur mu acaba?

Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim :)

Sabah menüm
domates
light beyaz peynir ( 2 kibrit kutusu büyüklüğünde)
2 dilim kepekli ekmek
siyah çay

Öğle menüm
Yaklaşık 300 gr tavuk göğüs
Salata

Ara: 8 adet badem ve türk kahvesi

Akşam için de ızgara hellim peynirli salata düşünüyorum, bugün dışarıda olacağım çünkü.

Hiç acı yiyememe rağmen acı yemeye çalışıyorum. Umarım bir faydası olur.

Merhaba,

Yaklaşık 5 yıldır günde bir paket sigara içiyordum. Şimdi hem sigarayı bırakmak hem de fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum. Boyum 1.70 ve 80 kgyim. 60 kg olmak istiyorum. Daha önce ikisini aynı anda yapmayı deneyen varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Sigara bırakınca kilo alındığını da biliyorum ve bu konu beni çok geriyor. Yaklaşık 2.5 kg kadarı vücutta su tutulması sanırım. Öncelikle bunu nasıl verebilirim? İkinci neden de sigara olmayınca sürekli bir şeyler atıştırma isteği diyorlar. Ben onun yerine su çay gibi şeyler içiyorum, ekstra bir şey yemiyorum. Bir de metabolizma hızında düşüş olacağını söylüyorlar. Metabolizmamı nasıl hızlandırabilirim?

Ve bir de sigara içerken yaptığım diyet ve sporu bırakınca da aynı şekilde yapsam kilo vermemde bir yavaşlama olur mu acaba?

Merhaba canım. Seni tebrik ederim; sağlığını yeniden kazanıyorsun!

Benim annem sigarayı 1 günde bıraktı; hiçbir geri dönüş olmadan; ben bırakıyorum dedi ve bitti... Öyle bırakabilenler de var, o yüzden moralini yüksek tut. Annem kilo aldı evet; fakat bir tek sigaraya bağlanır mı bilmiyorum; sürekli hamurlu şeyler yiyordu; geceleri geç saatte de yiyordu... Ben, bilinçli olduğun sürece, sigarayı bırakmış olmanın seni çok etkileyeceğini sanmıyorum... Sporu elden bırakmadığın sürece sıkıntı olmaz, boşluğa da düşmezsin...

Merhaba,

canım bunu bende düşündüm gerçekten ,kilo vermeme zararı olmıcagını bilsem bende bıraakmak istiyorum bu sigara denen zehri

canım bunu bende düşündüm gerçekten ,kilo vermeme zararı olmıcagını bilsem bende bıraakmak istiyorum bu sigara denen zehri

Yani bi suru sey okudum. Oncelikli olani saglik aslinda. Sigaranin verdigi zarari 50 kg fazlalik bile vermiyormus. Bir de okudugum yerlerde aslinda kilo alimina sebep olanin eksikliginde surekli bi seyler yeme istegi oldugunu yazmislar. Metabolizma konusunda da benim mantikli buldugum bi yazida soyle diyor ki eger metobolizmayi hizlandirsaydi sigara icen kilolu olmazdi ki bence de dogru. Yani anlik metabolizma da hizlandirma yapiyo tabi ki ama bence kahvenin ya da yesilcayin yaptigi etkiden farkli degil.
Ben birakali 4 gun oldu. Henuz bir kilo almadim. Yediklerime dikkat etmeye de bugun basladim. Yanina da yuruyus eklemeyi dusunuyorum. Sureci paylasirim seninle de

Merhaba canım. Seni tebrik ederim; sağlığını yeniden kazanıyorsun!

Benim annem sigarayı 1 günde bıraktı; hiçbir geri dönüş olmadan; ben bırakıyorum dedi ve bitti... Öyle bırakabilenler de var, o yüzden moralini yüksek tut. Annem kilo aldı evet; fakat bir tek sigaraya bağlanır mı bilmiyorum; sürekli hamurlu şeyler yiyordu; geceleri geç saatte de yiyordu... Ben, bilinçli olduğun sürece, sigarayı bırakmış olmanın seni çok etkileyeceğini sanmıyorum... Sporu elden bırakmadığın sürece sıkıntı olmaz, boşluğa da düşmezsin...
Ben de bir gunde biraktim. Bugun 4. gunum. Hatta o kadar stresli bi gundu ki yine de icmedim ama aklima gelmedi de degil. Bugun itibariyle yediklerime de dikkat ediyorum. Firsat buldukca da yurumeye calisacagim. Umarim kilolari da veririm.

Ben de bir gunde biraktim. Bugun 4. gunum. Hatta o kadar stresli bi gundu ki yine de icmedim ama aklima gelmedi de degil. Bugun itibariyle yediklerime de dikkat ediyorum. Firsat buldukca da yurumeye calisacagim. Umarim kilolari da veririm.

Şöyle söyleyeyim; bırakıyorum dedi ve üstünden seneler geçti, 1 tane bile yakmadı; birçok kere arkadaşları falan teklif etmelerine rağmen; babamın hep içmesine rağmen... O yüzden senin de tak diye bırakıp bırakmadığın biraz zaman geçince anlaşılacak; çünkü birçok kişi de bir olay, bir sıkıntı, bir şey oluyor, yakıveriyor aman bir tanecik diye fakat o yeniden sigaraya başlamaya sürüklüyor genelde... Dikkatli ol canım.. Ama ümit ediyorum ki sen de bir daha ağzına almayacaksın...

Stresi sporla yönetmeye çalışırsan çok faydası olur....

Kararlı olduktan sonra hepsini başarırsın....

Şöyle söyleyeyim; bırakıyorum dedi ve üstünden seneler geçti, 1 tane bile yakmadı; birçok kere arkadaşları falan teklif etmelerine rağmen; babamın hep içmesine rağmen... O yüzden senin de tak diye bırakıp bırakmadığın biraz zaman geçince anlaşılacak; çünkü birçok kişi de bir olay, bir sıkıntı, bir şey oluyor, yakıveriyor aman bir tanecik diye fakat o yeniden sigaraya başlamaya sürüklüyor genelde... Dikkatli ol canım.. Ama ümit ediyorum ki sen de bir daha ağzına almayacaksın...

Stresi sporla yönetmeye çalışırsan çok faydası olur....

Kararlı olduktan sonra hepsini başarırsın....

Cok dogru soyluyosun. Biraktim demiyorum zaten ben simdilik sadece 4 gundur sigara icmiyorum demeyi tercih ediyorum. Aksam kafami dagitmak icin yuruyus iyi oluyo en azindan o sirada aklima sigara gelmiyo. Tesekkur ederim destegin icin:)

Günaydın,

Sabah menüm
domates, salatalık, maydanoz (üzerlerinde azıcık zeytinyağlı)
beyaz peynir ( 1 kibrit kutusu büyüklüğünde)
6 adet siyah zeytin
siyah çay

Sigara konusuna gelince de o sabah ilk içilen sigaraya olan isteğim baya azalmış durumda. Gün içinde de elbette aklıma geliyor ama bir şeylerle uğraşırken bakıyorum geçiyor. En zorlandığım kısım stresli olduğumda ya da moralim bozukken dayanmak.

Dün öğlen tavuklu salata yedim.
Akşam da kendime 2 yumurtalı beyaz peynirli omlet yaptım.

Akşam yemeği sonrasında da bir avuç kiraz yedim. Bir kase de kuruyemiş. Keşke o kuruyemişi yemeseydim ama.

Spor olarak da yarım saat kadar yürüdüm.

Dün öğlen tavuklu salata yedim.
Akşam da kendime 2 yumurtalı beyaz peynirli omlet yaptım.

Akşam yemeği sonrasında da bir avuç kiraz yedim. Bir kase de kuruyemiş. Keşke o kuruyemişi yemeseydim ama.

Spor olarak da yarım saat kadar yürüdüm.

Tam doymadığın için de kuruyemişlere abanmış olabilirsin; baya hafif yemişsin gün içinde... Badem ye 8 tane filan mesela kuruyemiş yerine; badem, leblebi; bunları diyetisyenler veriyor hem tok da tutuyorlar; yoğurt filan ye ayrıca biraz daha tokluk vermesi için; fındık fıstıktan kaç biraz... :)

Tam doymadığın için de kuruyemişlere abanmış olabilirsin; baya hafif yemişsin gün içinde... Badem ye 8 tane filan mesela kuruyemiş yerine; badem, leblebi; bunları diyetisyenler veriyor hem tok da tutuyorlar; yoğurt filan ye ayrıca biraz daha tokluk vermesi için; fındık fıstıktan kaç biraz... :)

Kendime badem ve kuru kayısı aldım. Şimdi ara öğün gibi yiyorum onları yanında da türk kahvemi içiyorum :)

hem sigarayı hem de kiloları bırakmaya çalışanlardanım
bu gün 5 sigara içtim toplamda ve 715 kcal beslendim
sigarayı 4-5 gndür azaltmaya çalışıyorum yarım paketten
1 ay kadar öncesine 1 paket içiyordum günde stresli zamanlarda 1buçuk pakete çıkmışlığım vardır
5 ile günü kapatıp uyuyacağım.

X