• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sığınma evi

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Selam kızlar..

Şimdi şöyleki burda çıkış yolu olmayan, gidecek yeri ve parası olmayan, şiddet gören kadınlara genellikle kadın sığınma evine git, en azından şiddet görmezsin. Şartlar daha iyi falan diye akıl veriyoruz. Benim merak ettiğim nasıl yerler kadın sığınma evleri? Şartlar nasıl? Ne kadar süre kalınıyor.. hayatta neyin ne olacağını kimse bilemez. O yüzden burası gerçekten seçenek mi merak ediyorum. Giden gören yada oralarda çalışan arkadaşlardan bizi aydınlatmasını bekliyorum. Eminim Birçoğumuz merak ediyor ama neyin nasıl olduğunu bilmiyoruzdur.

Tabiki Allah kimseyi muhtaç etmesin. .

Evet gercekten bir seçenek
Ben bu sekilde kadinlara gidecek yer ve calisacak yer saglayan sivil toplum orgutlerinde bir suredir gonullu olarak gorev yapiyorum, cocugu olan pek cok kadini buralara yerlestirdik,is bulduk,cocuklarina burs verdik,okula devam etmelerini sagladik. O kadar fazla yardima ihtiyaci olan var ki ancak 6 ay kalmalarina izin verebiliyoruz, cok ozel durumlar var ise (isten cikarilma,hastalik vs) sure uzatilabiliyor. Bugune kadar kimaeyi de geri cevirmedik ama kadinlarimiz malesef buralara gelmektense siddet gormeyi vsyi tercih ediyorlar

Bir iş arkadaşımız eşinden şiddet gördüğü için sığınma evine gitmişti,adres gizli,kesinlikle kadın istemezse kendisini bulamıyorlar; annesi babası bile,iş yerine maaşını almaya geldiğinde bahsetmişti,çıkışları izinli,evinden rahat olduğunu söylüyordu!

Ben de şunu merak ediyorum.
Mesleği olsa bile kabul ediyorlar mı her kadını?

Mesleği olan gitmesin bir zahmet diyebilirsiniz.
Çeşitli sebeplerden ötürü başka seçeneği olmayabilir..

Ben bu sekilde kadinlara gidecek yer ve calisacak yer saglayan sivil toplum orgutlerinde bir suredir gonullu olarak gorev yapiyorum, cocugu olan pek cok kadini buralara yerlestirdik,is bulduk,cocuklarina burs verdik,okula devam etmelerini sagladik. O kadar fazla yardima ihtiyaci olan var ki ancak 6 ay kalmalarina izin verebiliyoruz, cok ozel durumlar var ise (isten cikarilma,hastalik vs) sure uzatilabiliyor. Bugune kadar kimaeyi de geri cevirmedik ama kadinlarimiz malesef buralara gelmektense siddet gormeyi vsyi tercih ediyorlar
dark bende çalışmak isterim ,bilgi verirsen sevinirim!

Ben de şunu merak ediyorum.
Mesleği olsa bile kabul ediyorlar mı her kadını?

Mesleği olan gitmesin bir zahmet diyebilirsiniz.
Çeşitli sebeplerden ötürü başka seçeneği olmayabilir..
Canim meslegi bile olsa kabul ediliyor. Calismiyor olabilir o an cunku, calisiyor bile olsa cesitli sebeplerden isinden ayrilmak zorunda olabilir. Yeniden bir is bulana kadar kaliyorlar. Sonrasinda kendi duzenini kuran ayriliyor

İstanbul,avrupa yakası...senin de bebiş var sorun olmuyor değil mi?
Ben bebisten beridir biraz git gel islerini azalttim, evden yardimci olmaya calisiyorum arkadaslara. Kermesler konserler duzenleniyor orada kalan arkadaslara hem moral hem maddi destek olsun diye, onlara yardim ediyorum.

Ben bebisten beridir biraz git gel islerini azalttim, evden yardimci olmaya calisiyorum arkadaslara. Kermesler konserler duzenleniyor orada kalan arkadaslara hem moral hem maddi destek olsun diye, onlara yardim ediyorum.
Peki ortam nasıl? Yani yatakhane tarzı mı yoksa herkesin odası wc ayrı mı? Bu şekilde ayrıntılı soruyorum çünkü muhakkak ihtiyacı olupta korkan çekinenler vardır diye..

Canim meslegi bile olsa kabul ediliyor. Calismiyor olabilir o an cunku, calisiyor bile olsa cesitli sebeplerden isinden ayrilmak zorunda olabilir. Yeniden bir is bulana kadar kaliyorlar. Sonrasinda kendi duzenini kuran ayriliyor

Hayır o an çalışıyor, hatta dışarıdan bakıldığında güzel garanti bir işi var memurluk gibi diyelim :)

Ama başka sebeplerden ötürü orada kalmaktan başka seçeneği pek yok.
Bu mümkün mü onu merak ettim aslında?

Selam kızlar..

Şimdi şöyleki burda çıkış yolu olmayan, gidecek yeri ve parası olmayan, şiddet gören kadınlara genellikle kadın sığınma evine git, en azından şiddet görmezsin. Şartlar daha iyi falan diye akıl veriyoruz. Benim merak ettiğim nasıl yerler kadın sığınma evleri? Şartlar nasıl? Ne kadar süre kalınıyor.. hayatta neyin ne olacağını kimse bilemez. O yüzden burası gerçekten seçenek mi merak ediyorum. Giden gören yada oralarda çalışan arkadaşlardan bizi aydınlatmasını bekliyorum. Eminim Birçoğumuz merak ediyor ama neyin nasıl olduğunu bilmiyoruzdur.

Tabiki Allah kimseyi muhtaç etmesin. .
KK da gördüğüm en güzel konu,teşekkürler!

Hayır o an çalışıyor, hatta dışarıdan bakıldığında güzel garanti bir işi var memurluk gibi diyelim :)

Ama başka sebeplerden ötürü orada kalmaktan başka seçeneği pek yok.
Bu mümkün mü onu merak ettim aslında?
Mumkun elbette. Kendince gerekcesi oluyor mesela koca terorunden kaciyor ve adresinin bilinmesini istemiyor. Gelip kalabiliyorlar. İsine devam ediyor da zaten,belli bir sure sonra kendi duzenine geri donuyor bahsettigin gibi insanlar canim. Memur vardi kalan hatta,kocasina geri dondu kaburgalarini kirmis olmasina ragmen :(

KK da gördüğüm en güzel konu,teşekkürler!
Saol canım. . İnanın açarken tereddüte düştüm dert değil denecek diye... ama neyin ne olacağı belli olmaz. Ve burada o kadar çaresiz kadın var ki.. belki de bende onlardan biriyim ya da yarın öle olucam. . Fikir sahibi olalım istedim

Peki ortam nasıl? Yani yatakhane tarzı mı yoksa herkesin odası wc ayrı mı? Bu şekilde ayrıntılı soruyorum çünkü muhakkak ihtiyacı olupta korkan çekinenler vardır diye..
Cok yatakhane tarzi diyemeyiz belki ama 8-10 kisilik odalar var, yas gruplarina gore bu odalar olusturuluyor, tuvalet banyo 4-5tane var, diledigini kullaniyorsun, zaten evler oldukca genis,en kucugu 5 genis odasi olan,bahceli evler

Saol canım. . İnanın açarken tereddüte düştüm dert değil denecek diye... ama neyin ne olacağı belli olmaz. Ve burada o kadar çaresiz kadın var ki.. belki de bende onlardan biriyim ya da yarın öle olucam. . Fikir sahibi olalım istedim
Gerçekten çok önemli bir konu açmışsınız, ben de çok merak ediyordum,
Düşmez kalkmaz bir Allah ne olacağı belli olmaz bilmekte fayda var

Aslında en büyük dert;çaresiz bir kadının gidecek yeri olmaması ya da olduğunu bilmemesi!

Seni tebrik ediyorum. Herkesin toplumun kanayan yerleri olan açık yaralarından birini tutması gerek. Bu sığınma evleri olur, çocuk esirgeme kurumu olur, herhangi bir hastalıkla mücadele derneği olur.

Seni tebrik ediyorum. Herkesin toplumun kanayan yerleri olan açık yaralarından birini tutması gerek. Bu sığınma evleri olur, çocuk esirgeme kurumu olur, herhangi bir hastalıkla mücadele derneği olur.
Cok tesekkur ederim, elim degdigince birseyler yapmaya calisiyorum.

Back
X