• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sığınma evi

Mumkun elbette. Kendince gerekcesi oluyor mesela koca terorunden kaciyor ve adresinin bilinmesini istemiyor. Gelip kalabiliyorlar. İsine devam ediyor da zaten,belli bir sure sonra kendi duzenine geri donuyor bahsettigin gibi insanlar canim. Memur vardi kalan hatta,kocasina geri dondu kaburgalarini kirmis olmasina ragmen :KK43:

:( :(
Oyy oyyy..
Ne desem bilmem ki..

Mumkun elbette. Kendince gerekcesi oluyor mesela koca terorunden kaciyor ve adresinin bilinmesini istemiyor. Gelip kalabiliyorlar. İsine devam ediyor da zaten,belli bir sure sonra kendi duzenine geri donuyor bahsettigin gibi insanlar canim. Memur vardi kalan hatta,kocasina geri dondu kaburgalarini kirmis olmasina ragmen :KK43:
Oha:KK57: e okumuş elinde mesleği olan kadın niye döner ki? Öyle bir canavara canına mı susamış :işsiz:

Oha:KK57: e okumuş elinde mesleği olan kadın niye döner ki? Öyle bir canavara canına mı susamış :işsiz:
Öğrenilmiş çaresizlik diye bir şey var. İnsan aynı muameleye maruz kalınca surekli, onu normallestiriyor. Beynin zor durumla mücadele etme yolu aslında. Yoksa delirebilir bile.

darkmore darkmore öncelikle hem insanın içini burkan hemde mükemmel bir işe yapıyorsun!

Bilgilendirme için teşekkür ederim sana.Konu sahibine de teşekkür ederim aslında bir dönem yetiştirme yurtları için bir araştırmaya girişmiştim.Açıkladın mı bilmiyorum gözden kaçırmış olabilirim,bu kadınların yanlarında çocukları varsa onlar ne oluyor? Ne gibi şartlarda kalıyorlar?Okul çağındaysa eğitimleri,kadınların iş bulma süreci nasıl? Durumu olmadığı için kalan var mı yoksa hepsi şiddet mağduru mu? Bilgi verirsen sevinirim.

Son olarak gönüllü olarak yardım edebileceğimiz veya çocuklar /kadınlar için yapabileceğimiz şeyler var mı? Ankaradayım bu arada.

darkmore darkmore öncelikle hem insanın içini burkan hemde mükemmel bir işe yapıyorsun!

Bilgilendirme için teşekkür ederim sana.Konu sahibine de teşekkür ederim aslında bir dönem yetiştirme yurtları için bir araştırmaya girişmiştim.Açıkladın mı bilmiyorum gözden kaçırmış olabilirim,bu kadınların yanlarında çocukları varsa onlar ne oluyor? Ne gibi şartlarda kalıyorlar?Okul çağındaysa eğitimleri,kadınların iş bulma süreci nasıl? Durumu olmadığı için kalan var mı yoksa hepsi şiddet mağduru mu? Bilgi verirsen sevinirim.

Son olarak gönüllü olarak yardım edebileceğimiz veya çocuklar /kadınlar için yapabileceğimiz şeyler var mı? Ankaradayım bu arada.
Mithatpaşa caddesinde kadın dayanışma vakfı var, güzel işler yapıyorlar. Bi proje yürütmüştük onlarla.

Cidden her babayiğidin harcı değil usagi,yani insan delirme noktasına gelebiliyor,toplum baskısı,her sorana verecek cevap,aile,sülale,varsa çocuğa karşı savunma,böyle bir durumda kendilerini daha güçsüz görüyorlar...Böyle olunca bir kişi(eşi) güçsüzlüğümü fark etsin yeter gibi bir seçim yapılıyor....Yani aslında neler yaşayacağını,kendini nelerin beklediğini bilerek dönüyor kadın,ne kadar kendini kandırsa da!

Canim cok tesekkur ederim. Pek cok insan yaninda cocuguyla geliyor zaten, okul caginda olanlari okullarina devam ettiriyorlar, krese verilecek olanlari kreslere yerlestiriyorlar cunku anneler en azindan part time bile olsa calismak zorundalar,anneler bu sure zarfinda calisip para biriktiriyor,cocuklarinin ihtiyaclarini karsiliyorlar. Bizler de etkinlikler duzenleyerek yardimci olmaya calisiyoruz ama amacimiz kadinin kendine ve cocuklarina yetebilmesini saglamak.
Bekar kadinlar geliyor aile ici siddet, taciz,zorla evlendirilmek istenme sebepleriyle,neler neler. Turlu turlu hikaye var iclerinde. İskur ile irtibat halindeyiz is imkanlari icin, gonullu calisanlar zaten pek cok seyi karsiliyorlar. Bagislar vsler yapiliyor. İnsanimiz hala duyarli ben bunu gorebiliyorum. Yurt disindan bile ben gonullu calismak istiyorum diyenler var. Bu insanlar zaten cevrelerinden pek cok kisiyi toplayip geliyor.

Selam kızlar..

Şimdi şöyleki burda çıkış yolu olmayan, gidecek yeri ve parası olmayan, şiddet gören kadınlara genellikle kadın sığınma evine git, en azından şiddet görmezsin. Şartlar daha iyi falan diye akıl veriyoruz. Benim merak ettiğim nasıl yerler kadın sığınma evleri? Şartlar nasıl? Ne kadar süre kalınıyor.. hayatta neyin ne olacağını kimse bilemez. O yüzden burası gerçekten seçenek mi merak ediyorum. Giden gören yada oralarda çalışan arkadaşlardan bizi aydınlatmasını bekliyorum. Eminim Birçoğumuz merak ediyor ama neyin nasıl olduğunu bilmiyoruzdur.

Tabiki Allah kimseyi muhtaç etmesin. .
Mor Çatı'nın şartları gerçekten iyi sayılabilecek durumda. Bağışlarla yürütülen bir kurum olmasına rağmen kalan kadınların memnun olduğunu biliyorum. Ayrıca güvenlik açısından da nispeten daha iyi durumda, gizliliğe son derece önem veriliyor. Yine bildiğim kadarıyla meslek edindirme anlamında da yardımcı oluyorlar. Sosyal Hizmetler'e ait olanlar hakkında şahsi bilgim yok ama okuduğum bir kaç haberden çıkardığım sonuç güvenlik açısından zaafiyetleri olduğu. Şöyle ki, bir kız kuzenleri tarafından sığınma evinden barışacağız diye gayet rahat alınıp katledilmişti. Bunun yanı sıra çeşitli belediyelerin ve vakıfların da sığınma evleri var. Bu tip konularda link vermek serbest mi bilmiyorum ama önemli bir konu olduğu için hoş görülür diye düşünüyorum. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler için şu adreste gayet ayrıntılı bilgiler mevcut;

http://www.devlette.com/kadin-siginma-evlerine-nasil-basvurabilirim-ne-kadar-kalabilirim/

Ayrıca Mor Çatı için;
https://www.morcati.org.tr/tr/

Cidden her babayiğidin harcı değil usagi,yani insan delirme noktasına gelebiliyor,toplum baskısı,her sorana verecek cevap,aile,sülale,varsa çocuğa karşı savunma,böyle bir durumda kendilerini daha güçsüz görüyorlar...Böyle olunca bir kişi(eşi) güçsüzlüğümü fark etsin yeter gibi bir seçim yapılıyor....Yani aslında neler yaşayacağını,kendini nelerin beklediğini bilerek dönüyor kadın,ne kadar kendini kandırsa da!
Saçma yinede kadının kaburgasını kırarken adam o sülale aile neredeymiş? Can mı önemli onun bunun dediklerimi?

Konuyu gorunce ödüm koptu, senin başına birşey geldi onun için soruyorsun sandım... Allah herkese mutlu huzurlu yuvalar versin. Başımıza heran herşey gelebilir. Haklarımızı öğrenmekte fayda var...

:KK43: :KK43:
Oyy oyyy..
Ne desem bilmem ki..
Bir de sirf koca izini bulamasin diye tayinini istemisti baska bir ilceye. Ne kadar ugrastik aman tayini ciksin bir an once diye. Sonra tum ugraslarimiz buhar oldu uctu canim.ne diyeceksin iste bazilari da oyle. Cocugu yoktu (hos olsa bile bu donmesi icin bir sebep olamaz bana gore ) ne diye dondu anlamadim,seviyorum zart zurt iste her zamanki gibi.

Ailesi sahip çıkmayan,işi mesleği olmayan kadınların çocuğum var gidecek yerim yok demesini bir nebze anlıyorum ama böylesini anlamıyorum :/
Canim pek cok gerekceleri olabiliyor. Tayin bekleyen vardi mesela iclerinde. Kocasina izini kaybettirmek icin ugrasanlar var. O surede gidecek yeri yok,otele gitse koca kismi bulabiliyor. Resepsiyona yedirilecek uc kurus paraya bakar,hemen soyluyor kucuk isletmeler evet esiniz burda kaliyor diye. Buyuk luks otellere gidecek durumu olmayabiliyor,olsa bile gunlerce kalacak parasi yetmiyor vs vs

Canim pek cok gerekceleri olabiliyor. Tayin bekleyen vardi mesela iclerinde. Kocasina izini kaybettirmek icin ugrasanlar var. O surede gidecek yeri yok,otele gitse koca kismi bulabiliyor. Resepsiyona yedirilecek uc kurus paraya bakar,hemen soyluyor kucuk isletmeler evet esiniz burda kaliyor diye. Buyuk luks otellere gidecek durumu olmayabiliyor,olsa bile gunlerce kalacak parasi yetmiyor vs vs

Ay yok ben şu mesleği olduğu halde şiddet uygulayan eşine dönen kadın için demiştim :)

Back
X